Energiekosten Berekenen Eneco

Energiekosten Berekenen Eneco

Wat kost 1 m3 gas Eneco 2023?

Alle energietarieven onder prijsplafond, inclusief vaste contracten voor 1 en 3 jaar Sinds afgelopen najaar zijn de energietarieven dalend. Deze gunstige prijsontwikkeling zet zich voort. Eneco biedt per 1 juni 2023 een vast contract voor 3 jaar aan tegen een tarief van € 1,24167 per m 3 en € 0,33771 per kWh*.

  • Daarmee biedt Eneco nu twee verschillende vaste contracten aan (looptijden van 1 en 3 jaar) met prijzen onder het prijsplafond.
  • Daarnaast dalen ook de variabele tarieven verder.
  • Deze zijn voor klanten die in juli een nieuw tarief ontvangen vastgesteld op € 1,27635 per m 3 en € 0,33820 per kWh.
  • Lanten die op zoek zijn naar zekerheid over hun energietarieven hebben vanaf 1 juni weer meer keus.

Zij kunnen voor de komende winter een vast contract voor een jaar afsluiten of zij kunnen het tarief gelijk vastleggen voor een periode van drie jaar.

Looptijd contract Gas* Stroom*
3 jaar € 1,24167 € 0,33771
1 jaar € 1,23223 € 0,33108

Tarieven zijn inclusief energiebelasting en 21% BTW en 1 week geldig. Bij het afsluiten van een vast contract na 1 juni 2023 geldt voortaan het nieuwe opzegbeleid van toezichthouder Autoriteit Consument en Markt. Hierbij wordt de opzegboete bepaald aan de hand van het resterende verwachte verbruik voor de resterende looptijd van het contract en het verschil in tarief tussen het bestaande contract en een actueel tarief voor een vergelijkbaar contract dat geldt op moment van opzeggen. Het variabele tarief voor juli gaat gelden voor ongeveer een derde van de klanten met een variabel contract. Klanten met dit tarief worden 30 dagen voor de datum waarop het nieuwe tarief ingaat geïnformeerd. : Alle energietarieven onder prijsplafond, inclusief vaste contracten voor 1 en 3 jaar

You might be interested:  Zzp En Loondienst Berekenen

Wat is de prijs van 1 kWh bij Eneco?

Eneco’s variabele stroomtarief onder prijsplafond in april De groep Eneco klanten die in april een nieuw variabel tarief ontvangt, krijgt voor stroom een tarief onder het prijsplafond. De tarieven zijn vastgesteld op € 1,49999 per m3 gas en op € 0,39444 per kWh voor stroom, inclusief energiebelasting en 21% btw.

Met dit tarief gaan klanten circa 50%* omlaag ten opzichte van hun huidige tarief. “Wij zetten ons altijd in om klanten zo snel mogelijk mee te laten profiteren van dalende energieprijzen. Het is nu mogelijk om het stroomtarief onder het prijsplafond aan te bieden. Dat is fijn voor onze klanten, want in de periode van april tot en met juni heeft stroom meer invloed op de energiekosten.

Daarnaast besparen we direct op de overheidsuitgaven voor het prijsplafond”, aldus Selina Thurer, Chief Customer Officer bij Eneco. “Al eerder lieten wij weten dat het dankzij de dalende markt ook weer mogelijk is om een vaste prijs contract aan te gaan.

  1. Een interessante optie voor alle consumenten die op zoek zijn naar iets meer zekerheid over hun energiekosten.” Dalende lijn Na een piek in de energietarieven in oktober vorig jaar, zijn de variabele tarieven nu al weer zes maanden dalend.
  2. Sinds het begin van 2023 zijn de tarieven inclusief belastingen al met ruim de helft afgenomen.

Het variabele tarief voor april gaat voor ongeveer eenderde van de klanten met een variabel contract gelden. Klanten ontvangen de tariefinformatie 30 dagen voor de datum waarop het nieuwe tarief ingaat. *Het tarief voor deze groep klanten is momenteel € 3,04255 per m3 voor gas en € 0,75780 per kWh voor stroom.

You might be interested:  Stroomsnelheid Berekenen Met Druk

Hoeveel betaal je voor gas bij Eneco?

Variabel tarief Eneco in maart verder omlaag De prijzen op de internationale energiemarkten dalen sinds afgelopen najaar en dat geldt ook voor de tarieven van Eneco. De variabele tarieven voor maart 2023 zijn vastgesteld op € 1,82557 per m3 gas en op € 0,46180 per kWh voor stroom, inclusief energiebelasting en 21% btw. “De hoge energieprijzen van het afgelopen jaar zorgen helaas bij veel huishoudens en bedrijven voor financiële zorgen”, aldus Thurer. “Gelukkig dalen de prijzen op de internationale markt sinds het najaar en dat voordeel berekenen wij vanzelfsprekend door aan onze klanten.

Eneco doet dat nu voor de vijfde maand op rij. Gezien de huidige prijsontwikkelingen op de internationale energiemarkten hopen we deze daling ook in de nabije toekomst voort te zetten.” Vertraging In het doorberekenen van de dalende prijzen op de internationale energiemarkten zit enige vertraging. Eneco houdt bij de inkoop van energie rekening met de 30 dagen informatietermijn over nieuwe tarieven voor klanten.

Vervolgens gelden de tarieven momenteel in principe voor 3 maanden, zodat op de korte termijn pieken en dalen op de markt worden opgevangen. Het nieuwe tarief gaat voor ongeveer eenderde van de klanten met een variabel contract gelden. Klanten ontvangen de tariefinformatie 30 dagen voor de datum waarop het nieuwe tarief ingaat.

Heeft Eneco variabele tarieven?

Als je een energiecontract bij ons afsluit, kun je kiezen tussen een contract met vaste- of variabele tarieven voor stroom en gas. Welk contract het beste bij jou past hangt af van je wensen. Ga je voor zekerheid of kies je liever voor flexibiliteit? Op deze pagina leggen we je de verschillen tussen de contracten uit.

You might be interested:  Rabobank Hypotheek Berekenen Zzp

Kan Eneco vast contract veranderen?

De looptijd van je contract aanpassen Je kunt 3 maanden voor het einde van je contract kosteloos overstappen op een ander contract van Eneco. Dan hoef je geen opzegboete te betalen. Je kunt de looptijd van je contract of de startdatum van de levering aanpassen door contact op te nemen met onze Klantenservice.

Is Eneco een goede leverancier?

Eneco krijgt een score van drie sterren op vijf volgens de klachtenindicator van de Vlaamse energieregulator VREG. Hoe meer sterren, hoe minder tweedelijnsklachten per 5.000 huishoudelijke afnemers.