Aantal Rollen Behang Berekenen

Aantal Rollen Behang Berekenen
Een rol behangpapier is meestal 53 centimeter breed en 10 meter lang. Deel de (opgetelde) te behangen breedte (van de muur of muren) daarom door 53 en rond af naar boven. Nu weet je hoeveel banen behangpapier je nodig hebt.

Hoeveel rollen behang per m2?

Hoe wordt het verbruik berekend? –

Kamergrootte in meters Kamerhoogte in meters Aantal rollen (0,53 x 10,05m)
10 2,25 5
15 7
20 9
25 12
10 2,50 6
15 8
20 10
25 12
10 2,75 6
15 8
20 11
25 14
10 3,00 6
15 9
20 12
25 15
10 3,25 7
15 10
20 13
25 16

Hoeveel kan je behangen met 1 rol?

Zet de te behangen oppervlakte af tegen de afmeting van een behangrol – Je moet de oppervlakte van de te behangen muur afzetten tegen de afmetingen van een rol behang. Een standaard rol behangpapier is meestal 54 centimeter breed en 10 meter lang. Heb je een muur van 2,5 meter hoog? Dan kun je dus uitrekenen dat je 3 volledige banen haalt uit één rol.

Houd hierbij voor de zekerheid ook rekening met 5 centimeter extra, zowel boven als beneden. Dat is dus 2,60 meter behangpapier per baan.10 meter (lengte behangrol) gedeeld door 2,60 meter (hoogte muur) is 3,85. Dan ben je er nog niet, want je wilt natuurlijk weten hoeveel banen je nodig hebt om de volledige breedte van je muur mee te dekken.

Ga je bijvoorbeeld voor een muur van 5 meter breed. Dan heb je met 500 centimeter (breedte muur) gedeeld door 54 centimeter (breedte behangrol) 9,259 banen behang nodig. Omdat je uit een behangrol van 10 meter steeds 3 hele banen haalt, betekent dit dat je dus 3 behangrollen nodig hebt om je volledige muur te kunnen behangen.

Hoeveel m2 haal je uit een rol behang?

Stap 4: Hoeveel rol heb ik nodig? – Deel hiervoor het aantal banen dat je nodig hebt door het aantal banen dat je uit een rol kunt halen. Dus: Aantal banen is 4 : 3 banen uit een rol = 1,33 rol. Je hebt dus twee rol behang nodig. Wil je nog even oefenen met wat meer voorbeelden, maak dan deze oefenopgaven en kijk of je slaagt voor het examen behanguitrekenen! Opdracht 1: behang van 53 cm breed, klein patroontje van 1,5 cm. Hoeveel rol nodig? Opdracht 2: behang van 53 cm breed, patroon van 98 cm. Hoeveel rol nodig? Opdracht 3: behang van 70 cm breed, patroon van 64 cm. Hoeveel rol nodig? Wil je nu erg graag behangen met een patroon? Deze twee merken hebben erg leuke soorten: | Denk je dat je ze allemaal goed hebt? Solliciteer dan bij ons! : Behang uitrekenen hoeveel rol nodig

Is behangen goedkoper dan schilderen?

Voordelen verven – Schilderen is minder werk dan behangen. Het gaat sneller en is ook gemakkelijker. Op de korte termijn is het iets goedkoper dan behangen maar je moet de verf regelmatiger vernieuwen. Het voordeel is echter dat schilderwerk vernieuwen een stuk makkelijker is dan opnieuw behangen.

 1. Bij schilderwerken is het moeilijker om patronen te creëren maar je hebt wel meer keuzevrijheid qua kleur.
 2. Je hangt niet af van de creativiteit van de ontwerper.
 3. Verf kan je bovendien gebruiken voor alle onderdelen van de woning.
 4. In ruimtes met veel hoeken en rondingen is schilderen veel gemakkelijker dan behangen.

Soms is het zelfs de enige oplossing. Met schilderwerken is het ook mogelijk om de kleur van de muren door te trekken op de kasten, het raamwerk en de deuren. Voor deze werken is het verstandig om een schilder in te schakelen.

Kun je in je eentje behangen?

Als medewerkster in een doe het zelf centrum, wordt mij regelmatig uitleg gevraagd hoe mensen dingen het beste kunnen doen. Ik probeer het dan zo simpel mogelijk uit te leggen, zodat iedereen het kan begrijpen. Behangen is in je eentje heel goed te doen. Maar met 2 personen gaat het net even wat makkelijker.

Hoeveel kost 1 rol behang?

Wat kost een behanger per rol? – Wat een behanger kost per rol? is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Dit is namelijk volledig afhankelijk van het soort behang dat je kiest en hoeveel vierkante meter je uit een rol haalt. Voor een eenvoudig papieren behang betaal je een startprijs van rond de 4 euro, terwijl het bedrag kan al snel kan oplopen tot meer dan 100 euro per vierkante meter.

Wat kost behangen per vierkante meter?

Kosten glasvlies behangen – Wanneer je jouw woning wilt laten behangen, zijn er vele soorten behang waarvoor je kunt kiezen. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Papierbehang kun je bijvoorbeeld makkelijk plaatsen en verwijderen, maar het is ook kwetsbaarder dan andere varianten.

Een andere optie waarvoor je kunt kiezen is glasvliesbehang. Glasvliesbehang is een geperste variant van glasvezelbehang. De structuur is strak en kan na het aanbrengen eenvoudig over geschilderd worden in elke kleur die je maar wilt. Qua uiterlijk lijkt deze soort behang op een gestuucte muur. Dit is vooral een handige optie wanneer je het uiterlijk van stucwerk wilt zonder het risico op scheuren en barsten.

Bovendien is glasvliesbehang een stuk beter bestand tegen stoten van buitenaf dan stucwerk. Daarnaast is dit behang duurzaam, allergievrij, brandveilig en blijft het langer mooi. Een goede keuze voor je wanden, kortom. Gemiddeld kost het je 13 tot 20 euro per vierkante meter om je muren te laten behang met glasvlies.

Voor grotere oppervlakken wordt veelal aangeraden om voor een prijs per vierkante meter te kiezen dan voor een uurtarief. Het kan namelijk flink wat uren in beslag nemen om een groot oppervlak van behang te voorzien. Hierboven heb je al kunnen lezen dat louter het behangen 1.50 tot 3 euro per vierkante meter kost.

De materiële kosten zijn gemiddeld 4 tot 7 euro per vierkante meter. Het kan ook zijn dat het stucwerk nog behangklaar gemaakt moet worden. Deze werkzaamheden hebben gemiddeld een prijs van 7 tot 13 euro per vierkante meter. Kijk je naar de gemiddelde prijs voor een behanger per vierkante meter inclusief materialen, dan kom je uit op kosten die gemiddeld tussen de 6 en 25 euro liggen.

 1. Het is mogelijk dat er nog een oude behanglaag aanwezig is op het oppervlak.
 2. Logischerwijs zul je deze laag eerst moeten verwijderen voordat de muur behangt kan worden.
 3. Het komt maar sporadisch voor dat nieuw behang over oud behang wordt geplakt, maar de praktijk leert ons dat dit niet altijd het beste resultaat oplevert.

De kans op bobbels en andere oneffenheden is namelijk veel groter. Daarom is het verwijderen van behang sowieso een aanrader. Daarom kun je het beste de oude laag eerst verwijderen en vervolgens de nieuwe laag aanbrengen op de muur. Het verwijderen van behang is een klus die je zelf kunt uitvoeren.

 1. Vooral bij een variant als papierbehang is het relatief eenvoudig om deze taak op je te namen.
 2. Alles wat je nodig hebt is wat water (via bijvoorbeeld een waterspuit) en een plamuurmes.
 3. Zo bespaar je jezelf wat kosten.
 4. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om deze taak uit te laten voeren door het bedrijf dat je hebt ingehuurd om te laten behangen.

Zij zorgen er niet alleen voor dat de muur kaal is, maar zij werken ook eventuele oneffenheden op de muur weg. Dit levert het mooiste resultaat op als het behang eenmaal wordt geplaatst.

Hoeveel meter zit er op een rol Glasvezelbehang?

Let bij de aanschaf van behang altijd op de lengte van de rol. Normaal gesproken is deze 10 meter, maar die lengte kan ook afwijken, bijvoorbeeld bij een veelvoud van het patroon. Glasvezelbehang is afwijkend en kent eigenlijk twee lengtematen: 25 en 50 meter.

Hoeveel muur behang?

Hoeveel behang zonder patroon? – Heb je behang zonder patronen op het oog? Voor behang zonder patroon pas je er een net wat andere berekening op na. In de volgende stappen kom je erachter hoeveel behang je nodig hebt.

Meet de breedte van de muur of de muren die je wilt behangen op. Deel dit getal door de breedte van de rol. Voorbeeld: 420 centimeter / 53 centimeter = 7,92. Tip: rond in dit geval af naar boven. Zo heb je acht banen nodig. Meet de hoogte van de muur of de muren die je wilt behangen op en tel er 20 centimeter overlap bij op. Een rol behang is 10 meter lang. Deel daarom 1000 centimeter door deze (hoogte muur + overlap 20 centimeter overlap) uitkomst. Voorbeeld: 1000 centimeter / (270 centimeter + 20 centimeter) = 3,44. Tip: rond de uitkomst af naar beneden. Nu weet je het aantal banen (drie) uit een rol. Deel het benodigde aantal banen door het aantal banen uit een rol. Handig om te weten: rond de uitkomst af naar boven. In dit voorbeeld heb je acht banen nodig en er gaan drie banen uit een rol. Dit betekent: 8 / 3 = 2,66. Dat houdt in dat je drie behangrollen nodig hebt. Ga je een muur behangen met ramen en/of deuren? Trek dan de hoogte en breedte van de oppervlakte van de muur af. Neem wel een ruime speling, want het kan flink puzzelen zijn om de reststukken zo te gebruiken dat ze precies boven en onder het raam en/of de deur passen.

Tip: een overgebleven rol mag je binnen vier weken terugbrengen of terugsturen naar de winkel. Bestel daarom gerust een rol extra als je twijfelt.

Hoe behang je verspringend patroon?

Hoe hang je behang met een patroon? – Je bekijkt eerst het patroon. Dat doe je door op zoek te gaan naar een opvallend detail aan de zijkant van de baan. Vervolgens kijk je waar je dat detail voor de eerste keer opnieuw ziet verschijnen. Gevonden? Dan heb je ook het patroon gevonden.

Vervolgens snijd je de banden op de juiste lengte. En pas dan begin je te behangen. Het afmeten van de eerste baan van het behang met patroon is de basis. De lengte is altijd de afstand tussen het plafond en de plint, en dan nog eens 10 cm extra. Bij een aansluitend patroon leg je die afgeknipte baan op een baan die je nog niet hebt geknipt.

Vervolgens verschuif je de eerste baan net zolang tot het patroon mooi aansluit. Het stuk dat je overhoudt, knip je af. Bij een verspringend patroon zijn enkel de even en oneven banen hetzelfde. Je meet de eerste baan af en merkt die aan de ommezijde zachtjes met het cijfertje 1.

Kan je van rechts naar links behangen?

Stap 7 – Bepalen van de startlijn – Hoewel het op het eerste gezicht misschien logisch lijkt om de muur te behangen van links naar rechts of van rechts naar links, is het juist belangrijk dat u dit niet doet, maar begint met de tweede baan vanaf een hoek.

Een hoek is namelijk vrijwel nooit volledig recht. Door dus niet in de hoek te beginnen voorkomt u dat het behang schuin komt te zitten. Zet daarom een loodrechte startlijn op de plek waar de tweede baan moet komen. Lees hier meer over waar u de startlijn precies moet zetten. Bepaal de plaats waar u gaat beginnen, dit is de tweede baan vanaf een hoek.

Het is het meest gemakkelijk om te starten met behangen met de tweede baan. Dit omdat een hoek vrijwel nooit volledig recht is. Dit voorkomt dat je behang schuin komt te zitten. Daarom is het van belang om een startlijn te bepalen. De breedte van het behang min 2 centimeter.

Wat is het sterkste behang?

Glasvezelbehang – Een van de nieuwste soorten behang is glasvezelbehang. Het is de duurste behangsoort, maar ook de sterkste. En net als vliesbehang makkelijk aan te brengen. Hierdoor is glasvezelbehang zeer geschikt voor slechte muren. Dus heb je oneffenheden in de muur, of een oudere muur met wat barsten erin. Er is geen goed of fout als het gaat om het kiezen van behang. Zolang je maar rekening houdt met de ruimte en de ondergrond waar je nieuwe behang komt. Doe je het liefst elk kwartaal een nieuw behangetje op de muur, dan is papierbehang je grootste vriend (mits het niet in een vochtige ruimte is).

Terwijl glasvezelbehang juist weer ideaal is om (beginnende) scheuren weg te werken en je muren te beschermen en versterken. Is je keuze gevallen op fotobehang, dan krijg je het mooiste resultaat als er geprint wordt op pvc-vrij vliesbehang. Het is behang is makkelijk te bevestigen -en te verwijderen als je het weer zat bent-, vlekt niet, is afneembaar en milieuvriendelijk.

Meer weten over de voordelen van vliesbehang? Klik hier en bestel daarna jouw favoriete fotobehang uit onze ruime collectie om de voordelen zelf te ervaren.

Hoeveel tijd tussen voorstrijk en behangen?

Hoe breng je voorstrijk aan? – Voorstrijk voor behang is eenvoudig aan te brengen. Zorg dat de muur zowel droog als schoon is. Daarna kun je met een roller of blokkwast de voorstrijk op de muur aanbrengen. Werk van onder naar boven zodat de behangvoorstrijk niet op de grond terecht kan komen.

Is voorstrijk nodig bij vliesbehang?

Het verven van vliesbehang – Je kunt vliesbehang verven met muurverf. Moet je vliesbehang verven met primer? Een voorstrijk is niet per se nodig, want vliesbehang is vaak al voorgeschilderd. Toch kan een primer zorgen voor een mooier egaal resultaat. De keuze is aan jou.

Wat kost een behanger per rol?

Kosten behangpapier per rol – Het kost gemiddeld € 25 tot € 35 aan arbeidskosten om een ​​enkele rol behang op te hangen. De materiaalkosten per rol lopen van €10 tot enkele honderden euro’s dit is afhankelijk van het type behang waar je voor kiest.

Hoeveel meter zit er op een rol Glasvezelbehang?

Let bij de aanschaf van behang altijd op de lengte van de rol. Normaal gesproken is deze 10 meter, maar die lengte kan ook afwijken, bijvoorbeeld bij een veelvoud van het patroon. Glasvezelbehang is afwijkend en kent eigenlijk twee lengtematen: 25 en 50 meter.