Alcohol Promillage Berekenen

Alcohol Promillage Berekenen
Je alcoholpromillage berekenen – Je alcoholpromillage geeft aan hoeveel alcohol er in je bloed zit. Een alcoholpromillage van 0,2 betekent dat er 0,2 milligram pure alcohol in 1 milliliter bloed zit. Je kunt je alcoholpromillage berekenen met deze formule: (10 x aantal glazen)/(lichaamsgewicht in kilogram x R) – (tijd sinds je eerste slok in uren – 0,5) x (lichaamsgewicht in kilogram x 0,002).

Hoeveel glazen is 1 promille?

Je resultaat beoordelen: –

0,5 promille (ongeveer 1 glas voor een vrouw, 2 glazen voor een man): je voelt je meer ontspannen, maar je bent minder alert in het verkeer.0,5 -1,5 promille (ongeveer 2-5 glazen voor een vrouw, 3-7 glazen voor een man): je bent ‘aangeschoten’, je kan niet meer veilig aan het verkeer deelnemen.1,5 -3,0 promille (ongeveer 6-9 glazen voor een vrouw, 8-14 glazen voor een man): je bent dronken, je kan absoluut niet meer aan het verkeer deelnemen.3 tot 4 promille (ongeveer 10-13 glazen voor een vrouw, 15-19 glazen voor een man): je bent zwaar dronken, je kan je bewegingen niet langer coördineren, je zintuigen zijn volledig verdoofd.4 promille: je bent helemaal ‘van de kaart’, met hoge kans op bewusteloosheid en beginnend levensgevaar.5 promille: je kan in coma gaan, acuut levensgevaar.

Terug

Hoeveel alcohol promillage?

Toegestaan alcoholpromillage beginnend bestuurder – Als u uw rijbewijs haalt, bent u een beginnend bestuurder, Als uw autorijbewijs uw eerste rijbewijs is, bent u 5 jaar beginnend bestuurder. En gelden er strengere regels. Dan mag u niet rijden met meer dan 0,2 promille alcohol in uw bloed.

Hoeveel bier is 1 promille?

Het risico van rijden onder invloed van alcohol – De kans op een verkeersongeval stijgt dus naarmate een bestuurder meer alcohol heeft gedronken. Het ongevalsrisico is bij een alcoholpromillage van 0,5 ongeveer 40% hoger dan bij nuchter rijden. Bij een alcoholpromillage van 1,0 is het risico iets meer dan 400% zo hoog, en bij een promillage van 1,5 is het ongevalsrisico meer dan 2.000% zo hoog als dat van een nuchtere automobilist.

0,5 promille (ongeveer 1 glas voor een vrouw, 2 glazen voor een man): u voelt zich meer ontspannen, maar u bent minder alert in het verkeer.0,5 -1,5 promille (ongeveer 2-5 glazen voor een vrouw, 3-7 glazen voor een man): u bent ‘aangeschoten’, u kunt niet meer veilig aan het verkeer deelnemen.1,5 -3,0 promille (ongeveer 6-9 glazen voor een vrouw, 8-14 glazen voor een man): u bent dronken, u kunt absoluut niet meer aan het verkeer deelnemen.3 tot 4 promille (ongeveer 10-13 glazen voor een vrouw, 15-19 glazen voor een man): u bent zwaar dronken, u kunt uw bewegingen niet langer coördineren, uw zintuigen zijn volledig verdoofd.4 promille: u bent helemaal ‘van de kaart’, met hoge kans op bewusteloosheid en beginnend levensgevaar.5 promille: u kunt in coma raken, er is acuut levensgevaar.

Hoeveel is 0.2 promille alcohol?

Alcohol en verkeer: dit zegt de wet – Ben je een beginnende bestuurder ? Dan mag je niet meer dan 0,2 promille (0,02 procent) alcohol in je bloed hebben als je autorijdt. Mannen bereiken dit na het drinken van ongeveer een standaardglas drank, vrouwen al bij minder dan een glas. Wat is een standaardglas? Een standaardglas is bijvoorbeeld 250 milliliter bier (een kwart liter), 100 milliliter wijn (eentiende liter) of een borrelglaasje sterke drank (35 milliliter). Al deze glazen bevatten ongeveer 10 gram pure alcohol. Een flesje bier telt dus als meer dan een glas.

 • Je leest er meer over op de website ‘Alcoholinfo’ van het Trimbos-instituut,
 • Ben je geen beginnend bestuurder meer, dan geldt een wettelijke limiet van 0,5 promille.
 • Dit bereiken mannen na het drinken van ongeveer 2 standaardglazen alcohol, vrouwen al bij iets minder.
 • Alcohol in je adem: µg/l De toegestane hoeveelheid alcohol wordt ook wel uitgedrukt in µg/l (microgram per liter, vaak uitgesproken als uu-gee-el).

Dat is de hoeveelheid alcohol in je adem. Als beginnende bestuurder is de limiet 88 µg/l, daarna 220 µg/l.

Wat voel je na 3 bier?

1- 3 glazen (0 tot 0,5 promille): Ontspannen – ontremd Je polsslag en ademhaling versnellen. Je krijgt een warm gevoel. Smaak, reuk en gezichtsvermogen gaan achteruit en je voelt minder pijn. Je eetlust neemt toe en je moet vaker plassen.

Hoe werkt een promillage?

Alcohol promillage wordt gebruikt om aan te geven wat het gehalte aan alcohol in je bloed is; het bloedalcoholgehalte (BAG). Dit is het aantal gram alcohol per liter bloed of het aantal milligram alcohol per milliliter bloed. Alcohol percentage wordt gebruikt om aan te geven hoeveel pure alcohol in 1 liter alcoholhoudende drank zit.

You might be interested:  Actieradius Elektrische Auto Berekenen

Bekijk alle veelgestelde vragen

Welk promillage gevaarlijk?

Alcoholvergiftiging Bij een alcoholvergiftiging wordt de concentratie alcohol in het bloed, en daarmee ook in de hersenen, zo hoog dat je bewusteloos of zelfs in coma kunt raken. Iemand kan een alcoholvergiftiging oplopen vanaf 4 promille (promillage is de maat die de concentratie in het bloed aangeeft).

Hoe lang blijft alcohol zichtbaar voor blaastest?

Ik heb alcohol gedronken. Na hoelang mag ik weer rijden? – Het duurt ongeveer 1,5 uur voordat een standaardglas alcohol uit je bloed is. Dus drink je tussen 6 en 7 uur ‘s avonds drie glazen wijn, dan is de alcohol om ongeveer half 11 uit je bloed. Hoelang het precies duurt, verschilt per persoon.

 1. Er bestaan geen speciale middelen om de afbraak van alcohol te versnellen.
 2. Ook slapen, douchen en water, cola of koffie drinken helpt niet om sneller alcohol af te breken.
 3. Dat betekent ook dat als je ‘s avonds laat stevig drinkt, je de volgende ochtend vaak nog te veel alcohol in je bloed hebt om te mogen rijden.

Het is altijd beter om helemaal niet te drinken als je moet rijden. De kans op een ongeluk neemt al toe als je een klein beetje alcohol in je bloed hebt. Zoek dus naar alternatieven om veilig thuis te komen:

Regel een taxi, pak de trein of bus. Tip: zet ruim voordat de bus of trein gaat een wekker als herinnering.Zorg dat je een Bob hebt of bent.Laat je ophalen door een vriend of familielid die niet gedronken heeft.Regel van tevoren al een slaapplaats als je weet dat je gaat drinken.

Is 6 bier veel?

1. Zwaar drinken – Je bent een zware drinker als je minimaal 1 dag per week 6 standaardglazen alcohol of meer drinkt. Je bent een zware drinker als je minimaal 1 dag per week 6 standaardglazen alcohol of meer drinkt.

Hoeveel glazen bier mag je drinken?

Hoeveel glazen bier/wijn/sterkedrank mag ik drinken? Het VAD, het Vlaamse expertisecentrum voor alcohol, adviseert volwassen mannen en vrouwen maximaal 10 standaardglazen alcohol per week te drinken. Wat betekent dit in de praktijk voor een glas bier, wijn of andere soorten alcohol? Ontdek het hier. Robbe De Graeve, Kathleen Heylen De Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) publiceerde in november 2016 nieuwe richtlijnen voor het gebruik van alcohol.

 • Die komen overeen met de bovengrens van 100 gram alcohol per week die volgens een nieuwe, grootschalige overzichtsstudie in The Lancet als het minst risicovol kan worden beschouwd, toch als het gaat over levensverwachting.
 • Concreet bedraagt de maximaal aangeraden hoeveelheid voor volwassen mannen en vrouwen 10 standaardglazen per week,

Eén standaardglas komt volgens het VAD overeen met 10 gram pure alcohol. Omgerekend naar milliliter is dat 12,7 pure alcohol. Wat betekent dat dan in de praktijk voor uw glaasje bier of wijn? (lees verder onder de foto) Voor alle duidelijkheid, dit is de maximale aanbevolen hoeveelheid alcohol per week per drank: met 10 glazen bier van 25cl bereik je die hoeveelheid al. Het is dus niet de bedoeling dat je alles bij elkaar optelt.

Bepaal vooraf hoeveel je maximaal wil drinken en hou je daaraan Drink traag (minstens een half uur per glas), eet bij het drinken en wissel af met niet-alcoholische dranken Als je dorst hebt, drink dan water: van alcohol krijg je nog meer dorst Beperk de totale hoeveelheid die je per keer drinkt Spreid het alcoholgebruik over meerdere dagen in de week Las minstens 2 alcoholvrije dagen per week in om te recupereren en om verslaving te vermijden Als je twijfelt over je alcoholgebruik, schrijf gedurende een paar weken op wat je gedronken hebt en wanneer

De richtlijnen zijn bedoeld voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar. Wie jonger is, drinkt best geen alcohol Sommige mensen lopen meer risico op negatieve effecten van alcohol en moeten voorzichtig zijn, ze kunnen best advies vragen aan een arts of hulpverlener: ouderen (60+), jongvolwassenen (18-24 jaar), wie medicatie gebruikt, wie andere drugs gebruikt, wie gezondheidsproblemen heeft, wie psychische problemen heeft, wie een laag lichaamsgewicht heeft, wie een familiale voorgeschiedenis van alcoholproblemen heeft Drink geen alcohol als je nog moet rijden, voor en tijdens het werk, voor, tijdens en direct na fysieke inspanningen en sport, als je verantwoordelijk bent voor de veiligheid van anderen, of activiteiten uitoefent waarbij je alert moet zijn Als je zwanger wil worden, zwanger bent of borstvoeding geeft, is geen alcohol drinken de veiligste optie.

: Hoeveel glazen bier/wijn/sterkedrank mag ik drinken?

Hoeveel mg is 0.5 promille?

alcoholintoxicatie | Verkeersrecht

                           Alcoholintoxicatie is de objectieve toestand die overeenkomt met de aanwezigheid van een bepaalde hoeveelheid alcohol in het bloed of in de alveolaire (uit de longblaasjes) lucht die door een bestuurder uitgeademd wordt. Ze wordt strafbaar zodra de wettelijke limiet bereikt wordt en dat is het geval vanaf 0,22 mg alcohol per liter uitgeademde alveolaire lucht.0,5 g alcohol per liter bloed (promille) komt overeen met 0,22 mg alcohol per liter uitgeademde alveolaire lucht en 0,8 g alcohol per liter bloed is evenveel als 0,35 mg alcohol per liter uitgeademde alveolaire lucht.

                           Wanneer bij een alcoholcontrole het ademanalysetoestel mondalcohol waarneemt moet er een tweede meetcyclus worden uitgevoerd, evenwel met een tussentijd van minimum 15 minuten. Wordt er geen 15 minuten gewacht door de politie, kan u worden vrijgesproken. De bestraffing is afhankelijk van de intoxicatiegraad.

                           Tussen 0,22 mg/l – 0,5 promille en 0,35 mg/l – 0,8 promille is er

                           een onmiddellijk rijverbod van 3 uur een onmiddellijke inning van 170 euro eventueel een geldboete van 150 tot 3.000 euro en een rijverbod

                           Tussen 0,35 mg/l – 0.8 promille en 0,53 mg/l – 1.2 promille is er

                           een onmiddellijk rijverbod van 6 uur eventueel een minnelijke schikking van 400 tot 550 euro eventueel de intrekking van uw rijbewijs eventueel een geldboete van 1.200 tot 12.000 euro en een rijverbod

                           Tussen 0,53 mg/l – 1.2 promille en 0,65 mg/l – 1.5 promille is er

                           een onmiddellijk rijverbod van 6 uur eventueel een minnelijke schikking van 600 euro eventueel de intrekking van uw rijbewijs eventueel een geldboete van 1.200 tot 12.000 euro en een rijverbod

                           Tussen de 0,65 mg/l – 1.5 promille en 0,70 mg/l – 1.6 promille is er

                           een onmiddellijk rijverbod van 6 uur altijd een dagvaarding voor de politierechtbank eventueel de intrekking van uw rijbewijs eventueel een geldboete van 1.200 tot 12.000 euro en een rijverbod

                           Bij meer dan 0,70 mg/l – 1.6 promille is er

                           een onmiddellijk rijverbod van 6 uur de onmiddellijke intrekking van uw rijbewijs voor 15 dagen altijd een dagvaarding voor de politierechtbank een geldboete van 1.200 tot 12.000 euro en een rijverbod

You might be interested:  Salaris Berekenen Lease Auto

: alcoholintoxicatie | Verkeersrecht

Hoe lang duurt het voordat een flesje bier uit je bloed is?

Een standaardglas alcohol blijft ongeveer 1,5 uur in je bloed. Ieder extra glas is 1,5 uur extra. Dit is de tijd die het lichaam nodig heeft om één glas af te breken. Bij meerdere glazen heeft het dus langer de tijd nodig. Dus: als je een avond stevig gedronken hebt, kun je de volgende ochtend nog niet veilig rijden.

Hoeveel promille is een fles wijn?

De zomer staat synoniem voor terrasjes en tuinfeestjes. Maar hoeveel mag je drinken als je nog naar huis moet rijden? Of hoe lang moet je wachten na je laatste glas? Als de politie je laat blazen voor een alcoholcontrole, ligt de grens op 0,22 mg/liter of 0,5 promille. Maar wat betekent dat nu concreet? Simon De Vriendt Vrijdag 14 augustus 2015 om 15:56 Allereerst dit: de beste regel is om gewoon niet te drinken als je moet rijden. ‘Want al bij bij veel lager alcoholgebruik merkt men afwijkend verkeersgedrag’, waarschuwt VAB. Bovendien zijn er heel wat andere factoren die het van persoon tot persoon verschillend maken wanneer de grens overschreden wordt. Het lichaamsgewicht, het geslacht, hoe lang de laatste maaltijd geleden is, de persoonlijke gevoeligheid voor alcohol, de regelmaat waarmee men alcohol drinkt, de absorbtietijd die nodig is om de alcohol in het bloed op te nemen, en uiteraard het alcoholgehalte van het drankje. Maar als voor wie toch een idee wil hebben wat die 0,22 mg/liter of 0,5 promille voorstelt voor een gemiddelde persoon, hieronder een overzicht. Een pint (250ml), een glas wijn (100ml) of een glas sterke drank (35ml) bevatten allen ongeveer 12 ml alcohol. Let op! Een glas wijn van 100 ml is niet groot. Dat resulteert voor een gemiddelde man in een bloedalcoholgehalte van 0,2 promille en 0,3 promille voor een gemiddelde vrouw. Vergeet niet, het hangt ook af van persoon tot persoon, overschat jezelf dus niet. Het lichaam doet ongeveer 1 tot 1,5 uur over om een standaard glas alcohol, zoals hierboven beschreven, af te breken. OPGELET: ONDERSTAANDE WAARDEN ZIJN SCHATTINGEN, GEEN ZEKERHEDEN 1 pint: >> 0,2 – 0,3 promille 1 glas wijn van 100 ml: >> 0,2 – 0,3 promille 1 shotje van 30 ml >> 0,2 – 0,3 promille 1 borrel van 40 ml >> 0,25 – 0,35 promille 1 Baccardi Breezer (330 ml met 5% alcohol) >> 0,25 – 0,35 promille 1 Mojito met 40 ml rum >> 0,25 – 0,35 promille Blonde Leffe (330ml met 8,5% alcohol) >> 0,5 – 0,7 promille Duvel (330ml met 8,5% alcohol) >> 0,5 – 0,7 promille Met deze alcoholcalculator kan je zelf berekenen hoe lang je moet wachten met rijden afhankelijk van wat je gedronken hebt, je geslacht, je lichaamsgewicht en de tijdsduur. Waarom zijn vrouwen gevoeliger voor alcohol? ‘Een vrouw heeft sneller een hoger bloedalcoholgehalte, omdat zij doorgaans lichter van gewicht is, maar ook omdat zij een kleinere hoeveelheid dehydrogenase, een enzyme dat de alcohol afbreekt, heeft, verklaart de site voor alcoholpreventie van de KU Leuven,

You might be interested:  Omslagpunt Diesel Berekenen Anwb

Hoe krijg je zo snel mogelijk alcohol uit je lichaam?

De afbraak van alcohol kan helaas niet versneld worden. Niet door koffie, niet door veel bewegen, niet door een koude douche en niet door een wandeling in de frisse lucht en ook niet door vitamines. Alcohol wordt afgebroken door de lever. De lever doet 1 tot 1,5 uur over de afbraak van 1 standaardglas alcohol.

Als je 8 glazen drinkt, is de lever dus 8 tot 12 uur bezig om de alcohol af te breken. Als je ‘s avonds veel gedronken hebt is het dus mogelijk dat je de volgende ochtend nog alcohol in je lichaam hebt. Dit heeft invloed op je rijgedrag. De enige stof die van invloed is op de afbraak is fructose. Een injectie met een grote hoeveelheid zou enig effect hebben.

De stof kan alleen onder medisch toezicht toegediend worden. Koolhydraatrijk voedsel kan de opname van alcohol vertragen. Spierarbeid of dansen kan ook helpen om het promillage iets te verlagen. Versie: augustus 2019

Is het normaal om elke dag bier te drinken?

Hoeveel is te veel alcohol? – Alcohol geeft sneller schade dan u zou denken. Wat te veel is, hangt af van uw leeftijd en gewicht en of u man of vrouw bent. Het advies is:

Jongeren onder de 18 jaar :

Drink géén alcohol.

Vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of borstvoeding geven:

Drink géén alcohol.

Alle anderen:

Géén alcohol drinken is het beste voor uw gezondheid. Drinkt u toch? Drink dan niet meer dan 1 glas alcohol op een dag en niet iedere dag. Iedere dag 1 glas alcohol drinken is al nadelig voor uw gezondheid. Drink ten minste 2 dagen in de week géén alcohol. Zo voorkomt u dat het drinken een gewoonte wordt. Let op: Drinkt u zelden, bijvoorbeeld alleen op feestjes of in het weekend? Ook dat kan schadelijk zijn. Als u te veel of te snel achter elkaar drinkt, kan uw lichaam dat niet verwerken. U wordt dan dronken en suf. Drinkt u 5 glazen in ongeveer 2 uur (vrouwen 4 glazen alcohol in 2 uur), dan noemen we dat binge-drinken, Drinkt u in dat tempo door? Dan hebt u kans op wegrakingen, schade aan organen en bewusteloosheid. U kunt in coma raken door een alcoholvergiftiging. Als je jong bent gebeurt dit nog sneller, vaak zonder dat je zelf merkt dat je dronken wordt. Vraag aan de mensen om u heen of zij vinden dat u te veel alcohol drinkt. Drinkt u te veel? Bedenk dan wat alcohol voor u betekent, waarom u alcohol drinkt en wat de nadelen zijn.

Waarom drink ik?

Wat voel je na 1 biertje?

Onderstaande informatie is een indicatie voor een ervaren drinker. Mensen die niet regelmatig drinken én jongeren, kunnen bij veel minder glazen een veel sterker effect verwachten. Met een glas wordt een standaardglas bedoeld. Bij de beschrijving gaan we ervan uit dat je de genoemde aantal glazen binnen een paar uur drinkt.

De effecten die hierboven staan beschreven kunnen verschillen per persoon. Dit is onder andere afhankelijk van geslacht, gewicht, leeftijd en hoe je je op het moment van drinken voelt.1-3 glazen (0 – 0,5 promille): Ontspannen – ontremd – vrolijk Je polsslag en ademhaling versnellen. Je krijgt een warm gevoel.

Smaak, reuk en gezichtsvermogen gaan achteruit en je voelt minder pijn. Je eetlust neemt toe en je moet vaker plassen.3-7 glazen (0,5 tot 1,5 promille): Aangeschoten Stemming en gedrag veranderen duidelijk. Je overschat jezelf. Je geheugen, reactiesnelheid en coördinatie verminderen en het beoordelen van situaties gaat moeilijker.

Links en rechts van je gezichtsas neem je steeds minder waar (tunneleffect ).7-15 glazen (1,5 tot 3 promille): Zat – dronken Alle eerder genoemde effecten versterken. Ook ga je je overdreven emotioneel gedragen en je zelfkritiek verdwijnt. Je gezicht wordt rood, zwelt op en je pupillen vergroten. Je kan misselijk worden en braken.15-20 glazen (3 tot 4 promille): Laveloos Je zintuigen verdoven en je bent in de war en afwezig; wat je hoort en ziet dringt nauwelijks tot je door.20-25+ glazen (4 promille en hoger): Knock-out Je ademhaling en polsslag vertragen zo sterk dat je in coma kunt raken en zelfs kunt doodgaan: je ademhaling stopt of je krijgt een hartstilstand.

Heb je gevonden wat je zocht? Ja Nee

Hoeveel promille is 1 whiskey?

Hoeveel promille is 1 glas whisky? 0,5 promille (ongeveer 1 glas voor een vrouw, 2 glazen voor een man): je voelt je meer ontspannen, maar je bent minder alert in het verkeer.

Hoeveel promille is coma?

Alcoholvergiftiging Bij een alcoholvergiftiging wordt de concentratie alcohol in het bloed, en daarmee ook in de hersenen, zo hoog dat je bewusteloos of zelfs in coma kunt raken. Iemand kan een alcoholvergiftiging oplopen vanaf 4 promille (promillage is de maat die de concentratie in het bloed aangeeft).