Belasting Aangifte 2021 Berekenen

Belasting Aangifte 2021 Berekenen

Hoe weet je hoeveel geld je terugkrijgt van de belasting?

Vul de aangifte in en check of u belasting terugkrijgt – De snelste manier om te zien of u belasting terugkrijgt, is door de aangifte in te vullen. U kunt de gegevens gebruiken die wij daarin vooraf invullen. Controleer alle gegevens en verbeter ze als dat nodig is.

Vul uw aangifte verder helemaal in en u ziet meteen wat u terugkrijgt. Om belasting terug te krijgen, moet uw teruggaaf € 16 of meer zijn. Verstuur dan uw aangifte. Krijgt u niets terug of minder dan € 16? Dan hoeft u de aangifte niet in te sturen. Hebt u de aangifte ingevuld en blijkt dat u belasting moet betalen? Ook dan kunt u uw aangifte direct versturen.

Kijk dan voor meer informatie bij Check of u belasting moet betalen,

Hoeveel percentage belasting betaal ik?

Box 1: tarief inkomstenbelasting

Belastingschijf Inkomen Percentage belasting
Eerste schijf Tot € 73.031 36,93 procent
Tweede schijf Vanaf € 73.031 49,5 procent

Waarom krijg ik zoveel geld terug van de Belastingdienst?

Waarom geld terug van de belasting? – Op je loonstrook zie je dat je elke maand belasting betaalt (loonheffing noemen we dat). Je werkgever maakt dit over naar de Belastingdienst, daar hoef je verder zelf niets aan te doen. Eén keer per jaar kijkt de Belastingdienst aan de hand van je belastingaangifte of je te veel van je salaris hebt betaald aan belasting of juist te weinig.

Waarom krijg je geld terug bij belastingaangifte?

Wanneer geld terug? – U krijgt geld terug als u gedurende het jaar al meer belasting betaald hebt dan u verschuldigd bent. U hebt deze belasting dan al betaald via uw werkgever (ingehouden loonheffing), dividendbelasting of eerder opgelegde voorlopige aanslagen. Het bedrag dat u terugkrijgt wordt op uw rekening overgemaakt binnen een week na de datum die op uw aanslag staat.

You might be interested:  Brandstof Berekenen Google Maps

Wat gebeurt er als je een fout maakt in je belastingaangifte?

Vergrijpboete: aangifte opzettelijk onjuist of onvolledig – Doet u opzettelijk geen aangifte? Dan kunt u een vergrijpboete krijgen. Dit kan ook als u opzettelijk een onjuiste of onvolledige aangifte doet. Wij kunnen u ook een vergrijpboete opleggen bij een navorderingsaanslag, die wij u sturen als een eerdere aanslag te laag was.