Bh Maat Berekenen

Bh Maat Berekenen

Hoe meet je de juiste bh maat?

2. Meet je cup maat – Om je bh maat te berekenen, meet je jouw borstomvang op het volste gedeelte van je borsten op. Meestal is dit ter hoogte van je tepels. Let erop dat je het meetlint niet te strak of te los vasthoudt. Kijk goed in de spiegel om te zien of je het meetlint recht is en lees dan de centimers af.

Wat is de maat van een bh?

BH maat – De BH maat bestaat uit een cijfer en een letter, de bandmaat en de cupmaat. Het cijfer in de BH maat is de borstomtrek gemeten onder de borst, afgerond op 5 cm.

EUR : aantal cm FR : aantal cm + 15 cm UK/US : aantal inch +5, afgerond op even aantal naar beneden (1 inch = 2,54 cm)

De letter in de BH maat of de cupmaat staat voor het verschil in borstomtrek op en onder de borst:

AA: 11 cm en minder A : 12-13 cm B: 14-15 cm C: 16-18 cm D: 19-20 cm E, DD: 21-22 cm F: 23-24 cm G, FF: 25-26 cm H: 27cm en meer

De bandmaat wordt voorzien per 5 cm. Een tussenliggende borstomtrek kan men nog altijd corrigeren door de haakjes aan de achterkant, die men in twee of drie standen kan sluiten. De ondersteunende band is bovendien wat elastisch aan de zijkant en rugzijde zodat de BH voor iedereen goed kan passen.

De hoogteverstelbare schouderbandjes zorgen voor een individuele afstelling. De cupmaat wordt steeds bekeken ten opzichte van de omtrek onder de borst. Dit betekent dat het volume van de cup niet voor elke omtrek hetzelfde is. Wanneer een BH teveel spant en men een grotere omtrek uitprobeert, zal dezelfde cupmaat niet meer goed passen.

Wanneer 90C te klein is, probeert men best 95B. Omgekeerd wanneer 90C niet genoeg spant, kan men best 85D passen. Verschillende vormen van borsten zorgen ook voor verschillende cupvormen. Een goede BH maat blijft een boodschap van passen

Hoe groot is een D cup?

Cupmaat

You might be interested:  Trap Berekenen Kwartdraai
Verschil Cupmaat
EU/FR US
16–18 cm C C
18–20 cm D D
20–22 cm E DD/E

Wat is de meest voorkomende cupmaat in Nederland?

Zij beschikken gemiddeld over een grotere cupmaat dan D. Ook de Nederlandse dames waren alert. Gemiddeld hebben vrouwen in ons land cup D.

Wat is de grootste cupmaat die je kan hebben?

Mayra Hills heeft naar eigen zeggen de grootste borsten ter wereld. Haar behamaat is 70Y. Elke borst weegt niet minder dan 10 kilo, ongeveer zoveel als een puppy of een autoband.