Benzine Prijs Berekenen Anwb

Benzine Prijs Berekenen Anwb

Hoe bereken je benzinekosten uit?

Handmatig brandstofkosten berekenen – Liever handmatig de brandstofkosten berekenen? Ook dat is eigenlijk heel eenvoudig. Als je de afstand weet – of via een navigatieapp opzoekt – en je kent het gemiddelde brandstofverbruik van je auto, dan is het niet zo moeilijk om op basis van de literprijs de brandstofkosten te berekenen.

Neem bijvoorbeeld de reis van Zaandam naar Utrecht, een afstand van 60 kilometer. Stel dat je auto een verbruik heeft van 1 liter op 15 km en de Euro 95 kost € 1,83* per liter. Dan ziet de rekensom er als volgt uit: Eerst deel je de afstand door het verbruik per kilometer. Deze uitkomst vermenigvuldig je met de brandstofprijs en dat levert de totale kosten per rit op.

In cijfers: 60:15 = 4 liter verbruikte brandstof. Dit vermenigvuldig je met de literprijs, € 1,83 in ons geval. Dan kom je uit op € 7,32 aan brandstofkosten. Het verbruik van je auto kun je ondere andere terugvinden in de technische gegevens, bijvoorbeeld door je auto op te zoeken op onze Test & Specificatie-pagina’s,

Hoeveel betaal je voor 1 km benzine?

Brandstofprijs VS Brandstofverbruik

Brandstof Verbruik Prijs per gereden kilometer
Auto op gas 1:10 0.07 Euro
Auto op benzine 1:12 0,14 Euro
Auto op diesel 1:17 0,08 cent

Wat rekenen voor reiskosten?

Hoe bereken je de reiskosten zzp? – Veel mensen denken dat je als zzp’er maar € 0,21 per kilometer in rekening mag brengen. Maar dat klopt niet! Het klopt dat je maar € 0,21 belastingvrij mag uitkeren aan jezelf als je gebruik maakt van jouw privé-auto voor zakelijke ritten,

You might be interested:  Prijs Plafond Energie Berekenen

Maar naar jou klant toe mag jij een hogere kilometervergoeding rekenen. Zoveel als jij reëel vind! Houd er alleen rekening mee dat alleen de eerste € 0,21 per kilometer belastingvrij is (in 2022 was dat € 0,19). Veel zzp’ers rekenen een bedrag tussen de € 0,25 en de € 0,36 per kilometer aan reiskosten naar hun opdrachtgever toe.

Je betaalt dan dus wél belasting over het deel van de kilometervergoeding dat boven de € 0,21 per kilometer uitkomt. Reken je bijvoorbeeld €0,27 per kilometer? Dan moet je over de extra € 0,06 inkomstenbelasting betalen. Hou je km-registratie als zzp’er goed bij, zodat je fouten voorkomt wanneer je de gereden kilometers op een later moment wil berekenen en verantwoorden.

Wat kost een liter Euro 95?

De actuele prijs van Euro 95 in Nederland is € 1.80. De actuele prijs van Euro 98 in Nederland is € 1.87. De actuele prijs van diesel in Nederland is € 1.51. De actuele prijs van LPG in Nederland is € 0.76.