Dagwaarde Scooter Berekenen Gratis

Dagwaarde Scooter Berekenen Gratis

Hoe bereken je de dagwaarde van een scooter?

Kan ik zelf van mijn scooter de waarde berekenen? – Nu je weet welke factoren een rol spelen in de vervangingswaarde van uw scooter, vraag je je misschien af: kan ik zelf van mijn scooter de waarde berekenen? Dit is moeilijk om te doen. Jouw verzekeraar schakelt hier een specialist voor in, die op basis van data zoals de prijs van vergelijkbare scooters een schatting maakt van de waarde van je scooter.

Wat is mijn scooter waard gratis?

Dagwaarde scooter berekenen – Je kunt zelf gaan uitzoeken wat de dagwaarde van jouw scooter is. Kijk online naar het aanbod van vergelijkbare scooters. Zoek jouw merk en model en let daarbij ook op de tellerstand. Die is namelijk van invloed op de waarde.

 • Zo kun je zelf eenvoudig een aardig beeld van de actuele dagwaarde van je scooter krijgen.
 • Heb je een minder gangbaar model, heeft jouw scooter schade opgelopen of wil je het liever door anderen laten uitzoeken? Dan kun je online een gratis waardebepaling opvragen.
 • Via ikwilvanmijnscooteraf.nl is dat heel eenvoudig.

Meld je scooter aan en je weet al snel wat de dagwaarde is. Ben je tevreden met de gestelde dagwaarde? Dan kun je ervoor kiezen meteen voor dat bedrag je scooter te verkopen. Als je alle gegevens correct en naar waarheid hebt ingevuld, dan wordt er achteraf niet onderandeld en krijg je zoals afgesproken het geboden bedrag.

Wat kan ik krijgen voor mijn scooter?

Dagwaarde scooter berekenen kan op twee eenvoudige manieren – Hieronder lees je hoe. De dagwaarde van je scooter is bijvoorbeeld van belang als je je scooter wilt verkopen. Eerste manier dagwaarde scooter berekenen: Door te kijken naar de leeftijd van de scooter kun je de actuele dagwaarde van het voertuig berekenen. Grofweg gaat er per maand 1,5% van de waarde van de scooter af.

Wat is de afschrijving van een scooter?

Wat is de afschrijving op een scooter? – Om het antwoord op de vraag ‘wat zijn de kosten van een scooter’ compleet te maken noemen we nog even de jaarlijkse afschrijving. De meeste verzekeraars rekenen bij het vaststellen van hun premie met een afschrijving op de nieuwprijs van tussen de 1.5 en 2% per maand.

Wat levert een oude scooter op?

Scooter naar de sloop, hoe werkt dat? – Op de meeste websites van autosloperijen kun je het kenteken van je scooter en je gegevens achterlaten. Daarna hoef je alleen een reactie afwachten. Achter de schermen gaat het team van de website voor je aan de slag.

 1. Je kunt ze ook zelf telefonisch benaderen.
 2. De vergoeding is afhankelijk van de staat waarin de scooter verkeert (een scooter met schade of in goede staat) en bijvoorbeeld het merk en het model.
 3. Oude scooters leveren vaak niets of nauwelijks wat op, maar kunnen soms wel gratis opgehaald worden.
 4. Als je wilt kun je ook zelf naar de sloop toe rijden en daar over de scooter onderhandelen.

Het nadeel is dat je ter plekke in een zwakkere positie bent, omdat je al laat blijken dat je zo snel mogelijk van de scooter af wilt.

Hoeveel kost een scooter tweedehands?

Wat kost zo’n scooter nou eigenlijk? Published by on 30 April 2020 Waar moet ik jaarlijks rekening mee houden? De 2de auto de deur uit en een scooter aanschaffen? Wellicht is dit wel interessant. Nergens betalen om te parkeren, parkeer altijd voor de deur en nooit meer in de file naar je werk! Hieronder proberen wij u een globaal beeld te schetsen waar rekening mee gehouden moet worden! Aanschaf van een scooter: De kosten van het kopen van een nieuwe scooter variëren van €1750 tot €4000.

Uiteraard kan je het tegenwoordig met accessoires natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Ga je voor een 45 kilometer variant moet je ook rekening houden met bijvoorbeeld een helm, deze gaan al vanaf €65. Goed gebruikte tweedehands scooters vind je vaak vanaf €1000. Echter is de vraag naar goed gebruikt zo groot dat het zelfs voor ons lastig is om er aan te komen.

Op websites zoals marktplaats staat natuurlijk zat, maar pas op dat je geen kat in de zak koopt! Veelal staat er al een bepaalde kilometerstand op waarbij je alweer hoog de kosten in gaat wat betreft onderhoud. Houd daar dus rekening mee! Kom desnoods langs voor een aankoopkeuring of een second opinion.

 1. Verzekering: Elke eigenaar van een scooter is verplicht om deze te verzekeren.
 2. De premie van een scooter is afhankelijk van de dekking die je kiest, de postcode waar je woonachtig ben en natuurlijk de leeftijd van de bestuurder.
 3. Bij de dekking kan je kiezen tussen WA (wettelijk aansprakelijkheidsverzekering), WA+ beperkt Casco (verzekerd voor diefstal) of All risk (schade en diefstal).
You might be interested:  Maanteken Berekenen Zonder Geboortetijd

De postcode speelt ook een grote rol. De postcode beginnend met 26 Westland is gunstiger dan de 25 van Den Haag. Hierbij word er gekeken naar het aantal meldingen van bijv. schades en diefstal en het risico hiervan bepaald. In sommige regio is de kans dus groter dat iets gebeurt waardoor de premie hoger uitvalt.

Bij het afsluiten van de polis wil de verzekeraar graag weten wie op de scooter gaat rijden om de juiste te premie te kunnen berekenen. Verzekeringen voor jongeren zijn duurder dan voor een oudere bestuurder. De verleiding is groot om jezelf (of de andere ouder) op te geven als bestuurder. Maar dit is fraude en als de verzekeraar hierachter komt heeft het grote gevolgen voor zowel jou als je kind.

Naast het zelf moeten betalen van opgelopen schade kan het ook juridische gevolgen hebben en problemen veroorzaken met het afsluiten van toekomstige verzekeringen. Veel verzekeringsmaatschappijen gaan er wel mee akkoord als je hem als zijnde ouder persoon verzekerd maar aangeeft dat er een jonger persoon op gaat rijden.

Bespreek dit vooraf om ellende te voorkomen! Wij adviseren om bij verschillende maatschappijen de verzekering te vergelijken! Brandstof (E5): Anno 2020 rijden de meeste scooter gemiddeld 1 op 35. Wij adviseren uiteraard de E5/Euro98 brandstof aan te houden, deze bevat het minste bio-ethanol! Voor de berekening gaan wij uit van de brandstofprijs €1,65 de liter, dit is op moment van schrijven.

De som is dus makkelijk, rij je gemiddeld 3000 kilometer per jaar? Dan verbrand je +/- 85 liter brandstof, maal de brandstofprijs van €1,65 komen wij uit op een totaal van €140 per 3000 kilometer. Onderhoud: Koop je een nieuwe scooter dan loop je de eerste paar duizend kilometer tegen weinig onderhoudskosten aan.

 1. Bij de 1000 kilometer is de eerste keer dat je terugkomt en betaal je alleen de olie, dat is €12 en de rest is van onze kant.
 2. Daarna bij 3000 kilometer zit je tussen de €110 a €130.
 3. Hierna is de onderhoudsinterval om de 3000 kilometer of een jaar.
 4. Bij 6000 kilometer staat er weer een onderhoudsbeurt te wachten, meestal zit hier een achterband bij.

Ga hierbij uit van circa €200. Het volgende onderhoud is wat groter, ga hierbij ook uit van €200 a €250. Wat uiteraard ook meespeelt is hoe er met de scooter wordt omgegaan. Staat hij altijd buiten en/of wordt deze nooit gewassen dan is de kans groter dat er delen vast gaan zitten, sneller slijten, roesten en of uitdrogen.

 1. Incidentele gebeurtenissen zoals schade of lekke banden zijn uiteraard niet meegerekend! Afschrijving: De afschrijving per scooter is heel verschillend! Een snorscooter is meer waardevast dan een bromscooter.
 2. Vooral omdat hier gewoonweg meer vraag naar is.
 3. Hou jij je scooter netjes en staat die altijd binnen, of staat die buiten en krijgt die eens per jaar een wasbeurt.

Je kan bij een scooter al snel zien hoe ermee is omgegaan. Accessoires zijn vooral een eyecatcher maar deze schrijf je natuurlijk het hardst af! De ABN AMRO en de BOVAG hanteren de volgende maatstaaf: 1e maand 6%; 2e maand 4%; 3e en volgende maand in 1e jaar 2%; 2e en 3e jaar per maand 1,5%; 4e jaar per maand 1%; 5e jaar per maand 0,5%. : Wat kost zo’n scooter nou eigenlijk?

Wat moet je doen als je een tweedehands scooter koopt?

In welke staat is het voertuig? – Ga je een scooter kopen? Dan is het belangrijk dat je ook checkt in welke staat het voertuig is. Het zou zonde zijn als je scooter na twee ritjes al niet meer kan gebruiken. Bij een tweedehands scooter is dit zeker belangrijk om te controleren.

Wie koopt oude scooters op?

Scooter-inkoop.nl koopt landelijk scooters en brommers op. Wanneer jij je scooter wilt verkopen kun je op Scooter-inkoop.nl snel en eenvoudig het formulier op de homepagina volledig invullen. Wij kopen in: Scooters, brommers, oldtimers Piaggio Ape, bakbrommers, partijen, bedrijfsbeëindigingen en magazijnvoorraden. Wij zijn RDW erkend, vrijwaring op locatie en direct afgehandeld! –

Hoe hoog mag je je scooter opvoeren?

 1. Home
 2. Onderwerpen
 3. Is het strafbaar als mijn scooter harder kan dan 45 km per uur, ook al rijd ik dit niet?

Ja, het is strafbaar als je scooter harder kan dan 45 kilometer per uur, ook al houd je je verder aan de juiste snelheid. Het opvoeren van een scooter is dus verboden, Je kunt er een boete voor krijgen en in het ergste geval neemt de politie zelfs je rijbewijs in beslag. Zorg ervoor dat jij niet op een opgevoerde scooter/brommer rijdt.

Is 25000 km op een scooter veel?

25000 km dat kan je dus nooit zeggen bij een scooter. als ie nog lekker rijd. waarom dan niet kopen. als er wat stuk gaat. alles is te vervangen.25000 is inderdaad best veel, je hebt grote kans dat vele onderdelen al behoorlijk versleten zijn, en dat je er dus achteraf nog veel geld aan kwijt bent om je scooter rijdende te houden.

 • Maarja als de scooter altijd netjes onderhouden is en alle onderdelen zijn tijdig vervangen, zou de scooter nog een behoorlijk eind kunnen rijden.
 • Om wat voor scooter gaat het hier en om wat voor prijs? staat er ook iets bij over vervangde onderdelen? Wat voor scooter is het eigenlijk? Kijk gewoon goed naar het ding.

Voel hoe het rijdt. Voel hoe de remmen, vering etc. zijn. Kijk als je zin hebt eens bij de vario. Er zijn zat mensen in NL die een scooter in 7000km gewoon “total loss” kunnen afraggen. Als treffend voorbeeld neem ik maar mijn oude Runner, die reed na 8000km echt dik beter dan broertjes die maar half zo oud waren.

Sterker nog, hij reed beter dan een nieuwe (remmen, vering, banden, etc. verbeterd) Aangezien de meeste jongeren als kansloze TBS’ers met hun scooter omspringen voorspelt dat weinig goeds voor de toestand van hun voertuig. En nederlanders hebben een broertje dood aan onderhoud (kost geld he). Rijden tot het er letterlijk bij neervalt.

Dus eerst goed kijken, dan kopen.25.000 is opzich niet veel en alles kan het makkelijk hebben mits er goed mee omgesprongen is. Vaak als een scooter nog goed eruitziet en vering enzo nog perfect functioneerd zal de hoge kilometer stand meestal komen door gebruik op lange afstand.

 • Scooters met bijv veel minder km worden vaak kort gebruikt, vaak in stad dorp.
 • Betekent meer drempels etc. etc.
 • Allemaal zwaarder dan dat er dagelijk 15 km ofzo mee is gereden over vlakke weg richting werk of school.
 • Maar kilometers zou ik gewoon niet teveel op letten, is hij goed kun je ‘m gewoon nemen.
You might be interested:  Km Vergoeding Berekenen Zzp

Maar altijd extra goed kijken/testen van vering en remmen. Maar ook of hij constant optrekt/rijd. Is niet te zeggen, ligt helemaal aan hoe ermee omgegaan is. Motorisch hoeft het niet eens een probleem te zijn, maar denk bijv aan wiellagers, en veering.

Maar dat is allemaal te vervangen het gaat om de Piaggio Sfera, hij ziet er opzich goed uit, geen roest op de uitlaat enz. en verder moet ik denk ik dan maar zien als ik er ben. tsja roest zegt helemaal niets op je uitlaat over de staat van je blok, kijk gewoon het blok globaal na en maak een proefrit en vraag wat er mee gedaan is / vervangen is Ik heb persoonlijk nog nooit een sfera gezien die nog in orde was.

Het zijn gewoon hele oude scooters, hoeveel moet je ervoor betalen? beter neem je iemand mee die er verstand van heeft als je naar het ding gaat kijken. tsja roest zegt helemaal niets op je uitlaat over de staat van je blok, kijk gewoon het blok globaal na en maak een proefrit en vraag wat er mee gedaan is / vervangen is Roest kan wel wat zeggen over onderhoud, als er iig geen andere uitlaat op had gezeten.

Er zijn best nog wel goede sfera’s, ze zijn redelijk degelijk en moeten als er normaal mee omgesprongen is 25.000 km makkelijk kunnen hebben. kun je nooit zeggen. Als je cilinder vesleten is kun je er een nieuwe opzetten. Is je blok gaar kun je er een nieuw blok opzetten. Maar als het ding gewoon goed onderhouden is zou het nog vele km’s mee moeten kunnen gaan.

: 25000 km

Wat is de prijs van een scooter?

Aanschafprijs: wat kost een nieuwe scooter? – De aanschafprijs van een elektrische scooter varieert sterk, afhankelijk van het merk, model, en specificaties. Gemiddeld kost een elektrische scooter tussen de €1.300 en €6.000. De gemiddelde prijs van een scooter ligt rond de €2.000 tot €4.000.

Is 10000 km veel voor een scooter?

Hoeveel kilometer kan een gemiddelde scooter aan? (extra uitleg) Dit is geheel afhankelijk van hoeveel onderhoud je doet en hoe de rijstijl is.Regelmatig olie bij vullen, eerst warmdraaien voordat je het gas volledog open trekt zijn zaken die de levensduur aanzienlijk kunnen verlengen.Ga je er ruig mee om en pleeg je weinig onderhoud dan zijn ze vaak bij 10.000 km volledig op.

Is 20.000 km veel voor een scooter?

Het valt op dat mensen met een scooter niet altijd precies weten hoe ze een scooter zelf kunnen onderhouden of vragen hebben over de aanschaf van een scooter. Om die reden geeft Scoot Support wat tips and tricks om het maximale uit uw scooter te halen en over de aanschaf van een nieuwe of tweedehands scooter. Algemene tips voor scooter eigenaren

Start de scooter altijd rustig. Laat de scooter altijd eerst 10 tot 30 seconde lopen voor u vertrekt naar uw bestemming, rij niet meteen volgas weg. Mocht u de scooter een maand of meer stil laten staan, koppel de accu dan los of start de scooter om de 2 weken nogmaals op om zo de accu in goede staat te houden. Bij 4 takt scooters is het belangrijk om de olie peil 1 keer per maand te controleren anders kan het blok stuk gaan ( Check Video ). Controleer af en toe uw bandenspanning. Voorband 2 bar en achterband 2,2 bar. Dit vergroot uw grip op de weg en vergroot de levensduur van de band. Een scooter dient 1x per jaar een onderhoudsbeurt te krijgen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe scooter?

Ga voor een Italiaans merk of een Aziatisch merk, alleen liever niet voor een Chinees merk. De Chinese scooters zien er mooi uit, maar zullen over het algemeen meer onderhoud nodig hebben dan de overige merken. Goede scootermerken zijn Honda, Yamaha, Vespa, Piaggio, Sym en Kymco

Tips bij de aanschaf van een tweedehands scooter

Koop bij voorbaat niet een scooter ouder dan 10 jaar met een maximale kilometerstand van 20.000 km. (afhankelijk van de prijsklasse). Let op scooters met schade. Als er al schade gemaakt is en er gebeurt iets in de tussentijd dan kan het dat er geen volledige dekking is van de verzekering (omdat de scooter dan al minder waard is geworden). Let op het aantal eigenaren (het liefst niet meer dan 2 eigenaren). Vraag om de onderhoudshistorie (1x per jaar moet er een beurt geweest zijn), logische kilometerstand t.o.v. de leeftijd van scooter (10 jaar oud kan meestal geen km. stand van 10.000 km. hebben).

You might be interested:  Rf Waarde Berekenen

Scoot Support verkoopt alle merken scooters zowel nieuwe scooters als tweedehands scooters. Mocht u hierover vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met 06-55551199 of stuur een mailtje naar [email protected].

Hoe bepaal je de dagwaarde van een motor?

De waardebepaling laten uitvoeren door een professional – Je kunt er ook voor kiezen om de waarde te laten bepalen door een professional. Heb je een unieke, custom motor of heeft je motor bijvoorbeeld technische mankementen of is er schade opgelopen tijdens een val? In die gevallen kun je beter voor een professional kiezen.

 • Ten opzichte van zelf onderzoek doen bespaar je hiermee ook veel tijd.
 • Je kunt de waarde laten bepalen bij de plaatselijke motorzaak, maar ook eenvoudig online.
 • Zo zijn er verschillende sites waar je na het invullen van je kenteken al snel een idee krijgt van de dagwaarde van je motor.
 • Maar ook op websites van verzekeraars kun je een idee krijgen van de waarde van je motor.

Het nadeel van online laten taxeren is dat ze de motor niet in levende lijve kunnen zien. Dit kan invloed hebben op het oordeel.

Wat is de cataloguswaarde van je scooter?

Cataloguswaarde bromfiets / scooter – Bij het vergelijken van verzekeringen maken we geen verschil in de bromfietsverzekering of scooterverzekering. Zowel de bromfiets als de scooter valt onder de bromfietsverzekering. Voor het vergelijken en afsluiten van de bromfietsverzekering dien je de cataloguswaarde in te vullen.

Is 25000 km op een scooter veel?

25000 km dat kan je dus nooit zeggen bij een scooter. als ie nog lekker rijd. waarom dan niet kopen. als er wat stuk gaat. alles is te vervangen.25000 is inderdaad best veel, je hebt grote kans dat vele onderdelen al behoorlijk versleten zijn, en dat je er dus achteraf nog veel geld aan kwijt bent om je scooter rijdende te houden.

 • Maarja als de scooter altijd netjes onderhouden is en alle onderdelen zijn tijdig vervangen, zou de scooter nog een behoorlijk eind kunnen rijden.
 • Om wat voor scooter gaat het hier en om wat voor prijs? staat er ook iets bij over vervangde onderdelen? Wat voor scooter is het eigenlijk? Kijk gewoon goed naar het ding.

Voel hoe het rijdt. Voel hoe de remmen, vering etc. zijn. Kijk als je zin hebt eens bij de vario. Er zijn zat mensen in NL die een scooter in 7000km gewoon “total loss” kunnen afraggen. Als treffend voorbeeld neem ik maar mijn oude Runner, die reed na 8000km echt dik beter dan broertjes die maar half zo oud waren.

 • Sterker nog, hij reed beter dan een nieuwe (remmen, vering, banden, etc.
 • Verbeterd) Aangezien de meeste jongeren als kansloze TBS’ers met hun scooter omspringen voorspelt dat weinig goeds voor de toestand van hun voertuig.
 • En nederlanders hebben een broertje dood aan onderhoud (kost geld he).
 • Rijden tot het er letterlijk bij neervalt.

Dus eerst goed kijken, dan kopen.25.000 is opzich niet veel en alles kan het makkelijk hebben mits er goed mee omgesprongen is. Vaak als een scooter nog goed eruitziet en vering enzo nog perfect functioneerd zal de hoge kilometer stand meestal komen door gebruik op lange afstand.

 • Scooters met bijv veel minder km worden vaak kort gebruikt, vaak in stad dorp.
 • Betekent meer drempels etc. etc.
 • Allemaal zwaarder dan dat er dagelijk 15 km ofzo mee is gereden over vlakke weg richting werk of school.
 • Maar kilometers zou ik gewoon niet teveel op letten, is hij goed kun je ‘m gewoon nemen.

Maar altijd extra goed kijken/testen van vering en remmen. Maar ook of hij constant optrekt/rijd. Is niet te zeggen, ligt helemaal aan hoe ermee omgegaan is. Motorisch hoeft het niet eens een probleem te zijn, maar denk bijv aan wiellagers, en veering.

Maar dat is allemaal te vervangen het gaat om de Piaggio Sfera, hij ziet er opzich goed uit, geen roest op de uitlaat enz. en verder moet ik denk ik dan maar zien als ik er ben. tsja roest zegt helemaal niets op je uitlaat over de staat van je blok, kijk gewoon het blok globaal na en maak een proefrit en vraag wat er mee gedaan is / vervangen is Ik heb persoonlijk nog nooit een sfera gezien die nog in orde was.

Het zijn gewoon hele oude scooters, hoeveel moet je ervoor betalen? beter neem je iemand mee die er verstand van heeft als je naar het ding gaat kijken. tsja roest zegt helemaal niets op je uitlaat over de staat van je blok, kijk gewoon het blok globaal na en maak een proefrit en vraag wat er mee gedaan is / vervangen is Roest kan wel wat zeggen over onderhoud, als er iig geen andere uitlaat op had gezeten.

 • Er zijn best nog wel goede sfera’s, ze zijn redelijk degelijk en moeten als er normaal mee omgesprongen is 25.000 km makkelijk kunnen hebben.
 • Kun je nooit zeggen.
 • Als je cilinder vesleten is kun je er een nieuwe opzetten.
 • Is je blok gaar kun je er een nieuw blok opzetten.
 • Maar als het ding gewoon goed onderhouden is zou het nog vele km’s mee moeten kunnen gaan.

: 25000 km