Energie Kosten Berekenen

Energie Kosten Berekenen
Je kan op verschillende manieren je energiekosten berekenen – Je energiekosten bestaan voor een deel uit vaste kosten per jaar, of je nu veel gebruikt of niet. Het grootste gedeelte van je energiekosten zijn voor je gebruikte stroom of gas. Dat noemen we ook wel de variabele kosten. Maak voor jezelf de optelsom met deze basisformule

 1. Je totaal variabele leveringskosten per kWh stroom x de hoeveelheid stroom die je gebruikt = je stroomkosten
 2. Je totaal variabele leveringsleveringskosten voor elke m 3 gas x de hoeveelheid gas die je gebruikt = je gaskosten
 3. Plus vaste leveringskosten stroom
 4. Plus vaste leveringskosten gas
 5. Plus netbeheerkosten elektriciteit
 6. Plus netbeheerkosten gas
 7. Min Vermindering Energiebelasting/Heffingskorting Energiebelasting
 8. Min eventueel een bedrag van de overheid om huishoudens te helpen bij hoge energieprijzen
 9. Het totaalbedrag (optelling 1 t/m 8) delen door 12 voor de energiekosten per maand

Wat is een normaal bedrag voor energie?

Veelgestelde vragen over energieverbruik – Wat is gemiddeld energieverbruik per maand? Volgens het Nibud gebruikt een Nederlands huishouden per jaar gemiddeld 1.200 kubieke meter (m3) gas. Het gemiddelde stroomverbruik is 2.800 kilowattuur (kWh) stroom.

Hoe bereken je energiekosten? Bij de berekening van je energiekosten hou je rekening met je stroomverbruik en eventueel gasverbruik. Je energiekosten bevatten niet alleen het variabele leveringstarief per hoeveelheid energie die je gebruikt per maand. Maar ook vaste kosten en overheidsheffingen. Met een slimme meter kun je je energiekosten altijd terugvinden in Mijn Vattenfall.

En kunnen we je advies geven over welk type tarief gunstig is. Een enkeltarief of een combinatie van een normaal tarief voor overdag en een daltarief tussen 23.00 en 07.00 uur. Hoe kan ik mijn energieverbruik berekenen? Heb je nog een gewone meter, dan bereken je energieverbruik door het verschil in meterstanden te bepalen.

 • Je neemt je laatste meterstanden op.
 • Daar trek je de vorige meterstanden van af.
 • Het getal dat overblijft is de hoeveel energie die je hebt gebruikt.
 • Je verbruik en de bijbehorende kosten kun je altijd terugzien op je jaarafrekening,
 • Heb je een slimme meter, dan berekenen we automatisch je energieverbruik.
You might be interested:  Draagkracht Houten Balk Berekenen

En vind je die ook terug in de Energie-app en Mijn Vattenfall.

Hoe je energierekening berekenen?

Bereken uw energieverbruik en maak de vergelijking Veel mensen vragen zich af waarom energieverbruik berekenen nodig is en waarvoor dit heel nuttig kan zijn om te besparen op energie. Het antwoord is simpel. Het uitrekenen van uw energieverbruik is gemakkelijk en als je dit weet kan je een gedetailleerde vergelijking maken tussen de verschillende leveranciers en daarmee de beste en goedkoopste keuze maken.

Als je bijvoorbeeld een vergelijking maakt tussen de elektriciteitsproducenten via deze website, krijg je een veel betere vergelijking die persoonlijk voor jou is. Als je dit niet weet, krijg je alleen maar een berekening die gebaseerd is op standaardwaarden. Jouw verbruik is, zoals eerder vermeld, makkelijk te berekenen.

Op deze website kan je een uitgebreid formulier vinden dat je moet invullen en daardoor krijg je de beste berekening van uw energieverbruik. Je kan jouw verbruik ook per apparaat zelf uitrekenen. Je vermenigvuldigt het aantal uren dat het apparaat per dag in gebruik is met het aantal dagen dat je het apparaat gebruikt.

 • Dit vermenigvuldig je met het vermogen van jouw toestel, uitgedrukt in watt.
 • Het bedrag wat hieruit komt, deel je door 1000 (dit om het aantal watt om te zetten naar kilowatt).
 • Zo heeft heb je het aantal kWh uitgerekend van jouw apparaat.
 • Door energie te vergelijken kunt u jaarlijks honderden euro’s besparen.

Wilt u ook profiteren van de goedkoopste energieprijzen? Door uw persoonlijke gegevens in te vullen, kunt u de prijzen van leveranciers met elkaar vergelijken. Heeft een energiefactuur bij de hand? Dan is het overstappen binnen vijf minuten geregeld! : Bereken uw energieverbruik en maak de vergelijking

Hoeveel betaalt een gemiddeld gezin aan energiekosten?

Een gezin met een tweevoudige meter, een elektriciteitsverbruik van 3.500 kWh per jaar en een gemiddelde maandpiek van 4,26 kW betaalt gemiddeld 375 euro (inclusief btw) nettarieven in 2022. Dat is 87 euro of 19 procent minder dan dit jaar.

You might be interested:  Wattage Berekenen Fietsen

Wat kost 1 kWh gas vandaag?

Gasprijs vandaag per kWh – Door energietarieven te vergelijken is het mogelijk om een hoop te besparen op je maandelijkse lasten. De energietarieven, maar ook de dienstverleningen, kunnen sterk verschillen per leverancier. Daarnaast hebben de hoge gasprijzen van 2021 en 2022 laten zien hoe belangrijk het is om een goed energiecontract te hebben bij de juiste leverancier.

In de vergelijking hieronder zijn alle gascontracten van alle energieleveranciers in Vlaanderen op 17 juni 2023 weergegeven (exclusief speciale contracten en coöperaties). Gebruik de CallMePower energie vergelijker om alle contracten te vergelijken. Huidige tarieven in juni 2023, tarieven met een “-” zijn niet beschikbaar of nog niet gekend.

De getoonde prijzen betreffen de energiekost en zijn inclusief btw. Bijkomende nettarieven en heffingen zijn niet inbegrepen in de getoonde prijs. De prijzen zijn afkomstig van de tariefkaarten en betreffen de huidige prijzen in deze maand. Gebruik de CallMePower energievergelijker om alle contracten te vergelijken. Energieleveranciers vergelijken? Bel CallMePower voor een gratis vergelijking van alle energieleveranciers. (Wachttijd bedraagt momenteel: 1 minuut ) Energieleveranciers vergelijken? CallMePower belt je gratis terug of bel ons op maandag – vrijdag van 8:00 – 19:00 uur en zaterdag van 8:30 – 17:30 uur.

Hoe wordt mijn energiefactuur berekend?

Je vraagt je misschien af hoe wij dat doen, je energieverbruik berekenen. Wel, we baseren ons op je meterstanden. Je verbruik wordt gefactureerd op basis van het aantal kilowattuur (kWh), ongeacht de energiebron. Om je energiefactuur te berekenen, wordt je verbruik (in kWh) vermenigvuldigd met de kost per kWh.