Afstand Berekenen Google Maps

Afstand Berekenen Google Maps
De afstand tussen punten meten

 1. Open Google Maps op je computer.
 2. Klik met de rechtermuisknop op je vertrekpunt.
 3. Selecteer Afstand meten.
 4. Klik op een willekeurige plek op de kaart om te beginnen met meten.
 5. Wanneer je klaar bent, klik je op de kaart onderaan op Sluiten.

Hoe kan ik een Afstand meten in Google Maps?

Op je Android-telefoon of -tablet. Tik op een willekeurige plek op de kaart (maar niet op het icoon of de naam van een plaats) en houd je vinger daar. Je ziet nu een rode speld. Selecteer Afstand meten.

Hoeveel km gelopen Google Maps?

Als ik een afgelegde (of nog af te leggen) afstand wil weten, gebruik ik daar meestal http://www.afstandmeten.nl/ voor. Ook http://pdokviewer.pdok.nl/ is een goede site om heel nauwkeurig afstanden te meten. Toegevoegd na 6 minuten: De site van afstandmeten die ik noemde, plant zelf de route.

Je kunt ook http://www.afstandmeten.nl/v2/index.php gebruiken. Die versie trekt gewoon rechte lijnen tussen elke twee punten die je aanklikt. Hoe het werkt: zoek de plek op de kaart waar jij hebt gelopen. Klik nu één voor één de punten aan waar je langs bent gelopen. Op de kaart worden nu lijnen getekend, en bovenin zie je de totale lengte van je route.

Even spelen, en je ontdekt vanzelf hoe het precies werkt. Pdokviewer werkt ongeveer hetzelfde. Daar moet je boven de kaart eerst het symbooltje met de meetlat aanklikken (zet je muis even boven elk symbooltje; je moet het symbooltje hebben waarbij dan de tekst “Lengte meten” verschijnt).

Hoeveel kilometer heb ik vandaag gelopen?

Bekijk hoeveel kilometer je hebt gelopen met je sporthorloge – De meest gebruikte manier om achteraf te bekijken hoeveel kilometer je hebt gelopen is met je sporthorloge, Een sporthorloge meet naast de afstand die je hebt afgelegd, ook het aantal stappen, tempo en eventuele hoogtemeters.

Met deze data kan je achteraf precies kijken hoe je laatste trainingssessie is gegaan. Ook weet je precies hoeveel kilometer je rondje is. Dat is handig, want dan weet je precies hoe je moet gaan lopen om op hetzelfde aantal kilometers uit te komen. Zo heb ik in mijn buurt een rondje van 5, 10 en 21,1 kilometer.

Aan de hand van de hoeveelheid kilometer ik die dag wil rennen, kies ik mijn rondje uit. Met de Garmin Forerunner 230 meet ik hoeveel kilometer ik heb gelopen.

Welke app voor Afstand meten?

Met Google Maps kun je gemakkelijk de afstand tussen twee punten meten. Android Planet laat zien hoe dit precies in zijn werk gaat. Lees verder na de advertentie. Steun Android Planet Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen, Alvast bedankt!

Hoe gebruik je een afstandsmeter?

Hoe werkt het meten van afstand met een laser? – Een stuurt een laserstraal naar het te meten punt. De laser kaatst vervolgens weer terug naar de meter. De meter berekent vervolgens de tijd van de weerkaatsing van de laserstraal. De laser afstandmeter meet het laserlicht – precies en langs alle obstakels. Ultrasonische instrumenten meten met geluidsgolven. Deze golven verspreiden zich in een kegel vanaf het instrument. De geluidsgolven worden door objecten en kolommen gereflecteerd en geven daarom onnauwkeurige resultaten.

Hoeveel km afgelegd?

Methode – Het aantal afgelegde kilometers kan worden berekend als de snelheid en tijd bekend zijn. De snelheid kan worden gegeven in kilometer per uur. Bijvoorbeeld 23 km/uur, dit betekent dat er 23 km in 1 uur wordt afgelegd. De tijd kan bijvoorbeeld in uren of minuten worden gegeven.

Bekijk het volgende voorbeeld: De auto rijdt met een snelheid van 45 km/uur. De auto rijdt 5 uur in totaal. Hoeveel km heeft de auto afgelegd na 5 uur?In 1 uur wordt 45 km afgelegd. Na 5 uur is de tijd is 5 keer zo lang geworden. De tijd is 5 keer zo lang geworden, dus de afgelegde afstand is ook 5 keer zo lang geworden.

De afgelegde afstand berekenen wij door:45 km x 5 = 225 km De afgelegde afstand is 225 km. Zoals je ziet was de snelheid in km/uur gegeven en de tijd in uur. In het voorbeeld hieronder is de snelheid in km/uur en de tijd in minuten. De auto rijdt 90 km/uur.

De auto rijdt 20 minuten in totaal. Hoeveel km heeft de auto afgelegd na 20 minuten?In 1 uur wordt 90 km afgelegd. Wij weten dat er in 1 uur 60 minuten zitten. In 60 minuten wordt er dus 90 km afgelegd. De tijd is korter geworden, namelijk:60 minuten : 20 minuten = 3De tijd is 3 keer zo kort geworden. Dit betekent dat de afgelegde afstand dus ook 3 keer zo kort is geworden.

De afgelegde afstand berekenen wij door:90 km : 3 = 30 km De afgelegde afstand is dus 30 km. : Slimleren.nl

Hoeveel stappen zet je in een kilometer?

Staplengte: 70cm

Stappen Afstand
1.000 700 meter
1.429 1 kilometer
2.000 1,4 kilometer
5.000 3,5 kilometer

Hoeveel kilometer is 15.000 stappen?

Zitten verhoogt kans op hart- en vaatziekten met 20% – Dit vertaalde zich in grote verschillen in het risico op hart- en vaatziekten. De zittende medewerkers hadden een grotere middelomtrek, een hoger BMI en slechter bloedsuiker en cholesterol. Voor ieder uur dat de medewerkers per dag zittend doorbrachten, werd de kans op hart- en vaatziekten met 20% verhoogd.

 1. Andersom verlaagde alle tijd die staand of lopend werd besteed de kans op hart- en vaatziekten.
 2. Het grootste voordeel werd behaald door de mensen die het meest actief waren.
 3. De postbezorgers die iedere dag langer dan 3 uur liepen en daarmee minstens 15.000 stappen per dag maakten (zo,n 11 kilometer), hadden over het algemeen een normaal BMI, normale omtrek van de middel en normale bloedsuiker- en cholesterolwaarden.
You might be interested:  Break Even Berekenen

Anders dan hun zittende collega’s bleek hieruit dus geen verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Hoeveel kilometer loop je in een uur?

Hoeveel km per uur hardlopen is normaal? – Een gemiddelde hardloper loopt 11 kilometer per uur. Maar als je begint met hardlopen dan is het normaal dat jouw tempo rond de 10 kilometer per uur ligt. Als doorgewinterde hardloper zal je al snel de 14 a 15 km per uur aantikken.

Eliud Kipchoge van het NN Running Team, de snelste marathonloper ter wereld, verbrak in 2019 het record en liep de marathon in gemiddeld 21 km per uur. Dit is natuurlijk uitmuntend, en voor bijna niemand haalbaar. Het belangrijkste tijdens het hardlopen is dat je het goed voelt in de eerste weken. Als het lekker gaat dan bouw je een basisconditie op, en je raakt gewend aan het hardlopen.

De tijd die je loopt dat is voor later een zorg. Als je op gegeven moment wat makkelijker loopt dan kun je de gemiddelde tijd gaan verbeteren.

Kan ik meten met mijn telefoon?

Meten met Android: Distance Meter – Heb je een Samsung, Xiaomi of andere Android telefoon? Dan helpt de Distance Meter je. Ook deze app gebruikt je camera. Je richt ‘m op het object dat je wilt opmeten, selecteert de onder- en bovenkant of de linker- en rechterkant en ja hoor! Je krijgt een geschatte meting te zien. Kind kan de was doen. De oplossing is digitaal! Use your android device(s) to measure distance and height of an object

Hoe werkt de Afstandsformule?

Antwoord – Een cirkel met middelpunt (a,b) en straal r heeft als middelpuntsvergelijking (x – a) 2 + (y – b) 2 = r 2, In feite komt de formule neer op de stelling van Pythagoras. Een punt P(p,q) heeft tot de lijn met vergelijking ax + by = c de afstand |a.p + b.q – c|/√(a 2 + b 2 ) en deze formule is de afstandsformule. Succes met het examen!

MBL Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts.! zondag 13 juni 2010

home | vandaag | bijzonder | gastenboek | statistieken | wie is wie? | verhalen | colofon ©2001-2023 WisFaq – versie 3

Hoeveel km tussen 2 punten?

Theorie – Bekijk de applet. Onder de afstand tussen twee objecten wordt altijd de lengte van hun kortste verbindingslijn verstaan. De afstand tussen twee objecten V 1 en V 2 noteer je als d ( V 1, V 2 ),

De afstand tussen twee punten P ( p 1, p 2 ) en Q ( q 1, q 2 ) is: d ( P, Q ) = | P Q | = ( p 1 − q 1 ) 2 + ( p 2 − q 2 ) 2, De afstand van een punt tot een lijn is de lengte van het lijnstuk vanuit het punt en loodrecht op de lijn. De afstand van P tot l is d ( P, l ) en kun je dus berekenen door:

de vergelijking op te stellen van de lijn m door P en loodrecht l ; de coördinaten van punt Q, het snijpunt van m en l, te berekenen; de afstand tussen de punten P en Q te berekenen.

Je kunt met behulp van vergelijkbare methoden de afstand tussen twee lijnen, de afstand van een punt tot een cirkel of een lijn tot een cirkel, e.d., berekenen. Het is soms nuttig om te gebruiken dat de lijn m : b x − a y = d loodrecht op l : a x + b y = c staat, waarin d afhangt van het punt waar m doorheen moet gaan. Met behulp van richtingscoëfficiënten kun je dat zelf aantonen.

Hoe bereken je de werkelijke afstand?

Beter rekenen – Schaal Schaal Een plattegrond is bijna nooit op ware grootte. Een stad wordt verkleind naar een kaart van ongeveer een vierkante meter. De schaal van de plattegrond vertelt iets over de verhouding met de werkelijkheid. Schaal is alleen maar een verhouding Sommige mensen denken dat “schaal” iets te maken heeft met centimeters, maar dat is onjuist.

Bij een schaal van 1:100 is een centimeter op de kaart 100 cm in werkelijkheid. Maar ook is bij een schaal van 1:100 een millimeter op de kaart 100 mm in werkelijkheid. En bij diezelfde schaal is de lengte van een gebouw in werkelijkheid 100 keer zo groot.

Verhoudingen dus. Niet klakkeloos in centimeters denken. Dan ga je bij veel opgaven de mist in. Bijvoorbeeld:

Bij een foto van een bureau staat “schaal 1:10″1 mm = 10 mm De breedte van het ladenblok is 45 mm op de foto. Het ladenblok is in werkelijkheid 450 mm = 45 cm.

Schaal slaat op één dimensie Schaal gaat over één dimensie, zoals de lengte van een straat, de zijde van een rechthoek of de breedte van een kubus. Twee voorbeelden:

Als je een rechthoekig grasveld van 20 meter lang en 10 meter breed op papier tekent als een rechthoek van 20 cm lang en 10 cm breed, dan heb je getekend met schaal 1 : 100, want 1 cm op de tekening is 100 cm in werkelijkheid. De schaal slaat dus niet op de oppervlakte, want de oppervlakte van het grasveld is 10.000 keer zo groot als de oppervlakte van de tekening. In een museum staat een kubus van 1 meter hoog, 1 meter diep en 1 meter breed. Daarnaast staat een schaalmodel van 10 cm hoog, 10 cm diep en 10 cm breed. Dit schaalmodel is gemaakt met schaal 1 : 10, want 1 cm in het kleine model komt overeen met 10 cm in de grote kubus.De schaal slaat dus niet op de inhoud van de kubus, want de inhoud van de grote kubus is 1000 keer zo groot als de inhoud van de kleine kubus.

Plattegronden met verschillende schalen Op de foto hieronder zie je drie verschillende plattegronden.

Een fietskaart met een schaal van 1:50.000 Elke afstand op de kaart is in werkelijkheid 50.000 keer zo groot.1 cm op de kaart = 50.000 cm = 500 m = 0,5 km 2 cm op de kaart = 1 km Een stadsplattegrond met een schaal van 1:12.500 Elke afstand op de kaart is in werkelijkheid 12.500 keer zo groot.1 cm op de kaart = 12.500 cm = 125 meter = 1/8 km 8 cm = 1 km Een wegenkaart van Nederland met een schaal van 1:300.000 Elke afstand op de kaart is in werkelijkheid 300.000 keer zo groot.1 cm op de kaart = 300.000 cm = 3000 m = 3 km

Bij een schaal van 1:100.000 geldt: 1 cm op de kaart = 1 km in werkelijkheid. Handig om te onthouden: 1 km = 100.000 cm. Dat is een verschil van vijf nullen. Je kunt vanuit de schaal snel van kaart-centimeters naar werkelijke kilometers komen, door vijf nullen weg te halen:

You might be interested:  Cataloguswaarde Auto Berekenen Bpm
Schaal op de kaart in werkelijkheid
1 : 100.000 1 cm 1 km
1 : 500.000 1 cm 5 km
1 : 2.500.000 1 cm 25 km

Als je de schaal van de kaart weet, kun je met een meetlat de afstand tussen twee punten meten en die afstand omrekenen naar de werkelijke afstand. Bijvoorbeeld:

De afstand tussen twee plaatsen op de kaart is 4 cm. De schaal is 1 : 250.000. Wat is de afstand in werkelijkheid?1 cm = 250.000 cm in werkelijkheid.4 cm = 1.000.000 cm = 10 km in werkelijkheid

Schaal berekenen Meestal wil je een afstand berekenen aan de hand van de schaal. Maar het omgekeerde kan ook. Soms is het handig om de schaal te berekenen:

Een keukenspecialist heeft een ontwerp getekend voor je nieuwe keuken. Je wilt de bestaande keukentafel in de juiste proporties in de keuken erbij tekenen. Het aanrechtblad is in werkelijkheid 80 cm breed. Op de tekening is het 4 cm. Wat is de schaal van de tekening? 4 cm op de tekening is 80 cm in werkelijkheid. De verhouding is 4 : 80. Als je beide getallen door 4 deelt, heb je de schaal. De schaal is 1:20. Als de keukentafel 2 meter lang is, moet je hem tekenen met een lengte van 10 cm.

Op een beeldscherm Op een beeldscherm heb je niets aan een aanduiding als 1:50.000. De maker van de kaart kan namelijk niet weten hoe groot het beeldscherm is waarmee de kaart bekeken wordt en welke instellingen het beeldscherm heeft. Wat op de ene monitor 1 cm groot is, is op de andere misschien wel 3 cm groot.

 • Daarom zie je bij plattegronden op internet vaak een balkje dat aangeeft hoe groot de afstanden in werkelijkheid zijn.
 • De grootte van het beeldscherm doet er dan niet toe.
 • Als je in- of uitzoomt, veranderen de waarden bij dat balkje.
 • Hieronder zie je drie verschillende kaartfragmenten van de omgeving van Bodegraven.

De afstand tussen de streepjes aan de bovenkant van het balkje is respectievelijk 500 m, 2 km en 10 km.

Wat is de beste afstandsmeter?

Veelgestelde vragen – Welke afstandsmeter is het beste? De beste afstandsmeter is de Sndway SW-T40. Met zijn meetbereik van 40 meter en meetnauwkeurigheid van ongeveer 1,5mm is deze uitstekend voor de meeste klusjes in en rondom het huis en zelfs daarbuiten.

 • Je kunt lengte, volume en oppervlakten meten en deze afstandsmeter is makkelijk in gebruik.
 • Wat doet een afstandsmeter? Een afstandsmeter schijnt met een laserstraal op het te meten punt.
 • Deze laser kaatst dan ook weer terug naar de afstandsmeter.
 • Met hoe lang het duurt voor deze weerkaatsing om terug te komen naar de afstandsmeter wordt dan berekend hoe ver het gemeten punt is.

Door dit meerdere keren te doen kunnen afstanden, oppervlakten en inhouden worden berekend. Wat is een digitale afstandsmeter? Een afstandsmeter kan natuurlijk afstanden meten, maar nog veel meer. Je kunt ook makkelijk oppervlakten en kuubs meten, waarbij het apparaat de benodigde berekeningen voor je doet.

Wat is een digitale afstandsmeter?

Laserafstandsmeters: snel en nauwkeurig – SOLA Digitale laser afstandsmeters meten snel en nauwkeurig de afstand tussen twee punten. Het beginpunt van de meting is de ingestelde rand van de laserafstandsmeter, het tweede punt is het eindpunt van de straal.

 • Het maximale bereik varieert per apparaat en kan meer dan 100 meter bedragen.
 • Een digitale afstandsmeting heeft veel voordelen ten opzichte van een klassieke meting met een duimstok of meetlint.
 • Een digitale afstandsmeting verloopt zeer nauwkeurig en comfortabel in slechts enkele seconden.
 • Bovendien kunnen de apparaten, afhankelijk van het model, met één druk op de knop de oppervlakte en de inhoud van de ruimte berekenen, hebben ze een aanraakscherm, een geïntegreerde Bluetooth- en camerafunctie en een geïntegreerde hellingsensor.

De laser wordt gebruikt om te richten op een meetpunt. Vervolgens stuurt de afstandsmeter een laserpuls, die het meetproces start. De puls wordt door het richtpunt gereflecteerd en door de fotocel in het apparaat ontvangen. De exacte afstand kan dus worden berekend naar aanleiding van de tijdspanne tussen het versturen en de reflectie van de laser.

 • In de praktijk gebruikt SOLA een methode waarbij de faseverschuiving tussen externe pulsering en interne referentiepulsering wordt bepaald.
 • Bij lasermetingen is slechts een klein vlak nodig om te richten.
 • Bij ultrageluid moet dit veel groter zijn zodat de laserafstandsmeter relevante geluidsgolven kan weerkaatsen.

Laser afstandsmeters zijn eenvoudiger en nauwkeuriger te gebruiken dan ultrasone afstandsmeters en veel handiger dan meten met een duimstok en meetlint. De functies van een digitale afstandsmeter verschillen per fabrikant en per apparaat. Eenvoudige apparaten meten klassiek afstanden en tonen deze op het display.

Als u ook oppervlakken of volumes wilt berekenen en ontoegankelijke afstanden of hoogten wilt bepalen met behulp van hoekmetingen, moet u een complexer apparaat aanschaffen. Laser afstandsmeters die over deze functies beschikken, zijn met een geïntegreerde hellingsensor uitgerust. In tijden van toenemende connectiviteit beschikken veel laserafstandsmeters nu ook over een Bluetooth-interface.

Samen met de app kunnen bijvoorbeeld lengtes direct op de smartphone worden geschetst en gedimensioneerd, of meetresultaten worden opgeslagen, beheerd en gedeeld. Bepaling van een enkelvoudige afstand vanaf de ingestelde meetrand van de laserafstandsmeter. Automatische berekening van een oppervlakte door lengte en breedte te meten. Berekening van het volume van een ruimte door lengte, breedte en hoogte te meten. Bepaling van een minimum- of maximumafstand door de kortste afstand tussen twee punten of de langste afstand (bijv. bij een diagonale maat) te meten. Snelle bepaling van een gewenste doelafstand dankzij continue meting. Bepaling van een onbereikbare afstand door middel van drie lengtemetingen. Daarbij vindt één meting onder een hoek van 90 ° plaats. Bepaling van een ontoegankelijke afstand door middel van twee lengtemetingen. Daarbij vindt één meting onder een hoek van 90 ° plaats. Meting van een indirecte, ontoegankelijke hoogte door middel van twee lengtemetingen. Dankzij de automatische elektronische hellingsensor is een extra 90 °-hoekmeting niet meer nodig. Bepaling van een indirecte afstand zonder de eindpunten te bereiken. Daarbij worden vanuit één standpunt twee lengtemetingen richting de betreffende meetpunten uitgevoerd. Op basis van lengtemeting kan op één punt in de hoogte worden gericht – via de hellingsensor worden automatisch de desbetreffende hoogte en afstand berekend. Berekenen van een driehoeksvlak door de lengtes van de driehoeksbenen te meten. Berekening van het cirkelvlak door de diameter te meten.

You might be interested:  Nhg Hypotheek Berekenen

Bepaling van een cilindervolume door met de eerste meting de diameter van het cirkelvlak en met de tweede meting de hoogte van de cilinder te bepalen. In het meetapparaat wordt een bepaalde afstand is ingesteld. Het apparaat geeft de huidige afstand weer en begint te piepen zodra u in de buurt van de ingestelde afstand komt.

Snel en ongecompliceerd optellen en aftrekken van meetwaarden. De gemeten waarden worden automatisch in het geïntegreerde geheugen opgeslagen. Deze waarden kunnen te allen tijde worden opgevraagd. De toepassingsmogelijkheden van laser afstandsmeters zijn divers.

 • Digitale afstandsmeters worden voornamelijk gebruikt in de bouw: Of het nu gaat om bouwwerkzaamheden, renovaties, binnen- of buitenwerkzaamheden – lasermeters zijn overal gewild.
 • In enkele seconden kunnen lengtes worden gemeten, oppervlakken en volumes van ruimtes worden berekend of metingen en afstanden worden gecontroleerd.

De beroepen die afstandsmeters gebruiken zijn talrijk. Denk hierbij aan gipsplaatwerkers, schilders, vloer- en tegelleggers, meubelmakers, keukenbouwers, timmerlieden, metselaars of zelfs architecten of binnenhuisarchitecten. Laser afstandsmeters vergemakkelijken meetprocessen, besparen tijd en bieden een hoog werkcomfort.

 1. Met één druk op de knop kunnen verschillende meetfuncties worden gestart.
 2. Binnen enkele seconden kunnen afstanden worden gemeten, afstanden gecontroleerd en oppervlakten of volumes berekend.
 3. En de lasermeter doet dat met een uitzonderlijk hoge nauwkeurigheid die die van een meetlint of duimstok overtreft.

Een ander voordeel van de afstandsmeter is dat nauwkeurige metingen alleen kunnen worden uitgevoerd, zonder dat er een andere persoon nodig is. Laserafstandsmeters vergemakkelijken ook metingen in moeilijke situaties, bijvoorbeeld metingen “boven het hoofd”.

 1. De meetnauwkeurigheid van laser afstandsmeters verschilt per apparaat en fabrikant en is meestal te vinden in de technische gegevens of in de gebruiksaanwijzing.
 2. Laserafstandsmeters hebben vaak een meetnauwkeurigheid met een tolerantie van +/- 2 millimeter.
 3. Deze meettolerantie heeft gewoonlijk betrekking op een bepaalde afstand en neemt toe naarmate de afstand groter is.

De meeste laser afstandsmeters van SOLA hebben een meettolerantie van maximaal +/- 1,5 millimeter over een lengte tot 10 meter. De gespecificeerde meetnauwkeurigheid heeft betrekking op normale meetomstandigheden. Bij ongunstige omstandigheden bijv. direct zonlicht, slecht reflecterende oppervlakken of bij metingen op glas, respectievelijk glanzende oppervlakken kan de nauwkeurigheid negatief beïnvloed worden – er kunnen zelfs meetfouten ontstaan.

 • Net als de meetnauwkeurigheid varieert het maximale bereik van lasermeters sterk.
 • Laserafstandsmeters die in de bouw worden gebruikt, hebben meestal meetafstanden van 20 tot 60 meter.
 • Reikwijdte van 30 m, 6 meetfuncties, Bluetooth-interface voor gebruik met SOLA Measures-app, geïntegreerde waterpas voor nauwkeurige metingen Reikwijdte van 60 m, 9 meetfuncties, meetwaardeopslag, Bluetooth-interface voor gebruik met SOLA Measures-app, uitklapbaar eindstuk als aanslaghulp Reikwijdte van 80 m, 16 meetfuncties incl.

meetwaardeopslag, Bluetooth-interface voor gebruik met SOLA Measures-app, camerafunctie voor digitaal doelzoeken (2 en 4 keer inzoomen), geïntegreerde hellingsensor, tijdschakelklok (lengtemeting met zelfontspanner), verlicht kleurendisplay met draaibare weergave, beschermingsklasse IP65 Reikwijdte van 20 m, 2 meetfuncties, ontwikkeld voor snel gebruik Reikwijdte van 50 m, 7 meetfuncties; geïntegreerde waterpas voor nauwkeurige metingen : Laserafstandsmeters: snel en nauwkeurig – SOLA

Hoe nauwkeurig is een laser afstandsmeter?

Afstandsmeters in je gereedschapskoffer – Om je collectie elektronisch meetgereedschap helemaal compleet te hebben, kun je ook nog voor een digitale afstandsmeter gaan. Zoals het woord al zegt: een afstandsmeter kan daadwerkelijk een afstand meten, tot op de millimeter nauwkeurig.

Hoe een afstand inschatten?

Snelheid op de autosnelweg –

Hoe sneller je rijdt, hoe meer afstand je moet bewaren. Via een eenvoudige formule, kan je die afstand berekenen: namelijk de snelheid waarmee je rijdt, gedeeld door twee, Stel dat in dit voorbeeld de wagens 120 km/uur rijden, dan is de veilige volgafstand: 60 meter. En rijden ze 100 km/uur, dan wordt het 50 meter.

Hoe meet je een absolute afstand?

De werkelijke afstand tussen 2 plaatsen, via de rechte lijn gemeten (hemelsbreed) of langs de kortste afstand, meestal gemeten in km.

Hoe meet je absolute afstand?

Hemelsbrede afstand in Google Maps – Het meten van de afstand is eenvoudig. Zo werkt het:

 1. Kies het beginpunt: houd je vinger even ingedrukt op de eerste locatie om een rode pin te zetten.
 2. Veeg het informatievenster over de locatie omhoog en kies voor Afstand meten,
 3. Verschuif de kaart naar de gewenste bestemming.
 4. Tik rechtsonder op het plusje om een punt toe te voegen.
 5. Voeg eventueel nog meer punten toe.
 6. Onderin het scherm zie je de totale afstand, in dit geval 4,4 kilometer.

Je kunt het laatste punt verwijderen door bovenin het scherm op het Undo-symbooltje te tikken (een terugwijzend pijltje). Om alle punten te wissen tik je rechtsboven op de drie puntjes en daarna Wissen, Ben je klaar, dan tik je bovenin het scherm op de terugknop en je zit weer in de normale Google Maps-interface.

 • Parkeerlocatie van je auto opslaan in Google Maps, zo doe je dat
 • OV-route plannen met Google Maps voor iPhone
 • Fietsen met Google Maps: zo gebruik je de fietsweergave

Bekijk ook

Hoe bepaal je locatie?

Coördinaten vinden of zoeken op breedte- en lengtegraad Als je naar een plaats wilt zoeken, geef je de gps-coördinaten voor de lengte- en breedtegraad op in Google Maps. Je kunt ook de coördinaten zoeken van plaatsen die je eerder hebt gevonden. Naast de lengte- en breedtegraad kun je ook,

 1. Open op je computer.
 2. Geef je coördinaten op in het zoekvak. Hier volgen een paar voorbeelden van geaccepteerde notaties:
  • Decimale graden (DD): 41.40338, 2.17403
  • Graden, minuten en seconden (DMS): 41°24’12.2″N 2°10’26.5″E
  • Graden en decimale minuten (DMM): 41 24.2028, 2 10.4418
 1. Open op je computer.
 2. Klik met de rechtermuisknop op de locatie of het gebied op de kaart.
  • Er wordt een pop-upvenster geopend. Je ziet de breedte- en lengtegraad in decimale indeling bovenaan het venster.
 3. Klik met de linkermuisknop op de breedte- en lengtegraad om de coördinaten automatisch te kopiëren.

Als je je coördinaten wilt opmaken zodat ze in Google Maps werken, gebruik je decimale graden in de volgende indeling:

 • Juist: 41.40338, 2.17403
 • Onjuist: 41,40338, 2,17403

Tips :

 • Zet de coördinaten van de breedtegraad vóór de coördinaten van de lengtegraad.
 • Controleer of het eerste getal in je breedtegraadcoördinaten tussen -90 en 90 ligt.
 • Controleer of het eerste getal in je lengtegraadcoördinaten tussen -180 en 180 ligt.

: Coördinaten vinden of zoeken op breedte- en lengtegraad