Besparing Led Verlichting Berekenen

Besparing Led Verlichting Berekenen
Bereken je besparing met de ledlampen-calculator Het berekenen van de besparing als je een gloei- of halogeenlamp vervangt door een ledlamp is vrij eenvoudig. Daarvoor heb je nodig: het aantal Watt van de oude lamp, het aantal Watt van je nieuwe ledlamp, de prijs, die jouw energieleverancier jou in rekening brengt voor 1 kiloWattuur (kWh) en het gemiddeld aantal uren per dag en dagen per jaar waarop de lamp brandt.

 1. De berekening is dan als volgt: (Watt oude lamp-Watt ledlamp) X aantal uur X aantal dagen X 0,001 X kWh-prijs.
 2. Stel je vervangt een gloeilamp van 60 Watt door een ledlamp van 7 Watt, de lamp brandt 4 uur per dag gedurende 365 dagen per jaar en de kWh prijs is 23 cent.
 3. Dan is de besparing dus: (60-7) X 4 X 365 X 0,001 X 0,23 = €17,80.

Maar het kan nog eenvoudiger. Want op internet vind je handige LED-besparingscalculators.

Hoeveel bespaar je met LED verlichting?

Met led meestal goedkoper uit – Om te kopen zijn ledlampen duurder dan halogeen- of gloeilampen. Maar als je het stroomverbruik én de levensduur meetelt, ben je in veel gevallen toch goedkoper uit met led. Zo gaan ledlampen vaak 15.000 branduren mee, terwijl een gloeilamp maar 1.000 branduren meegaat.

 • Je moet dus eigenlijk de aanschafkosten van 1 ledlamp vergelijken met die van 15 gloeilampen.
 • Je bespaart verder 90 procent op de elektriciteitskosten, omdat de ledlamp veel minder stroom gebruikt dan de gloeilamp.
 • Een halogeenlamp is iets minder onzuinig en gaat minder snel stuk dan een gloeilamp.
 • Led bespaart 85 procent energie ten opzichte van halogeen en gaat 7,5 keer zo lang mee.

Uiteraard gaat dit niet op als de lamp voortijdig stuk gaat of weinig brandt, dan kan een ledlamp toch duurder uitpakken.

Hoeveel LED TL per m2?

Hoeveel LED-lampen moet ik hebben? Hoeveel LED-lampen moet ik hebben? We krijgen steeds vaker de vraag over hoeveel spots er bijvoorbeeld nodig zijn voor een keuken van x bij y meter. Of hoeveel Platte Downlighters er nodig zijn voor een werkplek. Het spreekt voor zich dat er ontzettend veel variabelen in het spel zijn hier, maar toch helpen we je op weg met een eenvoudig ezelsbruggetje.

Het ezelsbruggetje 1W = 1m2 Wat hier staat is dat voor elke vierkante meter je 1 Watt aan LED-verlichting nodig hebt. Dit gaat uit van een standaard luxwaarde van ongeveer 200 in een standaard ruimte, bijvoorbeeld een woonkamer. Er zijn hierbij heel veel kanttekeningen te plaatsen, maar het geeft een grove eerste indicatie.

Je kunt altijd nog bijbestellen mocht je tekort hebben, of retourneren als je teveel hebt aangeschaft. Welke factoren hebben invloed op het aantal LED-lampen? Er zijn tal van invloeden die de uiteindelijke luxwaarde (hoeveelheid licht op de vloer) beïnvloeden.

De hoogte van het plafond is natuurlijk van groot belang. Een hoog plafond betekent minder licht op de vloer en dus een lagere luxwaarde. We gaan in dit ezelsbruggetje uit van een standaard plafond in een huis van ongeveer 2,50 meter hoog. Ramen. Als er veel buitenlicht in de ruimte binnenkomt is er overdag veel minder licht nodig. ‘s Avonds is dit niet van toepassing, maar houd hier overdag rekening mee. De kleur van het plafond, de muren en de vloer? Een witte keuken reflecteert veel meer dan een donkere zolderkamer, waardoor er in die keuken minder lichtpunten nodig zullen zijn. Soort lamp, Een LED-spot geeft een andere lichtspreiding dan een LED-gloeilamp in een hanglamp. De spot geeft vooral licht op de vloer, terwijl de LED-gloeilamp rondom licht verspreid. Type en merk LED-lamp. De ene LED-lamp geeft meer licht dan de andere, ook met hetzelfde energieverbruik (Watts). Als het uiterste van een LED-lamp wordt gehaald betekent dit dat de efficiëntie hoog zal zijn en deze veel (licht) per Watts zal geven. Dit gaat over het algemeen echter ten koste van de levensduur.

Werkplekken vereisen hogere luxwaardes Aangezien het ezelsbruggetje opgaat voor standaard prettige verlichting om in te leven, gaat dit niet op voor werkplekken. Een werkplek zoals een kantoor verdient een luxwaarde van minimaal 350, maar liever nog 500.

 • Het is een norm van de Arbo-dienst aan werkgevers om zich hier aan te houden.
 • Dit betekent dat er ongeveer twee keer zoveel licht nodig is.
 • Voor het bepalen van het aantal lichtpunten op een werkplek adviseren wij uit te gaan van 2 Watt per vierkante meter, oftewel 2W = 1m2.
 • Conclusie Wanneer je niet één-op-één gaat vervangen (40W gloeilamp eruit, 8W LED-lamp erin) kan het als een gok aanvoelen hoeveel LED-lampen je nodig hebt.

Een ezelsbruggetje hiervoor is om voor elke vierkante meter 1 Watt aan LED-verlichting te proberen, oftewel 1W = 1m2. : Hoeveel LED-lampen moet ik hebben?

Hoeveel verbruikt LED lamp per uur?

Dít kosten jouw wasmachine, telefoonoplader en waterkoker aan dure energie 14 oktober 2021, 10:46 • 5 minuten leestijd Een volle wasmachine op 40 graden kost 20 cent per beurt. © Pexels ARNHEM – De energieprijzen rijzen de pan uit. De gaskosten stijgen enorm en de stroomprijs kruipt erachteraan. Maar zonder energie kunnen we niet, onze huizen staan vol met apparatuur en we houden van wat warmte in huis.

Hoeveel kost al die energie ons eigenlijk per dag? Doordat we de kosten van de energie die we verbruiken in de meeste gevallen per maand aftikken, zijn we ons minder bewust van de kosten. Maar dat kopje thee en die pan soep op het vuur, dat kost allemaal geld. In dit artikel gaan we uit van een gemiddeld stroomtarief van € 0,24 per kWh (kilowattuur, de hoeveelheid stroom verbruikt per uur) en het gemiddelde gebruik van een Nederlands huishouden.

Dat huishouden bestaat uit 2,14 personen en verbruikt volgens Milieu Centraal jaarlijks 1.239 kubieke meter (m3) gas en 2.741 kilowattuur elektriciteit. Dat levert in 2021 een energierekening op van zo’n € 1.610. Daarvan gaat ongeveer € 980 op aan gas en € 600 aan stroom, de rest aan overige kosten.

 1. Genoemde cijfers komen van Milieu Centraal en de Consumentenbond.
 2. Een waterkoker verbruikt in korte tijd veel stroom.
 3. Een gemiddelde waterkoker heeft een vermogen van 2200 Watt, omgerekend 2,2 kWh.
 4. Maar een waterkoker kookt gemiddeld drie minuten en geen heel uur.
 5. Reken je verder, dan kom je uit op nog geen 3 cent per keer dat je de waterkoker aanslingert om water te koken.

Een koffiezetapparaat gebruikt minder stroom, afhankelijk van wat voor apparaat je hebt. Een simpel filterapparaat gebruikt per volle pot 0,3 tot 0,6 kWh, wat met het huidige tarief uitkomt op 7 tot 14 cent, Laat je het apparaat aan staan om gebruik te maken van de warmteplaat, dan ben je duurder uit.

De kosten van het vers bereiden van je maaltje verschillen; als je op gas kookt, ben je voor de energiekosten minder kwijt dan wanneer je elektrisch kookt. Kook je op een elektrische kookplaat, dan ben je per jaar gemiddeld 120 euro kwijt. Per dag komt dat neer op 33 cent, Koken op gas kost daarentegen 44 euro per jaar, wat goed is voor 12 cent per dag.

Een vaatwasser is een ideale oplossing voor mensen die afwassen niet leuk vinden. Maar elke dag het ding laten draaien, tikt redelijk aan. Een hoofdprogramma kost zo’n 24 cent per keer. Per week ben je dan 1,68 euro kwijt en 87,36 euro per jaar. Zo’n één vijfde van het gehele stroomverbruik per jaar gaat naar de koelkast en vriezer.

 • Deze apparaten gebruiken ongeveer 1,2 kWh per dag, goed voor zo’n 29 cent per dag.
 • Ijk je vier uur naar de televisie? Dan kost je dat 14 cent,
 • Volgens Milieu Centraal gebruikt een tv tussen de 40 en 220 kWh per jaar als je ‘m vier uur per dag aanzet.
 • De decoder, het kastje dat je nodig hebt om ook daadwerkelijk iets te kunnen kijken, verbruikt met 4 uur tussen de 28 en 110 kWh per jaar.
You might be interested:  Belasting Berekenen Box 1

Als je de gemiddelden van de tv en decoder bij elkaar optelt kom je op 200 kWh per jaar. Reken je nog even verder, dan komt je op 0,6 kWh per dag verbruik en dat kost dus 14 cent, De stroomkosten van een laptop zijn 3 cent per dag. © Pexels Als je veel computert, ben je goedkoper uit met een laptop. De stroomkosten per jaar komen neer op 12 euro voor 55 kWh, oftewel 3 cent per dag voor 0,15 kWh. Een desktop, dus een computerkast met beeldscherm, gebruikt een stuk meer energie: zo’n 200 kWh per jaar, goed voor 45 euro.

Teruggerekend kost dat per dag 0,54 kWh en dus 12 cent, Een groot misverstand is dat telefoonopladersdie altijd in het stopcontact zitten veel stroom slurpen. Echt brandveilig is het niet, goedkoop is het wel. Telefoonopladers zijn tegenwoordig zo zuinig dat ze in het stopcontact kunnen blijven, per jaar gebruikt het stekkertje zo’n 13 kWh, net iets meer drie euro dus.

Per dag kost je dat iets meer dan een halve cent, De kosten van een wasje draaien hangen vooral af van de temperatuur. Milieu Centraal gaat per was uit van een volle wasmachinemet een was van zeven kilo. Draai je dan een standaard was, dan kost dit aan stroom maximaal 8 cent.

Daarna lopen de kosten wat meer op: op 40 graden kost het 20 cent per beurt, bij 60 graden 26 cent en voor een was op 90 graden betaal je 48 cent. Hoe kouder de was, hoe goedkoper. Gebruik je de eco-stand, dan wordt de was nog 3 cent goedkoper. Bij een drogergaat het niet om de temperatuur, maar om het energielabel dat eraan hangt, en wat voor droger het is.

Een droogbeurt in een warmtepompdroger met energielabel A++ kost bijvoorbeeld 19 cent per keer, maar eentje in een condensdroger met label B kost 64 cent. Hoeveel een droogbeurt kost, is dus erg afhankelijk van verschillende factoren. Kijken we naar het licht in huis, dan is het handig om te weten hoeveel het laten branden van één lamp kost.

 • De gemiddelde gloeilamp zit rond de 40 watt, dus 0,04 kWh.
 • Laat je die een uur branden, dan kost dat niet iets minder dan een cent.
 • Brandt de lamp alleen in de avond als het donker is, laten we zeggen zo’n uur of vijf, kom je uit op 5 cent per dag.
 • Een ledlamp is een stuk zuiniger, bij een lamp van 8 watt heb je pas na een avond één cent verbruikt.

Hoeveel de verlichting thuis kost, is een optelsom van alle lampen die je per dag laat branden. Een gemiddelde Nederlander staat 9 minuten onder de douche. Hoeveel zo’n gemiddelde douche kost, hangt af van de boiler. Heb je een gasboiler, dan kost een douchebeurt 34 cent, heb je een elektrische boiler dan ben 45 cent kwijt.

 1. Ga je liever in bad? Daar gaat gemiddeld zo’n 120 liter water in.
 2. Met de gasboiler kost een baddersessie 70 cent, een elektrische boiler kost het je per bad 1,03 euro.
 3. De gemiddelde kosten om het huis warm te stoken op gas zijn per dag lastig te berekenen.
 4. Het gemiddelde gebruikt van gas per huishouden per jaar is 1.239 kubieke meter en dat kost 980 euro.

Zo’n twintig procent daarvan is voor warm water, de rest gaat op aan verwarming; zo’n 784 euro. Ga je ervanuit dat je élke dag de kachel aanzet, ook in de zomer, dan kom je per dag uit op 2,15 euro, Voor een huishouden van meer dan twee mensen liggen de kosten ongetwijfeld veel hoger.

Wat kost een LED lamp aan stroom per jaar?

Voorbeeld: besparing verbruik gloeilamp berekenen – Stel, u laat een gloeilamp van 60 W 4 uur per dag branden om uw keuken te verlichten. Dit doet u 365 dagen per jaar. Het verbruik van uw gloeilamp is dan: 4 uur x 365 dagen x (60 W / 1.000) = 87,6 kWh per jaar.

Op basis van het plafondtarief van € 0,40 per kWh ( Nibud ), is dit gelijk aan € 35,04 per jaar. Als u uw gloeilamp vervangt door een ledlamp bespaart u 90% procent op uw energieverbruik. Op basis van de gegevens uit bovenstaande voorbeeld bespaart u 78,8 kWh aan stroom wanneer u uw gloeilamp vervangt door een ledlamp (0,90 x 87,6 kWh).

Het verbruik van uw ledlamp is per jaar dan 8,8 kWh (87,6 kWh – 78,8 kWh). Als we uitgaan van het plafondtarief van € 0,40 per kWh, komen de kosten voor het verbruik van een ledlamp neer op: 8,8 kWh x € 0,40 = € 3,52 per jaar. Uw besparing is hierdoor gelijk aan: € 35,04 – € 3,52 = € 31,52 per jaar.

Is LED altijd zuiniger dan spaarlamp?

Voordelen van een spaarlamp – Een spaarlamp is over het algemeen goedkoper in aanschaf dan een LED lamp. Daarnaast gaan ze langer mee dan een gloeilamp en verbruiken ze minder energie. Daarnaast zijn er veel kleurvariaties mogelijk dankzij het fluorescerende poeder dat in de lampen zit: Door kleine veranderingen aan te brengen in de samenstelling van dit poeder, kan de spaarlamp verschillende kleuren wit licht uitstralen.

Is alle LED verlichting zuinig?

Zuinige LED lampen kopen – Bij Gloeilampgoedkoop proberen wij de meest duurzame LED lampen en LED filament aan te bieden. LED lichten zijn over het algemeen een van de meest energiezuinige lampen. Het verbruik is 90% minder t.o.v. een gloeilamp bovendien is de levensduur van LED verlichting veel langer dan van een gloeilamp.

Hoeveel watt LED heb ik nodig?

Hoeveel Watt heeft een TL buis? – Nu we hebben gezien hoeveel efficiënter LED lampen zijn in vergelijking met gloeilampen, vraag je jezelf misschien af hoe het zit met TL buizen. En ook voor deze traditionele lampen geldt dat de LED variant stukken zuiniger is.

Met LED TL verlichting bespaar je gemiddeld 50% aan energiekosten. Maar dat is niet het enige voordeel, want fluorescentiebuizen bevatten kwikdamp. En deze giftige stof is niet bevorderlijk voor het milieu. Ook kan het flikkerende licht van opstartende of defecte TL buizen hoofdpijn en migraine veroorzaken.

LED TL buizen zijn vrij van giftige stoffen en flikkeren niet, Bovendien zijn ze verkrijgbaar in meerdere kleurtemperaturen en gaan ze effectiever om met hun lichtopbrengst, omdat het licht niet 360 graden rond schijnt, maar in een smallere gradenbundel die alleen naar beneden en de zijkanten is gericht.

Wat is zuiniger LED of TL?

Besparing door LED – TL verlichting is een veel gebruikte vorm van verlichting. Door het relatief lage energieverbruik en de hoge lichtopbrengst zijn LED-tl-buizen ideaal voor het verlichten van grote ruimtes zoals magazijnen, loodsen en werkplaatsen.

LED-tl-buizen verbruiken ruim 50% minder energie dan conventionele TL buizen. De meest gebruikte TL buis, 150 cm, heeft een vermogen van 58 Watt terwijl de LED-tl-buis van 150 cm nog slechts een vermogen van 23 Watt nodig heeft om hetzelfde licht te genereren. Door over te stappen op LED-tl-buizen realiseert u dus een directe besparing van minstens 50%! Dit kan oplopen tot wel 66% zoals in de volgende alinea wordt toegelicht.

Conventionele TL buizen hebben bovendien een voorschakelapparaat(vsa) nodig om te kunnen werken. Na verschillende tests is gebleken dat het vsa geen energie meer verbruikt door TL buizen te vervangen door LED-tl-buizen, Normaliter is het aandeel van het vsa 15% van het totale energieverbruik van de TL buis, wat in het voorbeeld van de 150 cm TL buis op 9 Watt neer komt.

Is LED goedkoper dan TL?

Wat zijn de nadelen van LED TL verlichting? – Een investering Een LED TL buis is qua aanschafprijs duurder dan een standaard TL buis. Een eenmalige investering is echter wel nodig om op de lange termijn niet alleen op energiekosten, maar ook kosten voor onderhoud en vervanging te besparen.

You might be interested:  Hoeveel Water Moet Ik Drinken Berekenen

Hoeveel verbruikt een LED lamp van 60 watt?

#1 Het Wattage geeft de hoeveelheid licht aan, toch? – Dit is de meest voorkomende fout bij het overstappen van conventionele verlichting naar LED. We weten allemaal dat LED lampen een lager energieverbruik hebben dan conventionele verlichting. Toch is het gemakkelijk om het wattage en de hoeveelheid licht met elkaar te verwarren.

 • Watt is de eenheid die aangeeft hoeveel energie een lamp of een ander elektronisch apparaat verbruikt.
 • Bij TL buizen, halogeenlampen en gloeilampen geeft het wattage ook een indicatie van de hoeveelheid licht die een lamp uitstraalt.
 • Bij LED verlichting werkt dit niet zo.
 • LED verlichting verbruikt namelijk een stuk minder energie.

Waar een gloeilamp 60W verbruikt, verbruikt de LED variant slechts 5 tot 7 Watt. Daarom kijken we bij LED naar het aantal Lumen, Dit is de eenheid van de kwaliteit en lichtstroom van licht, uitgestoten door een bepaalde lichtbron. Het kan nog steeds moeilijk zijn om een LED lamp te kiezen die evenveel licht uitstraalt als je huidige lamp.

Wat verbruikt een 7 watt LED lamp?

Ledtechnologie: een groenere energie  – Wanneer je een lamp koopt, moet je eerst en vooral meerdere criteria overwegen: het design, de aankoopprijs en het energieverbruik. Als je energie wilt besparen, dan is het wattverbruik van de lamp een van de belangrijkste referentiepunten.

Bijsluiter : Op de verpakking van een ledlamp lees je: x watt = x watt. Bij wijze van voorbeeld: 7 watt = 60 watt. Dat betekent dat jouw ledlamp 7 watt verbruikt maar een lamp het vermogen van 60 watt geeft. Terwijl een klassieke lamp in werkelijkheid 60 watt verbruikt, en geen 7 watt zoals de ledlamp in ons voorbeeld. Kortom, je hebt het al begrepen: de ledlamp zal ongeveer tien keer minder energie verbruiken dan een gloeilamp.

Misschien denk je nu dat die paar watt niet echt jouw leven zullen veranderen, maar toch. Laten we een gezinswoning voor 4 personen met een oppervlakte van 100 m² en een gemiddeld elektriciteitsverbruik als voorbeeld nemen. Bij analyse van de elektriciteitsfactuur stellen we vast dat 6% van het bedrag aan verlichting kan worden toegeschreven.

Wat is de zuinigste LED lamp?

Onze passie voor een betere en duurzamere wereld heeft ons ertoe aangezet om verder te innoveren en de energie-efficiëntie van onze LED-verlichting te verhogen. Met deze technologische doorbraak hebben we onze meest energiezuinige lamp ooit in deze vorm gecreëerd, met behoud van dezelfde hoogwaardige LED-verlichting die onze klanten gewend zijn.” – Michael Rombouts Business Unit leader LED Lamps and Luminaires bij Signify “Met deze innovatie lopen we ver vooruit op de nieuwe EU-regelgeving en dit is nog maar het begin.

We zullen consumenten de beste kwaliteit LED-verlichting blijven bieden, terwijl we onophoudelijk werken aan verdere productverbeteringen om bij te dragen aan een betere wereld.” Beschikbaarheid Consument en kunnen de nieuwe Philips LED A-klasse lampen herkennen aan dezelfde plasticvrije verpakking die ze gewend zijn, maar dan met een groene achtergrondkleur ter illustratie van het streven om consumenten over de hele wereld duurzame verlichtingsproducten te bieden.

De energielabels van de andere producten in het Philips LED-assortiment zullen na 1 september geleidelijk worden gewijzigd om te voldoen aan de nieuwe EU-wetgeving inzake etikettering. Signify is vastbesloten om de efficiëntieniveaus voor alle vormfactoren in de loop van de tijd verder te verbeteren en blijft zich inspannen om eind 2021 plasticvrije verpakkingen voor al zijn consumentenproducten te realiseren.

Philips LED Classic lamp clear 40W: Wit (3000K) en Koel wit (4000K €9,99

Philips LED Classic lamp clear 60W: Wit (3000K) en Koel wit (4000K €11,99

Voor meer informatie over de nieuwe Philips LED A-klasse lampen kunt u terecht op www.philips.com/ultraefficient 1 Ontworpen voor het comfort van uw ogen. Bezoek www.philips.com/eyecomfort voor flikkering, stroboscoop en andere criteria en productdetails 2 Berekening gebaseerd op residentieel gebruik met een gemiddelde van 3 uur per dag

Wat kost een LED lamp per maand?

Hoe hoog is de besparing? – Standaard lampen verbruiken 10 maal het aantal Watt in vergelijking met LED verlichting. De besparing is dus aanzienlijk. Maar LED verlichting komt met een hogere investering dan de standaard lampen. De kosten de huidige verlichting te vervangen met LED verlichting ligt rond 200 euro.

 • Met een gemiddelde prijs van 23 cent per kWh verbruiken standaard lampen 161 euro per jaar (700 kWh maal 0,23).
 • Maar LED verlichting verbruikt slechts 16,10 per jaar (70 kWh maal 0,23).
 • De besparing ligt dus op maar liefst 145 euro per jaar.
 • Met een kostprijs van 200 euro zal LED verlichting zich al binnen anderhalf jaar uitbetalen.

Maar daar blijft het niet bij, want u bespaart ook op de aankoopprijs.

Wat is de zuinigste verlichting?

Energiezuinige LED’s | null LED-lampen gebruiken 90% minder energie dan traditionele gloei- en halogeenlampen. Als je deze oude lampen vervangt met Philips LED-lampen kun je hierdoor tot wel 30 euro per lamp, per jaar besparen*. Een gemiddeld huishouden heeft zo’n 40 lampen, dus door oude lampen te vervangen door LED-verlichting kun je je energiekosten aanzienlijk verlagen. Bij LED-verlichting kan je kiezen uit verschillende kleurtemperaturen. De kleurtemperatuur van licht wordt uitgedrukt in Kelvin: hoe hoger het aantal Kelvin, hoe koeler het licht. Een lamp met 2700 Kelvin geeft warmwit licht dat voor een gezellige sfeer zorgt.4000 Kelvin is koelwit licht dat je bijvoorbeeld kan helpen bij het bevorderen van de concentratie. De hoeveelheid licht die een lamp geeft wordt tegenwoordig uitgedrukt in lumen in plaats van in Watt. Vroeger was het zo dat een lamp met een hoger stroomverbruik automatisch meer licht gaf. LED-verlichting is tegenwoordig echter zó efficiënt dat het dezelfde hoeveelheid licht geeft met een fractie van het wattage verbruik. Veel Philips LED-lampen zijn dimbaar. Bijna al deze lampen beschikken over de dimtechniek: deze lampen geven automatisch warmer licht als ze gedimd worden en creëren zo een gezellige sfeer. Ook gebruiken gedimde lampen minder energie dan lampen die op volle kracht schijnen. Al onze nieuwe lampenverpakkingen zijn voorzien van een nieuw energielabel en een QR-code waarmee je de productspecificaties kunt bekijken. Hierdoor heb je snel een overzicht van onder andere: Watt-verbruik, lampfitting, lumen, Kelvin en nog veel meer. Philips LED-lampen gaan gemiddeld 15 jaar mee. Dit is 15x langer dan de levensduur van conventionele verlichting. Onze nieuwe serie heeft zelfs een levensduur van 50 jaar! Doordat LED-verlichting 90% energiezuiniger is dan conventionele verlichting kun je veel geld besparen op je energiekosten. Hoe eerder je je huidige lampen vervangt, hoe meer geld je bespaart. Via onderstaande button kun je eenvoudig uitrekenen wat je kan besparen als je overstapt naar LED-verlichting.

 • Met de huidige energieprijzen is het verstandig om oude gloei- of halogeenlampen die veel branden zo snel mogelijk te vervangen door energiezuinige LED-verlichting, ook als die oude lampen nog werken.
 • De totale kosten van een LED-lamp zijn door het lagere energieverbruik namelijk aanzienlijk lager, ook al kan het aankoopbedrag van een LED-lamp relatief iets hoger zijn.

Bereken hier in drie simpele stappen hoeveel je op je verlichtingskosten kunt besparen. De Ultra efficient is de meest energiezuinige LED-lamp uit ons assortiment, die tot wel 50 jaar meegaat. Daardoor bespaar je op energie, kosten en materiaal. Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen over LED? Hier vind je antwoorden op de vragen die klanten het meeste stellen over LED-verlichting.

 1. Door je lampen te dimmen kun je op een slimme manier energie besparen.
 2. Dit is niet alleen energiezuinig maar ook nog extra sfeervol.
 3. Met slimme verlichting kun je via de app je verlichting thuis aan of uit zetten, automatiseringen instellen en kiezen uit miljoenen kleuren licht. * T.o.v.
 4. Een traditionele gloeilamp van 806 lumen.

Traditionele gloeilamp van 60W verbruikt omstreeks €53,10 per lamp per jaar. LED lamp van 7W verbruikt omstreeks €6,20 stroomkosten per lamp per jaar. Gebaseerd op 1000 branduren per lamp per jaar en gemiddeld stroomkostentarief van €0,885/kwh (peildatum augustus 2022).

You might be interested:  Hoeveel Watt Radiator Berekenen

Waarom heeft een LED lamp energielabel F?

Als LED zo zuinig is, waarom dan een label F? – Ledverlichting wordt steeds efficiënter. Vandaag de dag kan er tot 160 lumen per watt worden gehaald. Dit betekent dat zo’n lamp een label C zou kunnen hebben. Echter is dit vaak verlichting die professioneel wordt toegepast en vaak een stuk witter/blauwer is dan de verlichting in de horeca en voor consumenten.

 • Om Ledverlichting sfeervol te maken worden er trucjes uitgehaald om het licht geler, ofwel sfeervoller te maken.
 • Dit gaat ten kosten van het rendement.
 • Hierdoor zullen dus ledlampen voor consumenten vaak een label F mee krijgen.
 • Dit lijkt dan niet zo efficiënt als bijvoorbeeld de A+ die u bij het vorige label kreeg, maar dat maakt dus eigenlijk geen verschil.

Welke letter het label dan ook aangeeft, het gaat om de hoeveelheid licht die de lamp geeft in verhouding tot het energieverbruik. Zo zal een Ledlamp met een label F snel 8 tot 10 maal efficiënter zijn dan de ouderwetse gloei of halogeenlamp.

Kan je een spaarlamp vervangen door LED?

Het vervangen van een PL-C spaarlamp door LED is erg eenvoudig. Je hoeft enkel jouw oude lamp uit het armatuur te halen en een LED vervanger te plaatsen met dezelfde fitting. PL-C spaarlampen en LED lampen zijn verkrijgbaar in 2-pin en 4-pin varianten.

Waarom is Hue energielabel G?

Wat betekent het vernieuwde energielabel voor smart lampen? Geschreven door Bram 18 oktober 2022 11.29 Misschien is het je opgevallen: veel smart lampen hebben sinds dit jaar een ander energielabel. Vanaf 1 september 2021 is de regelgeving veranderd. Geen A++ meer, maar een duidelijk energielabel dat loopt van A tot en met G. Vanaf 1 september is er een nieuw energielabel voor lampen. Hiervoor liep het label van A++ tot E, waarbij E het minst zuinig was. Lampen werden steeds zuiniger, waardoor er telkens een nieuw plusje nodig was. Omdat de plusjes voor veel mensen onduidelijk waren, zijn die nu vervangen. Het nieuwe energielabel is net als het oude label overzichtelijk. Bovenaan zie je de fabrikant en het model. Je ziet in het zwart rechts het energielabel. Links zie je in de kleuren waar jouw energielabel op de ladder terecht komt. Onderaan lees je nog het energieverbruik per 1.000 uur.

Hoeveel watt is 50 watt LED?

Hoeveel watt LED gebruik ik om 50 watt halogeen te vervangen? Wilt u uw 50 watt halogeenverlichting vervangen door LED-verlichting? Dan kiest u voor LED-spots van 3 watt. Deze spotjes met een veel leveren namelijk dezelfde hoeveelheid licht op. Zo kunt u 50 watt halogeenspots één op één vervangen door 3 watt LED-spots.

Hoeveel verbruikt een LED lamp van 5 watt?

Energieverbruik van je buitenlamp berekenen | Wellicht Buitenverlichting Op de verpakking van iedere buitenlamp staat het wattage en de energieklasse vermeld. Maar hoeveel kost die lamp je nu daadwerkelijk aan stroom? Goed om te weten: Op dit moment betaald de Nederlandse consument circa € 0,20 per kwh aan zijn energieleverancier.

 • Bij lampen wordt het verbruik in watt vermeld, dit zal dus omgerekend moeten worden naar kwh.
 • Wanneer je 1000 watt hebt verbuikt, staat dit gelijk aan 1 kw.
 • Een buitenlamp in Nederland die vanaf zonsondergang tot zonsopgang brandt, zal op jaarbasis ca.4000 branduren maken.
 • Osten gloeilamp vs ledlamp op jaarbasis: Als voorbeeld neem ik een buitenlamp die voorzien is van een energiezuinige 5 watt (= 0,005 kw) A+ led lamp.

Dit is grofweg vergelijkbaar met een ouderwetse, 40 watt gloeilamp. Als we deze lamp 4000 uur zouden laten branden (hele nacht), dan kost dat aan stroom slechts 0,005 kw x 4000 uur x € 0,20 = € 4,- per jaar. In de oude situatie of wanneer je nog een gloeilamp heeft, zullen de kosten hoger liggen.

Terugverdientijd: Nog meer besparen: Conclusie: Wil je jouw tuinverlichting ook zuiniger maken? Dan vind je hier diverse

Het vervangen van je oude tuinverlichting voor led zorgt over het algemeen voor een stevige besparing. In bovenstaand voorbeeld, ontstaat een prijsverschil van € 28,- per jaar. Een goede ledlamp kost ca. € 10,- en verdien je dus al in 6 maanden terug. Je hoeft uiteraard niet direct je complete buitenlamp te vervangen, voor iedere 230 volt buitenlamp met standaard fitting, is een losse ledlamp leverbaar.

Eerder ben ik ervan uitgegaan dat we de lamp de hele nacht laten branden, in de meeste gevallen zal dat niet nodig zijn. Wanneer je de verlichting alleen in de avonduren laat branden, zou je uitkomen op circa 1500 branduren op jaarbasis, dit is een besparing van nog eens ruim 60% op het eerdere voorbeeld.

Dit is te realiseren, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een schemerschakelaar in combinatie met een tijdklok. Met led verlichting valt veel te besparen op de energierekening, of je lamp dan het energielabel A+ of A++ heeft, maakt weinig verschil meer.

Hoeveel Lumen heb je nodig?

Hoeveel lumen per vierkante meter? – Natuurlijk is één en ander ook afhankelijk van de grootte van de te verlichten ruimte. Over het algemeen geldt dat zo’n 300 à 400 lumen per vierkante meter voldoende is voor sfeervol licht, bijvoorbeeld bij de eettafel of in de slaapkamer.

Hoeveel kost het om over te gaan op LED verlichting?

Led: je kunt 15 jaar met 1 ledlamp doen.1 ledlamp kost €6,-. De energiekosten zijn €8,- voor 15 jaar. In totaal betaal je dus ongeveer €14,-.

Hoeveel stroom verbruikt LED verlichting?

#1 Het Wattage geeft de hoeveelheid licht aan, toch? – Dit is de meest voorkomende fout bij het overstappen van conventionele verlichting naar LED. We weten allemaal dat LED lampen een lager energieverbruik hebben dan conventionele verlichting. Toch is het gemakkelijk om het wattage en de hoeveelheid licht met elkaar te verwarren.

Watt is de eenheid die aangeeft hoeveel energie een lamp of een ander elektronisch apparaat verbruikt. Bij TL buizen, halogeenlampen en gloeilampen geeft het wattage ook een indicatie van de hoeveelheid licht die een lamp uitstraalt. Bij LED verlichting werkt dit niet zo. LED verlichting verbruikt namelijk een stuk minder energie.

Waar een gloeilamp 60W verbruikt, verbruikt de LED variant slechts 5 tot 7 Watt. Daarom kijken we bij LED naar het aantal Lumen, Dit is de eenheid van de kwaliteit en lichtstroom van licht, uitgestoten door een bepaalde lichtbron. Het kan nog steeds moeilijk zijn om een LED lamp te kiezen die evenveel licht uitstraalt als je huidige lamp.

Hoeveel zuiniger is LED dan TL?

Besparing door LED – TL verlichting is een veel gebruikte vorm van verlichting. Door het relatief lage energieverbruik en de hoge lichtopbrengst zijn LED-tl-buizen ideaal voor het verlichten van grote ruimtes zoals magazijnen, loodsen en werkplaatsen.

LED-tl-buizen verbruiken ruim 50% minder energie dan conventionele TL buizen. De meest gebruikte TL buis, 150 cm, heeft een vermogen van 58 Watt terwijl de LED-tl-buis van 150 cm nog slechts een vermogen van 23 Watt nodig heeft om hetzelfde licht te genereren. Door over te stappen op LED-tl-buizen realiseert u dus een directe besparing van minstens 50%! Dit kan oplopen tot wel 66% zoals in de volgende alinea wordt toegelicht.

Conventionele TL buizen hebben bovendien een voorschakelapparaat(vsa) nodig om te kunnen werken. Na verschillende tests is gebleken dat het vsa geen energie meer verbruikt door TL buizen te vervangen door LED-tl-buizen, Normaliter is het aandeel van het vsa 15% van het totale energieverbruik van de TL buis, wat in het voorbeeld van de 150 cm TL buis op 9 Watt neer komt.

Hoe snel verdien je een LED lamp terug?

De terugverdientijd van LED verlichting – Er is een aanzienlijk verschil in de terugverdientijd van de verschillende soorten verlichting. Conventionele verlichting (zoals gloeilampen en halogeenlampen) heeft een langere terugverdientijd dan duurzame LED verlichting.

 1. Dit heeft onder andere te maken met het aantal branduren van LED verlichting, dat aanzienlijk hoger ligt dan bij conventionele verlichting.
 2. Gloeilampen kennen een gemiddelde levensduur van circa 1.000 branduren, halogeenlampen hebben een gemiddeld aantal branduren van 3.500, en voor spaarlampen zijn dat er ongeveer 7.500.

LED verlichting heeft daarentegen gemiddeld minstens 30.000 branduren. Hierdoor bespaart u op energie- en vervangingskosten en is een investering in LED bijzonder snel terugverdiend. De gemiddelde terugverdientijd van LED verlichting is namelijk slechts drie jaar!