Bestaande Radiator Vermogen Berekenen

Bestaande Radiator Vermogen Berekenen
De capaciteit voor uw radiator berekenen – Om te beginnen moet u weten hoe groot uw ruimte is in kubieke meters. Dit berekent u door de lengte maal de breedte maal de hoogte te doen. Dit getal vermenigvuldigt u daarna met de wattage die past bij de ruimte.

Hoeveel vermogen heeft mijn huidige radiator?

2. De gewenste kamertemperatuur – Zoals gezegd heeft niet iedere kamer dezelfde temperatuur nodig. Je woonkamer is vaak warmer dan je slaapkamer of toilet. Hieronder staan de richtlijn temperaturen waar je je op kunt baseren om het vermogen van de nodige radiatoren te berekenen. Deze richtlijn gaat uit van het aantal graden dat de kamer moet worden bij een buitentemperatuur van -10°C.

Ruimte Aanbevolen temperatuur Benodigd aantal Watts per m 3
Badkamer 24°C 85 W
Woonkamer 22°C 77 W
Studeerkamer 22°C 77 W
Keuken 20°C 65 W
Slaapkamer 18°C 60 W
Toilet 18°C 60 W
Hal 18°C 60 W

Natuurlijk hoef jij je niet aan deze temperaturen te houden. Reken het zelf het aantal Watts uit dat je nodig hebt. Vermenigvuldig de gewenste temperatuur maal 3,86. Je hebt dan het aantal Watt per kubieke meter. Dit moet je uiteraard nog vermenigvuldigen met het aantal kubieke meter waaruit de desbetreffende kamer bestaat en tadaa: je hebt het benodigde aantal Watts voor die kamer.

Hoeveel watt radiator huiskamer?

De gewenste temperatuur van de kamer

Ruimte Aanbevolen temperatuur Benodigd aantal watts per m3
Gang 18 °C 60 W
Keuken 20 °C 65 W
Studeerkamer 21/22 °C 77 W
Woonkamer 21/22 °C 77 W

Wat is de zuinigste manier om te verwarmen?

Dan is een hybride verwarming een goede optie. Een hybride systeem bestaat uit een condensatieketel op gas of stookolie en een elektrische warmtepomp en doet een beroep op de energiebron die momenteel het goedkoopste is: elektriciteit of gas/stokolie.

Welke radiator moet ik kopen?

Vermogen van de radiator

Ruimte Aanbevolen temperatuur Benodigd vermogen
Badkamer 24°C 93 Watt per m³
Woonkamer, studeerkamer 22°C 85 Watt per m³
Keuken 20°C 77 Watt per m³
Toilet, slaapkamer, gang 18°C 70 Watt per m³