Airco Vermogen Berekenen Verwarmen

Airco Vermogen Berekenen Verwarmen
Hoeveel vermogen nodig is voor de ruimte die u wilt klimatiseren is met onderstaande formule in drie stappen uit te rekenen. –

 • Voor het koelen is standaard 30 tot 35 Watt vermogen nodig per kubieke meter
 • Voor het verwarmen is standaard 45 tot 50 Watt vermogen nodig per kubieke meter

Houdt u er wel rekening mee dat dit een vereenvoudigde capaciteitsberekening is. Mocht u twijfelen neem dan contact met ons op via 073 – 7979 001 of stuur een mail naar: [email protected], We helpen u graag verder.

 1. Bereken de inhoud van de te klimatiseren ruimte: Bereken de inhoud van de ruimte in kubieke meters. Bijvoorbeeld: de ruimte is 6 meter lang, 5 meter breed en 3 meter hoog. De berekening wordt dan 6 x 5 x 3 = 90 m 3,
 2. Bepaal de vermenigvuldigingsfactor: Al naar gelang de kenmerken van de ruimte, gebruik je een vermenigvuldigingsfactor van 30 tot 50. Deze factor staat voor het benodigd aantal Watt vermogen per m3 inhoud. Enkel koelen: Factor 30: Dit zijn ruimtes die goed geïsoleerd zijn, een normaal glasoppervlakte, geen plat dak of schuin dak en weinig elektronische apparatuur hebben. Factor 35: Deze ruimtes zijn minder goed geïsoleerd, hebben bijvoorbeeld een groot glasoppervlakte en/of er staan veel elektrische apparaten. Koelen en verwarmen: Factor 45: Dit zijn ruimtes die goed geïsoleerd zijn, een normaal glasoppervlakte, geen plat dak of schuin dak en weinig elektronische apparatuur hebben. Factor 50: Deze ruimtes zijn minder goed geïsoleerd, hebben bijvoorbeeld een groot glasoppervlakte en/of er staan veel elektrische apparaten.
 3. Bereken het benodigd vermogen: Neem nu de berekende inhoud uit stap 1 en vermenigvuldig dat met de factor uit stap 2. Vermogen = Inhoud x Factor Bijvoorbeeld: 90 m3 inhoud vermenigvuldigd met factor 30 (Watt per m 3 ). Het benodigd koelvermogen is dan 2700 Watt. Dit komt overeen met 2,7 kW. Wenst U de warmtepomp in deze ruimte tevens te gebruiken als hoofdverwarming dan krijgt U de volgende berekening: 90 m3 inhoud vermenigvuldigd met factor 50 (Watt per m 3 ). Het benodigd verwarmingsvermogen is dan 4500 Watt. Dit komt overeen met 4,5 kW.
You might be interested:  Woz Belasting Berekenen 2022

Een goede installatie begint bij een goed advies!

Hoeveel kW airco voor 150m3?

Vermenigvuldigingsfactor voor isolatie – De vermenigvuldigingsfactor wordt gebruikt door bedrijven die gespecialiseerd zijn in koudetechniek. Deze factor geeft verschillende categorieën van isolatie weer. De vermenigvuldigingsfactor 30 wordt gehanteerd wanneer een ruimte goed geïsoleerd is en er weinig ramen of deuren in zitten.

Is er warmte afgevende apparatuur, zoals printers en computers, aanwezig in de ruimte? Dan wordt de factor 40 meegegeven. Slecht geïsoleerde ruimtes zoals garages of zolders krijgen vermenigvuldigingsfactor 50. In het geval van een ruimte van 150m3 met een goede isolatie, wordt de berekening dus als volgt: 150m3 x 30 = 4500 Watt (of 4,5 kW).

Voor deze ruimte heb je dus een airco nodig van 5 kW. Ook als je een airco voor 250m3 zoekt, vind je die bij AircoGarant.

Waarom niet verwarmen met airco?

Gas is duurder dan elektriciteit. Door een woning (deels) te verwarmen met een airco, gaat het gasverbruik omlaag. Maar door het verwarmen met een airco zal het energieverbruik stijgen. Hoeveel er bespaard kan worden, hangt af van meerdere factoren, zoals de COP-waarde, de prijs voor gas en elektra en het type airco.

Welke airco voor 120m3?

A++ energielabel: – Voor de aansluiting is een 220V stopcontact welke is afgezekerd op 8 Ampère voldoende. Een groep in een woonhuis is meestal 16 tot 32 Ampère afgezekerd. Het verbruik (afhankelijk van ventileren/koelen of verwarmen zit ongeveer tussen 970 en 1600 watt per uur.

You might be interested:  Halve Marathon Tijd Berekenen

Alle info klik boven op de tab “Attachments”

Name Size Downloads
Technische specificaties 385.14KB Download

Hoeveel watt is een 5 kW airco?

Is een airco duur? Wij informeren en adviseren u graag Regelmatig krijg ik de vraag is een airco duur in energie verbruik. Ik kan me dit heel goed voorstellen en wil niemand opzadelen met enorme hoge en onvoorziene energie rekening. Een tijdelijke oplossing die vaak wordt gebruikt als er een hittegolf over Nederland trekt, is een vrij dure oplossing.

Maar gelukkig kosten vaste airco’s vele malen minder energie. Ik leg het u graag even uit! Een vaste airco is een oplossing die vele malen minder energie verbruikt, uiteraard is alles afhankelijk van de ruimte die gekoeld, geventileerd of verwarmt moet worden. En niet te vergeten het type airco wat geïnstalleerd is.

Bij Airco Team B.V. voorzien wij u van het juiste advies en houden hierbij rekening met het energieverbruik, wat wij niet willen is dat de kosten hoger zijn dan verwacht. Vaste airco’s voor particulier gebruik kun je ruwweg krijgen van zo’n 2,0 tot 5,0 kW.

Dat is dus een vermogen van 2000 Watt tot 5000 Watt per uur. Misschien schrikt u van die aantallen, maar we kunnen u direct geruststellen. Dit gaat om het koelvermogen en niet om het verbruik. Ook draait een airco zelden op 100%. Sterker nog, als de ruimte eenmaal gekoeld is, draait de compressor bij moderne airco’s op een heel laag niveau.

Hij hoeft alleen nog maar warme lucht af te voeren en zich niet meer in te spannen om de ruimte koel te krijgen. Daarom is het vaak ook goedkoper om een airco aan te laten staan dan om die tussendoor uit te schakelen.

Hoeveel kW heb ik nodig om te verwarmen?

Elektriciteitsvraag van een huishouden op elektriciteit –

 • Voor het overzicht nog eens het gemiddelde verbruik van een elektrisch huishouden:
 • En om dat visueel te maken:

Grofweg kom je dan uit op 10.500 kWh per gemiddeld huishouden dat bestaat uit drie personen die wonen in een huis van 140 m2 en één elektrische auto hebben. Dit is geen hogere energievraag dan eerder met gas (en benzine). De ‘brandstof’ voor deze energie is alleen veranderd naar volledig elektrisch – en dat kunnen we veel makkelijker volledig duurzaam maken met behulp van zonne-energie of windenergie.

Hoeveel kW nodig verwarmen?

Beste cv kiezen voor verwarming – Hieronder ziet u een leidraad aan kW vermogen van de ketel voor uw woning:

 • benodigd vermogen appartement: 11-23 kW
 • benodigd vermogen tussenwoning: 16-28 kW
 • benodigd vermogen hoekwoning: 16-30 kW
 • benodigd vermogen vrijstaand huis: >30 kW

Hoeveel m2 verwarmen met 2000 watt?

Indicatie verwarmingsvermogen

Verwarmingsvermogen, W Oppervlakte van de ruimte (max hoogte 2,4 m)
1000 12 – 14 m 2
1200 14 – 17 m 2
1400 17 – 21 m 2
2000 22 – 29 m 2

Hoeveel kW airco woonkamer verwarmen?

Bespaar tot 60% op uw gasrekening De huidige generatie airconditioners hebben een SCOP van 4.5 of zelfs hoger. Uit 1 kW elektrische energie halen we minimaal 4.5 kW aan warmte. Uit 1m3 gas halen we 9,8 kW warmte. Wanneer we deze hoeveelheid warmte uit een airco halen hebben we 2.2 kW aan stroom nodig.