Bijtelling Berekenen Kenteken Zzp

Bijtelling Berekenen Kenteken Zzp
Bijtelling berekenen als zzp’er – De bijtelling kun je berekenen door het bijtellingspercentage van jouw auto te vermenigvuldigen met de cataloguswaarde. Rekenvoorbeeld: bruto bijtelling Stel: de cataloguswaarde van jouw auto is € 20.000. De bijtelling is 22%, dus 0,22 x 20.000 = € 4.400 bijtelling per jaar.

Dit komt neer op € 4.400 : 12 = € 366,67 per maand. Dit bedrag komt bruto bovenop jouw inkomen. Let op: dit is het bruto bedrag bijtelling. Hoeveel je netto aan bijtelling betaalt, hangt af van jouw inkomen. Rekenvoorbeeld: netto bijtelling Hoeveel netto bijtelling je betaalt, is afhankelijk van welke belastingschijf voor jou van toepassing is.

We gebruiken de gegevens uit het vorige voorbeeld, waarbij de bijtelling per jaar op € 4.400 is vastgesteld. Jouw inkomen bestaat uit je belastbaar jaarinkomen (€ 20.000 volgens het vorige voorbeeld) plus je bijtelling van € 4.400 = € 24.400. Je valt dan in belastingschijf 1 en betaalt dus 37,5% belasting.

Wat is bijtelling auto ZZP?

Gebruikt u de auto van uw onderneming ook privé? Bijvoorbeeld voor uw vakantieritten, boodschappen of familiebezoek? Dan hebt u daar voordeel van. Als u met die auto meer dan 500 kilometer per kalenderjaar privé rijdt, krijgt u hiervoor een ‘bijtelling’.

Hoe werkt auto van de zaak ZZP?

Door je auto op de zaak te zetten mag je voortaan de gemaakte kosten ten laste van je resultaat brengen. Denk aan de afschrijving, brandstofkosten, reparatie en onderhoud, motorrijtuigenbelasting en verzekering. Rijd je ook privé in de auto, dan moet je over een deel van de kosten wel btw betalen.

You might be interested:  Interpolis Autoverzekering Berekenen

Kan ik als ZZP auto leasen?

Wat houdt autolease in? – Leasen in plaats van kopen heeft zo zijn voordelen. Je rijdt in een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand, zonder aanbetaling. In dat bedrag zijn onderhoud en verzekeringen inbegrepen. Je weet qua kosten waar je aan toe bent en komt niet voor onverwachte verrassingen te staan.

  1. De looptijd van een leasecontract ligt meestal tussen de 12 en 60 maanden.
  2. Na afloop van het contract lever je de auto weer in en kan je eventueel een nieuwe leaseauto uitzoeken.
  3. Met autolease kan je altijd in een moderne en nieuwe auto rijden.
  4. Voor zzp’ers is het mogelijk om private of zakelijk een auto te leasen.

De voordelen van autolease zijn hetzelfde, maar er zit een aantal verschillen tussen de twee leasevormen. Vooral in de regels rondom btw en bijtelling.

Kan je een auto op een eenmanszaak zetten?

– Bij de aankoop van een auto moet je als nieuwe eigenaar het kentekenbewijs van de auto op jouw naam laten zetten. Dat heet overschrijven. Heb je een eenmanszaak? Dan kun je de auto alleen op jouw eigen persoonlijke naam laten registreren. Bij andere rechtsvormen kun je het kenteken op naam van je bedrijf laten zetten. Meer informatie vind je bij de,