Anwb Fietsverzekering Berekenen

Anwb Fietsverzekering Berekenen

Wat kost een fietsverzekering van de ANWB?

Je kunt deze verzekering bij ons eerst vergelijken met andere fietsverzekeringen en daarna gemakkelijk de fietsverzekering kiezen die bij je past. Al vanaf €3,08 per maand ben je verzekerd!

Hoeveel betaal je voor een fiets verzekering?

Fietsverzekering vergelijken?

Verzekeraar E-bike (indicatie) Stadsfiets (indicatie)
Centraal Beheer € 7,63 € 6,17
HEMA € 9,35 € 5,81
InShared € 9,16 € 5,70
Kingpolis (Stadfiets en e-bike) € 10,15 € 6,58

Wat kost een e-bike fietsverzekering?

Een aflopende of doorlopende verzekering – Een verzekering voor een elektrische fiets kan een korte (aflopende) verzekering betreffen, maar ook een doorlopende verzekering. In het eerste geval bepaal je vooraf de definitieve verzekeringsperiode en betaal je de hele premie in één keer.

 • Ies je voor een doorlopende verzekering, dan betaal je je premie maandelijks of jaarlijks.
 • Uit onderzoek blijkt dat de meeste verzekeringen voor een elektrische fiets op jaarbasis tussen de €60,- en €150,- kosten.
 • Alhoewel er tussen verzekeraars duidelijke verschillen bestaan, bepalen zij de premiehoogte voornamelijk op basis van de prijs van de fiets.

Ook je woonplaats speelt een rol.

Welke is de beste verzekering voor je elektrische fiets?

Kingpolis fietsverzekering is in 2023 wederom als beste getest door de Consumentenbond! – Wij bieden een groot scala van uiteenlopende verzekeringen voor verschillende nieuwe en gebruikte fietsen aan. Voor uw fiets, uw e-bike, uw bakfiets maar ook voor uw racefiets of mountainbike ! Onze verzekeringen zijn zeer compleet, zo is diefstal, cascoschade, ongevallendekking, persoonlijke eigendommen en Europese pechhulp, inbegrepen.

Wat is de goedkoopste en beste fietsverzekering?

Goedkope fietsverzekering voor een gewone fiets –

Verzekeraar Premie per maand
Univé € 4,86
Allianz € 5,25
ENRA € 5,27
Kingpolis € 8,60

Deze berekening is gemaakt op 2 juli 2021 voor een gewone fiets ter waarde van € 1.500. De verzekering heeft een looptijd van 1 jaar.

Heeft een fietsverzekering zin?

Waar stal ik mijn fiets? – De plek waar jij je fiets stalt bepaalt deels het risico of jouw fiets wordt gestolen en/of schade kan oplopen. Parkeer jij bijvoorbeeld altijd je fiets in een gesloten of bewaakte ruimte? Dan is de kans klein dat jouw fiets iets overkomt.

Een fietsverzekering is dan niet per se noodzakelijk. Zet jij je fiets altijd in jouw eigen schuur of garage, dan is het afsluiten van een inboedelverzekering wel handig. Ben je veel op pad met de fiets en zet je bijvoorbeeld je fiets vaak neer op openbare plekken? Dan is het raadzaam een fietsverzekering af te sluiten.

Zo zijn winkelgebieden en stations populaire plekken onder fietsendieven. Als je in een grote stad woont, loopt je fiets ook meer risico om gestolen te worden. Lees hier meer over,

Is er een eigen risico bij een fietsverzekering?

Bij schade geldt er een eigen risico van € 25,-. Is uw fiets niet meer te repareren (total loss) of is uw gehele fiets gestolen, dan geldt er geen eigen risico.

Is fiets verzekerd bij inboedel?

Inboedelverzekering – Is mijn huisdier verzekerd als er thuis iets mee gebeurt? Dieren of huisdieren die je hebt voor de gezelligheid of als hobby zijn verzekerd op de inboedelverzekering. Zij zijn verzekerd tegen schade door brand, bliksem, ontploffing, storm en diefstal.

 1. Diefstal van dieren is verzekerd tot € 35.000,- en alleen wanneer de dieren aanwezig zijn in de woning of bijgebouwen.
 2. Is mijn fiets, bromfiets of scooter verzekerd op de Inboedelverzekering? Ja.
 3. Een (elektrische) fiets, bromfiets of scooter is een onderdeel van je inboedel.
 4. En is hetzelfde verzekerd als de rest van je inboedel.

Staat jouw fiets, bromfiets of scooter in de tuin of onder de carport? Dan is diefstal niet verzekerd. Is mijn gehoorapparaat verzekerd op de inboedelverzekering? Ja. Jouw gehoorapparaat is onderdeel van je inboedel. En is hetzelfde verzekerd als de rest van je inboedel.

Ik heb mijn inboedel tijdelijk opgeslagen in een gebouw of container. Is mijn inboedel verzekerd? Ja, je inboedel is verzekerd als deze is opgeslagen in een afgesloten gebouw of container en het is de bedoeling dat deze inboedel weer terugkomt in jouw woning. Bij schade door diefstal van de inboedel moeten er sporen van braak aanwezig zijn.

Is je inboedel langer dan 2 jaar opgeslagen? Dan betaalt Interpolis alleen voor schade door brand, blikseminslag, ontploffing en een luchtvaartuig. Niet verzekerd zijn: Fietsen, scooters, medische hulpmiddelen, skelters, aanhangwagens, vaartuigen, geld, dieren, diefstalgevoelige inboedel, sieraden, horloges, wearables, edelmetaal, edelstenen, munten en de spullen van iemand anders.

An ik verbeteringen aan mijn huurwoning verzekeren, zoals een keuken of tuinhuisje? Huurdersbelang is verzekerd op je inboedelverzekering. Met huurdersbelang bedoelen wij de verbeteringen die jij of de vorige huurder op eigen kosten heeft aangebracht aan de woning. Je hebt bijvoorbeeld een nieuwe keuken laten plaatsen.

Het gaat alleen om de volgende verbeteringen:

Verbeteringen in de woning: zoals schilderwerk, rolluiken en zelf geplaatste bijgebouwen. Verbeteringen in de tuin, op het erf of balkon: zoals planten en bestrating. De garagebox op een ander adres: alleen als deze niet zakelijk wordt gebruikt of zakelijk wordt verhuurd. Het glas van je huurwoning: bekijk welke glasschade is verzekerd,

Huurdersbelang is alleen verzekerd als de schade aan het huurdersbelang voor jouw rekening is. Dit staat bijvoorbeeld in het huurcontract. Welk bedrag is verzekerd bij diefstal van mijn sieraden, edelmetaal, edelstenen en munten?

Sieraden en horloges zijn bij diefstal verzekerd tot € 15.000,- Edelmetaal, edelstenen en munten zijn verzekerd tot € 7.500,-

Wil je een hoger bedrag verzekeren? Dan moeten deze spullen opgeborgen zijn in een kluis. Deze kluis moet minimaal voldoen aan de Euronormering CEN II. De kluis moet vastzitten in of aan de woning en voldoen aan de montagenormen. We betalen dan bij diefstal maximaal € 200.000,-.

 1. Zijn de spullen in mijn tuin of op mijn balkon verzekerd op de inboedelverzekering? Spullen die bedoeld zijn om in de tuin te gebruiken zijn verzekerd op je inboedelverzekering.
 2. Zoals je planten, verlichting, tuingereedschap en tuinset.
 3. Daarnaast zijn je vlaggenstok, vlag, wasgoed en kleren verzekerd tegen diefstal.

Wil je andere spullen in de tuin of op het balkon verzekeren? Dan kun je een BuitenDeDeur verzekering afsluiten. Spullen die bedoeld zijn om in de tuin te gebruiken zijn niet verzekerd op de BuitenDeDeur verzekering. Deze spullen zijn verzekerd op de inboedelverzekering.

het voertuig dat je gebruikt om te verhuizen een ongeluk krijgt de inboedel tijdens het hijsen of laten zakken losraakt de hulpmiddelen tijdens het laden en lossen niet goed werken

Daarnaast ben je verzekerd voor diefstal of kwijtraken van verhuisdozen, kisten, koffers of iets anders waarin je de inboedel verhuist. Tijdens je verhuizing is je inboedel op het oude en nieuwe adres binnen Nederland verzekerd. Vanaf het moment dat je de sleutel van jouw nieuwe woning krijgt tot het moment dat je helemaal verhuist naar de nieuwe woning.

 • Zijn geleende spullen verzekerd op mijn inboedelverzekering? Ja.
 • Spullen die je leent, huurt of leaset zijn standaard verzekerd tot maximaal € 25.000,- op je inboedelverzekering.
 • Voor spullen die je huurt of leaset, betaalt Interpolis alleen de kosten die volgens het contract voor jouw rekening zijn.
 • Zijn mijn gereedschappen verzekerd op de inboedelverzekering? Ja.

Je gereedschappen zijn onderdeel van je inboedel. En zijn hetzelfde verzekerd als de rest van je inboedel. Bij diefstal van je gereedschappen betalen we maximaal € 35.000,-. Hoe kan ik mijn telefoon bij Interpolis verzekeren? Een telefoon is verzekerd op 3 Interpolis verzekeringen.

Op de Inboedelverzekering is je telefoon verzekerd als schade of diefstal in je woning plaatsvindt. Let op: vallen en (om)stoten van je telefoon is alleen verzekerd op de Inboedelverzekering All-Risk. Op de BuitenDeDeur verzekering is je telefoon verzekerd als schade, verlies of diefstal buitenshuis in Nederland plaatsvindt. Hieronder vallen onder andere ook je tuin, balkon en oprit. Op de Doorlopende Reisverzekering met aanvullende dekking Bagage is je telefoon verzekerd als schade, verlies of diefstal in het buitenland plaatsvindt. Ook tijdens het reizen van en naar het buitenland en tijdens een vakantie in Nederland.

Kan ik mijn appartement of verbeteringen aan mijn appartement verzekeren? Interpolis verzekert geen appartementen. Je verzekert jouw appartement via de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het appartementencomplex. Eigenaarsbelang is wel verzekerd op je inboedelverzekering.

Verbeteringen in het appartement: zoals schilderwerk, rolluiken en zelf geplaatste bijgebouwen. Verbeteringen in de tuin, op het erf of balkon: zoals planten en bestrating. De garagebox op een ander adres: alleen als deze niet zakelijk wordt gebruikt of zakelijk wordt verhuurd. Het glas van je appartement: bekijk welke glasschade is verzekerd,

Eigenaarsbelang is alleen verzekerd als de schade aan het eigenaarsbelang voor jouw rekening is. Dit staat bijvoorbeeld in het regelement van de Vereniging van Eigenaren. Wat zijn diefstalgevoelige spullen? Diefstalgevoelige spullen zijn:

audiovisuele apparatuur, computerapparatuur en telefoons, zoals smartphones, laptops en tablets foto- en filmapparatuur en spullen die daarbij horen kunst, schilderijen, antiek en verzamelingen. Behalve antieke meubelen. motorrijtuigen zonder kenteken muziekinstrumenten navigatieapparatuur en spullen die daarbij horen optische instrumenten, zoals een verrekijker

Diefstalgevoelige inboedel is tot € 35.000,- verzekerd tegen diefstal op je Inboedelverzekering. Jouw diefstalgevoelige inboedel is zonder maximum verzekerd bij brand- of waterschade. Zijn de spullen van mijn kinderen verzekerd op de inboedelverzekering? Thuiswonende kinderen De spullen van je kinderen zijn verzekerd op je inboedelverzekering.

Bij de keuze van de gezinssamenstelling tel je je thuiswonende kinderen mee. Uitwonende kinderen De spullen van je uitwonende kinderen zijn niet verzekerd op je inboedelverzekering. Je kind moet een eigen inboedelverzekering sluiten. Studeert je kind voltijd en is hij of zij jonger is dan 25 jaar? Dan krijgt je kind 20% studentenkorting op een eigen inboedelverzekering.

Zijn de spullen van mijn praktijk aan huis verzekerd op de inboedelverzekering? Ja. Inboedel in je kantoor, bedrijf of praktijk aan huis is standaard verzekerd op de inboedelverzekering tot € 25.000,-. Het gaat om spullen waarvan je eigenaar bent. Wij betalen alleen voor schade aan spullen die op het woonadres staan.

Spullen die je op voorraad hebt voor handel of promotie zijn niet verzekerd. Ik heb schade aan mijn spullen. Is dit verzekerd en wat moet ik doen? Wil je weten welke schades aan je spullen zijn verzekerd? Of heb je schade aan je spullen en wil je schade melden en weten hoe wij deze schade herstellen? Wij leggen het graag aan je uit.

Wat betaalt Interpolis bij schade of diefstal van mijn spullen? Wij betalen de dagwaarde of nieuwwaarde van je spullen als je spullen niet gerepareerd kunnen worden. De dagwaarde is het bedrag dat je spullen op het moment van schade waard waren. De nieuwwaarde is het bedrag waarvoor je spullen nu in een winkel te koop zijn.

Welk bedrag we betalen hangt af van hoe oud jouw spullen zijn, waar de schade ontstaan is en welk eigen risico je hebt. Wat is eigen gebrek en is eigen gebrek verzekerd? Eigen gebrek is schade veroorzaakt door het product zelf. Door een natuurlijke eigenschap, slijtage of een slechte kwaliteit. Bijvoorbeeld als er kortsluiting in een cv-installatie of oude waterkoker ontstaat.

De schade aan de cv-installatie of oude waterkoker is niet verzekerd, de gevolgschade wel. Gevolgschade is de overige schade die is ontstaan als gevolg van de kortsluiting. De producent van een apparaat is verantwoordelijk voor de goede werking ervan. Je hebt mogelijk garantie of je kunt hiervoor een klacht indienen bij de producent.

 • Een andere mogelijkheid is het aansprakelijk stellen van een producent.
 • Bijvoorbeeld via je rechtsbijstandverzekering.
 • Ik verhuur mijn woning.
 • An ik mijn woning bij Interpolis verzekeren? Ja.
 • Als je de woning particulier verhuurt, dan kun je voor deze woning een woonhuisverzekering afsluiten.
 • Verhuur je de woning gemeubileerd? Dan kun je voor de inboedel een inboedelverzekering afsluiten.

Schade door diefstal of vandalisme is alleen verzekerd als er sporen van braak zijn aan de buitenkant van de woning of kamer. Verhuur je de woning (voor een deel) meerdere keren per jaar aan toeristen? Dan is de inboedel alleen verzekerd als:

er een schriftelijke huurovereenkomst is. verzekerde de huurovereenkomst en de betaling van de huur rechtstreeks regelt met de huurder of verzekerde regelt via een boekingssite (zoals Airbnb) de huurovereenkomst en betaling van de huur direct met de huurder. dit maximaal 300 dagen per kalenderjaar per woning gebeurt.

Schade door diefstal is alleen verzekerd als er braakschade te zien is aan de buitenzijde van de woning.

Is diefstal van fiets verzekerd?

Fiets gestolen uit schuur, berging of garage – Als je fiets wordt gestolen, is het belangrijk dat je als eerste aangifte doet bij de politie. Hierna meld je de diefstal bij je verzekeraar. Voor een gestolen fiets die in een afgesloten ruimte stond kun je zowel terecht bij je fietsverzekering als de meeste inboedelverzekeringen. Of de diefstal gedekt is hangt af van jouw persoonlijke situatie.

Hoelang moet je een elektrische fiets verzekeren?

Je e-bike verzekeren is geen gekke gedachte. E-bikes zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en deze opmars is ook bij de verzekeraars niet onopgemerkt gebleven. De meeste verzekeraars bieden zodoende tegenwoordig een e-bike-verzekering aan. En met groot succes: naar schatting wordt zo’n 80 procent van alle nieuwe e-bikes verzekerd.

 • Denk jij na over het afsluiten van een fietsverzekering, maar weet je niet goed waar je op moet letten? Om je een handje te helpen, zetten we in dit artikel alles wat je moet weten over fietsverzekeringen voor je e-bike op een rijtje.
 • Laten we voorop stellen dat een e-bike-verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid sinds 2007 niet meer verplicht is.

Verzekeraars zoals hebben toen namelijk besloten om fietsen met trapondersteuning (waar dus de elektrische fiets bij hoort) onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) te laten vallen. De AVP is ook niet wettelijk verplicht, maar toch heeft vrijwel elke Nederlander deze verzekering.

Dat een verzekering voor je elektrische fiets niet verplicht is, wil echter niet zeggen dat het niet verstandig is er eentje af te sluiten. Met een verzekering bescherm je jezelf namelijk tegen schade en/of diefstal, Vraag jezelf zodoende af hoe groot het risico is dat jouw fiets wordt gestolen of beschadigd raakt.

Veel mensen vinden het vanwege de hoge aanschafprijs verstandig hun elektrische fiets te verzekeren. Net als bij je auto kun je je op een gegeven moment natuurlijk wel afvragen of je jouw e-bike na een aantal jaren nog wel (grondig) moet verzekeren. Dat geldt natuurlijk ook bij de aanschaf van een tweedehands fiets,

Voor speed pedelecs, oftewel highspeed e-bikes, is een WA-verzekering overigens wél verplicht. Op deze snelle fiets moet je je namelijk aan dezelfde regels houden als een bromfietser. Dit houdt dus ook in dat je er verplicht een verzekering voor moet afsluiten. Uiteraard is het daarnaast ook mogelijk om je speed pedelec net als je e-bike te verzekeren tegen diefstal en schade.

Dit artikel gaat verder onder de afbeelding. Oké, dus je wilt je elektrische fiets verzekeren, De volgende vraag is dan natuurlijk waar je precies op moet letten. Met andere woorden: op welke punten kun je de verschillende verzekeringen vergelijken? Het wordt aangeraden in ieder geval naar de looptijd, de dekking en de voorwaarden te kijken.

 • Hieronder gaan we in op deze drie aandachtspunten.
 • De looptijd van je elektrische fiets verzekering E-bike-verzekeringen kun je om te beginnen vergelijken wat betreft hun looptijd.
 • Bij een korte of aflopende verzekering leg je de verzekering voor een bepaalde periode vast, bijvoorbeeld voor drie of vijf jaar.

De verschuldigde premie betaal je in één keer. Een doorlopende e-bike-verzekering heeft een looptijd zonder vooraf vastgesteld einde. Je bepaalt zelf hoe lang je je fiets wilt verzekeren. De premie van een doorlopende verzekering betaal je één keer per maand of per jaar.

 1. De dekking van je elektrische fiets verzekering Een tweede aandachtspunt bij het kiezen van een verzekering is de dekking.
 2. Ook hierbij heb je grofweg weer twee keuzes: een verzekering tegen schade of een verzekering tegen diefstal.
 3. Er is echter ook een combinatie mogelijk.
 4. Deze laatste variant wordt ook wel een volledig casc- verzekering genoemd.

Met deze verzekering ben je naast diefstal ook verzekerd voor schade aan de fiets door bijvoorbeeld een aanrijding, val of brand. Je kunt je schade- of ongevallenverzekering vaak ook nog uitbreiden met verschillende opties, zoals pechhulpdekking. Bij pechhulp worden noodreparaties die ter plaatse kunnen worden uitgevoerd vergoed.

Denk bijvoorbeeld aan het plakken van een band. Een andere aanvullende optie is de ongevallendekking. Door te kiezen voor ongevallendekking krijg je een schadevergoeding als je na een ongeval invalide wordt of overlijdt. Daarbij is verhaalsrechtsbijstand misschien ook het overwegen waard. Hiermee wordt bij schade door een ongeval jouw schade op de tegenpartij verhaald.

De voorwaarden van je elektrische fiets verzekering Het is belangrijk om te onthouden dat verzekeraars allemaal hun eigen polisvoorwaarden hebben. Met andere woorden: zoiets als ‘algemene voorwaarden e-bike verzekering’ bestaat niet. Veel verzekeraars hanteren bijvoorbeeld een eigen classificering van oorzaken van schade.

Ook verschillen de voorwaarden rondom de vergoeding en het eigen risico per verzekeraar. Veel fietsverzekeraars bieden de eerste drie jaar een volledige vergoeding van de aanschafwaarde aan. Daarna wordt vaak een gedeelte afgeschreven. Sommige verzekeringsmaatschappijen werken echter ook met een standaard maximum vergoeding van bijvoorbeeld 1000 euro.

Stel dat je onverhoopt aanspraak moet maken op je verzekering. Dan zijn er ook een aantal voorwaarden waar jij aan moet voldoen. Anders kan het recht op een uitkering namelijk vervallen. Om te beginnen eisen veel verzekeraars kwalitatief goede sloten. Het gaat dan specifiek om ART-goedgekeurd sloten, die minimaal onder categorie 2 vallen.

Bij diefstal van je elektrische fiets moet je daarbij twee sleuteltjes kunnen overleggen. Op deze manier controleert je verzekeraar of de fiets wel echt op slot stond, Eén van deze twee sleutels moet daarnaast zichtbare gebruikssporen hebben. Vanwege al deze verschillende polisvoorwaarden doe je er bij het afsluiten van een e-bike-verzekering altijd verstandig aan om je voorwaarden goed door te nemen! Zoals gezegd is het dus erg belangrijk om naar de looptijd, de dekking en de voorwaarden van je e-bike-verzekering te kijken.

Als je een verzekering op het oog hebt, wil je natuurlijk ook wel weten hoe je premie bepaald wordt! Een belangrijke factor is de waarde van de e-bike. Naarmate de waarde hoger is, stijgt logischerwijs ook de premie voor je verzekering. Bij een nieuwe fiets wordt om de waarde te bepalen gekeken naar de cataloguswaarde.

Als je een tweedehands e-bike wilt verzekeren, richt de verzekeraar zich op het aankoopbedrag. De kosten van een e-bike verzekering zijn echter niet alleen afhankelijk van de waarde, maar ook van je woonplaats. Verzekeraars hanteren hiervoor een regio-indeling. Het idee is dat in sommige regio’s het risico op diefstal en/of schade groter is.

Vanwege het grotere risico op diefstal betaal je in de grote steden bijvoorbeeld vaak de hoogste premie. Verzekeraars hanteren echter niet allemaal dezelfde regio-indeling, zodat het verstandig kan zijn om navraag te doen bij meerdere verzekeraars. Er zijn heel veel verzekeraars die tegenwoordig verzekeringen aanbieden voor e-bikes.

Maar hoe bepaal je nu welke verzekeraar de beste is? Je kunt natuurlijk je fietsenhandelaar om raad vragen, maar je kunt ook online verschillende premies en polisvoorwaarden vergelijken. Dat kan onder meer bij ENRA, Allianz Global Assistance, Klaverblad, ANWB en Hema; fietsverzekeringen vergelijken kan heel makkelijk op Kieskeurig.nl.

Bekijk met behulp van de E-bike Winkelzoeker waar de gewenste e-bike nog op voorraad is en boek direct een proefrit bij jou in de buurt. Zo vis je niet achter het net en wacht je wellicht niet zo lang op je nieuwe elektrische fiets. Kieskeurig.nl toont namelijk de actuele voorraad bij deelnemende fietswinkels door het hele land.

Hoeveel jaar fietsverzekering?

Wat is de maximale duur van de verzekering? – De maximale duur van een fietsverzekering is 5 jaar. Als u de fiets na deze periode nog wilt verzekeren, kan dat. U kunt dan naar een rijwielhandelaar gaan. Deze taxeert de fiets. Voor de getaxeerde waarde kan de rijwielhandelaar de fiets opnieuw voor maximaal 5 jaar voor u verzekeren.

Wat valt onder garantie elektrische fiets?

Garantie op een e-bike Als u een elektrische fiets koopt krijg u, net als bij uw lokale fietsenmaker, de volledige fabrieksgarantie. Onder garantie vallen alleen defecten die veroorzaakt zijn door een productiefout,

Hoe verzeker je een elektrische fiets?

Schade aan anderen – Er geldt geen verplichte WA-verzekering voor e-bikes, hoewel een e-bike volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) in de categorie motorrijtuigen valt. Verzekeraars hebben besloten dat de elektrische fiets onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) valt.

Is het verplicht om een elektrische fiets te verzekeren?

Welke regels gelden voor mijn elektrische fiets (e-bike, e-bakfiets en fatbike)? Voor een elektrische fiets gelden dezelfde verkeersregels als voor een gewone fiets. U hoeft bijvoorbeeld geen rijbewijs te hebben. Op een elektrische fiets moet u zelf meetrappen om vooruit te komen.

U heeft geen rijbewijs nodig. U heeft geen wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) nodig voor de fiets. De elektrische fiets heeft geen kenteken nodig. Er geldt geen minimumleeftijd. U moet op het verplichte fietspad of het fiets-/bromfietspad rijden. U hoeft geen helm te dragen.

Wat is een doorlopende fietsverzekering?

Wat houdt een doorlopende fietsverzekering in? Met een doorlopende fietsverzekering bent u het hele jaar door verzekerd. Zo kunt u de fietsverzekeraar inschakelen bij diefstal van uw fiets, maar ook bij schade aan de fiets door bijvoorbeeld een aanrijding.

Vooral als u uw fiets veel gebruikt, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer, is het fijn als schade of diefstal snel opgelost wordt. Deze verzekering wordt vaak afgesloten voor nieuwe fietsen tot ze een aantal jaren oud zijn. Niet alle verzekeraars bieden een doorlopende fietsverzekering aan. Het is vaak ook mogelijk om een fietsverzekering af te sluiten bij de verkoper van de fiets.

Wij raden echter aan om eerst online te, Zo kunt u de fietsverzekering afsluiten met de beste voorwaarden tegen de laagste premie. Een doorlopende fietsverzekering wordt vaak afgesloten voor nieuwe fietsen tot ze een aantal jaren oud zijn. Het voordeel van een doorlopende fiets verzekering is dat u na het eerste verzekeringsjaar de verzekering vaak dagelijks kan opzeggen.

Kijk vooral eens naar de aanschafwaarde van uw fiets. Voor een stadfiets van een paar tientjes loont het niet om een doorlopende fietsverzekering af te sluiten. Als u echter een (tweedehands) of speciale heeft gekocht is een doorlopende verzekering wel aan te raden. Nog op zoek naar de juiste fietsverzekering? Op Alpina.nl kunt u direct uw fietsverzekering vergelijken en,

Met onze handige online vergelijker kunt u snel de premie berekenen. Heeft u nog vragen? Neem dan vooral met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 030 – 688 37 00. U kunt ons ook 24/7 een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Wat kost fiets pechhulp?

Tarieven pechhulp fiets

Wegenwacht Fiets* FietsNED
Fiets / Sportfiets €47,50 €35,00
Elektrische Fiets €47,50 €35,00
Bakfiets / Tandem €47,50 €35,00
Elektrische Scooter €62,50 €35,00

Welk slot voor fietsverzekering ANWB?

Welk fietsslot voor de verzekering? – Twee sloten op je fiets zijn niet wettelijk verplicht, maar bij een diefstalverzekering eisen veel verzekeraars wel een bepaald type slot. Wil je een door de verzekering goedgekeurd fietsslot hebben, koop dan een ART-keurmerkslot met minimaal twee sterren: ART-2.

Is ANWB ook voor fiets?

Pechhulp voor de fiets | Wegenwacht® van ANWB

Ben je al lid van de ANWB? Dan kun je al vanaf € 24.75 per jaar Wegenwacht Fiets Service afsluiten. We hebben namelijk een aantrekkelijke korting voor trouwe leden. Hoe langer je lid bent, hoe hoger je korting. Wil je weten hoe hoog jouw korting is? Ben je nog geen lid? Het ANWB-lidmaatschap kost € 15,50 per jaar. Je profiteert daarmee van vele, Wegenwacht kost € 7,- per jaar als je partner al lid is. Is je partner nog geen ANWB lid dan kost het € 12,- Wegenwacht tot 18 jaar kost € 7,- per jaar en is alleen geldig in combinatie met Wegenwacht Fiets Service van een ouder/verzorger.

Pech is een ruim begrip, maar voor een lekke band, accuproblemen, kapotte remkabel, kapotte verlichting, gebroken ketting etc. komen wij helpen. In geval van een ongeval is Wegenwacht Fiets niet van toepassing. Hiervoor dien je je verzekering aan te spreken.

 • Zie de, Leden krijgen hulp in héél Nederland, ook thuis in de eigen woonplaats, en zelfs in België.
 • De Wegenwacht gaat alleen geen oude fietsen staan opknappen in de schuur, de uiteindelijke beslissing daarover wordt genomen door de Wegenwacht ter plaatse.
 • Wij bieden je pechhulp voor alle soorten fietsen.

Je hoeft niet voor ieder voertuig een aparte service af te sluiten. Als je Wegenwacht Fiets afsluit, dan helpen wij je met je (elektrische) fiets, bakfiets of sportfiets. Het maakt dus niet uit of je ‘s ochtends de kinderen met de bakfiets naar school brengt, daarna met je elektrische fiets naar je werk gaat en ‘s avonds een rondje op je racefiets maakt.

Let op: speed pedelecs vallen niet onder de service van Wegenwacht Fiets, daarvoor kun je afsluiten. Nadat je het abonnement hebt afgesloten duurt het 48 uur voordat je recht hebt op volledige hulp. Tegen betaling van € 50,- extra heb je direct recht op hulp als je bijvoorbeeld al met een lekke band staat.

Deze € 50,- komt bovenop de kosten van het ANWB-lidmaatschap en de service die voor jouw voertuig van toepassing is. Wij doen er alles aan om je zo snel mogelijk te kunnen helpen. Nadat je contact met ons hebt gehad sturen wij je een berichtje wanneer de Wegenwacht onderweg is en hoe je de status hiervan kunt volgen.

Zo weet je precies hoe laat de Wegenwacht bij je is. De Wegenwacht probeert zo dichtbij mogelijk te komen, maar kunnen je alleen helpen op plaatsen waar ze met hun voertuigen je fiets kunnen bereiken en veilig kunnen werken, zonder de regels of de wet te overtreden. Dit is ter beoordeling aan de hulpverlener.

Deze zal wel altijd samen een oplossing proberen te vinden. In totaal heb je maximaal 7x per contractjaar recht op pechhulp. De eerste 3x zijn kosteloos. Vanaf de 4e keer vragen wij een eigen bijdrage van € 50,- per keer. Let op : Dit staat los van de Wegenwacht service voor je auto of motor.

 • We streven wij er altijd naar om ter plekke een (nood)reparatie te verrichten om je fiets weer aan het rijden te krijgen of ervoor te zorgen dat rijden weer verantwoord is.
 • Als dit niet mogelijk blijkt, brengen we je naar je bestemming of naar de fietsenmaker.
 • In sommige gevallen kun je van ons een vervangende fiets krijgen.

Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van de leenfietsen. Zo kom je toch altijd op je bestemming. De gediplomeerde vakmannen van de, zijn gespecialiseerd in het onderhouden van alle gangbare fietsmerken. Tijdens de Fietscheck controleren zij de volgende onderdelen van je fiets:

RemmenVersnelling en kettingVerlichting en reflectieWielen, banden en spaken

In maart en november krijg je 15% korting op deze onderdelen als ze vervangen moeten worden n.a.v. de Fietscheck. Als je een elektrische fiets hebt, kun je ook de accu van je e-bike laten controleren. Hiervoor worden wel extra kosten in rekening gebracht, namelijk €10,-.

Is er een eigen risico bij een fietsverzekering?

Bij schade geldt er een eigen risico van € 25,-. Is uw fiets niet meer te repareren (total loss) of is uw gehele fiets gestolen, dan geldt er geen eigen risico.