Brandstof Per Km Berekenen

Brandstof Per Km Berekenen
Handmatig brandstofkosten berekenen – Liever handmatig de brandstofkosten berekenen? Ook dat is eigenlijk heel eenvoudig. Als je de afstand weet – of via een navigatieapp opzoekt – en je kent het gemiddelde brandstofverbruik van je auto, dan is het niet zo moeilijk om op basis van de literprijs de brandstofkosten te berekenen.

Neem bijvoorbeeld de reis van Zaandam naar Utrecht, een afstand van 60 kilometer. Stel dat je auto een verbruik heeft van 1 liter op 15 km en de Euro 95 kost € 1,83* per liter. Dan ziet de rekensom er als volgt uit: Eerst deel je de afstand door het verbruik per kilometer. Deze uitkomst vermenigvuldig je met de brandstofprijs en dat levert de totale kosten per rit op.

In cijfers: 60:15 = 4 liter verbruikte brandstof. Dit vermenigvuldig je met de literprijs, € 1,83 in ons geval. Dan kom je uit op € 7,32 aan brandstofkosten. Het verbruik van je auto kun je ondere andere terugvinden in de technische gegevens, bijvoorbeeld door je auto op te zoeken op onze Test & Specificatie-pagina’s,

Hoeveel brandstof verbruik je per kilometer?

Hoeveel verbruikt mijn auto? – U hoort het wellicht wel vaker: “mijn auto rijdt 1 op,”. Een auto is zuinig wanneer het zo min mogelijk brandstof verbruikt per kilometer. Als u gaat kijken naar wat zuinig is om te rijden, dan is 1 liter brandstof op 20 kilometer zuinig en 1 liter brandstof op 3 kilometer onzuinig.

You might be interested:  Loonheffingskorting Berekenen Per Maand

Hoeveel cent per kilometer?

Vanaf 1 januari 2023 is de belastingvrije kilometervergoeding voor reiskosten verhoogd van € 0,19 naar € 0,21 per kilometer. En per 1 januari 2024 gaat dit naar € 0,22 per kilometer. Deze bedragen zijn voor reiskosten tijdens het werk en voor woon-werkverkeer. Ze gelden voor:

werknemers in loondienst; ondernemers voor de inkomstenbelasting (IB-ondernemers) ; resultaatgenieters (wanneer u inkomsten uit overige werkzaamheden heeft).

Hoeveel liter rijd je per km diesel?

Rijden op diesel – In 1 liter diesel zit ongeveer 10 kWh energie opgeslagen, een zeer compacte vorm van energie, want een 10 kWh batterij weegt bijna 100 kg. De prijs van 1 liter diesel is momenteel ongeveer € 1,50. Met deze liter diesel rijdt een gemiddelde auto 15 km, oftewel 1,50/15 = 10 eurocent per kilometer.

Hoeveel km rijd je met 5 liter benzine?

Brandstoflampje van je auto gaat aan, hoe lang kun je nog doorrijden? Je kunt het beste zo snel mogelijk naar een tankstation rijden als het reservelampje van je auto gaat branden. Maar hoeveel kilometer aan brandstof heb je dan nog in je tank zitten? Dat kun je met een simpel trucje uitrekenen. Het brandstoflampje gaat branden als de auto rijdt op de reservetank.

Hoeveel liter benzine per km motor?

Hoeveel benzine verbruikt een motor eigenlijk? Een vraag die ons vaak gesteld wordt in onze showroom, maar ook bij rijders onderling een goede aanleiding voor een gesprek. Ook een hot-topic als de benzine prijzen weer eens flink gestegen zijn. Een eenduidig antwoord is er niet.