Annuiteit En Aflossingsvrij Berekenen
Contents
Hoe bereken ik de annuïteit?
Annuïteit formule – De annuïteit formule zit op een complexe manier in elkaar. Wij maken het je graag gemakkelijk met de online berekening, zodat je de formule niet zelf hoeft toe te passen. En wil je aan de andere kant toch weten hoe de berekening werkt en wat we voor je doen? We leggen het je graag uit.
- De formule voor het berekenen van een annuïteit ziet er als volgt uit: annuïteit = (maandrente / (1 – ((1 + maandrente) ^ -aantal periodes))) * (hypotheek)bedrag Je berekent de annuïteit door uit te gaan van de maandrente.
- Die kun je berekenen door de jaarrente te delen door 12, omdat dit het aantal maanden in een jaar is.
Zodra je de maandrente weet kun je de formule toepassen. We laten je een voorbeeld zien op basis van 3% rente per jaar, een looptijd van 360 maanden en een bedrag van 250.000 euro. De jaarrente van 3% vertaalt zich naar een maandrente van 0,25%. annuïteit = (0,25 / (1 – ((1 + 0,25) ^ -360))) * €250.000 De annuïteit komt in dit geval uit op €1.048,56.
- Je kunt aan de formule zien dat het behoorlijk ingewikkeld kan worden, niet in de laatste plaats door zowel het gebruik van haakjes als bijvoorbeeld het machtsverheffen.
- We begrijpen dat je daar zelf niet helemaal uit zal komen of niet de tijd voor hebt om het volledig uit te rekenen.
- Met onze tool maken we je dat een stuk makkelijker, aan de hand van de belangrijke gegevens die we van je nodig hebben.
De formule voor een annuïteit hoef je zelf niet uit je hoofd te leren, omdat we die hebben verwerkt in de online tool. Daarmee zorgen we ervoor dat je de berekening eenvoudig kunt doen, zonder dat je met de cijfers aan de slag hoeft. In plaats daarvan is het voldoende om de gegevens in te voeren, waarna wij je aangeven wat de annuïteit voor jouw hypotheek of spaardoel is.
Wat is goedkoper aflossingsvrij of annuïteit?
Hogere rente – Overweeg je een deel van de financiering aflossingsvrij te lenen? Bij veel hypotheekaanbieders is de rente van een aflossingsvrije hypotheek hoger dan van een annuïteiten of lineaire hypotheek. Meestal is het verschil 0,05 tot 0,2%. Willen je ouders je geld lenen en leen je een deel bij een commerciële geldverstrekker? En wil je een deel aflossingsvrij lenen? Overleg dan met je ouders of je een aflossingsvrije familiehypotheek kunt krijgen.
Hoe bereken je de jaarlijkse aflossing?
De formule hiervoor is: (1 + rentepercentage) ^ (1/12) – 1. De uitkomst is in dit voorbeeld 0,407%. Daarna bereken je het bedrag dat je maandelijks aan rente en aflossing betaalt. De formule daarvoor is: (Leenbedrag * rentevoet * (1 + rentevoet) ^ looptijd in maanden / ((1 + rentevoet) ^ looptijd in maanden – 1)).
Waarom aflossingsvrije hypotheek in box 3?
Aflossingsvrije hypotheek en belasting Is de rente van je aflossingsvrije hypotheek niet aftrekbaar? Dan mag je deze hypotheek in mindering brengen op je vermogen in box 3. Hierdoor betaal je mogelijk minder belasting over je vermogen. Deze belasting heet vermogensrendementsheffing.
Wat is een annuïtaire aflossing?
Wat is annuïtair en lineair aflossen? U betaalt voor uw hypotheek of lening jaarlijks een vast bedrag. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing, De samenstelling van dit bedrag verandert gedurende de looptijd. Het aflossingsdeel neemt toe en het rentedeel neemt af.
Hoeveel extra aflossen bij annuïteitenhypotheek?
Extra aflossen op de annuïteitenhypotheek Meer hierover staat in de hypotheekvoorwaarden of in de hypotheekakte. Vaak mag je per kalenderjaar tussen 10 % en 20 % van het oorspronkelijke hypotheekbedrag boetevrij aflossen.