Bouwdepot Berekenen Online

Bouwdepot Berekenen Online

Hoe bereken je een bouwdepot?

Bouwdepot berekenen – De hoogte van een bouwdepot wordt bepaald door de waarde van je woning na de verbouwing. Die waarde wordt door een taxateur vooraf vastgesteld. Je kunt dan maximaal 100% lenen van dit bedrag. De hoogte van een bouwhypotheek is ook afhankelijk van het soort verbouwing dat je gaat uitvoeren.

Hoeveel eigen geld voor bouwdepot?

De nadelen: –

Je kunt alleen onroerende zaken financieren via een bouwdepot. Oftewel: enkel dingen die aan je huis vastzitten. Je geeft vooraf aan wat jouw verbouwplannen zijn, dit vul je in op een verbouwingsspecificatie, Je hebt vaak alsnog eigen geld nodig, want een verbouwing is meestal niet voor 100% waardevermeerderend. Een voorbeeld: verbouw je voor €30.000 en de marktwaarde neemt met €20.000 toe, dan heb je nog €10.000 aan eigen geld nodig. Je betaalt rente over het geld dat je leent. De geldverstrekker beheert je bouwdepot. Je kunt dus alleen het geld opnemen als je facturen van de verbouwing declareert. Je moet je bouwdepot meestal binnen 6 maanden tot 2 jaar gebruiken. Hoelang precies, hangt af van de voorwaarden bij de geldverstrekker.

Kun je later nog een bouwdepot krijgen?

Wat als je later een bouwdepot wilt aanvragen? – Later een bouwdepot aanvragen is mogelijk. Als je op een bestaande hypotheek een bouwdepot wilt aanvragen, dan controleert de geldverstrekker of je openstaande hypotheek en het nieuwe bouwdepot samen niet hoger zijn dan 100% (of 106% bij energiebesparende maatregelen) van de woningwaarde ná verbouwing.

Hoe werkt een bouwdepot met eigen geld?

Koop je een nieuwbouwhuis of ga je jouw huis verbouwen? Dan kun je dit via jouw hypotheek financieren. Het deel van het hypotheekbedrag dat je gebruikt voor de bouw of verbouwing zetten we dan in een bouwdepot. Dit is een soort potje dat speciaal gereserveerd is voor de bouw of verbouw van je woning.

Hoe lang mag je een bouwdepot hebben?

Spelregels BLG Wonen – Om je bouwdepotdeclaratie te kunnen afhandelen en te kunnen uitbetalen gelden er enkele spelregels. Lees daarom eerst de regels goed door. Heb je vragen? Neem dan contact op met jouw adviseur.

 1. Als je gaat verbouwen heeft het bouwdepot een looptijd van 1 jaar voor bestaande bouw en nieuwbouw. Na 1 jaar wordt de looptijd automatisch verlengd, je ontvangt hiervoor een brief. Na 2 jaar kan je het bouwdepot, als dat nodig is en onder voorwaarden, met maximaal 1 jaar verlengen. Je krijgt dan ook weer rente. Let op: geef dit op tijd aan voor de 24 maanden zijn verstreken, het bouwdepot wordt namelijk automatisch beëindigd na 24 maanden. Je bouwdepot of verbouwingsdepot vallen in principe onder je vermogen in box 3. Je mag een bouwdepot tijdelijk in box 1 plaatsen:
  • Zowel bij nieuwbouw als een verbouwing tot 2 jaar na het tekenen van de koopovereenkomst.
  • Bij een verbouwing mag je de eerste 6 maanden de betaalde rente en kosten aftrekken in box 1 zonder deze te verrekenen met de rente die je hebt gekregen. Na een half jaar trek je in box 1 de ontvangen rente af van de betaalde rente.
  • Bij nieuwbouw mag je alleen het verschil tussen de betaalde rente en kosten en de ontvangen rente aftrekken in box 1.
 2. Moet je de factuur nog betalen?
  • Stuur de factuur of kassabon mee.
  • We betalen de factuur direct uit aan je leverancier (het IBAN-nummer dat op de factuur staat). Bij een lange levertijd, bijvoorbeeld bij keuken- en badkamerinstallaties, betalen we CBW-erkende leveranciers 14 dagen voor de levering. Een factuur van niet CBW-erkende leveranciers betalen we vijf dagen voor de leverdatum. Vermeld daarom bij “omschrijving” de leverdatum.
  1. , Uitbetaling van buitenlandse facturen zijn toegestaan onder de volgende voorwaarden:
   • De facturen moeten in het Nederlands, Engels of Duits zijn opgesteld.
   • Het factuurbedrag moet in euro’s zijn vermeld.
   • Het geld wordt overgemaakt naar het IBAN nummer van de leverancier.
   • De facturen voldoen aan de vormeisen die wij aan een nota stellen waarbij KvK nummer en BTW een buitenlandse equivalent mogen zijn.
 3. Heb je het bedrag zelf al voorgeschoten?
  • Stuur een kopie van de factuur op naam of de kassabon + betaalbewijs (kopie bankafschrift of bon van pinbetaling) mee.
  • We betalen uit op de incassorekening van uw BLG Hypotheek.
 4. Je kunt vooruitbetalen vanuit je bouwdepot. We hebben altijd een factuur nodig waar op staat hoeveel je moet betalen.
  • Aanbetalen mag tot maximaal € 5.000. Bij badkamers en keukens mag je maximaal 15% van het aankoopbedrag aanbetalen, tot € 5.000.
  • Bij keukens en badkamers is het gebruikelijk dat de goederen worden geleverd en een dag later pas worden geïnstalleerd. Het bedrijf wil dan graag al een bedrag ontvangen voor de geleverde goederen. Dit bedrag kunnen we uitkeren vanuit het bouwdepot.
  • Het bedrag dat overblijft en na een installatie betaald moet worden is geen vooruitbetaling. Maar soms moet je op de dag van levering dat bedrag betalen. Je moet die rekening dan wel van tevoren bij ons indienen. Dan betalen wij vanuit het bouwdepot.
 5. De factuur(datum) of de datum van de kassabon mag niet ouder dan zes maanden zijn. Heb je een NHG hypotheek? Dan mag de datum van de factuur niet ouder zijn dan de offertedatum van de hypotheekaanvraag.
 6. Declareer je facturen of kassabonnen waarop ook aankopen staan die niet onder kwaliteitsverbetering vallen? Streep deze door en haal ze van het totaalbedrag op de facturen of kassabonnen af.
 7. ls de bouw, verduurzaming of verbouwing nog niet klaar en loopt je bouwdepot bijna af? Dan verlengen we je bouwdepot met 1 jaar. Stuur hiervoor een mailtje met je verzoek tot verlenging en je bouwdepotnummer naar [email protected],
You might be interested:  Arbeidsongeschiktheidsverzekering Zzp Premie Berekenen

* Met kwaliteitsverbetering bedoelen we het herstel van achterstallig onderhoud en verbetering en/of uitbreiding van de woning. Belangrijk is dat het herstel of de verbetering deel uitmaken van de woning. Of deze kunnen niet van de woning gescheiden worden zonder dat de woning beschadigd wordt. Meer lezen over het bouwdepot? Zo werkt je bouwdepot.

Wat als je geen gebruik maakt van bouwdepot?

Geld over – Is je bouwdepot niet volledig gebruikt? Dan kan je tijdens het beëindigen, het geld wat over is zelf verdelen over de leningdelen van je hypotheek. Je hypotheek wordt dan met dat bedrag verlaagd.

Hoeveel aanbetaling heb ik nodig om een ​​huis in Australië te kopen?

In Australië hebben geldschieters bepaalde criteria om in aanmerking te komen voor leningen. De meeste financiële instellingen vragen een aanbetaling van 20% van de aankoopprijs van de woning (plus voldoende extra spaargeld om transactiekosten zoals notariskosten, zegelrechten en overheidsbelastingen te dekken.

Wat mag je niet betalen uit een bouwdepot?

En wat niet? – Alles wat niet vastzit aan je woning mag je niet betalen uit een bouwdepot. Dit zijn spullen die je makkelijk mee kunt nemen bij een verhuizing, zoals meubels en gordijnen. Je kunt deze roerende zaken dus ook niet meefinancieren in de hypotheek.

Hoe snel betaald bouwdepot uit?

2. Hoe werkt een bouwdepot? – Koop je een kluswoning of een nieuwbouwwoning? Dan sluit je vaak een bouwdepot af bij je hypotheek. Het bedrag wat je in het bouwdepot opneemt wordt bepaald door 2 factoren:

 1. De werkzaamheden die je wilt laten uitvoeren
 2. De waarde van je woning (voor én na verbouwing)

Lees hier meer over het berekenen van je bouwdepot. Gaat je hypotheek lopen, dan stort de geldverstrekker het bedrag op een geblokkeerde rekening. Tijdens de bouw of verbouwing van je woning declareer je de facturen hiervoor bij de geldverstrekker. Het bouwdepot eindigt als de bouw of verbouwing klaar is of na een bepaalde periode,

Hoe lang duurt betaling uit bouwdepot?

Hoe lang duurt het voordat Quion een rekening betaalt uit mijn bouwdepot? Nadat wij uw declaratie en alle gevraagde documenten hebben ontvangen, besluiten wij binnen 6 werkdagen of wij de rekeningen betalen. Betalen wij de rekening niet? Dan ontvangt u van ons bericht.

Kan PVC vloer uit bouwdepot?

De mogelijkheden van een bouwdepot | Woning & Hypotheek Wil jij je woning graag verbouwen, verduurzamen of renoveren? Graag adviseren wij je over de mogelijkheden in jouw financiële situatie. Je kunt bijvoorbeeld een bouwdepot aanvragen bij je hypotheek om kosten voor de verbouwing te declareren. Benieuwd hoeveel bouwdepot jij kunt krijgen? Neem vrijblijvend contact op voor jouw mogelijkheden. Een bouwdepot is een speciale rekening bij je hypotheek, die is gereserveerd voor het verbouwen van je woning. Uit dit aparte potje betaal je rekeningen zoals die van de architect, aannemer of verschillende bouwmaterialen. Je kunt een bouwdepot aanvragen bij je huidige hypotheek of bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek.

 • Geldverstrekkers controleren of je resterende hypotheekschuld en nieuwe bouwdepot samen niet hoger zijn dan 100% van de woningwaarde na verbouwing.
 • Voer je bij het ook energiebesparende maatregelen door? Dan mag je deze tot 106% meefinancieren in je hypotheek met bouwdepot.
 • Bij een bouwdepot mag je alleen kosten declareren voor zogenaamde aard- en nagelvaste zaken.
You might be interested:  Operational Lease Berekenen

Ofwel als zaken daadwerkelijk “vastzitten” aan de woning. Een vastgelijmde PVC-vloer mag dus bijvoorbeeld wel worden meegefinancierd, maar een klik-PVC vloer niet. Daarnaast mogen vaak ook arbeidsuren worden meegenomen. Losse meubels en apparaten die je bij een toekomstige verhuizing kunt meenemen, mag je niet betalen uit het bouwdepot. Wil je weten hoeveel bouwdepot je nodig hebt en kunt krijgen? Het berekenen van een bouwdepot begint bij het in kaart brengen van de kosten voor een verbouwing. Bij een wordt de investering voor circa 70% meegenomen als waardestijging voor het huis. Investeer je bijvoorbeeld € 20.000 voor een nieuwe keuken? Dan wordt het huis circa € 14.000 meer waard.

 • De resterende € 6.000 zijn dan bijvoorbeeld BTW en arbeidskosten, waar de waarde van het huis niet door stijgt.
 • In hoeverre een verbouwing in de praktijk daadwerkelijk leidt tot een waardestijging, hangt ook af van andere factoren zoals de voorkeuren van potentiële kopers.
 • Wanneer je de kosten van een door jou gewenste verbouwing weet, wordt er gekeken of deze past binnen de getaxeerde marktwaarde na verbouwing en op basis van jouw inkomsten.

Benieuwd hoeveel bouwdepot jij kunt krijgen? om dit nauwkeurig door ons te laten berekenen. Na het berekenen van je bouwdepot door een hypotheekspecialist kun je het aanvragen bij een geldverstrekker. Per geldverstrekker zullen de rente en voorwaarden verschillen. Wij vergelijken diverse geldverstrekkers op basis van hun voorwaarden en rente en vinden zo de beste deal voor jou.

 • Een bouwdepot is bij veel geldverstrekkers tot maximaal twee jaar geldig.
 • Je hebt dus tot twee jaar de tijd om te verbouwen.
 • Loopt de verbouwing uit? Dan kun je deze periode van 2 jaar in bepaalde gevallen eenmalig verlengen.
 • Het bouwdepot wordt vervolgens beëindigd.
 • Roy Houweling Minder complex dankzij vakkundigheid “In de zomer van 2016 heeft Ingrid mij geholpen met de aankoop van mijn eerste appartement.

De communicatie verliep prettig en mij werd stapsgewijs duidelijk welke documenten ik aan moest leveren. Ondanks dat de aankoop van een eerste woning voor een starter complex is, vond ik dit proces door de vakkundigheid en zeker ook het advies van Ingrid soepel verlopen.

Momenteel woon ik nog steeds met veel plezier in mijn huidige woning, maar weet ik Ingrid zeker te vinden mocht de situatie veranderen.” Aidan It was a pleasure to work with Ingrid “It was a pleasure to work with Ingrid. She helped us understand all the little details about getting a mortgage and provided a lot with all the recommendations and calculations so we could pick the one that fits us.” Quinten Heijnen Uitstekend geholpen “Hebben ons goed geholpen bij het afsluiten van de hypotheek.

Alle vragen werden duidelijk beantwoord en na het uitleggen van onze situatie kregen we ook punten waar we over konden nadenken en eventueel ook vragen over konden stellen. Helemaal tevreden met hoe Ingrid ons deed begeleiden in het hele proces!” Cookie instellingen Wij gebruiken cookies.

Kan laminaat uit bouwdepot?

Welke vloeren behoren tot de opstal? – Alle vloeren die aan de woning vastzitten, dus gespijkerd, gelijmd, geniet of genageld, bijvoorbeeld een parketvloer, een tegelvloer of een gietvloer. Let op, een parketvloer die zwevend is gelegd en eenvoudig zonder schade aan vloer of muren toe te brengen kan worden verwijderd, valt onder de inboedel en kan dus niet uit een bouwdepot worden gefinancierd.

Kan schilderwerk uit bouwdepot?

Welke rekeningen vallen onder het bouwdepot? – De werkzaamheden tijdens de bouw of verbouwing van je huis én het bedrag dat je daarvoor nodig hebt, leg je vast in een meerwerkspecificatie voor nieuwbouw of zelfbouw. Voor verbouw van je huis heet dit een verbouwingsspecificatie.

Kunnen zonnepanelen uit bouwdepot?

Zonnepanelen financieren vanuit een bouwdepot Bij het treffen van energiebesparende maatregelen is dat natuurlijk het geval! Uit een bouwdepot mag je maximaal twee jaar lang geld opnemen. Er zijn ook verschillende duurzame leningen die je kunt gebruiken om zonnepanelen te financieren.

You might be interested:  Maandelijkse Kosten Alleen Wonen Berekenen

Kan zonnepanelen uit bouwdepot?

Uitbetaling energiebespaarbudget – Het geld dat je leent voor verduurzaming wordt in een bouwdepot gezet. Als je kosten hebt gemaakt voor de verduurzaming, stuur je de rekening naar de hypotheekverstrekker. Als de kosten passen binnen het Energiebespaarbudget, wordt de factuur uit het depot betaald.

Hoe werkt een bouwdepot kosten?

Bouwdepot: hoe maak je er gebruik van in je hypotheek? Denk jij er over na om je (nieuwe) huis te verbouwen of ben je van plan om een nieuwbouwwoning te kopen? Dan kun je gebruik maken van een bouwdepot zodat je dit uit je hypotheek kunt financieren.

 1. De Hypotheekshop legt je uit wat het is, hoe het werkt en hoe je er één kunt aanvragen.
 2. Een bouwdepot is een aparte rekening bij je hypotheek.
 3. Je kunt er één aanvragen als je voor het koopt, voor je, voor je of bij het van je huis.
 4. Afhankelijk van de regels van de geldverstrekker en de hoogte van de verbouwing bepaal je samen met je hypotheekadviseur bij de aanvraag van de hypotheek welk bedrag van je hypotheek in een bouwdepot gaat.

De geldverstrekker stort vervolgens na passeren het bedrag in een bouwdepot. Met dit geld in je bouwdepot kun je de volgende kosten betalen:

Bestaande bouw: verduurzamen, renoveren of verbouwen: de grond en de daarop volgende bouwfases

Als je start met verbouwen, kun je de facturen van de bouw of verbouwing rechtstreeks opsturen naar je geldverstrekker. De geldverstrekker betaalt de facturen dan direct uit je bouwdepot. Als je zelf kosten voorschiet, kan de geldverstrekker het geld naar jouw rekening overmaken.

Duidelijk verhaal Persoonlijk financieel advies Gratis oriëntatiegesprek Altijd dichtbij 30+ hypotheekverstrekkers

Over het geld dat in jouw bouwdepot staat, ontvang je een rentevergoeding. Het percentage van de rentevergoeding is vaak gelijk aan het te betalen percentage op de lening. Soms hanteert de geldverstrekker een afslag van 1%. Hoe meer geld je laat uitbetalen, hoe minder rente je ontvangt. Hoeveel hypotheek je in een bouwdepot mag ‘stoppen’ is afhankelijk van de soort verbouwing die je gaat doen. In de regel geldt dat een verbouwing die zorgt voor waardevermeerdering van je huis, volledig mag worden gefinancierd in je hypotheek. Bij een verbouwing die zorgt voor waardevermeerdering moet je denken aan bijvoorbeeld een dakkapel of een uitbouw.

Dit soort verbouwingen zorgen er namelijk voor dat je meer ruimte krijgt in huis. Een nieuwe keuken of een nieuwe badkamer zijn vaak smaakgevoelig en zorgen er niet altijd voor dat je huis meer waard wordt. Daarom kun je dit soort verbouwingen vaak maar beperkt meefinancieren in je hypotheek. Om te kijken of je huis na de verbouwing in waarde is gestegen, bepaalt de zowel de waarde van de woning voor als na de verbouwing vast.

De totale hypotheek mag niet meer bedragen dan 100% van de waarde van de woning na verbouwing. Worden ook meegefinancierd? Dan mogen de kosten hiervan meegefinancierd worden tot maximaal 106% van de waarde van de woning. Je kunt bij bijna alle geldverstrekkers een bouwdepot aanvragen.

Een van De Hypotheekshop denkt graag met je mee om te bepalen hoe je dit het beste kunt aanpakken. Hij of zij kan dan samen met je in kaart brengen welke geldverstrekker het beste bij je past, inclusief rente en voorwaarden. Zo weet je zeker dat je een hypotheek afsluit die past bij jouw situatie, voor nu én in de toekomst.

Het eerste gesprek is altijd gratis : Bouwdepot: hoe maak je er gebruik van in je hypotheek?

Welke kosten declareren bouwdepot?

Wat mag je declareren uit je bouwdepot? – Je mag alleen kosten declareren die gemaakt zijn voor de bouw of verbouwing. Zoals rekeningen van een aannemer of architect en de kosten voor bouwmaterialen. Spullen die je kunt meenemen als je verhuist, mag je niet declareren. Controleer vooraf of je uitgave aan de voorwaarden voldoet. Lees meer: wat mag je betalen uit een bouwdepot?

Hoe werkt een bouwdepot bij een hypotheek?

Koop je een nieuwbouwhuis of ga je jouw huis verbouwen? Dan kun je dit via jouw hypotheek financieren. Het deel van het hypotheekbedrag dat je gebruikt voor de bouw of verbouwing zetten we dan in een bouwdepot. Dit is een soort potje dat speciaal gereserveerd is voor de bouw of verbouw van je woning.

Hoe bereken je de bouwopbrengsten?

Erkende omzet = Percentage voltooid x contractbedrag Het belangrijkste om te onthouden is dat aannemers consistent moeten zijn in hoe ze het percentage voltooid berekenen.