Dagwaarde Scooter Berekenen

Dagwaarde Scooter Berekenen

Wat is een scooter nog waard?

Dagwaarde scooter berekenen kan op twee eenvoudige manieren – Hieronder lees je hoe. De dagwaarde van je scooter is bijvoorbeeld van belang als je je scooter wilt verkopen. Eerste manier dagwaarde scooter berekenen: Door te kijken naar de leeftijd van de scooter kun je de actuele dagwaarde van het voertuig berekenen. Grofweg gaat er per maand 1,5% van de waarde van de scooter af.

Wat is de waarde van mijn Vespa?

HOW TO \

Dagwaarde scooter berekenen – Je kunt zelf gaan uitzoeken wat de dagwaarde van jouw scooter is. Kijk online naar het aanbod van vergelijkbare scooters. Zoek jouw merk en model en let daarbij ook op de tellerstand. Die is namelijk van invloed op de waarde.

 1. Zo kun je zelf eenvoudig een aardig beeld van de actuele dagwaarde van je scooter krijgen.
 2. Heb je een minder gangbaar model, heeft jouw scooter schade opgelopen of wil je het liever door anderen laten uitzoeken? Dan kun je online een gratis waardebepaling opvragen.
 3. Via ikwilvanmijnscooteraf.nl is dat heel eenvoudig.

Meld je scooter aan en je weet al snel wat de dagwaarde is. Ben je tevreden met de gestelde dagwaarde? Dan kun je ervoor kiezen meteen voor dat bedrag je scooter te verkopen. Als je alle gegevens correct en naar waarheid hebt ingevuld, dan wordt er achteraf niet onderandeld en krijg je zoals afgesproken het geboden bedrag.

Hoeveel kost een tweedehandse scooter?

Wat kost zo’n scooter nou eigenlijk? Published by on 30 April 2020 Waar moet ik jaarlijks rekening mee houden? De 2de auto de deur uit en een scooter aanschaffen? Wellicht is dit wel interessant. Nergens betalen om te parkeren, parkeer altijd voor de deur en nooit meer in de file naar je werk! Hieronder proberen wij u een globaal beeld te schetsen waar rekening mee gehouden moet worden! Aanschaf van een scooter: De kosten van het kopen van een nieuwe scooter variëren van €1750 tot €4000.

 1. Uiteraard kan je het tegenwoordig met accessoires natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt.
 2. Ga je voor een 45 kilometer variant moet je ook rekening houden met bijvoorbeeld een helm, deze gaan al vanaf €65.
 3. Goed gebruikte tweedehands scooters vind je vaak vanaf €1000.
 4. Echter is de vraag naar goed gebruikt zo groot dat het zelfs voor ons lastig is om er aan te komen.

Op websites zoals marktplaats staat natuurlijk zat, maar pas op dat je geen kat in de zak koopt! Veelal staat er al een bepaalde kilometerstand op waarbij je alweer hoog de kosten in gaat wat betreft onderhoud. Houd daar dus rekening mee! Kom desnoods langs voor een aankoopkeuring of een second opinion.

Verzekering: Elke eigenaar van een scooter is verplicht om deze te verzekeren. De premie van een scooter is afhankelijk van de dekking die je kiest, de postcode waar je woonachtig ben en natuurlijk de leeftijd van de bestuurder. Bij de dekking kan je kiezen tussen WA (wettelijk aansprakelijkheidsverzekering), WA+ beperkt Casco (verzekerd voor diefstal) of All risk (schade en diefstal).

De postcode speelt ook een grote rol. De postcode beginnend met 26 Westland is gunstiger dan de 25 van Den Haag. Hierbij word er gekeken naar het aantal meldingen van bijv. schades en diefstal en het risico hiervan bepaald. In sommige regio is de kans dus groter dat iets gebeurt waardoor de premie hoger uitvalt.

Bij het afsluiten van de polis wil de verzekeraar graag weten wie op de scooter gaat rijden om de juiste te premie te kunnen berekenen. Verzekeringen voor jongeren zijn duurder dan voor een oudere bestuurder. De verleiding is groot om jezelf (of de andere ouder) op te geven als bestuurder. Maar dit is fraude en als de verzekeraar hierachter komt heeft het grote gevolgen voor zowel jou als je kind.

Naast het zelf moeten betalen van opgelopen schade kan het ook juridische gevolgen hebben en problemen veroorzaken met het afsluiten van toekomstige verzekeringen. Veel verzekeringsmaatschappijen gaan er wel mee akkoord als je hem als zijnde ouder persoon verzekerd maar aangeeft dat er een jonger persoon op gaat rijden.

Bespreek dit vooraf om ellende te voorkomen! Wij adviseren om bij verschillende maatschappijen de verzekering te vergelijken! Brandstof (E5): Anno 2020 rijden de meeste scooter gemiddeld 1 op 35. Wij adviseren uiteraard de E5/Euro98 brandstof aan te houden, deze bevat het minste bio-ethanol! Voor de berekening gaan wij uit van de brandstofprijs €1,65 de liter, dit is op moment van schrijven.

De som is dus makkelijk, rij je gemiddeld 3000 kilometer per jaar? Dan verbrand je +/- 85 liter brandstof, maal de brandstofprijs van €1,65 komen wij uit op een totaal van €140 per 3000 kilometer. Onderhoud: Koop je een nieuwe scooter dan loop je de eerste paar duizend kilometer tegen weinig onderhoudskosten aan.

Bij de 1000 kilometer is de eerste keer dat je terugkomt en betaal je alleen de olie, dat is €12 en de rest is van onze kant. Daarna bij 3000 kilometer zit je tussen de €110 a €130. Hierna is de onderhoudsinterval om de 3000 kilometer of een jaar. Bij 6000 kilometer staat er weer een onderhoudsbeurt te wachten, meestal zit hier een achterband bij.

Ga hierbij uit van circa €200. Het volgende onderhoud is wat groter, ga hierbij ook uit van €200 a €250. Wat uiteraard ook meespeelt is hoe er met de scooter wordt omgegaan. Staat hij altijd buiten en/of wordt deze nooit gewassen dan is de kans groter dat er delen vast gaan zitten, sneller slijten, roesten en of uitdrogen.

 • Incidentele gebeurtenissen zoals schade of lekke banden zijn uiteraard niet meegerekend! Afschrijving: De afschrijving per scooter is heel verschillend! Een snorscooter is meer waardevast dan een bromscooter.
 • Vooral omdat hier gewoonweg meer vraag naar is.
 • Hou jij je scooter netjes en staat die altijd binnen, of staat die buiten en krijgt die eens per jaar een wasbeurt.
You might be interested:  Led Weerstand Berekenen Parallel

Je kan bij een scooter al snel zien hoe ermee is omgegaan. Accessoires zijn vooral een eyecatcher maar deze schrijf je natuurlijk het hardst af! De ABN AMRO en de BOVAG hanteren de volgende maatstaaf: 1e maand 6%; 2e maand 4%; 3e en volgende maand in 1e jaar 2%; 2e en 3e jaar per maand 1,5%; 4e jaar per maand 1%; 5e jaar per maand 0,5%. : Wat kost zo’n scooter nou eigenlijk?

Is een Vespa het geld waard?

Vespa kopen – Vespa is weliswaar geen goedkope scooter maar wel een van de aller beste die bovendien een bijzonder goede restwaarde heeft. Mocht je hem na een tijdje willen inruilen of verkopen dan zul je jezelf verbazen over hoeveel hij nog oplevert.

Zeer waardevast! Een Vespa kopen kan ook op afbetaling wanneer je niet over een groot geldbedrag beschikt. Deze afbetalingsregeling noemen wij leasen. Een Vespa leasen kan al voor een vast laag maandbedrag waarbij je kunt kiezen voor een termijn tussen de 36 en 72 maanden. De constructie is zo flexibel dat je probleemloos een deel zelf kunt bijbetalen om sneller klaar te zijn.

Wil je nog meer te weten komen over de Vespa? Lees dan hier de uitgebreide Vespa pagina en bekijk daar alle modellen.

Waarom zijn Vespas duur?

Veelgestelde vragen – Waarom is Vespa zo duur? Het is niet geheel zonder reden dat Vespa behoort tot de hogere prijsklasse op het gebied van scooters. Vespa maakt namelijk gebruik van de beste materialen. Daarnaast kunnen goedkopere merken natuurlijk niet tippen aan het design van de prachtige Vespa scooters.

 • Wat is de goedkoopste Vespa? De goedkoopste Vespa koop je bij Beumer de Jong voor een prijs van €3899.
 • Heb je iets minder budget, maar wil je wel graag een Vespa scooter kopen? Dan is een tweedehands Vespa scooter de perfecte keuze voor jou.
 • Wat is de beste Vespa? Wil jij rondrijden op de allerbeste Vespa scooter? Dan kun je het beste gaan voor een Vespa Sprint of een Vespa Primavera.
You might be interested:  Marathon Tijd Berekenen

Welke modellen Vespa scooters zijn er? Bij Beumer de Jong kun je terecht voor de Vespa Primavera, Vespa Sprint, Vespa Elletrica en Vespa GTS. Deze modellen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Hoe zwaar is een Vespa? Door het materiaal waarvan Vespa scooters zijn gemaakt, kunnen deze modellen nogal zwaar zijn.

Hoe duur is een Vespa Piaggio?

Onze aantrekkelijke Vespa prijzen – De zeer aantrekkelijke prijzen beginnen al vanaf €2.824 voor alle Vespa Primavera 4-takt modellen. Deze exemplaren zijn voorzien van 11 inch voor- en achterwielen, verbeterde voorvering, nieuw dashboard met boardcomputer en LED verlichting achter.

Daarnaast zijn ze ook motorisch verbeterd. De Vespa Sprint 4-takt koopt u bij ons al voor €2.929, hebben de zelfde verbeteringen ondergaan als de Primavera en zijn voorzien van 12 inch voor- en achterwielen. Ook de Vespa Sprint S in matgrijs vindt u in onze collectie voor slechts €3.079, evenals de Vespa Primavera Touring editie (een gelimiteerde oplage).

Daarnaast is de Vespa Primavera 70-jarig jubileum versie is bij ons verkrijgbaar. Voor de kleur zilvergrijs betaalt u €3.199 en de prijs van de turquoise variant bedraagt €3.399. Wacht niet langer en kies ook voor het uitmuntende rijcomfort en tijdloze design van Vespa.

Wat kost een scooter naar de sloop brengen?

Wat kost het? – De kosten voor het vrijwaren, kenteken van je naam af halen, afvoeren en recyclen bedragen 25 euro. Dan moet de scooter wel rollend zijn. Dus niet gedemonteerd, geblokkeerde wielen of op slot. In dat geval zal het bedrag iets oplopen i.v.m. extra handelingen. Geef dit a.u.b. vooraf aan om verrassingen te voorkomen.

You might be interested:  Hypotheek Voor Recreatiewoning Berekenen

Kan ik mijn scooter verkopen zonder kentekenbewijs?

Als u uw brommer verkoopt, moet u er voor zorgen dat de koper de brommer op zijn naam overschrijft en u als verkoper een vrijwaringsbewijs krijgt. Gebeurt dat niet, dan blijft u verantwoordelijk voor de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een brommer.

 • Alleen onder deze voorwaarden kunt u uw voertuig verkopen:
  • De koper is minimaal 18 jaar oud (16 jaar als het om een brommer gaat)
  • De koper woont in Nederland en is bij de gemeente ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Woont de koper in het buitenland, dan moet u samen met de koper naar een RDW-keuringsstation of RDW-balie gaan, waar het voertuig voor uitvoer aangemeld moet worden.
  • Voor de overschrijving heeft u de kentekencard met de tenaamstellingscode van het voertuig nodig. Bij een papieren kentekenbewijs heeft u alleen het Tenaamstellingsbewijs en het Overschrijvingsbewijs nodig. Bent u het kentekenbewijs (of een benodigd deel ervan) kwijt? Vraag dan eerst een nieuw kentekenbewijs aan. Bent u de tenaamstellingscode kwijt? Vraag dan een nieuwe tenaamstellingscode aan.

  Hoe moet je je scooter verkopen?

  Scooter overschrijven via een kentekenloket – Ga samen met de koper of verkoper naar het en neem het kentekenbewijs op creditcardformaat en de tenaamstellingscode, of het originele tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs mee. Vergeet daarnaast niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Een medewerker heeft de overschrijving binnen een paar minuten afgehandeld.

  Wat is de dagwaarde van een motor?

  Antwoord van Jos – ANWB Expert De dagwaarde is feitelijk gebaseerd op de staat en de conditie van een motor. Tot een leeftijd van ongeveer 10 jaar kan je daar nog een redelijke indicatie van geven. Bij een motor van inmiddels ruim 25 jaar is de enige manier een vergelijkbare motor op internet te zoeken in een zoveel mogelijk overeenkomstige staat.

  • Dat zou u als een redelijke indicatie kunnen beschouwen.
  • Overigens zal een dagwaarde in geval van bijvoorbeeld schade of total-loss door een expert beoordeeld worden.
  • De expert heeft dan de mogelijkheid de staat en conditie van de motor mee te nemen in de waardebepaling.
  • Voor prijsindicaties zie; www.motoroccasion.nl *** Reactie van pjgerrits: Geachte heer, Dank voor uw antwoord.

  Pieter J