Wanneer Kan Je Weer Eten Na Trekken Verstandskies?

Na 2 weken na het verwijderen van de verstandskiezen kunt u over het algemeen alles eten wat u prettig vindt om te eten. Als uw kaak pijnlijk is als u het eet of als er pijn is als u het eet, moet u dat voedsel vermijden tot het u niet meer stoort om het op te eten.

Hoe lang mag je niet eten na trekken kies?

Wat je zelf kunt doen

Nadat de tand of kies eruit is moet je ongeveer 30 minuten op een gaasje dichtbijten. Daarna kun je dit gaasje eruit halen en in de vuilnisbak doen. Het is mogelijk dat de wond kort begint te bloeden. Normaal gesproken stopt dit gelukkig vrij snel (enkele minuten).

Hoelang na verstandskies trekken eten?

Een uur na de behandeling mag u alles eten of drinken, mits het niet te warm is. Als het bloed goed kan stollen, geneest de wond het beste. Daarom mag u de eerste dag de wond niet schoonspoelen. Na het eten kunt u de tanden normaal poetsen.

You might be interested:  Welke Azijn Tegen Kalknagels? (Best solution)

Wat kun je eten als je verstandskies getrokken is?

Als je verstandskies getrokken is, kan vast voedsel eten in het begin pijnlijk zijn. Het is dan fijner om vloeibaar voedsel te nemen. Let wel op dat je de eerste dag niet warm eet, dat zorgt ervoor dat de wond soms wat langer blijft bloeden.

Dit zijn bijvoorbeeld goede opties:

 • Vla.
 • Yoghurt.
 • Smoothies.
 • Lauwe of koude soep.
 • Wat niet doen na kies trekken?

  Pas de dag na het trekken van uw kies, mag u uw mond wat krachtiger spoelen. Ook kunt u beter niet roken en geen alcohol drinken, want tabak en alcohol vertragen de genezing van de wond. Wacht twee uur met eten en drinken en poets uw tanden pas als de verdoving helemaal uitgewerkt is.

  Hoe snel wond dicht na trekken kies?

  Hoe snel geneest de wond na het trekken van een tand of kies? Het duurt een dag of tien voordat de wond helemaal dicht is. Als het bloed in de wond goed kan stollen, geneest de wond het beste. Met spoelen verwijdert u het stollende bloed.

  Hoe snel geneest tandvlees na trekken kies?

  Hoe snel geneest de wond na het trekken van een tand of kies? Het duurt een dag of tien voordat de wond helemaal dicht is. Als het bloed in de wond goed kan stollen, geneest de wond het beste.

  Wat mag je eten na een operatie aan je mond?

  Na de operatie zet de chirurg de kaken in principe één dag vast op elkaar. U kunt dan alleen met een rietje eten. Als de kaken niet meer vastzitten op elkaar, kunt u de eerste twee tot drie weken fijngemalen voeding eten. Daarna mag de gemalen voeding grover zijn.

  You might be interested:  Wat Kost Een Krat Bier In Duitsland?

  Wat kan je eten na kaakoperatie?

  Gebruik gemalen vlees (vis, kip, ei of vleesvervanging), ragout, gepureerde groenten en aardappelpuree (of gemalen pasta). De gerechten kunt u verdunnen door het toevoegen van bijvoorbeeld, melk, jus, bouillon of groentenat. Voeg extra boter, room en/of olie toe voor extra energie.

  Hoe lang duurt de pijn als je een verstandskies hebt getrokken?

  Nazorg. Na het verwijderen van een verstandskies moet u rekenen op gemiddeld 5 tot 7 dagen last en pijn in de mond. U kunt volgens voorschrift pijnstillers blijven gebruiken.

  Hoe ziet het eruit na een getrokken kies?

  Een dikke wang, een blauw-gele verkleuring en een verminderde mondopening zijn normaal. De zwelling moet na ongeveer een week afnemen. Als dat niet het geval is, moet u contact met ons opnemen. Als u het prettig vindt, mag u koelen met een coldpack of met wat ijsblokjes in een washandje.

  Wat te doen bij napijn kies trekken?

  Begin met het nemen van pijnstillers voordat de verdoving is uitgewerkt. Als de gegeven pijnstiller (Brufen) niet voldoende helpt mag u daarnaast ook nog 4x daags 2x een paracetamol van 500mg. innemen. De pijn kán de eerste drie dagen toenemen, maar neemt daarna langzaam af.

  Is ontsteking weg na trekken kies?

  Deze vervelende ontsteking zal na 1 tot 2 weken vanzelf overgaan. Regelmatig uitspoelen van de holte met lauw (zout) water voorkomt dat er voedselresten in achterblijven en kan de genezing bespoedigen. Dit kan veelal makkelijk gedaan worden met een speciaal spuitje de monoject, welke veel praktijken in huis hebben.