Birth Chart Berekenen

Birth Chart Berekenen

Hoe werkt een Birth Chart?

Birth chart, wat is het? – Iedereen kent zijn zon-sterrenbeeld, dat is het sterrenbeeld waarin de zon stond tijdens jouw geboorte. Maar er zijn nog veel meer interessante planeten in het heelal die iets over jou te zeggen hebben. Zonde als je deze niet kent, want deze planeten kunnen nog een stukje meer vertellen over jouw persoonlijkheid, jouw emoties en angsten, maar ook de manier waarop je communiceert, lief hebt of de manier waarop je overkomt.

Hoe bereken ik mijn Ascendent?

Ascendant berekenen – Tijd om erachter te komen wat jouw ascendant is! Hiervoor heb je een paar gegevens nodig: je geboortedatum, je geboortetijd en de plaats waar je bent geboren. Let erop dat je jouw geboortetijd zo precies mogelijk invult. Je ascendant verschilt namelijk elke twee uur.

 • Ga naar deze pagina op astro.com en vul daar de benodigde informatie in,
 • Vervolgens krijg je een soort cirkeldiagram te zien. Dit is je geboortehoroscoop! Hier staat nog veel meer in dan alleen je ascendant. Wil je daar meer over weten, verwijs ik je graag door naar dit artikel waarin ik uitleg hoe je geboortehoroscoop er precies uitziet.
 • Maar voor nu zoeken we alleen die ascendant! Die vind je door de pijl te zoeken die vanaf het midden van de cirkel naar de linkerkant loopt, alsof het negen uur is. Links van de cirkel zie je tevens de letters ‘AC’ staan. Gevonden? Dit teken is jouw ascendant! Mocht je de symbooltjes van de sterrenbeelden nog niet herkennen, no worries. Links in het schema kun je het bijbehorende sterrenbeeld ook terugvinden. Zoek daarvoor weer naar de letters ‘AC’. Daarachter staan de eerste letters van het bijbehorende sterrenbeeld. Dit is jouw ascendant!

Een voorbeeld om het net wat makkelijker te maken: op onderstaande afbeelding zie je een voorbeeldhoroscoop. Start in het midden en trek dan een denkbeeldige streep naar links, richting de ‘AC’ letters aan de linkerkant. Het teken dat in de buitenste ring staat, is in dit geval de ascendant.

Herken je het rode pijltje niet? Dit is het symbool van het sterrenbeeld Boogschutter. Als dit iemands horoscoop was, was zijn ascendant dus Boogschutter. Maar dit kan makkelijker! Check het schema links van de horoscoop en zoek daarin weer de letters ‘AC’. Daarachter staan wat cijfers en ‘Sag’, wat staat voor Sagittarius.

Dit is Engels voor Boogschutter. astro.com

Wat betekent mijn geboortehoroscoop?

Geboortehoroscoop berekenen: zó ziet dat eruit – Wat dan een geboortehoroscoop is? Je kijkt dus officieel niet alleen naar de plek van de zon, maar ook naar die van de maan en planeten als Mercurius, Venus, Mars en meer. Elke positie maakt iets anders duidelijk over jou.

Daarom leg ik je uit hoe zo’n geboortehoroscoop er écht uitziet en hoe je jouw geboortehoroscoop kunt berekenen (want echt, je geboortehoroscoop hoef je niet per se door iemand anders te laten maken!). Dat klinkt misschien wat ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel simpel: jouw geboortehoroscoop is een soort screenshot van de hemel, gemaakt op het moment dat jij werd geboren.

Daarin staan de zon, de maan en de planeten. Het middelpunt ben jij, op aarde, in je eigen geboorteplaats. Je complete horoscoop leren begrijpen, van sterrenbeeld tot Venusteken? We got you! Met Cosmo’s online cursus astrologie leer jij in 7 lessen de ins en outs van je eigen horoscoop en wat deze over je zegt. Cosmo’s Astrologie cursus Stel dat je nu, op het moment dat ik dit schrijf, werd geboren, dan zou onderstaande afbeelding je geboortehoroscoop zijn. Niet schrikken, want dit ziet er veel ingewikkelder uit dan het eigenlijk is. astro.com Alhoewel deze afbeelding je misschien nu nog niets zegt, kun je er met de juiste kennis een heleboel uit halen. Je horoscoop laat namelijk niet alleen datgene zien wat je tot nu toe kende als sterrenbeeld (officieel je zonneteken), maar veel meer dan dat. Alle planeten die in je horoscoop staan, staan namelijk ook in een sterrenbeeld. In deze horoscoop zie je bijvoorbeeld dat de maan in het teken Kreeft staat, de zon in het teken Waterman en ga zo maar door. Hoe lees je een geboortehoroscoop? We leggen het je haarfijn uit. Dit is een maanteken en zo bereken je het jouwe >

Wat is mijn ascendant en descendant?

Horoscooptekening – Let wel dat de horoscooptekening altijd ‘gespiegeld’ is omdat het zuiden boven ligt, zodat de oostelijke horizon en de ascendant links te vinden is. Horoscoop voor 10 juni 2006 om 1:00 PM in,,, Er is met een systeem van gelijke huizen gewerkt.Horoscoop met de 12 huizen, 10 planeten, noordelijke maansknoop, gelukspunt.Aan de buitenrand de symbolen van de tekens,

 1. De ascendant (Asc) zie je links, MC, het hoogste punt van de Zon ‘s middags, is steeds bovenaan.
 2. Zon staat in Tweelingen Maan staat in Boogschutter Ascendant in MaagdHet elfde huis valt in LeeuwIn Leeuw zijn Mars en Saturnus conjunct (naast elkaar) In een horoscoop(tekening) begint het in de ascendant.
You might be interested:  Rente Op Lening Berekenen

Het teken tegenovergesteld aan de ascendant is de descendant, In de horoscoop rechts wordt de ascendant zoals gebruikelijk is met ” ASC ” aangeduid en valt in het voorbeeld in het teken van Maagd, terwijl de descendant in Vissen valt. In de astrologie is de descendant het punt recht tegenover of 180 graden verwijderd van de ascendant.

De descendant vormt de cusp (het beginpunt) van het zevende huis van de horoscoop en verwijst naar partners of relaties. De descendant wordt geregeerd door het zevende teken van de dierenriem,, en diens heersende planeet,, Het teken van het zevende geeft volgens astrologen informatie over het type van mensen tot wie iemand zich het meest aangetrokken voelt, waar men goed mee opschiet en met wie men mogelijk een liefdesrelatie begint.

Dit is echter ook afhankelijk van andere aanwijzingen in de horoscoop.

Wat zijn de twaalf sterrenbeelden?

Twaalf sterrenbeelden spelen aan de sterrenhemel een heel bijzondere rol. Dat zijn de sterrenbeelden van de Dierenriem. Iedereen heeft er wel eens van gehoord: Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Wat gaat 2023 ons brengen?

2023 : AI zal volop worden ingezet Wat gaat AI ons brengen in 2023? AI zal steeds meer gebruikt worden in tal van toepassingen: om datakwaliteit te controleren, bedrijfsmodellen op te stellen, om besluitvormingsprocessen transparanter en inzichtelijker maken.

Wat brengt 2023 spiritueel?

2023 gaat over wijsheid, waarheid en echtheid – In dit 7-jaar worden we als wereld uitgedaagd en uitgenodigd om vanuit meer wijsheid, een hogere waarheid en meer authenticiteit te gaan leven. We krijgen dit jaar een duidelijke spiegel door middel van de gebeurtenissen in ons leven, onze film.

 • Ons collectief bewustzijn, met daarin onze collectieve angsten en verlangens, creëert de scenes in onze gezamenlijke film.
 • Ons eigen bewustzijn creëert daar weer een geheel eigen versie van, afhankelijk van jouw eigen angsten, verlangens en actuele energiefrequentie.
 • Bewust Leiderschap Die gezamenlijke film zal ons komend jaar een steeds pijnlijker realiteit tonen.

Een wereld waarin we zichtbaar oude patronen blijven herhalen. Ontstaan door overtuigingen en waarden die snel over de datum raken. We leven namelijk in het einde van een tijdperk, een soort eindtijd. Een toename in urgentie, nodigt ons uit om in die spiegel te kijken, om te reflecteren.

Nieuwe leiders (dit kan iedereen zijn), in alle lagen van de bevolking en van een organisatie, snappen dit, en maken reflectie belangrijk. Leiders die nog vastzitten in het oude, in teveel ego, zullen reflectie uit de weg gaan. Ze creëren bijvoorbeeld drama, angstverhalen en vijanden, zodat zij de belangrijke redders kunnen blijven en pleisters blijven plakken.

Andere ‘oude leiders’ vertonen gelatenheid en passiviteit. Ze leggen de verantwoordelijkheid en invloed buiten zichzelf, schuiven de schuld in de schoenen van anderen, die ‘stomme’ buurman, collega, leidinggevende, bestuurder, politicus, medewerker. Ze projecteren hun interne disbalans op anderen en pakken geen eigenaarschap op eigen ontwikkelthema’s.

Oude leiders komen met oplossingen vanuit het bewustzijn dat in de eerste plaats de disbalans hebben veroorzaakt. Dit leidt tot destructie en desintegratie van oude structuren. Bewustzijn Er is eerst nieuw en hoger bewustzijn nodig, om met elkaar de juiste beweging te maken, om tot écht nieuwe vormen te komen.

Dit is geen verandering, maar een transformatie. Geen oude wijn in nieuwe zakken, maar een metamorphose van rups naar vlinder. Een ruimer bewustzijn verkrijgen we door ons bewust te worden van een hogere waarheid, die schuilgaat achter de scenes in onze film.

 1. Wat is méér waar over een mooie of lastige situatie, gevoelens/emoties.
 2. Wat is méér waar over ons leven, dit aardse verhaal? In 2023 zullen steeds meer mensen zich deze vraag stellen en op zoek gaan naar houvast, naar een verhaal over het leven, samenleven en samenwerken, dat dichter bij de hoogste waarheid komt.

Vroeger kon de kerk hier een rol spelen. Nu willen we wel in iets geloven, maar dan zonder de hiërarchie, geheimen, oordelen, schuldigen. Zonder de mannelijke energie. We bewegen naar gelijkwaardigheid, transparantie, compassie, oordeelloosheid, vertrouwen, liefde, overgave en transformatie.

 1. Leven en werken met natuurwetten, het integreren van de seizoenen in natuurlijke processen van verstilling, reflectie.
 2. Waardoor we het oude kunnen loslaten en het nieuwe vanuit verbinding en synergie laten komen en ontstaan.
 3. Een meer vrouwelijke energie.
 4. We bewegen immers, volgens de inheemse volkeren, sinds 2012 in het tijdperk van de zesde zon, en dan voor het eerst een vrouwelijke zon: de maan.2012 markeerde ook de start van het astrologische Waterman tijdperk.

De start van een hogere energiefrequentie op aarde, die voor een proces van bewustzijnsontwikkeling zorgt bij velen. Reflectie en ontmaskering Pittige gebeurtenissen vragen ons om te kiezen voor reflectie. Als alles in het leven vóór ons gebeurt? Waar was een gebeurtenis dan vóór? Sinds 2012 zien we steeds meer mensen reflecteren op gebeurtenissen, eigen thema’s, op het leven.

Velen bieden nog weerstand tegen reflectie, gaan het uit de weg. Zij zullen door het universum worden getrakteerd op een snelle toename van urgentie. De scenes in hun film worden steeds uitdagender, heftiger, pijnlijker. Op een zeker moment móet iemand wel starten met zelfreflectie. We zien bijvoorbeeld iconen, die van hun voetstuk vallen, doordat ze in de media komen met grensoverschrijdend gedrag.

Het gevolg van het jarenlang vermijden van reflectie en samenwerken vanuit verouderde waarden en overtuigingen (koersen op macht, winstmaximalisatie en materiële zaken). Deze ontmaskering is een ultiem 7-thema, ook voor mensen in jouw omgeving.2022 was nog maar een klein voorproefje van verborgen disbalans die in het licht werd gezet.

 • De grootste leugens en schaduwspellen komen in 2023 onherroepelijk aan het licht.
 • Om ons tot gezamenlijke reflectie aan te zetten en herijken wat voor samenleving, organisatie of familie we willen zijn.
 • Reflectie biedt ons de kans om meer waarheid te verkrijgen over een mooie of lastige situatie, gevoelens/emoties.
You might be interested:  Energie Verbruik Berekenen

Het stelt ons in staat om uit te zoomen naar een helikopterview en in te zoomen op disbalans en innerlijk conflict. Om dit vervolgens te kunnen vertalen naar inzicht in waar we ons in een proces/cyclus bevinden, wat er in de onderstroom eigenlijk aandacht vraagt en welke verheldering en ontwikkelkansen zich aandienen.

 1. Tijd nemen voor jouw eigen reflectie is waardevol.
 2. Samen met je gezin of team even stilstaan en reflecteren, zorgt naast inzicht, ook voor veel verbinding op zielsniveau.
 3. Doordat we onze maskers afzetten en vanuit meer openheid, authenticiteit en kwetsbaarheid reflecteren, ontstaat er een diepere connectie met ons eigen échte ik en die échte ander.

In 2023 mogen we tijd maken voor dit soort impactvolle ervaringen van bewustwording, ontwikkeling en diepere onderlinge verbinding. Van hieruit krijgen we heldere inzichten over de te varen koers de komende jaren. Welk pad we samen willen gaan en vanuit welke waarden en mate van verbinding we op reis willen gaan.

Geen versnelling, maar vertraging, reflectie en op zielsniveau verbinden is onze gezamenlijke missie in 2023. Klaar voor? Ik draag er zelf graag mijn steentje aan bij met mijn numerologiesessies en teamreflectie sessies ( Blooming Culture Teamsessies ). Jouw persoonlijk jaar-getal/thema in 2023 Naast de geboortedatum, die de meeste informatie geeft over wie jij werkelijk kunt zijn, maken we in de numerologie ook gebruik van de kalenderjaren.

Elk nieuw kalenderjaar is één cijfer hoger dan het voorgaande. Zo is bijvoorbeeld 2015 opgeteld een 8 (2+0+1+5=8) en 2016 opgeteld een 9 (2+0+1+6=9). In elk jaar wordt, afhankelijk van de geboortedatum, één hoofdles geleerd. De lessen die we mogen leren, horen bij de getallen 1 t/m 9 en de 11, 22, 33.

 • Het kalenderjaar waarin we één hoofdles mogen leren noemen we het persoonlijk jaarthema.
 • Belangrijk om te weten is dat er bij het persoonlijk jaarthema met een 1 of een 9 nog een extra aandachtspunt is.
 • Bij de 1 hoort de nieuwe start en bij de 9 hoort deuren sluiten en het nodige loslaten.
 • Wat we verder moeten onthouden bij persoonlijk jaarthema’s is dat de 11 ook eigenschappen heeft van 2.

Dat de 22 ook eigenschappen heeft van de 4. En dat geldt ook voor de 33, die de eigenschappen heeft van de 6. Maar de 11, de 22 en de 33 hebben daarbij iets extra’s. Dit kan worden omschreven als ervaringen op gevoelsniveau die niet altijd verklaarbaar zijn (voorgevoelens, in- of meevoelen, dromen, spirituele ervaringen).

Wat zijn de twaalf sterrenbeelden?

Twaalf sterrenbeelden spelen aan de sterrenhemel een heel bijzondere rol. Dat zijn de sterrenbeelden van de Dierenriem. Iedereen heeft er wel eens van gehoord: Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Wat is spirituele astrologie?

Astrologie Het is het verlangen van onze ziel om te zijn wie we écht zijn. Om te creëren en manifesteren vanuit ons hart. Dat maakt ons zielsblij en geeft een diepere betekenis aan ons leven. Als kind stonden we nog helemaal in verbinding met onze essentie en het universum.

 • Maar langzaam maar zeker is dit pure bewustzijn ‘versluierd’ geraakt in de jeugd.
 • We gingen een ‘ego’ opbouwen en doen wat iedereen om ons heen deed.
 • Het universum creëert op een bepaald moment echter een keerpunt.
 • We gaan dan van binnenuit voelen dat we het anders willen doen.
 • Als spiritueel astroloog geef ik inzicht in jouw bewustzijnsthema’s.

Je gave en talent, je levensopdracht, je potentie en je grootste uitdaging. In deze vorm van astrologie zijn wij een ziel, geïncarneerd in een lichaam. In dit lichaam kunnen wij ons bewustzijn verder ontwikkelen door middel van gevoelservaringen. Innerlijke groei en ontwikkeling is gebaseerd op ‘wrijving’. Op het moment van onze geboorte zit alles al in ons. Net als in een zaadje alle informatie zit van de plant, zit er in ons informatie en bewustzijn dat zich in ons leven wíl ontwikkelen. Onze ziel draagt unieke thema’s bij zich. Als de inhoud hiervan vrij komt, is er zingeving en betekenis in ons leven.

Je geboortedatum Je geboortetijd Je geboorteplaats

geboorte horoscoop incl. integrerende ademsessie

Wat is je gave en je innerlijke wijsheid? Wat is je levensopdracht en wat wil zich van binnenuit ontvouwen? Wat speelt er in je leven? Wat zijn jouw individuele levensfasen? Wat is je zielsangst (Pluto) en waarom helpt bewustwording hierover?

Uiteraard staan we stil bij de verdere verwerking van deze thema’s in concrete stappen. Ook wordt de uitleg opgenomen, zodat je het later altijd terug kunt luisteren. We kunnen de geboortehoroscoop uitbreiden met een integrerende ademsessie. Zodat de informatie die op zielsniveau is aangeraakt en in beweging is gebracht, verder kan integreren in het lichaam.

Je geboortehoroscoop Je woonplaats

You might be interested:  Pokemon Go Cp Berekenen

per jaarhoroscoop incl. integrerende ademsessie

Wat speelt er in je leven? Wat zijn huidige transities en levensloopfasen? Welk bewustwordingsproces speelt dit jaar? Wat wil je dit jaar leren en verder ontwikkelen?

Dit consult is interactief en geeft inzicht en herkenning in de thema’s die nu spelen. De ervaring leert dat het fijn is om het consult af te sluiten met een integrerende ademsessie.

De geboortedatum De geboortetijd De geboorteplaats

Welke innerlijke gave en wijsheid heeft jouw kind in essentie bij zich? Wat wil jouw kind hier op aarde leren en ontwikkelen? Waar is jouw kind diep van binnen bang voor?

We staan stil bij wat jouw kind nodig heeft aan referentiekaders om zijn diepste talent en potentieel verder te ontwikkelen in dit leven. Het profiel helpt je inzien waar je kind bevestiging kan gebruiken om dicht bij zijn eigen essentie te blijven. Het vertelt je waar je kind ondersteuning nodig heeft om stappen te zetten, om diep gewortelde angst en onzekerheid te overwinnen.

Wat is een YOD in de astrologie?

Jod-Figuur En Ongeaspecteerde Planeten, Karen Hamaker

‘de vingerwijzing Gods’ en ongeaspecteerde planetenAls twee planeten in de horoscoop met elkaar verbonden zijn door een sextiel-aspect (60 graden), en ze maken beide een inconjunct (150 graden) met een derde planeet, dan vormen ze gedrieën een jodfiguur.

Deze figuur heeft een indringende betekenis. De werking van de jod hangt samen met de problemen in een familie over meerdere generaties. Dat laatste is ook het geval bij planeten die géén aspect met andere planeten hebben. Mensen met jods of ongeaspecteerde planeten zijn vaak van kindsbeen af al buitenbeentjes, en worstelen al jong met onzekerheid en het gevoel ánders te zijn.

Ze maken meer kans verzeild te raken in problematische situaties en patstellingen, wat vanzelf de vraag oproept: ‘Waarom gebeurt dat uitgerekend mij?’ Karen analyseert de achtergronden en plaatst ze in breder perspectief, en laat zien dat de lastige facetten doorgaans leiden tot een unieke innerlijke ontwikkeling.

Mensen met deze factoren in hun horoscoop blijken dikwijls een bijzondere rol te spelen daar waar zich keerpunten of nieuwe ontwikkelingen in familie of maatschappij voordoen, vooral als ze zelf begrijpen wat zich innerlijk in hen afspeelt.In dit boek bouwt Karen stap voor stap de theoretische achtergronden op, geeft duidingsaanwijzingen en aanwijzingen hoe je in het dagelijks leven met deze horoscoopfactoren om kunt gaan.

Het tweede deel van het boek bestaat uit indringende, vaak aangrijpende en boeiende voorbeelden uit het leven van mensen die bereid waren er openhartig over te praten. Een indrukwekkende studie voor beginner en gevorderde. Sorteer op: Meest behulpzame Meeste sterren Minste sterren Nieuwste

  • Heldere boodschap
  • Inspirerend
  • Verrassend

  Een aanrader voor mensen die een Jod in hun horoscoop hebben, het heeft mij inzichten gegeven door de herkenbaarheid, ook een stukje thuiskomen in mezelf. Ik begrijp mezelf nu nog beter. Je moet wel iets van astrologie afweten maar internet geeft ook genoeg info hierover. Waar ik het niet begreep omdat het ook over persoonlijke verhalen gaat heb ik het aangenomen, het gaat meer om de herkenbaarheid, voor mij dan en dat was genoeg. Voor mij zijn er puzzelstukjes op zijn plek gevallen, soms tot tranen toe geroerd. Ook lezen over ongeaspecteerde planeten waar ik geen weet van had heeft me meer inzicht gegeven. Dankjewel voor dit mooie boek!

De prijs van dit product is 44 euro. Dit is een tweedehands product.1 – 2 weken Levertijd We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Bezorgopties We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.

 • Bestellen en betalen via bol.com
 • Prijs inclusief verzendkosten, verstuurd door Bogamo 7 – Boeken outlet
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren

,”userInfo”:,”productInfo”:,”brick”:”10000926″,”chunk”:”80007266″,”publisher”:”Symbolon”,”author”:”Karen Hamaker”,”averageReviewRating”:”5.0″,”seriesList”:,”sellerName”:”Bogamo 7 – Boeken outlet”,”uniqueProductAttribute”:”BINDING-Hardcover”}]}} },”product”: }}

Waar wil je dit mee vergelijken? Je kan in totaal vijf artikelen kiezen. Er is nog plaats voor andere artikelen. ander artikel.

: Jod-Figuur En Ongeaspecteerde Planeten, Karen Hamaker

Hoe schrijf je astrologie?

de astrologie – zelfst.naamw. (v.)

Uitspraak: x : x als in chaos, lachen, kuch i : ie als in riep, dia”>ɑstroloˈxi ]
Afbreekpatroon: as·t·ro·lo·gie

leer van de invloed die de stand van de planeten op het leven van de mensen heeft © Kernerman Dictionaries,17 definities op Encyclo (Let op: oude spelling) sterrenwichelarij; de kunst, om uit de stand der sterren het lot, het karakter, de lichamelijke gesteldheid, de toekomst, vooral het toekomstig lo.

• de leer van de invloed van de hemellichamen op de mensen. leer van de invloed die de stand van de sterren op je leven heeft vb: volgens de astrologie krijg ik dit jaar financiële problemen Let op: Spelling van 1858 de sterrewigchelarij, waarzeggerij uit de sterren. Astrologisch, op de sterrevoorzegkunde gegrond.

Astrologist astroloog, sterrewigchelaar, ster. Sterrenwichelarij, een in de oudheid en de vroege middeleeuwen zeer belangrijk geacht denk- en geloofssysteem met (vermeend) voor. Toon uitgebreidere definities Deze woorden eindigen op astrologie: • gastrologie Herkomst volgens etymologiebank.nl astrologie (sterrenwichelarij) Taaladvies

Schrijf je namen van sterrenbeelden met een hoofdletter? Zie waterman / Waterman Wat is precies het verschil tussen astrologie en astronomie ? Zie astrologie / astronomie Waarom is het meervoud van astrograaf astrografen en niet astrograven ? Zie astrograven / astrografen

Vraag & Antwoord voor je slimme speaker