Defam Lening Berekenen

Defam Lening Berekenen

Hoeveel kan ik lenen bij DEFAM?

Waarom lenen bij DEFAM? – De leningen van DEFAM behoren al vele jaren tot de voordeligste en verantwoordste in de markt. Dat betekent dat u doorgaans een lager rentepercentage betaalt voor een lening in vergelijking met andere kredietverstrekkers. De lagere rente zorgt ervoor dat u dus minder geld kwijt bent voor dezelfde lening.

DEFAM staat al ruim 30 jaar bekend als dé specialist in verantwoord geld lenen. Zo krijgt u altijd de lening die het beste bij uw situatie past. U kunt vanzelfsprekend de lening gebruiken voor diverse bestedingsdoelen, zoals bijvoorbeeld een auto, camper of een verbouwing. Bij DEFAM kiest u uit twee overzichtelijke leningen, met leenbedragen van 5000 euro tot 75.000 euro.

U kunt bij DEFAM terecht voor een aantal leenvormen;

Is DEFAM betrouwbaar?

DEFAM en de Autoriteit Financiële Markten – DEFAM noemt zichzelf specialist in verantwoord lenen. Alles wat DEFAM doet, wordt gecontroleerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM), Deze instantie houdt toezicht op alle kredietverstrekkers in Nederland.

Hoe snel goedkeuring Defam?

Binnen enkele werkdagen na het aanvragen van de lening is de lening al goedgekeurd en overgemaakt.

Waarom opnieuw identificeren Defam?

Online identificatie: zo werkt het Door uw identiteit te controleren weten we zeker dat elke klant van ons de persoon is die hij zegt te zijn. Wij als verantwoord kredietverstrekker vinden het belangrijk om over de juiste gegevens te beschikken. Zo gaan we veilig om met uw leningen en zorgen ervoor dat u verantwoord gebruik kunt maken van onze producten.

 • Daarnaast is dit onze wettelijke verplichting volgens de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering (Wwft).
 • Als u zich niet identificeert, kunnen wij uw gegevens niet met zekerheid actualiseren.
 • Dit kan gevolgen hebben voor uw product(en) en onze dienstverlening.
 • Ja, als u een brief van ons heeft ontvangen moeten wij u gegevens actualiseren.

De hoogte van uw lening maakt voor de actualisatie niet uit. Heeft u een brief ontvangen die niet voor u bestemd is, dan verzoeken wij u vriendelijk om deze brief te retourneren en de reden van het retour zenden op de envelop te vermelden. De code is 90 dagen geldig vanaf de eerste brief.

 • Is deze verlopen of lukt het u niet om in te loggen? Neem contact op met ons via 088 – 949 0001 (maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur).
 • U kunt zich identificeren met een geldig paspoort, een geldige identiteitskaart (ID-kaart) of een verblijfsdocument.
 • Een geldig Nederlands rijbewijs heeft de voorkeur, maar dan moet u wel de Nederlandse nationaliteit bezitten.
You might be interested:  Maandlasten Hypotheek Berekenen Eigen Huis

Zo niet, gebruik dan een buitenlands paspoort of een EU-identiteitskaart voor de online identificatie. Dit is meestal in een paar minuten afgerond. Let op: lukt het niet binnen 15 minuten, dan verloopt de sessie en moet u opnieuw beginnen. Probeer het later opnieuw.

Lukt het dan nog steeds niet? Neem contact op met ons via 088 – 949 0001 (maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur). U start het online identificatieproces op laptop of PC, maar na het inloggen wordt u gevraagd verder te gaan op uw smartphone. Het is namelijk belangrijk dat de foto’s van uw identiteitsbewijs en van uzelf van hoge kwaliteit zijn.

Een smartphone is daar het meest geschikt voor. De camera’s van tablets, PC’s en laptops zijn kwalitatief niet goed genoeg. Dan loopt u groot risico dat de foto wordt afgekeurd. Wij vergelijken uw selfie met de foto op uw identiteitsbewijs. Zo weten we zeker wie u bent.

Het identificatieproces verloopt via een app. Deze moet u downloaden op uw smartphone. Via de QR-code komt u meteen in de App Store of de Google Play Store. Veel smartphones scannen een QR-code automatisch als u de camera op de code richt. Werkt dit niet? Zoek dan op ‘ALFAM Identificatie App’ in de Google Play Store of Apple App Store.

Misschien kunt u eenmalig de smartphone van uw tussenpersoon of een familielid, vriend of collega gebruiken. Na gebruik verwijdert u de app. Uw gegevens worden niet op de smartphone of in de app opgeslagen. U krijgt een melding op uw scherm dat u het proces heeft voltooid.

 • Let op: dit betekent niet dat uw identificatie akkoord is.
 • Deze wordt door ons beoordeeld.
 • Bij goedkeuring gaat uw kredietaanvraag verder.
 • Wordt uw identificatie afgekeurd, bijvoorbeeld omdat de foto’s niet goed zijn gelukt, ontvangt u hierover een brief en moet u zich opnieuw identificeren.
 • Het is goed dat u alert bent.
You might be interested:  Vierkante Meter Driehoek Berekenen

Het identificatieproces staat op defam.nl, de officiële webpagina van Defam. Vertrouwt u het niet? Neem contact op met ons via 088 – 949 0001 (maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur). De app is alleen bedoeld om uw gegevens en foto’s veilig naar ons door te sturen.

Deze informatie wordt niet in de app of op uw smartphone opgeslagen. U kunt de app na afloop verwijderen. De foto op uw identiteitsbewijs gebruiken we voor identificatie en controle van uw gegevens. Deze foto wordt samen met de selfie opgeslagen om te bewijzen dat we u correct hebben geïdentificeerd. Wij gaan zorgvuldig met uw foto’s om.

U bent niet verplicht om uw BSN aan te leveren voor identificatie. Als kredietverstrekker mogen we uw BSN wel opslaan en verwerken. Hierdoor kunnen we u alsnog om uw BSN vragen. Wilt u meer weten over hoe wij omgaan met gegevens? Lees dan ons privacy statement:,

Hoe lang duurt het voor een lening goedgekeurd is?

Hoelang duurt het voordat een lening is goedgekeurd? Vanwege onze jarenlange ervaring en goede samenwerking met kredietverstrekkers kunnen onze leningadviseurs snel voor jou de beste lening vinden met de meest gunstige voorwaarden. Vraag je een offerte aan, dan heb je binnen 24 uur al ons vrijblijvende aanbod.

Nadat je het aanbod ondertekend terug hebt gestuurd (met eventueel wat aanvullende documenten), kan de bank de lening meestal binnen een dag goedkeuren. Van aanvraag tot het moment dat het geld op je rekening staat, duurt dit proces vaak slechts 2 tot 3 werkdagen. Ontvang een gratis en vrijblijvende offerte.

: Hoelang duurt het voordat een lening is goedgekeurd?

Waar kan ik snel geld lenen zonder BKR toetsing?

Lening afsluiten zonder BKR toetsing – Lening.nl U wilt geld lenen zonder BKR toetsing? Dat is helaas voor u niet mogelijk. In Nederland moeten kredietverstrekkers namelijk verplicht toetsing doen bij het BKR alvorens ze een krediet mogen verstrekken.

 • Alle banken en kredietverstrekkers zijn deelnemer bij het BKR.
 • Heeft u een negatieve registratie? Dan is de kans aanwezig dat u geen geld kunt lenen.
 • Zelfs wanneer deze registratie/codering een aantal jaren geleden is gegeven.
 • Pas na 5 jaar verdwijnt een codering.
 • Toch zijn er nog steeds geldverstrekkers in Nederland die toch een lening verstrekken aan consumenten met een negatieve BKR-registratie.
You might be interested:  Break Even Roas Berekenen

Hieronder leest u daar meer over.

Hoeveel geld krijg je als je maximaal leent?

Studiefinanciering hbo en universiteit

Thuiswonend Uitwonend
Aanvullende beurs maximaal € 416,00 € 416,00
Lening € 266,97 € 266,97
Collegegeldkrediet € 192,83 € 192,83
Totaal studiefinanciering € 986,10 € 1315,00

Hoeveel geld mag je Onderhands lenen?

Onderhandse lening: de meestgestelde vragen: –

 • Hoe werkt een onderhandse lening? Bij een onderhandse lening leen je geld bij familie of vrienden in plaats van een officiële financiële instantie. Je maakt onderling afspraken met je familie of vrienden over de voorwaarden van de onderhandse lening en het is verstandig om deze afspraken vast te leggen in een contract.
 • Hoeveel geld mag je lenen bij een onderhandse lening? Aan een onderhandse lening is geen maximumbedrag verbonden. Bedenk wel dat je een marktconforme rente moet betalen. Anders wordt de lening gezien als een schenking en krijg je een naheffing van de Belastingdienst. Bij een onderhandse lening betaal je dus ook rente.
 • Wat is schenkbelasting? Aan een schenking is een maximum verbonden door de Belastingdienst. Als je geen of weinig rente over je onderhandse lening betaalt, zal de Belastingdienst de lening beschouwen als een schenking en kan je worden verplicht tot het betalen van schenkbelasting, Dit kan oplopen tot 40%!
 • Wat is de minimale rente van een onderhandse lening? Je bent bij een onderhandse lening verplicht een marktconforme rente te betalen. Je mag 25% afwijken van de rente die kredietverstrekkers vragen. Hoeveel dit rentepercentage is, verschilt per jaar. Als kredietverstrekkers 8% vragen, moet je dus minimaal 6% rente afspreken bij een onderhandse lening. Er is wel een maximum rente aan een onderhandse lening verbonden: die bedraagt maximaal 10%.

Hoeveel inkomsten lening?

Om te weten hoeveel loon u aan een particuliere lening kunt besteden, bestaat er een handige vuistregel: u houdt best een derde van uw netto-inkomen opzij om de lening af te betalen. U kan ook uw huidige vaste kosten gedetailleerd in kaart brengen – met wat rest kan u uw lening afbetalen.