Wat Is Gezonder Banaan Of Appel? (Solution)

13. Bananen en appels zijn de meest gegeten fruitsoorten in Nederland, maar vergeleken met appels bevatten bananen 4x zoveel proteïnen, 2x zoveel koolhydraten, 3x zoveel fosfor en 5x zoveel vitamine A en ijzer.

Wat is het gezondste fruit om te eten?

Top 10 gezonde fruitsoorten

 • Appel. Appels bevatten enorm veel vezels en anti-oxidanten.
 • Abrikoos. Abrikozen zitten boordevol kalium, bètacaroteen, ijzer, vitamine A, C en E.
 • Banaan. Bananen zijn zo een bron van goede suikers die omgezet worden in energie.
 • Braambes.
 • Blauwe bes.
 • Kers.
 • Pompelmoes.
 • Mango.

Wat is gezonder appel of sinaasappel?

Reacties. In beiden zit volgens mij vitamine C, maar bevat een sinaasappel hier het meeste van. Een paprika bevat trouwens nog meer vitamine C. Dus wil je gezond dan pak je een paprika, haha.

Wat is beter peer of banaan?

Je kunt eigenlijk niet van één fruitsoort zeggen of het gezonder is dan een andere. Wanneer je bijvoorbeeld alleen bananen eet krijg je nooit alle mineralen en vitamines binnen die verschillende fruitsoorten kunnen bieden. Het is daarom belangrijk om door de week met verschillende fruitsoorten te variëren.

You might be interested:  Wanneer Watermeloen Bedorven? (Solution)

Wat is gezonder een appel of peer?

In vergelijking met een peer zit er in een appel 3 keer zo veel vitamine A, 2 keer zoveel vitamine C en 20% meer vitamine E. belangrijk is dat 70% van de vitaminen meteen onder de schil zitten. Een appel schillen is dus eigenlijk geen goed idee. De appel zit boordevol anti-oxidanten om je tegen ziektes te beschermen.

Wat is het gezondste fruit en groente?

Dit zijn 10 gezonde soorten groente en fruit die je eigenlijk direct aan je menu toe zou moeten voegen:

 1. Bosbessen. Bosbessen zitten vol met antioxidanten.
 2. Bananen. Bananen bevatten kalium, dat als elektrolyt en voedingsstof fungeert.
 3. Avocado’s.
 4. Tomaten.
 5. Citrusvruchten.
 6. Zoete aardappels.
 7. Boerenkool.
 8. Spinazie.

Welke vitamine zitten in welk fruit?

Vitamines in fruit Fruit levert ongeveer 30% van de vitamine C die je dagelijks nodig hebt. Vitamine C is een belangrijke vitamine die onder andere zorgt voor een goede weerstand. Naast vitamine C zitten er nog andere vitamines in fruit, zoals vitamine A en foliumzuur ( vitamine B11).

Wat is gezonder een appel of een kiwi?

Peer: bevat weinig vitamine C, gemiddelde hoeveelheid vezels, redelijk veel kalium. Kiwi: bevat het meeste vitamine C van dit rijtje fruitsoorten, veel vezels en erg weinig calorieën. Sinaasappel en mandarijnen: een sinasappel bevat wat meer vitamine C, beide leveren wat foliumzuur én vezels.

Wat is beter kiwi of sinaasappel?

Een hoop mensen weten wel dat de kiwi nog net iets meer vitamine C heeft dan een sinaasappel (per 100 gram). Toch redt de kiwi het niet om het goede antwoord te zijn. Een kiwi bevat 79 mg vitamine C per 100 gram. Let wel, dat is dus grofweg nog steeds 55% meer vergeleken bij een sinaasappel.

You might be interested:  Wanneer Bloesem Pruim?

Wat is gezonder mandarijn of sinaasappel?

Zijn sinaasappels en mandarijnen gezond? Sinaasappels bevatten veel vitamine C. Bovendien dragen sinaasappels bij aan de inname van foliumzuur. Mandarijnen bevatten iets minder vitamine C, foliumzuur en vezels dan sinaasappels.

Waar zijn peren goed voor?

Peren bevatten veel kalium, koper en vitamine C. Vitamine C behoort tot de sterkst werkende antioxidanten. Koper is ook een antioxidant. Uit Oostenrijks onderzoek bleek dat het aantal antioxidanten toeneemt naarmate de peer rijper wordt.

Is peer met schil gezond?

Vitamines in de schil In de schil zitten goede voedingsstoffen, zoals vezels en vitamines. Door fruit met een eetbare schil, zoals appels, peren en druiven, met schil te eten hoef je ook minder eten weg te gooien.

Is de schil van een peer gezond?

De schil van een appel of peer is prima te eten. Sterker nog: sommige mensen werken ‘gezellig’ het hele klokhuis naar binnen. In de schil zit een kleine hoeveelheid aan vezels en vitaminen.

Wat is het gezondste van een peer?

Peren boordevol vezels Een middelgrote peer bevat ongeveer zes gram vezels. Evenveel als twee bruine boterhammen en goed voor 20% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Die vezels zorgen voor een goede darmtransit en verlagen het cholesterolgehalte.

Hoe gezond is een nectarine?

Sterkere weerstand De nectarine is ideaal als gezond tussendoortje voor wie in namiddag nood heeft aan een powerboost. De vrucht is zoet en het vruchtvlees zit boordevol vitamine C. Ook vitamine E zorgt voor extra weerstand. Vitamine E is een echte antioxidant die alle vrije radicalen en bacteriën op afstand houden.