Actieradius Elektrische Fiets Berekenen

Actieradius Elektrische Fiets Berekenen
Bereken hoe ver je kunt fietsen – Stel, je hebt een fietsaccu van 400 wattuur en je schat je eigen energieverbruik op 6 wattuur. Dan kun je de actieradius berekenen met een eenvoudige deelsom. Deel de capaciteit van je fietsaccu (400 wattuur) door je energieverbruik (6 wattuur).400 / 6 = 66,67.

Hoeveel km kun je fietsen met een 500 Watt accu?

Hoe ver met volle accu? De meestgestelde vraag over e-bikes: hoe ver kom ik met een volle accu? Een simpel rekenhulpje kan je inzicht geven. Voordat je kunt bepalen hoe ver je met een elektrische fiets kunt komen, moet je eerst weten hoeveel energie in de accu past.

 1. De prestaties worden uitgedrukt in de hoeveelheid watt die in één uur geleverd kan worden.
 2. Een accu met 500 wattuur (dat is nu zo’n beetje de standaard) kan een uur lang 500 watt of vijf uur 100 watt aan vermogen leveren.
 3. De vraag is hoe ver je daarmee kunt fietsen.
 4. Uit een test van TestKees blijkt dat je gemiddeld per 100 wattuur 12 à 14 kilometer kunt fietsen.

Hij heeft voor deze test de accu’s van veertien elektrische fietsen helemaal leeg laten rijden op een parcours van 5 kilometer met een flink viaduct, bij 7 graden en met windkracht 4. De fietsers reden met een matige inspanning een snelheid van 25 kilometer per uur.

 • Onder deze omstandigheden zijn de accu’s snel leeg.
 • Gemiddeld kun je dus met 100 wattuur zo’n 12 à 14 km fietsen.
 • Natuurlijk kun je ook de motor minder gebruiken en zelf meer doen.
 • Maar meer dan 30 kilometer per 100 wattuur is niet realistisch.
 • Als je toch meer kilometers haalt, heb je de motor nauwelijks gebruikt.

‘Als je weet hoeveel wattuur een accu levert, dan kun je uitrekenen hoe ver je daarmee komt. Een fiets met een 500 wattuur-accu heeft met flinke ondersteuning een actieradius van 60 tot 70 kilometer. Met weinig ondersteuning haal je zo’n 150 kilometer.

 1. De actieradius hangt niet alleen af van de accu en eigen inspanning, maar ook van de luchtweerstand en rolweerstand.
 2. Let vooral op de bandenspanning.
 3. Het is altijd handig om een beetje marge te hebben.
 4. Als je 100 km wilt rijden met één lading en het kan net, dan is de accu eigenlijk te klein.
 5. De accu gaat achteruit, zo’n 10 procent per jaar, en in de winter kom je altijd minder ver.

Dan zit namelijk alles tegen. De accu presteert minder goed en door de kou is de rol- en luchtweerstand hoger. Je komt dan dus een stuk minder ver.’ : Hoe ver met volle accu?

Hoeveel km kun je fietsen met een 400 Watt accu?

06-02-2022 Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen met een opgeladen accu. Maar aan een grotere accu hangt natuurlijk een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt ook af van verschillende factoren; Niet iedereen komt even ver met precies dezelfde fiets.

In dit blog vertellen we je meer over de accu van jouw elektrische fiets: hoeveel kilometer kun je doen met een accu? Waar hangt dat vanaf? Welk merk past het beste bij jou? En welke accucapaciteit moet je kiezen? Direct persoonlijk advies? Kom naar de winkel voor advies op maat en/of een testrit. Kies direct je fiets op basis van actieradius Accucapaciteit, actieradius en ondersteuningsstand Hoeveel kilometer je met één volgeladen accu kan rijden is in de eerste plaats afhankelijk van de capaciteit van de accu.

Een 400 Wattuur accu is de populairste accu bij elektrische fietsen, Dit betekent dat de accu één uur lang 400 watt kan leveren of 4 uur lang 100 watt. Per 100 wattuur kun je gemiddeld 12-25 km met trapondersteuning fietsen. Met een 400 Wh accu kan je dus, afhankelijk van het systeem, het gebruik en de omstandigheden, ongeveer tussen de 50 en 100 kilometer fietsen.

Met een grote 500 Wh accu is dat gemiddeld tussen de 60 en 125 km. Wanneer je voor een lichte ondersteuning kiest en de omstandigheden goed zijn, kan de actieradius zelfs nog verder oplopen. Naast de accucapaciteit is ook de gekozen ondersteuningsstand erg bepalend voor de maximale afstand die je ondersteund kunt fietsen.

Als je de hoogste ondersteuningsstand gebruikt, draagt de motor in verhouding meer bij aan het trappen dan jijzelf. Per kilometer wordt er dan meer energie verbruikt door de motor dan bij een lage stand. Je gaat dus harder, maar je komt wel minder ver.

 1. Het is dus niet zo dat je zoveel harder gaat dat de actieradius gelijk blijft ten opzichte van een lagere ondersteuningsstand, omdat de fiets meer moeite moet doen voor dezelfde meters.
 2. Ook je gekozen versnelling speelt een rol: als jij kiest voor een zware versnelling zal de motor bij de meeste systemen meer ondersteuning bieden.

Door lichter te trappen kun je dus een groter bereik uit het systeem halen. Bij het wegrijden na een verkeerslicht of andere stop kun je daarom ook het beste een lichte versnelling kiezen. Ook de kracht van de motor is een bepalende factor voor je actieradius.

Wat is de actieradius van een e-bike?

Wat is de gemiddelde actieradius van een elektrische fiets? – Gemiddeld kunt u ongeveer 12 tot 14 Kilometer fietsen voor elke 100Wh vermogen die u uit uw fietsaccu haalt. Een elektrische fiets met een 500Wh fietsaccu behaalt dus een actieradius van ongeveer 60 tot 70 Kilometer als de accu volledig opgeladen is.

Actieradius 300Wh accu → 36 tot 42 Kilometer Actieradius 400Wh accu → 48 tot 56 Kilometer Actieradius 500Wh accu → 60 tot 70 Kilometer Actieradius 600Wh accu → 72 tot 84 Kilometer Actieradius 700Wh accu → 84 tot 98 Kilometer Actieradius 800Wh accu → 96 tot 112 Kilometer

Is 6000 km veel voor een elektrische fiets?

Hoeveel kilometer heeft de fiets gereden? – Dat is te zien op de kilometerteller. Hoe meer kilometers ermee gereden is, hoe groter de kans op slijtage van de tandwielen, ketting en assen. Een fiets die tussen de 3000 en 7000 kilometer heeft gereden, is op zich nog redelijk goed.

You might be interested:  Woz Belasting Berekenen

Welke elektrische fiets heeft de grootste actieradius?

Keola e-bikes met een grote actieradius – De Keola 727TM en 727M hebben van alle e-bikes de grootste actieradius. Beide elektrische fietsen hebben een batterijkeuze van 500 Wh of 630 Wh. Met de eerstgenoemde fiets je onder goede omstandigheden en in de eerste ondersteuning tussen de 80 en 120 kilometer.

Hoeveel km met 300 watt accu?

Een e-bike accu met een capaciteit van 300Wh zorgt voor een bereik van gemiddeld 40 kilometer.

Hoelang kun je fietsen met een volle accu?

Praktische tips voor een fietstocht – Het weer heb je niet onder controle en je kunt er ook weinig aan doen dat een fietsaccu nu eenmaal veroudert. Wil je toch zo ver mogelijk fietsen met een volle accu? Dan hierbij wat tips. Pomp je banden op. Reis met weinig bagage.

Wat is de levensduur van een accu van een elektrische fiets?

De Levensduur Van Uw E-Bike Accu En Maximalisatie Mogelijkheden Fietsen zijn natuurlijk enorm duurzaam. Als u goed met uw fiets omgaat, dan zal deze al snel meer dan tien jaar meegaan. Bij elektrische fietsen zit het net wat anders. Vrijwel alle onderdelen hiervan zullen bij goed gebruik de levensduur van tien jaar ook prima halen.

Wat kost een 500 watt accu?

Prijzen fietsaccu’s

Merk & Type accu Positie accu Revisieprijs
Bosch PowerPack 500 op frame €375
Bosch PowerTube 400 in frame €350
Bosch PowerTube 500 in frame €400
Bosch PowerTube 625 in frame €450

Hoeveel kilometer gaat een Bosch middenmotor mee?

Daarnaast slijt de aandrijflijn vaak sneller door de extra zware belasting van de motor. Er zijn nog niet veel duidelijke cijfers beschikbaar over hoe lang een middenmotor als die van Bosch gemiddeld mee gaat. De kilometrages variëren van 17.000 tot ruim 40.000 km.

Is 200 watt fietsen veel?

Snelheid 5 verschillende type fietsen vergeleken Hoe snel is een fiets? Daar hoor je altijd allerlei getallen bij. Om een praktisch realistisch beeld te geven heb ik het traject Utrecht-Breukelen met 5 verschillende fietsen gereden. Hierbij zijn de fietsen voorzien van een SRM-vermogensmeter.

Type fiets Wind mee Wind tegen Wind km/h Windrichting Windkracht
Stadsfiets 22,4 16,9 16 N 3
Sportieve fiets 24,7 18,2 15 N 3
Racefiets 26,3 20,7 11 WNW 2
Lage ligfiets 27,5 26,5 9 WZW 2
Elektrische fiets 26,7 24,7 12 W 3
Racefiets 200watt 35,1 27,2 11 WNW 2

Gemeten snelheid (km/h) bij 100watt. Fietser is 78kg, 188cm, temperatuur is 18 graden. De route die ik heb gereden is de vanaf de spoorbrug. De windgegevens zijn van het KNMi-station in de Bilt. De gemiddelde windsnelheid over een jaar is daar 14,4 km/h.

 • De snelheid is de gemiddelde snelheid over het traject.
 • Omdat ik daar gewoon door kon rijden is deze snelheid een goede indicatie voor de kruissnelheid die je op de fiets met een matige inspanning kunt halen als je gewoon door kunt rijden op goed wegdek.
 • De menselijke motor Het traject heb ik gefiets met een gemiddeld vermogen van 100 watt.

Voor een volwassenen van 78 kg zoals ik is dit een matig intensieve inspanning. Met een half uur per dag fietsen met deze inspanning voldoe ik aan de, Deze inspanning is goed voor je gezondheid. Het is echter een inspanning waarbij je niet moe wordt en niet gaat zweten.100 watt is een inspanning die elke fitte volwasen en jongeren probleemloos een uur kan volhouden.75 watt is een inspanning waarmee ouderen aan de norm gezond bewegen voldoen en voor fitte jongeren en volwassen een rustige inspanning.150 watt is een inspanning die een getrainde fietser goed elke dag een uur kan volhouden. De gewone stadsfiets was een fiets van de Aldi met nexus 8 versnellingsnaaf, een hele rechte zit en Vredestein Scarab banden met een bandenspanning van 4 bar. Geen snelle fiets, maar een door slechtere banden, te zachte banden en een slechter rendement van de versnellingsnaaf. De sportieve fiets was een singlespeed met (een aanrader voor als je snelle, comfortabele banden zoekt) op 6 bar en het stuur net wat lager dan het zadel. De fiets is duidelijk sneller door de lagere rolweerstand door het type band en de iets hogere bandenspanning, het hogere rendement van de aandrijving en de iets lagere luchtweerstand door de diepere zit. Nog sneller op het vlakke kan alleen door de luchtweerstand te verlagen. Op het meettraject heb ik dat gedaan door de sportieve fiets te voorzien van een ligstuur. De zit is dan vergelijkbaar met de diepe zit op een racefiets. De luchtweerstand kan nog lager door te gaan liggen op een ligfiets. Het meettraject heb ik gefiets met een Optima Baron lage racer. Ter vergelijking heb ik het traject ook gereden met een elektrische fiets, de Koga Tesla. Met die fiets rij ik keurig de maximale toegestaande snelheid voor elektrische fietsen. Wat mij opviel is dat het verschilt tussen wind mee en wind tegen erg klein was en dat het mentaal veel moeite kosten om 100 watt te blijven trappen omdat met minder inspanning de snelheid niet omlaag gaat (de motor werkt dan gewoon harder). Wil je een nog snellere fiets dan moet je de fiets voorzien van een stroomlijn om de luchtweerstand verder te verlagen. De snelste fiets, bruikbaar in het verkeer, is de Hiermee rij je bijna 31 km/h met een matige inspanning van 100 watt. Natuurlijk kun je ook zelf meer inspanning leveren.

Het traject heb ik ook gefietst met een inspanning van 200 watt op de fiets met ligstuur. Dan rij ik wind mee 35,1 km/h en wind tegen 27,2 km/h. Zelf berekenen Op kun je zelf berekenen hoe snel je kruissnelheid ongeveer kan zijn. Ook kun je er een schatting mee maken hoeveel vermogen je kunt leveren. In onderstaande tabel staan de berekende waardes voor de gebruikte fietsen en de Quest.

Kruissnelheid verschilende type fietsen

Vermogen 75 100 150 200 250
Stadsfiets 16,5 18,8 22,4 25,2 27,6
Sportieve fiets 19,4 21,9 25,9 29,0 31,6
Racefiets 21,8 24,8 29,4 33,1 36,2
Lage ligfiets 24,3 28,4 34,6 39,5 43,6
Quest 24,9 30,3 38,9 45,5 51,2

Snelheid in km/h. Fietser is 78kg, 188cm, temperatuur is 20 graden en geen wind. Conclusie De belangrijkste conclusie is dat met een matige inspanning al redelijke snelheden op de fiets te halen zijn. Onder gunstige omstandigheden zou een kruissnelheid van18 km/h op een gewone fiets voor de meeste fietsers geen probleem moeten zijn.

Veel fietsen zijn slecht (o.a. te zachte banden!) Veel fietsers rijden lui. (niet zo gek want met meer inspanning fietsen op het vlakke levert nauwelijks snelheidswinst op) Veel fietsers hebben een slechte conditie. Matig intensief fietsen is dan al te zwaar.

Wat ook opvalt is dat de snelheid van de gewone fiets hoger ligt dan vaak in publicaties wordt vermeld. In de norm gezond bewegen bijvoorbeeld wordt 5 a 6km/h wandelen gelijkgesteld aan 15 km/h fietsen.6 km/h wandelen is stevig doorlopen en zeker meer dan 100 watt inspanning.15 km/h op een gewone stadsfiets is lui fietsen. : Snelheid 5 verschillende type fietsen vergeleken

Hoeveel km kun je met een accu van Stella?

Hoeveel kilometer kan ik fietsen – Als je een elektrische fiets hebt, dan is het natuurlijk fijn als de fietsaccu een behoorlijke tijd meegaat. Je wilt natuurlijk niet dat je onderweg je e-bike moet opladen, en dat weten wij. De actieradius van een elektrische fiets geeft aan hoever je kunt rijden zonder de fietsaccu te hoeven opladen.

You might be interested:  Belasting Over Bonus Berekenen

Hoe elektrische fiets sneller laten gaan?

Elektrische fietsen zijn standaard voorzien van een snelheidsbegrenzer. Wanneer je jouw elektrische fiets wilt opvoeren, zal de begrenzer dus moeten worden aangepast. Dat is dan ook samengevat wat de SpeedBox em badassBox doen. Dit is geen handmatige klus, maar gebeurt door middel van een chip of box.

Wat betekent Wh bij elektrische fiets?

Vermogen van de elektrische fiets accu – De capaciteit van een accu bepaalt grotendeels hoeveel kilometer je zonder op te laden met de elektrische fiets kunt rijden met ondersteuning door de motor. Dit noemen we ook wel de actieradius. Hoe langer dus de tochten zijn die je wilt fietsen, hoe groter de capaciteit van je accu dient te zijn.

 1. Maar: een accu met een hogere capaciteit is ook duurder.
 2. Wanneer je de fiets voornamelijk gaat gebruiken voor korte afstanden naar bijvoorbeeld het werk, kun je daarom beter een wat goedkopere accu nemen.
 3. De capaciteit van een accu wordt uitgedrukt in Wattuur (Wh).
 4. Dit geeft aan hoeveel energie er in een accu zit opgeslagen wanneer deze helemaal opgeladen is.

Als vuistregel kun je aanhouden dat je met 100 Wh ongeveer 12 tot 14 kilometer kunt fietsen met een gemiddelde ondersteuning. Trap je zelf harder, dan haal je meer kilometers. Trap je minder hard of rijdt je op turbo-stand? Dan haal je wat minder kilometers per Wattuur.

Hoeveel km gaat een Bosch Fietsaccu mee?

Capaciteit en actieradius? – Nu je weet welke Bosch fietsaccu’s en – motors bestaan, kunnen we het gaan hebben over de capaciteit ervan. Misschien is het je opgevallen dat de capaciteit van een Bosch middenmotor aangegeven is in Nm, maar wat betekent dit eigenlijk? Je kunt jezelf een soortgelijke vraag stellen bij de fietsaccu’s van Bosch: de capaciteit hiervan wordt namelijk uitgedrukt in Wh.

 • Middenmotor (Nm) De kracht van een middenmotor drukt Bosch uit in Nm, dit betekent Newtonmeter.
 • Hoe hoger dit aantal, hoe meer ondersteuning de motor kan geven.
 • Houd er wel rekening mee dat een krachtigere motor ook meer energie vraagt van een fietsaccu.
 • Speed pedelecs en elektrische mountainbikes zijn gemaakt met een motor met een groot aantal Nm.

Normale e-bikes hebben een minder krachtige motor. De middenmotor zegt in principe niks over de actieradius, maar meer over de hoeveelheid ondersteuning. Fietsaccu’s (Wh) De capaciteit van fietsaccu’s drukt Bosch uit in Wh (Wattuur). Hoe hoger het aantal Wh, hoe groter de actieradius van jouw fiets zal zijn.

 • Met een grote actieradius kun je een stuk fietsen zonder opladen.
 • Je kunt je afvragen hoe erg je dit nodig hebt.
 • Als je alleen naar je werk fietst met een fietsaccu, is een grote actieradius onnodig.
 • Als je van plan bent grote fietstochten te maken, is het zeer verstandig om een accu te nemen die een lange tijd mee kan.

Per 100 wattuur kun je gemiddeld 30-35 km fietsen. Bij een 400Wh accu is de gemiddelde actieradius volgens Bosch 130km. Onlangs bracht Bosch een nieuwe 750Wh-accu uit met een nog grotere actieradius.

Is een tweedehands elektrische fiets goed?

Voor- en nadelen: – Een tweedehands elektrische fiets heeft een aantal voordelen, maar er kleven ook nadelen aan. De belangrijkste voordelen zijn:

Je kunt op een goedkope manier een elektrische fiets kopen Wanneer je goed zoekt kun je een pareltje vinden die nog in goede staat is en weinig kost

De nadelen van een tweedehands elektrische fiets kopen zijn:

Je koopt meestal een ouder model met minder functies Je weet niet precies wat de technische staat van de fiets is De fiets zou gestolen kunnen zijn

Door goed de fiets te testen of de fiets bij een erkende handelaar te kopen, kun je echter voorkomen dat je een miskoop begaat.

Hoeveel km per dag elektrische fiets?

Actieradius elektrische fiets Wanneer je gaat fietsen op een e-bike is het belangrijk om te weten wat de actieradius van de elektrische fiets is. Maar wat is dit nu eigenlijk precies? Hoe groot is zo’n actieradius ongeveer per type accu? Welke factoren zijn nog meer van invloed op de actieradius? En hoe zit het met onderhoud? Hieronder lees je alle antwoorden.

 • Wat is een actieradius bij een elektrische fiets? Wanneer we spreken van een actieradius bij elektrische fietsen hebben we het over het aantal kilometer dat je kan fietsen met een volle accu voordat je deze weer moet opladen.
 • De afstand die je kunt afleggen met een volle accu is vooral afhankelijk van de capaciteit van de accu.

Een accu met meer capaciteit geeft je meer kilometer trapondersteuning dan één met minder capaciteit. Hoeveel km gaat een accu van een elektrische fiets gemiddeld mee? De capaciteit van een accu (zowel bij NiMh-accu’s als Li-Ion-accu’s) wordt uitgedrukt in Wattuur (Wh).

 1. Bij de meeste e-bike accu’s ligt deze tussen de 200 en 600 Wh.
 2. Als vuistregel kun je aanhouden dat je per 100 Wh zo’n 12 tot 14 kilometer kunt rijden bij normaal gebruik (25 km/h, matige wind, zonder al te veel eigen inspanning).
 3. Dat betekent dat je met een lichte accu van 200 Wh ongeveer 25 kilometer kunt fietsen met trapondersteuning op gemiddeld niveau.

Een zwaardere accu zal je ruim 80 kilometer ‘vooruitduwen’. Wanneer je kijkt op de websites van fietsfabrikanten of in tabellen waarin de radius vermeld wordt, zul je zien dat deze getallen hoger zijn. Sommige modellen kunnen in theorie wel 200 km trapondersteuning bieden.

Realiseer je echter dat deze testen onder ideale omstandigheden zijn uitgevoerd: zo langzaam mogelijk fietsend, met minimale ondersteuning, op een perfecte weg zonder wind, enzovoorts. In de praktijk zijn de omstandigheden natuurlijk nooit ideaal en heb je te maken met tal van factoren. Factoren die van invloed zijn op de actieradius van een e-bike Welke factoren bepalen samen met de capaciteit van de batterij hoeveel kilometer je kunt fietsen met trapondersteuning door de motor? Dat zijn de volgende.

Het weer Helaas heb je hier geen invloed op, maar het bepaalt voor een groot deel hoever je komt met een volle accu. Veel wind (vooral tegenwind) zal zorgen dat de actieradius korter wordt. Daarbij komen hele hoge temperaturen (boven de 30° C) en hele lage (meer dan 10° vorst) de capaciteit van de accu ook niet ten goede.

De bandenspanning Wanneer je de banden te zacht hebt opgepompt, zal de rolweerstand van je fiets toenemen. Hierdoor zul je minder ver komen met een volle accu. Rijd daarom altijd met een goede bandenspanning. De kwaliteit van de weg Hetzelfde geldt voor de weg waarover je fietst. Op een gladde asfaltweg heb je weinig weerstand en is je actieradius dus hoger dan op een hobbelige kasseienweg.

De staat van je accu Na verloop van tijd vermindert de capaciteit van je accu. Hierdoor zal hij minder goed opladen. Op het tempo waarin dit gebeurt heb je overigens zelf invloed. Door de accu zo goed mogelijk te onderhouden verleng je de levensduur. Jouw gewicht (en eventueel van iemand achterop) Hoe hoger het gewicht dat de accu en de motor moet voortrekken, hoe korter de actieradius zal zijn.

 1. Eventuele bijrijders en tassen tellen hier ook mee.
 2. Hoe hard je gaat Wanneer je harder gaat, neemt de luchtweerstand toe.
 3. Hierdoor verbruik je meer energie en doe je dus minder lang met een volle accu.
 4. Vooral wanneer je ook zelf niet harder gaat trappen zul je merken dat je batterij erg snel leeg gaat.
You might be interested:  Chinese Horoscoop Berekenen

Hoe hard je zelf trapt Dit laatste principe geldt overigens voor alle snelheden: hoe harder je zelf trapt (en hoe minder je dus de elektromotor gebruikt), hoe langer je met de accu doet. De manier waarop je schakelt Door op het juiste moment op te schakelen kun je behoorlijk wat energie uit de accu sparen.

Kijk in de gebruikshandleiding van je e-bike hoe je optimaal kunt schakelen. De elektronische componenten op de fiets Vooral de motor verbruikt veel energie. Het maakt daarbij nog uit welk type motor (hoe ‘zuinig’ deze motor werkt) je hebt. In theorie heeft iedere elektromotor een rendement van 100%, maar in de praktijk gaat altijd energie verloren door wrijving van de onderdelen (warmte).

Ook sensoren, lampen en displays verbruiken samen de nodige elektriciteit. In welke mate je deze gebruikt en de kwaliteit hiervan hebben ook invloed op de actieradius van de elektrische fiets. Onderhoud accu e-bike – Zo houdt je zo lang mogelijk je actieradius De accu is gemaakt uit chemische componenten die in een precieze balans hun werk doen.

Zorg dat je de accu niet te koud bewaart en oplaadt Zorg er ook voor dat het niet te warm is Voorkom dat de accu nat wordt (vooral de contacten) Voorkom totale ontlading Gebruik altijd de goede oplader

Wil je meer weten over het optimaal onderhouden van je fietsaccu? Kijk dan hier : Gouden regels voor fietsaccu onderhoud kies de accu die bij jouw fiets past Naast de actieradius is er nog een stuk meer wat je moet weten over elektrische fietsaccu’s.

Welke elektrische fiets gaat harder dan 25 km?

Speed pedelec. Zoals je eerder hebt gelezen geeft een e-bike motor trapondersteuning tot 25 km/h, terwijl een speed pedelec je ondersteunt tot een snelheid van 45 km/h.

Wat kost een accu van een elektrische fiets?

Wat kost een e-bike batterij – De algemene prijs van een fiets batterij ligt normaliter tussen de 200 en de 800 euro. De gemiddelde compatibele batterij kost tussen de 300 en 500 euro.

Is elektrische fiets vermoeiend?

Méér energieverbruik? – Elektrisch fietsen is iets minder intensief dan fietsen zonder ondersteuning aan een gemiddeld tempo. Je lichaam verbruikt dus iets minder energie per minuut. Maar dankzij de ondersteuning fietsen mensen vaker én overbruggen ze grotere afstanden dan ze op een gewone fiets zouden doen.

 • Wie elektrische ondersteuning mist, fietst gemiddeld 4,8 km per fietstrip.
 • Met een elektrische fiets loopt dit op tot gemiddeld 9,4 km.
 • Daardoor verbruiken elektrische fietsers aan het eind van de rit meer energie, en wordt de gemotoriseerde ondersteuning volledig gecompenseerd.
 • Per kilometer blijft een gewone fiets uiteraard meer energie vragen.

Mensen springen sneller op een elektrische fiets voor afstanden die ze vroeger alleen met de auto zouden overbruggen. Die trend tekent zich het duidelijkst af bij woon-werkverkeer. Mensen die overstapten van auto naar een elektrische fiets wonnen maar liefst 500 tot 800 MET’s per week.

Hoeveel km gaat een Bosch Fietsaccu mee?

Capaciteit en actieradius? – Nu je weet welke Bosch fietsaccu’s en – motors bestaan, kunnen we het gaan hebben over de capaciteit ervan. Misschien is het je opgevallen dat de capaciteit van een Bosch middenmotor aangegeven is in Nm, maar wat betekent dit eigenlijk? Je kunt jezelf een soortgelijke vraag stellen bij de fietsaccu’s van Bosch: de capaciteit hiervan wordt namelijk uitgedrukt in Wh.

Middenmotor (Nm) De kracht van een middenmotor drukt Bosch uit in Nm, dit betekent Newtonmeter. Hoe hoger dit aantal, hoe meer ondersteuning de motor kan geven. Houd er wel rekening mee dat een krachtigere motor ook meer energie vraagt van een fietsaccu. Speed pedelecs en elektrische mountainbikes zijn gemaakt met een motor met een groot aantal Nm.

Normale e-bikes hebben een minder krachtige motor. De middenmotor zegt in principe niks over de actieradius, maar meer over de hoeveelheid ondersteuning. Fietsaccu’s (Wh) De capaciteit van fietsaccu’s drukt Bosch uit in Wh (Wattuur). Hoe hoger het aantal Wh, hoe groter de actieradius van jouw fiets zal zijn.

 • Met een grote actieradius kun je een stuk fietsen zonder opladen.
 • Je kunt je afvragen hoe erg je dit nodig hebt.
 • Als je alleen naar je werk fietst met een fietsaccu, is een grote actieradius onnodig.
 • Als je van plan bent grote fietstochten te maken, is het zeer verstandig om een accu te nemen die een lange tijd mee kan.

Per 100 wattuur kun je gemiddeld 30-35 km fietsen. Bij een 400Wh accu is de gemiddelde actieradius volgens Bosch 130km. Onlangs bracht Bosch een nieuwe 750Wh-accu uit met een nog grotere actieradius.

Hoeveel km op een volle accu?

Actieradius – Een van de belangrijkste aspecten van een elektrische fiets is de afstand die u op een volle accu kunt afleggen. De actieradius is niet zomaar in een hard getal weer te geven omdat de actieradius van een groot aantal factoren afhankelijk is. Om enkele te noemen:

stand van de gekozen trapondersteuning weersomstandigheden (windsnelheid, temperatuur) soort wegdek het gewicht van berijder soort fiets en kwaliteit fiets (gewicht, bandspanning, aerodynamica)

Reken voorbeeld:

Als in stand 5 op vol vermogen gefietst word trekt de motor een stroom van ca.7A. Een accu van 11 Ah houdt dit ongeveer 1,5 uur (11/7) vol. Conclusie: Bij een snelheid van ca.26km/h zal de afgelegde afstand ca.40 km bedragen. Wordt in stand 1 gefietst dan gebruikt de motor ca.2A (20% van het max. vermogen). De accu kan dit ca.5,5 uur (11 / 2) volhouden. Conclusie: Wordt in stand 1 met 18 km/h gefietst dan zal de afgelegde afstand 100 km bedragen.

Uit bovenstaand rekenvoorbeeld blijkt dat de actieradius tussen de 40 en 100 km ligt bij een 11 Ah accu. De meeste fabrikanten geven voor de actieradius van een 11 Ah accu een richtwaarde op van tussen de 70 en 80 km. Dit is gebaseerd op een ondersteuning in stand 2 (40%) met een snelheid van 18 tot 20km/h van een gemiddelde rijder (75kg) en goede weersomstandigheden.

Hoeveel km gaat elektrische accu mee?

Levensduur: hoe lang gaat de accu in een elektrisch voertuig mee? – Volgens experts gaat het batterijpakket onder normale omstandigheden tussen de 10 en 20 jaar mee, voor dit vervangen dient te worden. De meeste automerken hanteren bij elektrische auto’s een garantieperiode van 8 jaar of 160.000 kilometer. Gaat er binnen deze periode iets fout, dan hoef je zelf niet voor de kosten op te draaien.

Hoever kan ik dan met een volle accu rijden?

Hoe ver kun je rijden met een volle accu?

Vestigingen in Rotterdam, Spijkenisse, Vlaardingen Chatservice van 8.00 – 23.00 uur Meer dan 85 jaar ervaring

Uw actieradius hangt af van de accu, rijstijl en de belasting van de auto. Het bereik van grote auto’s is gemiddeld 425 km, van middenklassers 310 km en van kleine auto’s 230 km. : Hoe ver kun je rijden met een volle accu?