Cost Per Click Berekenen

Cost Per Click Berekenen
Gemiddelde kosten per klik (‘Gem. CPC’): definitie Het gemiddelde bedrag dat in rekening wordt gebracht voor een klik op uw advertentie. De gemiddelde kosten per klik (‘Gem. CPC’) worden berekend door de totale kosten van uw klikken te delen door het totale aantal klikken.

De gemiddelde CPC wordt gebaseerd op de werkelijke kosten per klik (werkelijke CPC). De werkelijke CPC is het bedrag dat daadwerkelijk in rekening wordt gebracht voor een klik op uw advertentie. Houd er rekening mee dat uw gemiddelde CPC mogelijk afwijkt van uw, Dat is het hoogste bedrag dat u bereid bent te betalen voor een klik. Hier ziet u een voorbeeld van hoe u uw gemiddelde CPC kunt berekenen. Stel dat uw advertentie twee klikken ontvangt, een van € 0,20 en een van € 0,40, voor totale kosten van € 0,60. Vervolgens deelt u € 0,60 (de totale kosten) door 2 (het totale aantal klikken). De gemiddelde CPC is dan € 0,30. U vindt de gemiddelde CPC in de kolom ‘Gem. CPC’ in het gedeelte ‘Campagnes’. Voor hoteladvertenties kan de gemiddelde CPC soms hoger zijn dan de maximum CPC omdat de maximum CPC wordt vermenigvuldigd met het aantal dagen in het reisschema. Als de maximum CPC bijvoorbeeld is ingesteld op € 2, kost een klik voor een verblijf van één nacht maximaal € 2. Voor een verblijf van drie overnachtingen kost een klik maximaal € 6. ‘Gem. CPC’ geeft de volledige prijs weer die u voor elke klik betaalt. Begint u net en wilt u een idee krijgen van het gemiddelde bedrag dat in rekening kan worden gebracht voor een klik? Gebruik de voor een schatting van de gemiddelde CPC voor uw campagnes in het zoeknetwerk.

Hoe kunnen we dit verbeteren? : Gemiddelde kosten per klik (‘Gem. CPC’): definitie

Wat is kosten per klik?

CPC ( kosten per klik ) uitgelegd. CPC ( kosten per klik ) is een statistiek die bepaalt hoeveel adverteerders betalen voor de advertenties die ze op websites of sociale media plaatsen, op basis van het aantal keer dat er op de advertentie wordt geklikt.

Hoe werkt CPC?

Wat betekent CPC? De uitleg van Pure Internet Marketing / / CPC CPC staat voor Cost Per Click. Zoals de naam al aangeeft, gaat dit over de kosten per klik van een gebruiker. Als je binnen biedt op basis van CPC, betaal je dus voor elke klik op je advertentie. Je kunt wel een maximum instellen – het hoogste bedrag dat je bereid bent om te betalen. CPC wordt ook weleens PPC, Pay Per Click, genoemd.

Wat is een goede CPC Google ads?

Wat is de gemiddelde CPC voor Google Ads? – De gemiddelde kosten voor een Google Ads CPC-campagne bedragen € 1,- tot € 2,-. Als je adverteert op het Google Display Netwerk, bedraagt de gemiddelde CPC minder dan € 1,-. Ondertussen bedraagt de gemiddelde CPC voor het Google Search Netwerk € 1,- tot € 2,-.

Wat kost Google Ads per klik?

Hoeveel kost Google Ads? Het is een logische vraag die me constant gesteld wordt. Vooral door mensen die nog onbekend zijn met online adverteren, Ze willen uiteraard weten welk budget ze vrij moeten maken om op Google te adverteren, en ze stellen zich de vraag of ze het zich wel kunnen veroorloven.

 • Helaas is er geen pasklaar antwoord.
 • Het meest voor de hand liggende (en ergerlijke) antwoord is: ” Het hangt ervan af “.
 • De kost van Google Ads hangt af van verschillende factoren.
 • In deze post leg ik uit hoe deze factoren jouw advertentie-uitgaven beïnvloeden, en ontrafel ik de concepten die je moet begrijpen om een realistisch budget voor je advertentiecampagnes vast te stellen (en om te bepalen of Ads wel iets voor jou is).

Hier is een bondige voorbeschouwing van wat je zal leren in deze gedetailleerde post:

 • Google Ads is gebaseerd op een veilingsysteem dat bedrijven met kwalitatieve advertenties beloont met lagere kosten en een hogere ranking.
 • Je behoudt strakke controle over hoe je budget besteed wordt, dankzij tactieken zoals advertentieplanning, geografische targeting en targeting per toestel.
 • De gemiddelde kost per klik bedraagt tussen €1 en €2 in het zoeknetwerk. In het Display netwerk is dat minder dan €1.
 • De duurste zoektermen in Ads en Bing in de VS kosten meer dan $50, Dat zijn meestal competitieve zoektermen in sectoren met een hoge Customer Lifetime value, zoals verzekeringen. *
 • Grote ketens in de VS besteden tot €50 miljoen per jaar aan budget voor Ads.
 • Een Belgische KMO besteedt gemiddeld €1.500 per maand aan online advertenties op Google, dat is €18.000 per jaar. De kleinste campagnes starten bij €300 per maand. **
You might be interested:  Aangifte Inkomstenbelasting 2021 Berekenen

* We vallen terug op Amerikaanse statistieken omdat die voor de Belgische markt niet bekend zijn. ** Voor dit cijfer hebben we ons gebaseerd op eigen klanten. Laten we deze puntjes even onder de loep nemen.

Wat is een goede click through rate?

Wat is een goede click-through-rate? – Dit is een veel besproken vraag: wat is een goede click-through-rate? Als je er vanuit een statistisch standpunt naar kijkt, hangt het er van af. Kijk eens naar de antwoorden op Yahoo op de vraag “wat is een goede click-through rate”: Het eerlijke antwoord op de vraag is “het hangt er van af.” Click-through rates variëren natuurlijk van campagne tot campagne, en zelfs van keyword tot keyword.

 1. Alles wat te maken heeft met hoe je advertentie weergegeven wordt maakt uit, van je advertentietekst tot de ranking van je advertentie op de resultaten pagina.
 2. Dus hoewel je een “hoge” click-through rate wilt, is er geen magisch getal.
 3. De gemiddelde click-through rate verschilt per industrie, en je verwachte CRT hangt af van onder andere de positie van je advertentie.

Hieronder vind je de benchmarks voor de gemiddelde click-through rate in AdWords van 20 veelvoorkomende industrieën: De gemiddelde CTR in AdWords is 1.91% voor search en 0.35% voor display. Maar een gemiddelde blijft gewoon een gemiddelde. Dus, als een vuistregel, een goede AdWords click-through rate is 4-5%+ op het search netwerk of 0.5-1%+ op het display netwerk. Over het algemeen, zoals we hierboven ook al hebben besproken, wil je een zo hoog mogelijke CTR.

Hoe bereken je de CPM?

2. Hoe bereken je cost per mille? – De formule voor de berekening van een CPM is heel simpel. De prijs voor de advertentie wordt gedeeld door het bereik van het desbetreffende medium en vermenigvuldigd met 1.000.

 • Dit is de cost per thousand.
 • Advertentie kosten / bereik x 1000 = Cost per Thousand

Voorbeeld: Een advertentie kost 500 euro en via het medium worden gemiddeld 100.000 mensen bereikt. De CPM is dus € 5. Het kan natuurlijk ook omgedraaid worden: via de cost per thousand en het bereik van het medium kunnen de totale reclamekosten voor de advertentie berekend worden.

 • Het bedrag voor het linken van een website wordt vooraf vastgelegd per 1.000 views.
 • Zodra de advertentie inderdaad 1.000 keer getoond is, wordt er berekend.
 • De CPM kan op basis daarvan berekend worden om diverse aanbieders en media met elkaar te vergelijken.
 • Hoe duur een advertentie per duizend contacten kan worden, hangt af van het desbetreffende kanaal, bijvoorbeeld de aard en kwaliteit van de website, de doelgroep, het bereik en de plaatsing.

Ook de aard en omvang van de advertentie zelf zijn van invloed op de prijs. De prijs wordt bepaald door de reclamepartners of het reclamenetwerk. Leestip: Adverteer je al via Facebook? En gebruik je daarvoor gewone ads, of de dynamische ads? Wij hebben namelijk een gids voor je met tips hoe je de dynamische ads kan gebruiken om meer conversie te realiseren.

Hoeveel lopers CPC?

47ste NN CPC Loop Den Haag als vanouds sfeervol lentefeest – 12-3-2023 Na een eenmalig ‘uitstapje’ naar de herfst als uitvloeisel van de coronapandemie, is de NN CPC Loop Den Haag teruggekeerd naar het voorjaar. Welgeteld 168 dagen na de vorige editie in september vierden meer dan 27.000 deelnemers met opgewekte, blije gezichten de winderige 47 ste editie van hét inspirerende hardloop-evenement-voor-iedereen.

Wat is CPC en CPM?

Definitie CPC – Bij Cost Per Click ofwel Kosten Per Klik betaalt de adverteerder alleen wanneer er daadwerkelijk geklikt wordt op een advertentie. Dit is een andere vorm van adverteren in vergelijking met CPM waarbij je per weergave (x1000) moet betalen.

 1. Voorbeeld: Wanneer een advertentie 1000 maal wordt weergegeven bij verschillende bezoekers maar er slechts 10 maal wordt geklikt op de advertentie, zullen alleen voor de 10 kliks kosten worden berekend.
 2. Dit betekent overigens niet dat er ook direct een verkoop uit voortvloeit of andere gewenste actie voltrokken wordt, het betekent alleen dat er op de advertentie / link geklikt is.

Naast een verkoopactie kan dit ook een verwijzing naar een webpagina zijn, of bijvoorbeeld een telefoonnummer waar je via een link direct op kunt klikken.

Is Google Ads moeilijk?

Geheim 1: “Google Ads is niet moeilijk.” – Voila, ik heb gezegd. Het is eruit. Eerst beweren dat je een Google Ads expert bent en het eerste punt is dat Google Ads niet moeilijk is. Well played, Xaveer. Well Played. Laat het me toelichten. Je kan een Google Ads campagne opzetten, vergelijken met lopen:

 • Heb je twee benen, dan kan je gaan.
 • Kan je lezen en schrijven, dan kan je een Google Ads campagne opzetten.

Het principe is eenvoudig:

 1. Kies de woorden die mensen googlen.
 2. Schrijf een advertentietekst.
 3. Voeg een link toe naar waar je de mensen wil sturen.

Tot zover de Google Ads basics opleiding. Niet iedereen zal echter 100km kunnen lopen en met een glimlach over de finish komen. Niet iedereen zal even tevreden zijn met de Google Ads resultaten op het eind van de dag. Er zijn echter twee punten waar je rekening mee dient te houden.

 1. Tricky point 1: toeters en bellen Google Ads finesse zit hem dus in het optimaliseren, testen, uitproberen, finetunen en de kleine toeters en bellen correct in te zetten.
 2. Maar ook hier geen rocket science.
 3. Leer kruipen, wandelen en dan pas lopen en alles komt in orde.
 4. Tricky point 2: foutjes Er is geen enkel ander kanaal waar je instellingen onmiddellijk vertaald worden in gespendeerd budget.
You might be interested:  Aantal Fte Berekenen

Kleine foutjes kunnen je dus al snel duur komen te staan. Google Ads is dus helemaal niet moeilijk, je dient er wel de tijd voor te nemen en verstandig mee om te gaan. Indien je de tijd niet hebt, of geen risico wil nemen om foutjes te maken, kan je altijd een expert inhuren 😉

Hoe effectief is Google Ads?

Google Ads biedt webwinkeliers heel wat mogelijkheden. Hoewel Google-advertenties misschien niet de meest flitsende advertenties zijn die bestaan, kunnen ze toch uiterst effectief zijn. Als je weet welke strategieën je moet volgen, waar je je op moet richten en hoe je je Google Ads kunt optimaliseren, kunnen je campagnes nog meer effect hebben. We hebben van dit artikel ook een checklist gemaakt om alles op een overzichtelijke manier bij elkaar te hebben staan, download de gratis checklist hier:

Wat kost een gemiddelde advertentie?

De kosten van online adverteren zijn compleet afhankelijk van welk kanaal je gebruikt, de doelstelling en omvang van de campagne, de concurrentie en de sector waarin jouw bedrijf zich bevindt. De gemiddelde advertentiekosten liggen tussen de €250 en de €1.500 per maand.

Wat kost een advertentie op een website?

Wat zijn de gemiddelde kosten om online te adverteren? – “Maar Victor, aan wat voor een prijskaartje moet ik denken?” Een richtlijn is natuurlijk wel zo handig. Om online te adverteren zullen de minimale advertentiekosten tussen de €250,- en €1.500,- per maand liggen.

Waarom is CTR belangrijk?

Waarom hoge CTR belangrijk is – In het kort: Een hogere CTR zorgt voor een hogere kwaliteitsscore wat de kostprijs van een klik op jouw advertentie doet dalen, alsook jouw totale kostprijs. De CTR van jouw campagne heeft een rechtstreekse invloed op de kwaliteitsscore van jouw account.

 • De meeste advertentieplatformen zoals Google geven elk account en advertentie een kwaliteitsscore mee.
 • Een hogere kwaliteitsscore betekent dat jouw advertenties relevanter zijn voor de bezoeker dan deze met een lagere score.
 • Aangezien Google zijn “zoekers” gelukkig wilt maken, proberen ze advertenties te laten zien die het beste aanleunen bij hun zoekopdracht, maar ook de advertenties waarvan het resultaat bevredigend zal zijn.

Advertentieplatformen zoals Google Adwords geven vaak kortingen aan advertenties met een hoge kwaliteitsscore. Hierdoor gaat de totale kost per click op jouw advertentie naar beneden.

Wat is Click to open?

Click-To-Open (CTO) – De CTO is een percentage dat vertelt in welk deel van de geopende e-mails een klik heeft plaatsgevonden. De CTO Daarmee lijkt het wel op de uitleg van CTR. Waar CTR kijkt naar alle afgeleverde e-mails, kijkt CTO daarbinnen naar de groep die de e-mail ook heeft geopend.

 • Daardoor is de CTO natuurlijk áltijd hoger dan de CTR.
 • Je kunt door naar zowel CTR als CTO te kijken interessante inzichten verkrijgen over je e-mail inhoud.
 • Als je in verhouding een lage CTR hebt, maar in verhouding een hoge CTO, kan dit dus zeggen dat de inhoud van je e-mail heel goed was.
 • Veel mensen hebben dan immers na de open ook een klik gedaan.

Maar je onderwerpregel of afzendernaam heeft er misschien voor gezorgd dat de e-mail minder goed is geopend. Als dat beter was geweest, hadden misschien nog veel meer mensen doorgeklikt. Hoe bereken je de CTO? (Aantal unieke clicks / aantal geopende e-mails) * 100

Wat is een goede CTR social media?

Click-through-rate (CTR) – De CTR is het percentage van kliks per impressies. Als honderd mensen een advertentie zien en er klikken 15 mensen op, dan is de CTR 15%. Ik kijk vooral naar deze statistiek. Als jouw advertentie een hoge CTR toont, betekent het dat je de juiste doelgroep aanspreekt.

Wat is een normale CPM?

Wat is de gemiddelde CPM? – De gemiddelde CPM voor social media advertenties (Facebook, YouTube en Linkedin) ligt rond de €7,- per 1000 impressies. Bij Google Display advertenties ligt de gemiddelde CPM tussen de één à twee euro per 1000 impressies. Afhankelijk van je biedstrategieën, doelgroep of branche waarin je actief bent, kan dit oplopen tot €20,- per 1000 impressies,

Wat is 100 CPM?

Wat betekend CPM? – De afkorting CPM is een KPI die staat voor Cost Per Mille. Hierbij berekent Facebook de kosten per 1000 vertoningen. Een CPM van €1 betekend bijvoorbeeld dat het je €1 kost om op Facebook, Snapchat, Pinterest, TikTok, of welk platform dan ook 1000 mensen te bereiken met je advertentie.

 • De CPM is net als de CPC, CPL, CPA, CTR en ROAS een manier om de kosten voor het adverteren op facebook of kosten van TikTok ads te berekenen.
 • Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag omdat elke campagne anders is.
 • Er zijn verschillende factoren die de CPM op social ads beïnvloeden, waaronder doelgroep, advertentieformaat, targeting, biedstrategie en budget,
You might be interested:  Marathon Tijd Berekenen

Om een goede CPM te bereiken, moet je deze factoren bestuderen, experimenteren met verschillende strategieën en je campagnes testen om de optimalisatie te verbeteren.

Wat meet je met CPM?

Bepaalde typen programmatische advertenties worden gemeten aan de hand van kosten per mille (CPM), dat wil zeggen de kosten per duizend impressies. CPM is een prijsmodel waarbij je een bepaald bedrag betaalt voor 1000 impressies of het aantal keren dat je advertentie wordt weergegeven.

Wat is een goede CPM Facebook?

Kijken, kijken niet kopen – Vergeleken met de rest van de wereld kennen Nederlandse Facebookcampagnes een lage CTR, maar met een gemiddelde CTR van 0,70 procent scoren ze samen met Zweden wél het hoogst in Europa. Mooi nieuws, ware het niet dat we de laagste click-to-purchase rates hebben.

We doen dus op het web precies hetzelfde waar ze ons in de Zuid-Europese vakantielanden ook altijd aan herkennen: kijken, kijken, niet kopen! Zo zie je maar, een hoge CTR zegt lang niet alles. Heeft je Facebookcampagne een gemiddelde CTR boven de 0,70 procent, kost de gemiddelde click minder dan €0,51 en is je CPM lager dan €3,50? Dan sta je er goed voor.

Maar bedenk wel dat deze cijfers niet per se iets zeggen over hoe succesvol je campagne onderaan de streep is. Uiteindelijk gaat het namelijk om de conversie: hoeveel mensen gaan daadwerkelijk een contract aan dankzij de campagne, hoeveel mensen hebben zich ingeschreven voor de nieuwsbrief enzovoorts. Afbeelding met dank aan 123RF.

Is Google Ads gratis?

Veelgestelde vragen Heeft u een vraag over Google Ads? Wij hebben de antwoorden: bekijk de veelgestelde vragen en adverteerbronnen. Google Ads (voorheen Google AdWords en Google AdWords Express) is een online advertentieoplossing die bedrijven gebruiken om hun producten en services te promoten op Google Zoeken, YouTube en andere sites op internet.

Google Ads geeft adverteerders de mogelijkheid om specifieke doelen voor hun advertenties te kiezen, zoals telefoontjes of websitebezoeken genereren. Met een Google Ads-account kunnen adverteerders hun budgetten en targeting aanpassen, en de weergave van hun advertenties starten of stopzetten wanneer ze maar willen.

Google AdWords en Google AdWords Express zijn de oude namen van het nieuwe, verbeterde Google Ads. Google Ads werkt als volgt: Uw advertentie wordt weergegeven wanneer mensen online zoeken naar de producten en services die u aanbiedt. Door slimme technologie te gebruiken, geeft Google Ads uw advertenties weer aan potentiële klanten op het moment dat ze actie gaan ondernemen.

 1. U begint door uw doel te selecteren, zoals meer bezoekers naar uw website trekken of meer telefoontjes naar uw bedrijf genereren.
 2. Vervolgens selecteert u het geografische gebied waar u uw advertentie wilt weergeven. Dit kan een kleine straal rond uw bedrijf zijn of een veel groter gebied, zoals steden, provincies of landen.
 3. Ten slotte maakt u de advertentie en stelt u de maandbudgetlimiet in.

Wanneer uw advertentie is goedgekeurd, kan deze worden weergegeven wanneer gebruikers in uw getargete gebied zoeken naar producten of services zoals die van u. U betaalt alleen wanneer gebruikers engagement met uw advertentie hebben, zoals erop klikken of naar uw bedrijf bellen. Er zijn drie basistypen Google Ads:

 • Campagnes in het zoeknetwerk: deze advertenties zijn meestal tekst en kunnen worden weergegeven op pagina’s met zoekresultaten van Google wanneer iemand naar een product of service zoals die van u zoekt
 • Campagnes in het Display Netwerk: deze advertenties zijn meestal afbeeldingen en worden weergegeven op websites of in apps die uw bezoekers bekijken
 • Videocampagnes: deze advertenties duren meestal zes tot vijftien seconden en worden direct voor of na YouTube-content weergegeven

Meer informatie over andere geavanceerde campagnetypen, zoals Shopping-campagnes, app-campagnes, vindt u, CPC (kosten per klik) of PPC (betalen per klik) betekent dat u alleen voor een advertentie betaalt als iemand erop klikt. Andere adverteermodellen zijn:

 • Kosten per vertoning, waarbij u betaalt op basis van het aantal weergaven van uw advertentie (niet op geklikt)
 • Kosten per engagement, waarbij u betaalt wanneer een gebruik een vooraf gedefinieerd engagement voltooit (zoals uw videoadvertentie bekijken)

Uw Google Ads-kosten worden bepaald door uw budgetinstellingen. Google Ads werkt met bijna elk budget. Er worden alleen kosten in rekening gebracht wanneer gebruikers interactie met uw advertentie hebben, zoals klikken om naar uw website te gaan of uw bedrijf te bellen.

Met Google Ads is er geen minimale bestedingsvereiste en geen vereiste contractduur: u kunt uw advertenties op elk gewenst moment stopzetten. De kosten van een klik of oproep kunnen variëren op basis van enkele factoren. Meer informatie vindt u, Als u aan de slag wilt gaan met Google Ads, klikt u om u aan te melden.

Tijdens de stapsgewijze configuratie kunt u in een paar stappen uw eerste advertentie maken. Als u hulp nodig heeft bij het aanmelden, zijn onze Google Ads-experts beschikbaar om uw nieuwe account in te stellen en zelfs om u te helpen met het maken van uw eerste campagne zonder dat u extra kosten betaalt.