In Welk Fruit Zit Veel Vitamine K? (Question)

Vitamine K tabel

Peterselie (rauw) 1640 μg
Spinazie (vers, gekookt, zonder zout) 493 μg
Snijbiet (vers, gekookt, zonder zout) 484 μg
Spinazie (rauw) 483 μg
Raap* (vers, gekookt, zonder zout) 367 μg

9 •

Waarin zit veel vitamine K?

Vitamine K zit in groene bladgroenten, maar ook in andere groenten, fruit, melk en melkproducten, vlees, eieren en granen. Kleine hoeveelheden vitamine K2 komen ook voor in lever, kaas en eigeel.

Hoeveel vitamine K zit er in spinazie?

In de volgende voedingsmiddelen zit relatief veel vitamine K1: Boerenkool: 817 microgram per 100 gram. Spinazie: 387 microgram per 100 gram. Broccoli: 156 microgram per 100 gram.

Welke groenten bevatten veel vitamine K?

Het zijn met name de ‘groene’ groenten (sla, broccoli, spinazie, waterkers, …) en de ‘kool-achtige’ groenten (kool, spruiten, bloemkool, …) die veel vitamine K bevatten. Andere groenten zoals tomaten, komkommer, pepers, aardappelen, … bevatten dan weer weinig vitamine K.

Wat is de functie van vitamine K?

Vitamine K (fytomenadion) is nodig voor de bloedstolling. Het komt van nature voor in verse groenten, lever, melk en olie. Het wordt gebruikt bij een tekort aan vitamine K, bijvoorbeeld bij cystische fibrose.

You might be interested:  Wanneer Krijgt Een Olijfboom Olijven? (Correct answer)

Kan een baby te veel vitamine K krijgen?

Alleen mensen die bloedverdunners of anti-stollingsmedicijnen gebruiken mogen niet te veel vitamine K binnenkrijgen. Ook als je baby flesvoeding krijgt, met vitamine K erin, is het geen probleem dat hij deze hoeveelheid langer binnenkrijgt dan de eerste 12 weken.

Wat doet vitamine K baby?

Je verloskundige geeft de baby na de geboorte vitamine K. Met deze hoeveelheid kan hij een week vooruit. Vitamine K is nodig voor een goede bloedstolling.

Hoeveel vitamine K per dag baby?

Bij borstvoeding is het van belang vanaf de 8e dag na de geboorte tot aan dat je baby 13 weken oud is, dagelijks 150 microgram vitamine K te geven.

Hoeveel vitamine K in andijvie?

Vooral groenten hebben een hoog gehalte aan vitamine K. De overige voedingsmiddelen bevatten in vergelijking een verwaarloosbare hoeveelheid.

Hoeveel vitamine K2 per dag nodig?

Een adequate vitamine K-inname, die in maximale carboxylering van (extra-hepatische) vitamine K-afhankelijke eiwitten voorziet, bedraagt echter naar schatting 400-1000 mcg vitamine K (K1/ K2 ) per dag voor gezonde volwassenen.

Waar zit meeste vitamine K2 in?

Waar zit vitamine K in? Vitamine K2 (menaquinone-7) is van bacteriële herkomst en wordt gevonden in verschillende soorten voedingsmiddelen, voornamelijk voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong. Zo zit vitamine K2 in voeding zoals vlees, eigeel, boter, yoghurt, kippenlevertjes, salami, kippenborst en orgaanvlees.

Waarom krijgt iemand antistolling?

Waarom wordt antistolling voorgeschreven? De reden waarom het voorgeschreven wordt is omdat de persoon in kwestie een trombose (bloedstolling in een bloedvat) heeft doorgemaakt of een verhoogde kans daartoe heeft. Er zijn vele aandoeningen die kunnen leiden tot de vorming van een stolsel (trombose).

You might be interested:  Wanneer Watermeloen Bedorven? (Solution)

Wat doet vitamine K voor je lichaam?

Vitamine K is een vitamine die tot de groep van vetoplosbare vitamines hoort, net als vitamines A, D en E. Vitamine K zorgt onder andere voor een normale bloedstolling maar ook voor sterke botten en gezonde bloedvaten. Via voedsel krijgen we de meeste vitamine K binnen.

Wat is de functie van vitamine D?

Vitamine D (colecalciferol) zorgt voor de opname van kalk en fosfaat uit het voedsel. Kalk en fosfaat zijn nodig voor een goede opbouw van botten en gebit. Het is te gebruiken bij vitaminegebrek en bij botontkalking.

Wat is de rol van vitamine K ten aanzien van bloedstolling en hoe kom je aan vitamine K?

Vitamine K is nodig voor de vorming stollingsfactoren zoals protrombine, proconvertine en stollingsfactor X. Deze stollingsfactoren zorgen voor een serie reacties die het bloed laten stollen, waardoor een wond sluit.