Chinese Leeftijd Berekenen

Chinese Leeftijd Berekenen
Bereken hoe oud jouw kindje is volgens de Chinese kalender In Nederland gebruiken we de Gregoriaanse kalender. Met deze kalender bepalen we welke datum het is en welke leeftijd je kindje heeft. Naast onze kalender bestaan er nog andere vormen van jaartelling. Daardoor kan de Chinese leeftijd van je kleine anders zijn.

  • Bereken in dit artikel hoe oud jouw kindje is volgens de oosterse maankalender en ontdek wat zijn Chinese sterrenbeeld is.
  • Het berekenen van de Chinese leeftijd is best ingewikkeld.
  • Met onderstaande rekentool kan je op een makkelijke manier ontdekken hoe oud je kindje is volgens de Chinese telling.
  • Volgens de traditionele Chinese telling is je kindje iets ouder dan volgens de westerse telling.

Dat komt omdat je baby in China bij de geboorte al 1 jaar oud is. Je moet dus altijd een jaar optellen bij de leeftijd van je kindje. Daarnaast is de leeftijd van je kind afhankelijk van het Chinees Nieuwjaar. Is je kleine geboren vóór het Chinees Nieuwjaar? Dan tel je nog een jaar op bij zijn westerse leeftijd.

De Chinese leeftijd van je kindje ligt dan twee jaar hoger dan zijn leeftijd volgens onze kalender. De Chinese leeftijd is gebaseerd op de Chinese jaartelling. Onze westerse kalender is gebaseerd op de zon, maar in het oosten wordt gekeken naar de maan. Daardoor is de jaartelling anders. Het Chinese Nieuwjaar valt ieder jaar op een andere datum.

Meestal ligt die datum rond februari in de westerse kalender.

Wat is het jaar van de tijger?

2022: Het jaar van de Tijger – Clarijn Natuurgeneeskunde

Op 1 februari 2022 start het Chinese jaar van de Tijger. Mensen geboren in het (maan)jaar van de Tijger (1938, 1950, 1974, 1986, 1998, 2010 en 2022) dragen in hun hart de kenmerken van de Tijger met zich mee; moedig, daadkrachtig en empathisch.

You might be interested:  Pensioengrondslag Berekenen 2022

Tijgers zijn ook intuïtief, gefocussed en doelgericht. Ze werken hard, zijn eerlijk en goede teamspelers. Ze maken makkelijk vrienden, maar vinden het moeilijk om over hun gevoelens te praten en nemen ook slecht advies aan. Eenmaal een besluit genomen, laten ze dat niet meer los! Tijgers hechten sterk aan vrijheid en kunnen niet tegen onrecht.

In China is de Tijger zo’n krachtig symbool dat ouders hun kinderen vaak aankleden en omringen met tijgers om ze te beschermen. Samenleven met een Tijger brengt veiligheid en geluk. Er strijdt altijd iemand aan jouw kant! Het jaar 2022 is een Yang jaar dat ook onder invloed staat van het element Hout*.

De “Hout tijgers” die dit jaar geboren worden zijn wat kalmer en meer communicatief. Hierdoor zijn ze evenwichtig, hoewel ook zij niet vrij zijn van de woede uitbarstingen die bij de Tijger horen. Dit jaar valt het Chinese Nieuwjaar samen met een nieuwe maan én het begin van de maand.

  1. Het gevoel van een nieuw begin wordt hierdoor extra versterkt en de meesten van ons kijken daar ook echt naar uit.
  2. De invloed van het Jaar van de Tijger scherpt je intuïtie en geeft nieuwe ideeën.
  3. We krijgen een zetje om in actie te komen en plannen te gaan waarmaken! De Tijger moedigt je aan om op je eigen kracht en gevoel te vertrouwen.

Prinses Beatrix, Sven Kramer, Lady Gaga, Koningin Elisabeth II, Tom Cruise, Brigitte Kaandorp, Marco Polo, Frits Wester, Ruud Gullit, Marilyn Monroe, Bridget Maasland en Epke Zonderland. * In China worden twee jaartellingen aangehouden. Volgens de andere jaartelling is het een Water jaar.

Welke kalender gebruikt China?

Tegenwoordig wordt in de Volksrepubliek China normaliter de gregoriaanse kalender gebruikt, maar de Chinese kalender wordt nog gebruikt om Chinese feestdagen, zoals het Chinees Nieuwjaar, het voorjaars- en het herfstfeest, aan te geven, en bij de astrologie.

You might be interested:  Auto Zakelijk Of Privé Berekenen

Hoe kun je het geslacht raden?

Leuke manieren om het geslacht van je baby te ‘voorspellen’ Een echo is de enige wetenschappelijke manier om te weten of je een meisje of een jongetje verwacht. Dat neemt niet weg dat veel vrouwen allerlei trucjes gebruiken om het geslacht van hun baby te voorspellen, ook al zijn deze praktijken niet op feiten gebaseerd.

Hoe tellen ze in China?

In China tellen ze anders met hun vingers dan wij dat doen. Met een hand kunnen zij alles van 1 tot 10 uitbeelden. Dit noemen wij C hinees vingertellen, Soms zul je in Beijing Chinezen tegenkomen die allerlei rare gebaren naar je maken, zonder dat je ook maar een flauw idee hebt wat ze willen.

Als je iets aan het kopen bent of een gesprek hebt waar hoeveelheden bij komen kijken, bijvoorbeeld aan de balie van je hotel, dan is de kans groot dat de Chinees een getal aan je duidelijk probeert maken. Hieronder een overzicht, met links op de foto de cijfers, rechts op de foto hetzelfde getal in Chinese tekens, dan weet je dat ook meteen.

Studeer deze in en je begrijpt meteen wat die Chinezen met hun wapperende handen bedoelen en als je moedig genoeg bent kun je het zelf ook toepassen. De 1 is vrij simpel, de Chinese één is net zoals bij ons. Ook hier geen problemen, twee is gewoon twee. De drie is iets anders, want in plaats van de duim, wijsvinger en middelvinger laten de Chinezen juist hun middelvinger, ringvinger en pink zien. Vier is weer vrij simpel, evenals onze vier namelijk. En hetzelfde geldt voor de vijf, tot hier gaat het nog wel. Na de vijf gaan de Chinezen echter pas echt gek doen. Je zou het niet zeggen, maar dit hier betekent zes. Als Chinezen doen net alsof ze je de ogen uit willen prikken, dan bedoelen ze zeven. Jij vuile waiguoren, ik schiet je neeoh nee, het betekent gewoon acht. Deze houdt verband met de volgende, want negen is namelijk tien maar dan met slechts één vinger minder. En als tenslotte Chinezen een gebalde vuist voor je gezicht heen en weer zwaaien, willen ze niet met je vechten maar bedoelen ze tien. Zo af en toe zul je een Chinees treffen die van het bovenstaande afwijkt en nog veel vreemdere gebaren maakt. Dit is dan meestal een Chinees uit een andere regio en het advies is in dat geval deze pagina uit te printen en de betreffende Chinees onder de neus te drukken.

You might be interested:  Kind Ratio Kdv Berekenen

Wat is een kreeft in de Chinese horoscoop?

Eigenschappen Kreeft | Gepersonaliseerde sieraden Kreeft is het vierde teken van de dierenriem. Kreeften staan vooral bekend als emotioneel, koesterend en zeer intuïtief, maar ook als gevoelig en soms onzeker. Hun elementaire teken is water, wat logisch is als je kijkt naar de emotionele dieptes die bij dit teken horen.

Wie past bij Rat?

De twaalf dieren van de Chinese dierenriem :
鼠 rat 牛 os
虎 tijger 兔 konijn
龍 draak 蛇 slang
馬 paard 羊 geit
猴 aap 雞 haan
狗 hond 豬 varken

De rat of muis is het eerste dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender. Ratten zouden goed overweg kunnen met apen, draken en ossen, maar slecht met paarden, Volgens Chinese folklore zijn mensen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren: charmant, economisch, efficiënt, diplomatiek, ondernemend, ambitieus, flexibel, welbespraakt maar ook huichelachtig, laf, opportunistisch, verkwistend en op eigen materieel gewin uit.