Benzine Kosten Berekenen Anwb

Benzine Kosten Berekenen Anwb

Hoe bereken ik benzinekosten uit?

Handmatig brandstofkosten berekenen – Liever handmatig de brandstofkosten berekenen? Ook dat is eigenlijk heel eenvoudig. Als je de afstand weet – of via een navigatieapp opzoekt – en je kent het gemiddelde brandstofverbruik van je auto, dan is het niet zo moeilijk om op basis van de literprijs de brandstofkosten te berekenen.

Neem bijvoorbeeld de reis van Zaandam naar Utrecht, een afstand van 60 kilometer. Stel dat je auto een verbruik heeft van 1 liter op 15 km en de Euro 95 kost € 1,83* per liter. Dan ziet de rekensom er als volgt uit: Eerst deel je de afstand door het verbruik per kilometer. Deze uitkomst vermenigvuldig je met de brandstofprijs en dat levert de totale kosten per rit op.

In cijfers: 60:15 = 4 liter verbruikte brandstof. Dit vermenigvuldig je met de literprijs, € 1,83 in ons geval. Dan kom je uit op € 7,32 aan brandstofkosten. Het verbruik van je auto kun je ondere andere terugvinden in de technische gegevens, bijvoorbeeld door je auto op te zoeken op onze Test & Specificatie-pagina’s,

Wat kost 1 km aan benzine?

Brandstofprijs VS Brandstofverbruik

Brandstof Verbruik Prijs per gereden kilometer
Auto op gas 1:10 0.07 Euro
Auto op benzine 1:12 0,14 Euro
Auto op diesel 1:17 0,08 cent

Hoe bereken ik mijn brandstofverbruik?

Brandstofverbruik auto berekenen –

Zet direct na het tanken de teller van je trip computer op nul. Zo weet je bij de volgende tankbeurt precies hoeveel kilometer je in de tussentijd hebt gereden. Kijk op de pomp of je bon hoeveel liter benzine of diesel je vervolgens hebt bijgetankt. Belangrijk is dat je de tank vult tot het moment waarop de pomp zelf automatisch stopt. Vermenigvuldig het aantal getankte liters met 100 en deel het resultaat door de gereden kilometers. Het resultaat is je brandstofverbruik in liter per 100 kilometer. Wil je weten hoeveel kilometer je met één liter benzine of diesel kan rijden? Dan deel je het aantal kilometers uit de vorige stap door het aantal liter wat je bijgetankt hebt. De brandstofprijs per kilometer krijg je door de prijs per liter vervolgens door het aantal kilometer per liter te delen.

You might be interested:  Schenkbelasting 2022 Berekenen

Wat kost een rit met de auto?

0,33 euro per km – Je kunt zelf makkelijk berekenen hoeveel jouw wagen jou kost. Traject hanteert een gemiddelde kost van 33 cent per kilometer. Dat bedrag omvat alle kosten: aankoop, verzekering, brandstof, onderhoudskosten Voor een snelle berekening vermenigvuldig je dus het aantal afgelegde kilometers met 0,33.

Hoeveel cent per kilometer rijd ik?

Vanaf 1 januari 2023 is de belastingvrije kilometervergoeding voor reiskosten verhoogd van € 0,19 naar € 0,21 per kilometer. En per 1 januari 2024 gaat dit naar € 0,22 per kilometer. Deze bedragen zijn voor reiskosten tijdens het werk en voor woon-werkverkeer. Ze gelden voor:

werknemers in loondienst; ondernemers voor de inkomstenbelasting (IB-ondernemers) ; resultaatgenieters (wanneer u inkomsten uit overige werkzaamheden heeft).

Wat kost 100 km rijden aan benzine?

Kosten per 100 kilometer – In het onderstaande overzicht wordt duidelijk hoeveel euro het kost om 100 kilometer te rijden met de verschillende brandstoffen per autotype. Het meeste geld ben je uiteraard kwijt als je in een grote auto, zoals een Audi A4, 100 kilometer op benzine rijdt: 13,04 euro. Met een kleine elektrische auto betaal je voor dezelfde afstand slechts 4,32 euro.

Hoeveel liter per 100 km is zuinig?

Hoeveel verbruikt mijn auto? – U hoort het wellicht wel vaker: “mijn auto rijdt 1 op,”. Een auto is zuinig wanneer het zo min mogelijk brandstof verbruikt per kilometer. Als u gaat kijken naar wat zuinig is om te rijden, dan is 1 liter brandstof op 20 kilometer zuinig en 1 liter brandstof op 3 kilometer onzuinig.

Hoe factureer je kilometers?

1. Kilometervergoeding – De meest gebruikte manier om kosten bij je opdrachtgever in rekening te brengen is de kilometervergoeding. Voor elke kilometer die je aflegt breng je dan een bedrag in rekening. Er bestaat geen wettelijke regeling die aangeeft hoe hoog deze kilometervergoeding mag of moet zijn. Hier kun je dus zelf met jouw opdrachtgever afspraken over maken.

You might be interested:  Sde++ Subsidie Berekenen

Hoe bereken je tank?

Voorbeeld – Je reed bijvoorbeeld 259 kilometer en het verbruik van de auto is 1 op 14. Daarnaast rijdt jouw auto voor 30% op benzine en voor 70% op diesel. Je kunt nu aan de hand van de beide brandstoffen de gemiddelde literprijs bereken. Rijd je op 1 type brandstof, dan kun je deze prijs hanteren.

Hoeveel liter benzine verbruik je?

Wat kost een auto rijden op benzine – Een auto op benzine is voor veel mensen een voordelige keuze. Zeker als je niet al te veel kilometers maakt is een benzineauto voordelig. Benzineauto’s zijn in veel gevallen redelijk zuinig in verbruik ten opzichte van auto’s op gas. Een gemiddelde benzineauto rijdt ongeveer 1 op 14.

Hoeveel benzine verbruikt?

Brandstof

Brandstof Aantal Gem.
Benzine 9938 6,51
Diesel 3940 5,54
LPG 414 9,19
Aardgas 39 4,56

Is een rode auto minder waard?

Populaire kleuren verliezen waarde sneller – Uit de inventarisatie blijkt dat de traditionele kleuren als zwart, grijs en blauw, de kleuren die onder occasions het vaakst worden aangeboden, relatief snel in waarde afnemen. Opvallendere kleuren als oranje, rood, geel en wit doen het daarentegen vrij goed.

  1. Oranje auto’s zijn het meest waardevast en blijft als enige onder een waardevermindering van 11 procent per jaar.
  2. Groene auto’s dalen gemiddeld als enige met meer dan dertien procent per jaar.
  3. Zie ook de grafiek ‘Kleuren: prijsafname per jaar’.
  4. Wat opvalt is dat er vooral heel veel middenklassers rond rijden in de kleuren grijs, zwart en blauw.

Zo zijn er opvallend veel Opel Astra’s, Ford Focussen en BMW3’s in deze kleuren. Bij witte auto’s domineren de kleinere auto’s als Fiat 500 en Peugeot 107 en, niet onverwacht, bedrijfswagens (Ford Transit en Volkswagen Caddy). Bij opvallende kleuren als rood zie je vaker kleinere voertuigen, bijvoorbeeld de Toyota Aygo en de Suzuki Swift.

Hoeveel kilometer rijdt een auto gemiddeld?

Kilometers naar brandstof – De meeste personenauto’s rijden op benzine. Een benzineauto reed in 2021 gemiddeld 9,8 duizend kilometer. Auto’s met andere brandstofsoorten hadden gemiddeld een hoger jaarkilometrage. Een elektrische auto reed gemiddeld 15,1 duizend kilometer en een diesel gemiddeld 18,0 duizend,

You might be interested:  Chinese Kalender Geslacht Baby 2022 Berekenen
Gemiddeld jaarkilometrage Nederlandse personenauto’s, 2021*

Gemiddeld jaarkilometrage (x 1 000 km)
CNG, CNG hybride, LNG 19,2
Diesel, diesel hybride 18
Elektrisch, waterstof 15,1
Plug-in hybride 14,5
LPG, LPG hybride 12,6
Benzine, benzine hybride, ethanol 9,8
*voorlopige cijfers

Wat betaal je voor een auto?

Veelgestelde vragen over autokosten per maand – De kosten van een auto per maand hangen af van verschillende factoren. Zo zijn de kosten van een auto per maand op te splitsen in vaste en variabele autkosten. Gemiddeld kost een auto – afhankelijk van uw situatie – tussen de € 317,- en € 676,50 per maand.

De regio waar u woont, het type en gewicht van de auto, soort brandstof en de mate van milieuvervuiling door uw auto, spelen een rol in de bepaling van hoogte van de wegenbelasting. Onder vaste autokosten worden de wegenbelasting, autoverzekering, vaste afschrijving en vast onderhoud verstaan. Gemiddeld betaalt u – afhankelijk van uw situatie – tussen de € 150,- en € 380,- aan vaste autokosten per maand.

Onder variabele kosten vallen de variabele afschrijving, brandstof, onderhoud en een eventuele parkeervergunning. Gemiddeld betaalt u – afhankelijk van uw situatie – tussen de € 130,- en € 255,- aan variabele autokosten per maand

Tank voordelig Zorg voor een goed onderhouden auto Kies de juiste dekking voor uw autoverzekering Zorg voor een juiste bandenspanning van de auto Laat de auto vaker staan en pak bijvoorbeeld de fiets bij mooi weer

Autoverzekering met korting

Hoe ver geraak je met 1 liter benzine?

Wat kost een auto rijden op benzine – Een auto op benzine is voor veel mensen een voordelige keuze. Zeker als je niet al te veel kilometers maakt is een benzineauto voordelig. Benzineauto’s zijn in veel gevallen redelijk zuinig in verbruik ten opzichte van auto’s op gas. Een gemiddelde benzineauto rijdt ongeveer 1 op 14.

Hoeveel rijd mijn auto 1 op?

Deel de afgelegde kilometers door het aantal liters, de uitkomst is het verbruik. Doe dit over een langere periode (meerdere tankbeurten) en verschillende ritten (snelweg, in de stad, etc.). Rijdt u bijvoorbeeld 900 kilometer met 70 liter, dan verbruikt u 1:12,8. U kunt 12,8 kilometer rijden met 1 liter brandstof.