Budget Energie Berekenen

Budget Energie Berekenen

Hoe berekend Budget Energie?

Nieuwe tarieven vanaf 18 januari 2023 – Op 18 januari 2023 heeft Budget Energie haar nieuwe tarieven bekendgemaakt. De nieuwe variabele tarieven bedragen € 0,39 per kWh stroom en € 1,39 per m3 gas. Daarmee zijn de tarieven van Budget Energie dus lager dan het prijsplafond.

Wat is er aan de hand met Budget Energie?

Geplaatst op -, bijgewerkt – Klanten van Budget Energie die gedupeerd zijn door het salderen op maandbasis, krijgen hun teveel betaalde bedrag terug. Budget Energie besloot hiertoe over te gaan na druk van onder meer Vereniging Eigen Huis. Zonnepaneeleigenaren die voor 1 januari 2023 hun eind- of jaarnota ontvingen, kregen te maken met een die door Budget Energie op maandbasis werd toegepast.

 • De energieleverancier zal deze klanten een gecorrigeerde eindnota toesturen waarbij de salderingsregeling op jaarbasis is toegepast.
 • Wanneer de klant vanwege het maandelijks salderen teveel heeft betaald, zal Budget Energie het gecompenseerde bedrag eind januari op de rekening storten.
 • Eindnota na 1 januari 2023 Klanten die te maken hebben gehad met salderen op maandbasis in 2022 en hun eindnota ontvangen na 1 januari 2023 krijgen geen aparte correctie.

Voor deze groep geldt namelijk dat Budget Energie direct is overgegaan op jaarlijks salderen in de eindnota. Bij deze klanten wordt het bedrag automatisch gecompenseerd via de eindafrekening. Voor klanten die zouden moeten bijbetalen als gevolg van de nacalculatie naar salderen op jaarbasis, is besloten dat dit bedrag wordt kwijtgescholden.

 • Onder druk Vorig jaar werd bekend dat Budget Energie – zonder hun klanten daarover te informeren – over was gegaan tot maandelijks salderen.
 • Vereniging Eigen Huis kreeg hier honderden telefoontjes over binnen van verontrustte leden, omdat maandelijks salderen kan leiden tot een hogere energierekening.

De vereniging zette samen met de Consumentenbond en het televisieprogramma RADAR de energiemaatschappij onder druk om salderen op jaarbasis toe te passen en gedupeerde klanten te compenseren. Budget Energie stopte na deze druk direct met maandelijks salderen, waardoor de klanten weer profiteren van jaarlijks salderen en kunnen rekenen op een gecorrigeerde energienota.

Budget Energie ziet af van maandelijks salderen Salderingsregeling zonnepanelen

Hoe financieel gezond is Budget Energie?

Opmerkelijke uitkomsten onderzoek – De uitkomsten van het solvabiliteitsonderzoek verraste Wolfert enigszins: “Vorig jaar zijn een aantal bedrijven failliet gegaan die een lage of negatieve solvabiliteit hadden. Er zijn nog steeds een aantal energieleveranciers actief met een negatieve solvabiliteit die een verhoogd risico op faillissement lopen.” De huidige situatie in de energiemarkt is amper te vergelijken met hoe de markt zich vorig jaar ontwikkelde, stelt Wolfert: “Er zijn geen vaste contracten meer en de extra kosten die energiebedrijven maken, kunnen ze doorrekenen aan hun klanten middels variabele tarieven.

Hoe vaak past Budget Energie de tarieven aan?

Vanaf het nieuwe jaar gaan de energiemaatschappijen Budget Energie en NLE de variabele tarieven per maand aanpassen. Voorheen gebeurde dit twee keer per jaar op 1 januari en 1 juli. De keuze om de tarieven maandelijks aan te passen komt voort uit de huidige energiecrisis. Hiermee lopen energiemaatschappijen minder risico als de inkoopkosten net zo explosief stijgen als in september en oktober.

Hoeveel klanten heeft Budget Energie?

Bestaande klanten: vanaf 1 maart – Budget Energie is met ruim 700.000 klanten geen kleine speler. Nieuwe klanten kunnen direct gebruik maken van de tarieven. Voor bestaande klanten gaan de tarieven ook omlaag, maar dat zal pas per 1 maart zijn. Met hoeveel de tarieven dan voor hen worden verlaagd, dat wordt uiterlijk 29 januari bekend.

Voor bestaande klanten was al energie ingekocht tegen hogere prijzen. Ook moeten er dertig dagen zitten tussen het moment dat nieuwe tarieven voor bestaande klanten worden aangekondigd en dat ze mogen ingaan. Toch moeten overstappers even opletten, zegt Hans de Kok, directeur van prijsvergelijkingssite Pricewise Nieuwe klanten zullen ook niet meteen met de lagere tarieven te maken krijgen.

“Omdat er zeker enkele weken tussen zitten voor je van leverancier bent gewisseld.” De nieuwe variabele tarieven gelden voor één maand, daarna kunnen ze worden aangepast. Dat zal van de marktprijzen afhangen. De marktprijs voor de komende maanden en de zomer ligt rond het huidige niveau. Lees ook: Blijf jij onder het prijsplafond voor energie? Zoek het hier op Budget Energie kan de prijzen verlagen omdat de gasprijs op de Europese groothandelsmarkt de laatste maanden flink is gedaald, Halverwege december kostte een megawattuur nog 135 euro. Nu is dat minder dan 60 euro.

You might be interested:  Hypotheek 2E Huis Berekenen

Wat is goedkoper Essent of Budget energie?

Budget Energie: te mooi om waar te zijn – Radar Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen. Berichten: Lid geworden op: 12 mar 2019 13:43 door » 12 mar 2019 14:55 Onlangs kreeg ik bij een vestiging van Media Markt een aanbieding van Budget Energie om over te stappen van Energieleverancier.

 1. Zij zouden veel goedkoper zijn en dan ook nog schone energie leveren.
 2. En ik kreeg ook nog een cadeaubon van 175,00 euro, te besteden bij de Media Markt.
 3. Dat klonk te mooi om waar te zijn.
 4. En dat is het dus ook.
 5. Daar ben ik nu achtergekomen nu ik de tarieven van mijn vorige energieleverancier (Essent) kan vergelijken met de energietarieven van Budget Energie.

Budget Energie is duurder als het gaat om elektriciteit normaal tarief en daltarief. Alleen met gas zijn ze iets goedkoper. De mannen die ik sprak hebben een hele andere voorstelling van zaken gegeven. Ze vergeleken de tarieven van Essent met hun eigen tarieven, dat mocht ik zelfs nog even inzien omdat ik het niet direct geloofde.

En ja ik was inderdaad veel voordeliger uit. Zelfs met een eenpersoonshuishouden zou ik het merken in mijn portemonnee zo werd mij verteld. Dat was dus allemaal niet waar. En dan ook nog beter voor het milieu, daar wilde ik toch zeker wel aan meewerken? Nu blijkt alles een broodje aap. Want ze zijn niet goedkoper en natuurlijk kan ik het niet meer terugdraaien.

Ik heb contact gehad met de klantenservice via de chatfunctie, want telefonisch kwam ik er niet door. Daar werd me direct verteld dat zij niet kon nagaan wat hun collega mij precies had verteld. En natuurlijk had ik toch nog 2 weken de tijd gehad om af te zien van het contract.

 1. Dus ja nu zat ik eraan vast en kreeg ik 100 euro boete als ik wilde veranderen van energieleverancier.
 2. Jammer voor mij.
 3. Dat ik op vakantie was geweest en mijn mail in de tussentijd niet had gecheckt was jammer voor mij, maar daar kon zij natuurlijk niets aan doen.
 4. Natuurlijk moet ik iemand niet geloven op zijn of haar blauwe ogen.

Maar moedwillig mensen een verkeerde voorstelling van zaken geven dat gaat echt te ver en vind ik misleiding van de klant. De mondelinge informatie komt dus niet overeen met de schriftelijke informatie. En nu zit ik met (een te hoge) rekening. Ik las op internet zojuist meer van dergelijke verhalen over deze energieleverancier.

 1. Ik vraag me echt af wat en of ik hier nog iets tegen kan doen.
 2. Al was het alleen maar om anderen te waarschuwen voordat ze overstag gaan en hier hun energie in steken.
 3. Berichten: Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30 door » 12 mar 2019 17:04 Wacht nou even dit jaar af, u bent pas onlangs overgestapt.

En hoe kunt u, dan nu al, met een ( te ) hoge rekening zitten? Budget Energie stunt ook met een vette bonus, of die cadeaubon van € 175, en misschien valt alles met de eindafrekening reuze mee en bent u per saldo idd straks goedkoper uit geweest. De verschillende tarieven onderling zijn soms minimaal,

 1. Berichten: Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04 door » 12 mar 2019 17:39 Maar ja, u bent dus overstag gegaan voor die cadeaubon.
 2. Zo’n bonus had u dus ook kunnen krijgen als u zelf overgestapt was via een vergelijkingssite.
 3. En dan had u het geld kunnen besteden zoals u wilde.
 4. En u had kunnen vergelijken zoveel als u wilde.

vindt dit leuk Berichten: Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06 door » 12 mar 2019 17:44 schreef: Ik vraag me echt af wat en of ik hier nog iets tegen kan doen. Al was het alleen maar om anderen te waarschuwen voordat ze overstag gaan en hier hun energie in steken.

Anderen waarschuwen? Joh, het is tig keer in de media geweest dat je voorgelogen wordt. Vanaf jongs af aan weet je al dat controleren voordat je iets tekent cruciaal is. Hoe vaak moet er nog gewaarschuwd worden? Het heeft toch allemaal geen nut, zo blijkt ook uit jouw verhaal nu weer. en vinden dit leuk Berichten: Lid geworden op: 27 mar 2014 17:34 door » 12 mar 2019 17:53 schreef: Ik vraag me echt af wat en of ik hier nog iets tegen kan doen.

NEE, hier kunt u pas wat aan doen als het einde contract is ! Hopelijk heeft u nu geleerd om tegen alles en iedereen die u, waar dan ook, iets wil aansmeren waar u niet om gevraagd heeft, NEE te zeggen en zonder verder te luisteren door te lopen. Ps. Nog iets nuttigs gekocht met die cadeaubon of is dat geld ook weggegooid ?! en vinden dit leuk Berichten: Lid geworden op: 17 apr 2017 18:47 door » 12 mar 2019 18:10 Ook ik ben laatst benaderd door een energiebedrijf via de mediamarkt, inclusief cadeaubon.

 • Dat leek me erg leuk als korting voor het fototoestel dat ik wilde kopen.
 • Na bestudering thuis van alle voorwaarden heb ik ervan afgezien om ergens op in te gaan.
 • Van het energie-aanbod en van het fototoestel.
 • Nog geen spijt gehad dat ik 175 euri heb laten lopen.
 • En vinden dit leuk Berichten: Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30 door » 12 mar 2019 19:18 Zoals gezegd : dit jaar dit contract gewoon verder netjes ‘ uitzitten ‘ en vlg jaar zelf overstappen cq vergelijken en het regelen.
You might be interested:  Waarde Huis Zelf Berekenen

of bv via gaslicht.com, gaat prima! Netjes de eind- cq de beginstanden doormailen en het is vlot voor elkaar. Elke energieboer komt ook sowieso ieder jaar wel weer met cashbacks- bonussen e.d, Niets en nooit meer je ook maar iets aan de deur, aan de telefoon, op straat of bij de Media Markt laten aansmeren Berichten: Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39 door » 12 mar 2019 21:57 U weet uw verbruik uit uw hoofd? En u weet ook wat u nu betaald aan verbruikskosten en aan vaste kosten? Hoe kunt u dan ergens in een winkel vergelijken of en wat u zou kunnen besparen? Zelfs bij energie direct heb je verschillende prijzen bij verschillende contracten.

 • Een verkoper die beweert dat je gaat besparen liegt, immers kan deze niet zien wat u betaald en wat u verbruikt.
 • En denkt u nou echt dat een andere leverancier u vrolijk € 175,- terug gaat geven en ook nog laat besparen op uw kosten? Dan zou u per maand tussen de €15,- en €20,- goedkoper uit zijn.
 • Een besparen voor ons meerpersoonshuishouden van 20%.

Voor een eenpersoonshuishouden zou het een besparing zijn van 30% tot 40%. Dus of u wordt nu een poot uit gedraaid door Essent, of Energie Direct levert te goedkoop. En daar trapt u dan in? Berichten: Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41 door » 12 mar 2019 22:10 Veel mensen denken (on)terecht dat Mediamarkt een nette zaak is.

 • Als ze daar binnen stappen zijn ze helemaal niet voorbereid op een energieaanbod.
 • Mensen stinken er dus in want ze zijn niet voorbereid, net als bij colportage.
 • Dit soort verkooppraktijken blijft bestaan want ze werken.
 • Mediamarkt verdient hier ook aan.
 • Vindt dit leuk Berichten: Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04 door » 13 mar 2019 05:58 Je vraagt je af of je er nog iets aan kunt doen? Nou, je geeft het zelf ook al aan: En natuurlijk had ik toch nog 2 weken de tijd gehad om af te zien van het contract.

Dus ja nu zat ik eraan vast en kreeg ik 100 euro boete als ik wilde veranderen van energieleverancier. Jammer voor mij. Dat ik op vakantie was geweest en mijn mail in de tussentijd niet had gecheckt was jammer voor mij, maar daar kon zij natuurlijk niets aan doen.

Je hebt dus twee weken de tijd gehad om er iets aan te doen. Maar je hebt ervoor gekozen om daarmee te wachten. Nu is het dus te laat om er iets aan te doen. Volgende keer dus binnen de twee weken reageren. Berichten: Lid geworden op: 15 mar 2019 13:01 door » 15 mar 2019 13:09 @kweenie. Energiemaatschappijen doen er alles aan om klanten te winnen.

Mijn idee is dat als ze een bonus kunnen geven van € 175,- kunnen ze ook de prijzen verlagen. Mensen worden verleid met zulke dingen en letten dan doorgaans verder niet echt goed meer op. En wees eerlijk, wie weet zijn gas/energie prijzen en exacte verbruik uit zijn hoofd? Ik niet in ieder geval.

Je stelt dat je er nu aan vast zit of € 100,- boete moet betalen om er vanaf te komen. Met je tegoedbon van € 175,- heb je dus nog altijd € 75,- winst. En bij overstap betaald in 99% van de gevallen de nieuwe leverancier de boete. Dus wil je echt weg, lijkt het mij geen enkel probleem. vindt dit leuk Berichten: Lid geworden op: 20 apr 2017 12:27 door » 15 mar 2019 13:49 Inderdaad de 100 euro boete wordt wel vergoed door de nieuwe leverancier.

Je zit alleen met die cadeaubon, die moet je meestal terugbetalen. vindt dit leuk Berichten: Lid geworden op: 15 mar 2019 13:44 door » 15 mar 2019 13:52 Ben van de week benaderd door een ander energiebedrijf dan mijn Budget Energie. Tot nu geen last, maar ik heb een slimme meter gekregen en mijn energiebelasting wordt 2x berekend.

Ik heb een enkeltarief, maar op de slimme meter wordt 2 tarieven genoteerd, dus alles wordt 2x berekend. Berichten: Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06 door » 15 mar 2019 13:53 schreef: Mensen worden verleid met zulke dingen en letten dan doorgaans verder niet echt goed meer op. En wees eerlijk, wie weet zijn gas/energie prijzen en exacte verbruik uit zijn hoofd? Hè ja, laten we vooral niet verwachten dat mensen zelf verantwoordelijk zijn.

Berichten: Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04 door » 15 mar 2019 13:55 schreef: @kweenie. Energiemaatschappijen doen er alles aan om klanten te winnen. Mijn idee is dat als ze een bonus kunnen geven van € 175,- kunnen ze ook de prijzen verlagen. Mensen worden verleid met zulke dingen en letten dan doorgaans verder niet echt goed meer op.

You might be interested:  Vaste Lasten Hypotheek Berekenen

En wees eerlijk, wie weet zijn gas/energie prijzen en exacte verbruik uit zijn hoofd? Daarom heb je ook twee weken de tijd om thuis op je gemak de aanbieding te vergelijken met je huidige contract. Moet je het de energiebedrijven verwijten als je daar laks in bent? Of zou je daarover ook de hand in eigen boezem kunnen steken.

en vinden dit leuk Berichten: Lid geworden op: 21 jan 2018 19:42 Locatie: Landgraaf door » 15 mar 2019 14:10 Ik weet die prijzen ook niet uit mijn hoofd. Ik laat me in de hal van een winkel geen contract door de strot duwen. Ook niet aan mijn voordeur,

 • Ik vergelijk thuis door drie aanbiedingen met mijn gegevens uitgeprint naast elkaar te leggen en te vergelijken.
 • Die tijd is goed besteed!, en vinden dit leuk Berichten: Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57 door » 15 mar 2019 14:29 Vroeger kon je uit twee mogelijkheden kiezen: het GEB of in het donker zitten.

Nu ligt er een wereld aan mogelijkheden open, maar dan moet je er wel even wat tijd in steken. Of niet zeuren dat je misschien meer betaalt dan nodig. vindt dit leuk Berichten: Lid geworden op: 02 apr 2018 12:15 door » 15 mar 2019 14:33 schreef: 15 mar 2019 13:58 En ook deze TS dropt haar/zijn verhaal.

Wat bepaald de prijs van energie?

Zo komen energietarieven tot stand – Wat je betaalt voor stroom en gas hangt af van vraag en aanbod. Het moment waarop energie wordt ingekocht is net zo bepalend. Maar er zijn veel meer mogelijkheden voor energiemaatschappijen om energieprijzen te berekenen. Lees wat de meest voorkomende manieren zijn om energieprijzen vast te stellen. Het gaat hierbij om de handelsprijs van energie, inclusief alle opslagen die een energieleverancier betaalt bij het inkopen ervan. Daarbij komen voor consumenten natuurlijk nog energiebelasting en overheidsheffingen, Ook winsten en risico’s verrekenen veel energiemaatschappijen nog in de energieprijs. Lees ook wat kost een kWh en wat kost een kuub gas,

Hoe financieel gezond is Budget Energie?

Opmerkelijke uitkomsten onderzoek – De uitkomsten van het solvabiliteitsonderzoek verraste Wolfert enigszins: “Vorig jaar zijn een aantal bedrijven failliet gegaan die een lage of negatieve solvabiliteit hadden. Er zijn nog steeds een aantal energieleveranciers actief met een negatieve solvabiliteit die een verhoogd risico op faillissement lopen.” De huidige situatie in de energiemarkt is amper te vergelijken met hoe de markt zich vorig jaar ontwikkelde, stelt Wolfert: “Er zijn geen vaste contracten meer en de extra kosten die energiebedrijven maken, kunnen ze doorrekenen aan hun klanten middels variabele tarieven.

Hoe wordt het prijsplafond verrekend?

Profiteren huishoudens met dynamische tarieven van prijsplafond? – Op het moment dat de maximumprijs wordt toegepast op elk uur, betalen consumenten met dynamische tarieven gemiddeld gezien een lager bedrag dan de maximumprijs. Ze profiteren namelijk nog steeds van het voordeel van dynamische tarieven als de prijs laag is, maar hebben niet het nadeel van de hoge prijzen op sommige momenten.

Daarom stelt het kabinet in een brief voor om uit te gaan van ‘een op volume gewogen prijs over de zogenoemde verrekenperiode van maximaal 1 jaar.’ Zo wordt voorkomen dat consumenten met dynamische tarieven direct van het prijsplafond profiteren zodra stroom of gas een uur of dag duur is, en winst in eigen zak steken wanneer de prijzen onder die van het prijsplafond liggen.

Concreet: per maand wordt gekeken naar de gemiddelde prijs per kuub of kilowattuur die is betaald in die maand. Komt dat gemiddelde uit boven € 1,45 per kuub gas of € 0,40 per kWh stroom, dan gaat het prijsplafond in. Blijft het eronder, dan gebeurt er niks.