Argenta Hypotheek Berekenen

Argenta Hypotheek Berekenen

Is Argenta een goede bank?

Is de bank betrouwbaar? – Ja, het is zeker een betrouwbare bank. Argenta legt een grote focus op betrouwbaarheid en veiligheid. De bank heeft een beveiligde website die automatisch wordt bijgewerkt volgens de nieuwste normen. Deze maakt gebruik van een digipas en andere veiligheidsmaatregelen.

Wat is de huidige rente bij Argenta?

Argenta

Schuld-marktwaardeverhouding i NHG 60%
1 jaar vast 4.02% 4.13%
3 jaar vast 4.03% 4.14%
5 jaar vast 4.04% 4.15%
6 jaar vast 4.05% 4.16%

Hoeveel kan je lenen 2023?

In 2023 mag je nog maximaal 100% van de woningwaarde lenen voor een hypotheek.

Hoe lang duurt acceptatie hypotheek Argenta?

Doorlooptijden hypotheekaanvragen

Geldverstrekker Doorlooptijden
Rabobank 5 werkdagen
Argenta 10 werkdagen
Hypotrust 10 werkdagen
Allianz 11 werkdagen

Wie is eigenaar van Argenta?

Structuur – Structuur Groep Argenta eind 2018 De Argenta Bank- en Verzekeringsgroep (afgekort Argenta Groep ) is de beleidsholding met twee aandeelhouders. De Investeringsmaatschappij Argenta nv (afgekort Investar ) bezit 86,55 % van de aandelen en de Argenta Coöperatieve cvba (afgekort Argen-Co ) 13,45 %.

 1. Investar is een holding van de familie Van Rompuy met ook een aantal andere familiale participaties en activa buiten de Argenta Groep.
 2. Investar heeft het statuut van een gemengde financiële holding, een moederonderneming die geen gereglementeerde onderneming is en die aan het hoofd staat van een financieel conglomeraat conform art.3, 39° van de Bankwet.
You might be interested:  Indexering Alimentatie 2022 Berekenen

Argen-Co omvat circa 70000 coöperanten en heeft het statuut van een erkende coöperatieve vennootschap in het kader van de wet van 20 juli 1955 inzake de Nationale Raad voor de Coöperatie. Argenta Groep is (quasi) voor 100 % eigenaar van Argenta Spaarbank (kredietinstelling met bijkantoor in Nederland) en de verzekeringsonderneming Argenta Assuranties,

 • Argenta-Life Nederland (levensverzekeringsonderneming)
 • Argenta Nederland (beheersmaatschappij)
 • Argenta Life Luxemburg (levensverzekeringsonderneming)
 • Argentabank Luxemburg (bank)
 • Argenta-Fund (collectieve beleggingsinstelling)
 • Argenta Fund of Funds (collectieve beleggingsinstelling)

Sleutelpersonen begin 2020:

 • CEO : Peter Devlies
 • Chief Financial Officer : Geert Ameloot
 • CRO : Gert Wauters
 • CIO : Brigitte Buyle
 • COO : Ann Brands
 • Voorzitter raad van bestuur : Marc van Heel
 • Secretaris-Generaal : Christine Vermylen

Is 2023 een goed jaar om een huis te kopen?

Twee onzekere factoren – Als we puur naar de financiële beslissing kijken, dan zijn er twee onzekere factoren:

De huizenprijzen: banken verwachten dat de huizenprijzen in 2023 licht dalen. In de verschillende prognoses wordt uitgegaan een prijsdaling tussen 4% en 6%. Volgend jaar stabiliseren de prijzen. Ondertussen blijft de krapte op de woningmarkt groot, waardoor koophuizen op termijn weer duurder worden. De hypotheekrente: door onrust op de financiële markten is de rente licht gedaald. Het lijkt echter een kwestie van tijd voordat stijgende lijn weer wordt ingezet. De inflatie is namelijk nog altijd hoog en de Europese Centrale Bank moet hier op reageren. Hoe beter het lukt om de inflatie onder controle te krijgen, hoe minder grof geschut de ECB moet inzetten. We verwachten daarom dat de hypotheekrente minder hard stijgt dan vorig jaar.

Hoeveel kan ik lenen Argenta?

Hoeveel kun je lenen? Je leent minimaal 25.000 euro en maximaal 1.000.000 euro. Het exacte bedrag dat je kunt lenen, is beperkt tot de geschatte verkoopwaarde van je woning.

You might be interested:  Inkomstenbelasting Berekenen 2022

Hoe heette Argenta vroeger?

1965 – Spaarbank en eerste agentschap Zo kunnen de kantoorhouders hun klanten spaarboekjes aanbieden. In datzelfde jaar opent het eerste agentschap met zelfstandige, parttime agenten. Een jaar later, op 19 april 1966, wordt de zustermaatschappij Argenta Spaarkas of ASPA opgericht.

Wat zijn de kosten bij Argenta?

Dit krijg je er altijd bij van ons.

Green Gratis Ga naar Green Silver 3,35 euro per maand Ga naar Silver
Betaalrekening
Max. aantal rekeninghouders per betaalrekening 2 Meer dan 2
Overschrijvingen aan het loket 1,50 euro per verrichting Gratis
Cashopnames aan het loket 1,50 euro per verrichting Gratis

Hoe veilig is Argenta?

Bij Argenta bankier je online in een beveiligde omgeving. Je gegevens zijn beschermd tegen inbraakpogingen dankzij een uitgebreid systeem van filters, scanningtools, firewalls en andere beveiligingsmaatregelen. Homebank.argenta.be is een beveiligde site. Zo’n site herken je aan:

De structuur van het webadres: het begint met ‘https’ met de ‘s’ van ‘secure’ Het slotje in de adresbalk van je browser

De uitwisseling van informatie tussen je computer en de bank gebeurt gecodeerd (via het Secure Socket Layer-protocol). Zo blijven je gegevens vertrouwelijk.

Wat is de rijkste bank?

Wat is de beste bank van Nederland? – Qua balanstotaal is de ING op dit moment de grootste bank van Nederland. De best beoordeelde bank onder werknemers is Rabobank. Onder consumenten staat de Regiobank bekend als de beste bank. Lees meer over wat de beste bank van Nederland is

Wat is de meest eerlijke bank?

1. Hoe duurzaam is mijn bank? – Als je een bank kiest, kijk je vooral naar het gemak. Je wil in ieder geval internetbankieren en geld kunnen opnemen. Maar de ene bank is de andere niet. Uit een onderzoek van de Eerlijke Geldwijzer uit 2021 blijkt dat de klimaatplannen van de Nederlandse banken nog steeds te wensen overlaten.

Nederlandse banken financieren wereldwijd bedrijven die zich niets aantrekken van mensenrechten, milieu en klimaat. Wil je weten hoe jouw bank scoort op onderwerpen als dierenwelzijn, klimaatverandering en mensenrechten? Kijk dan op de Eerlijke Bankwijzer, Er zijn 2 duurzame banken die er met kop en schouders bovenuit steken: De Volksbank (hieronder vallen ASN, SNS en Regiobank) en Triodos.

De 3 grootste banken in Nederland – ABN AMRO, ING en Rabobank – lopen achter.

You might be interested:  Invoerrechten China Nederland Berekenen

Is Argenta beter dan KBC?

Bank Award kantorennetwerk Net als vorig jaar krijgt Argenta de Award voor het beste kantorennet, al was het verschil met KBC nipt. De Antwerpse bank haalt het omdat ze beter scoort dan KBC bij de groep die bij meerdere banken klant is.

Welke bank goede kwaliteit?

Cijfers bankenmonitor

Algemeen Internet- en mobiel bankieren
RegioBank 9,5 8,8
ASN Bank 9,1 8,5
Knab 8,4 8,5
Triodos Bank 8,3 8,1