Funko Pop Waarde Berekenen

Funko Pop Waarde Berekenen
De Funko Pop App De officiële App van Funko kan je installeren op jouw gsm of computer. Als je de App op jouw gsm hebt staan, dan de barcode van jouw Pop’s scannen en dan krijg je ineens de huidige waarde van jouw Pop te zien.

Welke funko Pops stijgen in waarde?

Funko Pops stijgen niet altijd in waarde – Funko Pops stijgen niet altijd in waarde. Als de exemplaren bijvoorbeeld exclusief, Limited, Chase en Vaulted zijn, is het bekend dat deze in waarde stijgen, maar kunnen vervolgens een plotselinge prijsdaling hebben. Je weet gewoon nooit hoe de prijzen zullen uitvallen.

Wat is de meest waardevolle Funko Pop?

De 5 duurste en zeldzaamste Funko Pops in 2022! Funko Pops kunnen dalen in waarde, maar ook flink stijgen! Soms scoor je ergens een Funko Pop, die naar een jaar flink wat meer waard kan zijn. Wist je al dat je de huidige waarde van je Funko Pop kan volgen via de Funko app of via Poppriceguide.com? Zo kan je bij houden of jouw Funko Pop nu in waarde aan het stijgen is, of juist aan het dalen.

 • Was je er al vroeg bij een paar jaar geleden met het verzamelen van Funko Pops? Dan is er een grote kans dat je een aantal Funko Pops in bezit hebt met een hoge waarde! Onderstaande Funko Pops zijn op dit moment (april 2022) de Funko Pops met de hoogste waarde.
 • En deze waarde is echt enorm hoog! Zo start de eerste Funko Pop in deze lijst met een waarde van bijna 10.000 euro! Nee, dat is geen komma, maar een punt.

TIENDUIZEND EURO! Wow! NUMMER 5 We starten met de Freddy Funko (Bloody) Jaime Lannister! Jaime heeft maarliefst een waarde van 9980 dollar (omgerekend 9152 euro) en was alleen verkrijgbaar tijdens de San Diego Comic Con in 2013! Van deze Funko Pop zijn er maar 12 gemaakt! NUMMER 4 Freddy Funko Count Chocula (Glow in the Dark) staat op nummer 4 met een huidige waarde van 10.000 dollar! Er zijn er maar 12 stuks van gemaakt en was alleen verkrijgbaar tijdens de San Diego Comic Con in 2011. NUMMER 3 Op de 3e plaats: Freddy Funko Batman (Black Suit)! Van Freddy zijn er maar 12 gemaakt en was exclusief verkrijgbaar op de San Diego Comic Con in 2013. Freddy is nu zo’n 12.390 dollar waard! Dat is omgerekend 11.362 euro! NUMMER 2 Op nummer 2 vinden we de Clockwork Orange (Glow in the Dark) met een waarde van 13.400 dollar! Dat is maarliefst 12.288 euro! Deze zijn allemaal gesigneerd en met de hand genummerd door Brian Mariotti. Er wordt aangenomen dat er in die tijd minstens 6 werden gegeven aan enkele van de grootste Funko verzamelaars. Er zijn in totaal maar 12 stuks van deze Funko Pop gemaakt. NUMMER 1 Op nummer 1 staat de Stan Lee (Superhero) (Platinum) (Metallic) Comikaze 2015 Exclusive met een waarde van 20.000 dollar! Dat is ruim 18.336 euro! Daar kan je zeker wel een leuke auto van rijden! Van deze Funko Pop zijn er maar 10 van gemaakt en is inclusief handtekening van Stan Lee met certificaat van echtheid! Welke Funko Pop heeft de meeste waarde in jouw collectie? : De 5 duurste en zeldzaamste Funko Pops in 2022!

Hoe kan je zien of een Funko echt is?

Hoe herken je een neppe Funko Pop? Met de Funko markt die steeds groter en groter wordt, en steeds meer verzamelaars trekt, spelen veel sites en verkopers daar natuurlijk op in. Websites zoals Wish, Aliexpress, Ebay, etc, vinden we steeds meer en meer Funko producten! En dat brengt een belangrijke vraag met zich mee.

zijn ze wel echt? Verschillende Funko producten uit China, al heeft Funko daar ook zijn eigen fabrieken staan, zullen echt lijken maar zijn alles behalve dat! Natuurlijk kunnen de boven genoemde sites daar niks aan doen en ook op deze website zijn een aantal externe verkopers met wel daadwerkelijke echte Funko producten.

Maar daarvoor hebben we hier een kort lijstje voor hoe je nou een neppe Funko Pop kan herkennen! De eerste hint die kan duiden op een nepper is de prijs! De Spider-man (Upside down) (40 dollar waard momenteel) voor 5 euro gloednieuw in verpakking of een Unmasked Darth Vader (110 dollar waard momenteel) voor 15 euro moeten al een paar alarmbelletjes doen rinkelen! Als de prijs te mooi is om waard te zijn, zal de Pop hoogstwaarschijnlijk een nepper zijn! En dan nog een andere factor die een neppe Pop kan verraadden. ⚠ Waarschuwing voor de mensen die de Pop’s In The Box houden de volgende tekst kan schadelijk zijn! ⚠ Want als je de Pop uit het doosje haalt en even onder zijn voeten kijkt moet hij daar een stempel met nummer hebben. Wat er meestal uitziet als hierboven: A185. Een neppe Pop heeft deze meestal niet! En dit is meer eentje voor de kritische kijker of iemand met zeer scherpe ogen. Het verf werk wat verricht is op de Pop kan er nogal slordig uitzien. Ook al kan dit zeer moeilijk te zien zijn zelfs als je de echte naast de neppe houdt, kan je het meestal zien aan de ogen, of de mond, die een net iets andere vorm heeft! De huidskleur kan ook iets verschillen dan de echte Pop of een kleine afwijkingen in de kleding! Iets anders waar je een iets mindere scherpe blik voor zal hebben is de doos! Hier kunnen ook vele mankementen aan zitten bijvoorbeeld dat de doos er nogal wazig uitziet. Dit is nogal een tricky iets om meteen op te vallen als een nepper. Doosjes die te lang in de zon hebben gestaan kunnen namelijk hetzelfde effect hebben, of het nou bij iemand thuis voor het raam heeft gestaan of in een etalage van een winkel.

Net zoals de Funko Pop hebben ook de doosjes een stempel onderaan de doos. Alhoewel de oudere Pop varianten nog stickers hebben met de productie datum erop, hebben nieuwere een stempel die moeilijker te vervalsen zijn.Je kunt het beste een doosje opzoeken van een echte Funko Pop, om ze vervolgens te gaan vergelijken.

Het zijn vaak de kleine dingetjes. Van een minder gedetailleerde box art van een Funko pop (personage), tot aan nummers die rechts boven niet goed gecentreerd staan in het cirkeltje en een slechte uitsnijding van de witte randen (ongelijk of heel dun). Bij het online kopen, ongeacht wat het item is, weten we allemaal dat veel vervalsingen uit China komen. Dit is niet anders als het om pops gaat. Dit wil niet zeggen dat alle koopwaar die uit China komt nep is, maar je moet rekening houden met alle eerdere informatie in dit bericht.Er worden steeds meer ”slimme” neppe Funko Pops verkocht, waarbij het heel erg moeilijk is om te zien of het om een neppe Funko Pop gaat. Hopelijk zijn dit wat behulpzame hints die je kunnen helpen een neppe Funko Pop te spotten. Het zal altijd lastig blijven omdat duizenden dingen kunnen afwijken of wat dan ook. Maar dit zijn de meest voorkomende ‘problemen’ die een nepper heeft en hopelijk heb je er wat aan! Heb je zelf hints of tips of ben je er zelf een die in bezit is van een neppe Funko Pop? Deel die vooral, zodat we elkaar een beetje kunnen helpen om er voor te zorgen dat er geen neppe Funko Pops in iemands kast komen te staan! Heb je twijfels over de echtheid van je Funko product? Vraag het aan onze Funko experts in de ! : Hoe herken je een neppe Funko Pop?

Waar kan ik funko Pops verkopen?

Hoe groot is jouw collectie? – Funko Pops zijn veel waard, en hoe groter jouw collectie is, hoe makkelijker jij deze kunt verkopen! Back To The Toys is geïnteresseerd in jouw collectie, dus show hem aan ons! Wil jij je Funko Pop collectie verkopen? Vanaf een minimaal aantal van 30 Funko producten kopen wij graag je collectie van je over! Ook hebben we interesse in echte grails van hogere waarde.

You might be interested:  Verbruik Per Km Berekenen

Wat is een Funko Pop waard?

Funko app – Je kunt op je smartphone de Funko app installeren om je verzameling bij te houden! Hoe leuk is dat? Je houdt zo een goed overzicht van alle verzamelfiguren die je al hebt en kunt meteen de waarde ervan zien. Ook kun je jouw verlanglijst bijhouden, zodat je bijvoorbeeld weet wat je voor je volgende verjaardag kunt vragen.

 • De app houdt precies bij hoeveel Funko Pops je hebt en wat de totale waarde is.
 • Je kunt ze ook sorteren op waarde of serie.
 • Zelf spaar ik ook Funko Pops en heb ik inmiddels een collectie van 52 pops.
 • De totale waarde hiervan is op dit moment 578 euro, maar dat schommelt nogal.
 • Gemiddeld zijn de normalere Funko’s rond de 10 tot 20 euro in de winkel en is dat ongeveer ook de waarde die de app aangeeft.

Het kan dan wel erg leuk zijn als je een Funko redelijk goedkoop hebt weten te bemachtigen en die in de app toch veel meer waard blijkt te zijn! Ben je benieuwd welke Funko Pops ik zoal verzamel? Hier een overzichtje:

The Powerpuff GirlsWilly WonkaPusheenDoctor WhoRugratsFrozenChristopher RobinHarry PotterThe Nightmare Before ChristmasMy Little Pony

Omdat er van sommige series zó veel verschillende Funko’s zijn, heb ik die uiteraard niet allemaal compleet. Soms heb ik alleen de leukste van een bepaalde serie en besluit ik om de rest niet te sparen. En daarnaast heb ik nog een aantal losse Funko’s waarvan ik niet de hele serie wil sparen of waar er simpelweg maar één in die serie is: Ed Sheeran, Hey Arnold, The Lion King, Disney Animation, The Wild Thornberrys, Spongebob Squarepants, Lilo and Stitch.

Wat kun je doen met funko Pops?

Wat kun je ermee? – De Funko Pops zijn er vooral om te verzamelen, om naar te kijken of om mee te spelen. Je kunt er dus verder niet iets specifieks mee. Het verzamelen van de vinyl figuurtjes is echter wel een dure aangelegenheid. De goedkoopste poppetjes kosten namelijk vaak al meer dan tien euro. Laat je kind spelen met Barbies en andere poppen want onderzoek wijst uit dat dat essentieel is voor hun ontwikkeling Reageer op artikel: Nieuwe rage: wat zijn Funko Pops en wat kun je ermee?

Hoeveel funko Pops zijn er in totaal?

Verzamelen – Als kind heb ik heel wat verzameld. Van postzegels tot Jommeke-strips. En laat dat nu ook een van de leukste dingen aan Funko Pops zijn: het verzamelen. Let op, want het kan een dure hobby worden. Funko Pops zijn niet goedkoop, maar het goede nieuws is dat ze vaak wel goed hun waarde behouden.

We raden echter niet aan om Funko Pops enkel te verzamelen als investering, maar wel omdat je ze leuk vindt. Hoe begin je met Funko Pops verzamelen? Er zijn op dit moment meer dan 20.000 verschillende Funko Pops. Hoe begin je daar in godsnaam aan? Je kan natuurlijk eender welke Funko Pops verzamelen, bijvoorbeeld de Pops die jij erg leuk vindt.

Maar de meeste verzamelaars willen graag volledige series verzamelen. Een serie is eigenlijk een lijn van poppetjes die binnen 1 thema horen. De zoektocht naar de ontbrekende poppetjes maakt het verzamelen zo leuk. Voorbeelden van populaire series zijn: • Harry Potter • Game of Thrones • Frozen • Nightmare Before Christmas • Marvel • My Little Pony • Disney • Fantastic Beasts • Star Wars • South Park Hoe hou ik mijn verzameling Funko Pops bij? Er bestaat een speciale Funko app waar je je verzameling op kan bijhouden.

Wat is een Chase Funko Pop?

De verschillende versies van de Funko Pop! Misschien heb je hier en daar wel eens gehoord over “exclusives”, of zie je ergens een Funko Pop met een wat hogere prijs te koop staan. Welke versies zijn er dan beschikbaar? We gaan het in deze blog uitleggen! 1. Normaal Je hebt ten eerste natuurlijk de normale Funko Pop. Een Funko Pop zoals velen anderen. Herkenbaar aan zijn groot hoofdje met grote zwarte ogen en soms zonder mond.

 • 2. Chase
 • 3. Clear/Translucent

Een Chase ziet er iets anders uit dan een normale Funko Pop. Vaak hebben chase pops een andere kleur en kun je ze herkennen aan hun unieke chase sticker op de buitenkant van het doosje. Je hebt 1 op 6 kans, of soms zelfs maar 1 op 72 kans om een chase Funko Pop te krijgen, ze worden namelijk door Funko tussen de normale Pop figuren geleverd aan de retailers! Helaas worden deze dan meestal door de retailers apart verkocht voor een hogere prijs.

 • Verkrijgbaar in heel wat minder aantallen dan de gewone Funko Pop, maar erg verzamelwaardig, zijn de clear en translucent Funko Pops! Clear Funko Pops zijn helemaal transparant en ook in combinatie met bloed spetters of als chase verkrijgbaar.
 • De translucent Funko Pops zijn doorzichtig, maar hebben vaak een blauwige gloed.

Soms zijn alleen bepaalde delen van het lichaam doorzichtig.

 1. 4. Metallic

Een Metallic Funko Pop is een normale Funko Pop, met dezelfde kleuren en design, in een mooie afwerking van metaalachtige verf! De Metallic Funko Pops zien er hierdoor robotachtig uit.5. Chrome Chrome Funko Pops zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, inclusief goud, zilver, paars, groen etc. Als de chrome Pops op de markt komen kun je ze nog redelijk makkelijk kopen, maar na een tijdje wat moeilijker verkrijgbaar!

 • 6. Bloody (Blood Splattered)

Deze Funko Pops hebben meestal bloed spetters over hun lichaam, gezicht en wapen. Meestal te zien bij de horror Funko Pops! 7. Flocked Een “flocked” Funko Pop betekent dat hij bedekt is met zachte, pluizige vezels. De vezels zijn klein en voelen aan als fluweel of vilt. Veel Funko pops hebben zogenaamde “limited edition flocked chase” varianten, waarbij alleen de chase Funko Pop is geflockt, maar er zijn ook standaard, niet-chase flocked Funko Pops.

 1. 8. Glow in the Dark
 2. 9. Vaulted
 3. 10. Exclusive

Glow in the Dark spreekt voor zich, deze Funko Pops lichten op in het donker! Terwijl sommige Funko Pops helemaal Glow in the Dark zijn, zijn er ook Funko Pops verkrijgbaar waarbij alleen een bepaald deel oplicht. Sommige Funko Pops zijn vaulted. Dit betekend dat Funko is gestopt met het produceren van deze Funko Pops.

 • Soms komt Funko, na een aantal jaar, met een nieuwe versie van de vaulted Funko Pop.
 • Vaak is dit met een andere kleur op het doosje.
 • Soms heeft een retailer of een beurs een exclusieve Funko Pop te koop.
 • Deze zijn dan alleen bij deze retailer of beurs te koop.
 • Vaak zijn de beurs Funko Pops na een tijdje, denk hierbij aan Comic Con, beperkt beschikbaar bij de retailers.

Exclusieve Funko Pops zijn vaker wat moeilijker te krijgen en zijn iets meer waard.

 • 11. Sepia
 • 12. Scented

Sepia Funko Pops hebben een roodbruine kleur. Een sepiatint kun je het beste vergelijken met een oude foto, de kleuren zijn niet helemaal zwart wit maar wel erg grauw. Er zijn in de afgelopen jaren wat enkele Funko Pops uitgebracht met een unieke geur, nu zijn er nog maar weinig van te vinden, maar we zien wel steeds meer scented Funko Pops verschijnen! De scented Funko Pops hebben een sticker op het doosje waarop staat dat ze ”scented” zijn.

 1. 13. Diamond
 2. 14. Zwart-Wit

De Diamond Funko Pops zijn eigenlijk gewone Funko Pops, maar dan met glitterverf! Ze zijn erg populair en je kunt ze herkennen aan een Diamant sticker op het doosje. Zoals de naam het al zegt, dit zijn Funko Pops met een monochroom (Zwart-Wit) ontwerp.

Hoe oud is Funko Pop?

De Geschiedenis van Funko POP! – Funko Inc., opgericht in 1998 door Mike Becker, is een Amerikaans speelgoedbedrijf dat vinylfiguren en andere popcultuur gerelateerde producten onder licentie produceert. De productlijn van “Pop!” figuren zijn gebaseerd op personages van media franchises zoals Disney, Marvel, DC Comics, Star Wars, en anderen.

Naast “Pop!” produceert Funko ook lijnen zoals Funko Force, Rock Candy, Wacky Wobblers en Pop Culture Action Figures. Deze figuren zijn vaak gebaseerd op nostalgie en sommige beperkte edities worden uitgebracht voor speciale gelegenheden of evenementen. De meest populaire productlijn is de klassieke bobblehead-stijl vinylfiguur die wereldwijd een verzamelobject is geworden door het unieke ontwerp en een beroep op de nostalgie naar actiefiguren uit het verleden.

Dit was de eerste Funko Pop die werd uitgebracht en werd gecreëerd door oprichter Mike Becker. Het succes van de eerste Funko Pop leidde tot de creatie van andere bobblehead figuren, bekend als Wacky Wobblers, die gebaseerd waren op populaire personages uit televisie en films.

You might be interested:  Het Oude Totaal Berekenen Procenten

Wat zit er in het hoofd van een Funko Pop?

So what’s inside a Funko Pop head? Some people seem to think that Funko Pop figures might have something hidden inside their heads – like brains, for example. But the truth is, there’s nothing inside a Funko Pop head but space and maybe some spare vinyl.

Waar komen funko Pops vandaan?

Funko Funko Oprichting 1998 Oprichter(s) Mike Becker Hoofdkantoor Werknemers 1006 Producten Kunststof figuurtjes Industrie speelgoedindustrie /jaar 20.000.000 (2012) Website

Portaal

Funko is een bedrijf dat kunststof figuurtjes maakt. Daarnaast produceren ze onder andere sleutelhangers, spellen en pluche poppetjes. Funko is in 1998 opgericht en maakte toen ‘bobbleheads’. Later is het bedrijf uitgegroeid tot een producent van kunststof poppetjes en actiefiguurtjes, waarbij wordt gewerkt onder de licentie van bedrijven als,,, en,

 • Het ontwerpen van de producten vindt plaats in, terwijl de fabricage in landen als China en Vietnam gebeurt.
 • Funko werd in 1998 opgericht door Mike Becker.
 • Hij verkocht in 2005 het bedrijf aan Brian Mariotti en twee stille vennoten.
 • De catalogus werd in 2010 uitgebreid met figuurtjes die op karakters van DC Comics waren gebaseerd.

Deze ‘Pop!’-lijn breidde zich hierna uit naar onder andere sporters, muzikanten, televisiepersonages,,, politici en filmkarakters. In 2013 kocht Fundamental Capital het bedrijf over. In 2016 kreeg Acon Investments een meerderheid van 60% in handen; Fundamental Capital behield 20% terwijl het management van Funko de overige 20% kreeg.

Bronnen, noten en/of referenties

 • ( en ), The Seattle Times, 10 december 2016
 • ( en ), RollingStone, 12 november 2014

Overgenomen van “”

Hoe zwaar is een Funko Pop?

Specificaties

Eigenschappen
Type apparaat Pop
Gewicht 250 g
Label Star Wars
Overige kenmerken Maten zijn van de verpakking, niet het product

Hoeveel funko Pops zijn er van Stranger Things?

Funko PopFunko Pop bij Funcollectibles – Ben je op zoek naar andere Funko PopFunko Pop personages? Dat is voor ons geen enkel probleem. We bieden namelijk een groot assortiment van Funko PopFunko Pop personages van series, films en zelfs sport atleten aan.

Hoe groot is een normale Funko Pop?

Bijgewerkt op: 8 jul.2021 Bij het betreden van de wereld van Pop! en Funko-verzamelobjecten, kan het voor een beginnende Funaticus overweldigend zijn om alle verschillende soorten, maten en versies van producten te zien. Hier is een overzicht van de productnamen die aan Funko-producten zijn gekoppeld en hun verschillende maten en varianten.

We hopen dat dit nieuwe Funatics zal helpen bij het betreden van de Funko Family-gemeenschap van verzamelobjecten. Niet elke Funko-serie of -collectie heeft alle onderstaande maten en / of varianten, maar velen hebben er tenminste één. Laten we eens kijken naar de termen die maatvariaties van Pop! producten.

BIG-IN-BOX Standaard Pops! zijn ongeveer 10 cm hoog: al kunnen Pops! in grootte variëren. Figuren die 12 cm of groter zijn (maar nog steeds onder de 15 cm) worden beschouwd als “big-in-box”, omdat ze nog steeds worden verpakt en verkocht als standaardformaat Funko Pop!.

 1. Voorbeelden zijn: Pop! Finn van de the Star War set SUPER Dit is de term die wordt gebruikt om aan te geven dat de figuur 15 cm lang is.
 2. Super Pop! figuren zijn onder meer: ​​Pop! Rubeus Hagrid uit de Harry Potter-collectie, Pop! Jade Shenron van de Dragon Ball Z-set en Pop! Eva Unit 01 (Bloody) van de Evangelion-collectie,

JUMBO Jumbo Pops! zijn 25 cm lang. Beschikbare Jumbo Pops! omvatten: Jumbo Pop! Cubone van de Pokémon-set en Jumbo Pop! The Child van the Star Wars: The Mandalorian collection. MEGA Dit is een van de nieuwere formaten en er is een kleinere selectie van personages beschikbaar als Mega Pop! Met maar liefst 45 cm lang!! Mega Pops! zijn zeker het middelpunt van uw verzameling; zoals de Mega Pop! Harry Potter houdt Hedwig van de Wizarding World-collectie vast.

Wat betekent Vaulted Funko Pop?

Wat zijn Vaulted Funko Pops? Fans van een bepaalde serie zullen op een dag wakker worden en erachter komen dat een Funko Pop waar ze al jaren achteraan zitten toegevoegd is aan ‘The Vault’. *Dam Dam Daaa*. Maar wat is nou precies de zogenaamde Funko Pop Vault? Simpel, het is een hele lange lijst vol met Funko artikelen die niet langer meer gemaakt worden. Neem die zin niet te zwaar. Funko brengt regelmatig vaulted artikelen opnieuw in productie, meestal in een nieuw doosje of een kleine aanpassing. Er zijn bijvoorbeeld een aantal vaulted Star Wars Funko Pops opnieuw in productie gezet, maar dan bijvoorbeeld in een ander doosje. Het meeste wat echt officieel in de Vault zal blijven zijn de series die gewoon nooit echt bij fans zijn aangeslagen denk aan een Domo Superhero’s, Ugly Dolls, The Planet of the Apes en kleine andere series. De wat oudere exclusive Pops zijn vaak ook niet meer verkrijgbaar, deze gaan niet echt “the vault” in, maar worden simpel weg niet meer geproduceerd. Ze zijn niet heel exclusief meer als ze in productie mee blijven draaien natuurlijk. Denk aan de normale Europese exclusives met zilveren sticker, Hot Topic exclusives, Comic Con exclusives, etc, of de recente Pennywise Chase (with boat) die vanwege licentie problemen niet langer meer in productie is. Dus zou je schreeuwend naar buiten moeten rennen in paniek omdat jouw favoriet in de Vault is geplaatst? Nouja, alhoewel het erg grappig zou zijn voor de buren, heeft het voor de rest niet erg veel nut. Meeste van deze artikelen waren toch niet populair en de rest zou in de toekomst nog terug kunnen komen. Er zal vast steeds meer toegevoegd worden aan The Vault, van sommige series zitten er maar een paar in de Vault zoals Funko Pop Rocks lijn. En er kan heel veel terug komen als er meer verzoekjes komen van fans. Maar mag jij een Funko in bezit hebben die in de Vault is gegaan dan kan de waarde van je Pop redelijk stijgen! : Wat zijn Vaulted Funko Pops?

Waarom zijn Funko Pops populair?

Moet je Funko Pops in de doos bewaren, of mag je ze gewoon uitpakken? Funko Pops zijn ontzettend populair bij verzamelaars en fans van,, en nog veel meer. Funko richt namelijk zijn pijlen op films, series, games, sport, muziek en nog veel meer populaire elementen uit de popcultuur.

Er is echter een groot discussiepunt onder Funko-kopers: moet je Funko Pops in de doos bewaren, of mag je ze gewoon uitpakken? Hieronder proberen we daar antwoord op te vinden. Voor handelaren in Funko Pops (en jazeker, die zijn er!) is het duidelijk. moet je in de doos laten. Haal je ze er uit, dan dalen ze meteen in waarde soms tot wel 50%! En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Funko Pops worden namelijk telkens in beperkte oplages gemaakt. Zijn ze uit de verkoop, dan kunnen ze ineens in populariteit stijgen en daarmee ook meer waard worden. Verzamelaars eisen dan wel dat de Funko’s in tip-top conditie zijn, zonder beschadigingen en verkleuringen en in een onbeschadigde doos. Er is nog een reden om ze in de doos te laten zitten. De dozen zijn namelijk allemaal even groot. Heb je een flinke verzameling, dan kun je ze makkelijk naast elkaar zetten en stapelen. Een Wall of Funko – klinkt goed? Dat dacht ik dus ook! Bovendien zijn die vierkante doosjes veel makkelijker af te stoffen dan de figuurtjes zelf.

Heb je een flinke verzameling en wil je er niet te veel tijd mee kwijt zijn door ze wekelijks af te stoffen? Dan kan het slim zijn om ze gewoon in de doos te laten zitten. Iedere doos heeft een flink kijkvenster, zodat je er toch genoeg van kan genieten. En wil je ze na een paar jaar misschien verkopen? Dan zullen ze meer waard zijn dan wanneer je ze zo neerzet.

Er is ook genoeg te zeggen voor het uitpakken van Funko-figuren. Wil je ze namelijk echt goed bewonderen en jezelf onderdompelen in een wereld die je zelf hebt samengesteld? Dan pak je ze het beste uit. Dit is meer voor de fans van bepaalde franchises, en minder voor de Funko-verzamelaars onder ons.

Ben je fan van Potter, dan pak je Harry en zijn vrienden dus gewoon uit en zet je ze prominent in je kamer neer. Je hebt dan bovendien geen last van het reflecterende kunststof, waarachter de Funko’s zich verschuilen. Doordat je ze uitpakt, nemen ze minder ruimte in dan wanneer je ze in de doos laat zitten.

Bovendien kun je ze makkelijk gebruiken voor het gebruik in foto’s en kun je er leuke dingen mee doen. Het nadeel is dat ze in waarde dalen, doordat de doos schade oploopt (en de figuurtjes beschadigd kunnen raken) maar ook dat je grotere verzamelingen minder makkelijk kunt presenteren.

 1. Desondanks is er ook een makkelijke manier om het één niet uit te sluiten: de verpakkingen lenen zich namelijk perfect voor het opnieuw opbergen van de funko’s.
 2. De plastic binnenverpakking kun je makkelijk openen en je Funko’s plaatsen.
 3. Doe je dat met beleid, dan zul je niet kunnen zien of de doos open is geweest of niet.
You might be interested:  Odds Ratio Berekenen

Ze zijn immers niet verzegeld! Je kunt ze dus uit de doos halen en presenteren of fotograferen, maar de dozen ergens veilig bewaren. Mocht je ze ooit willen verkopen, dan doe je ze weer in de doos en winnen ze weer aan waarde. De dozen zijn namelijk een soort ‘certificaat van echtheid’.

 • Waaraan verzamelaars kunnen zien of de funko’s tot een bepaalde serie behoren, en of het échte Funko’s zijn.
 • Wat je ook doet: het is jouw keuze.
 • Wil je ze echt sparen om het sparen van collectors items? Dan laat je ze in de verpakking.
 • Ze zullen over een paar jaar meer waard zijn dan wanneer je ze uit de verpakking hebt gehaald.

Maar: de Funko-wereld is vreemd. Er wordt soms zelfs geboden op lege dozen, mits ze onbeschadigd zijn, zodat verzamelaars hun beschadigde dozen kunnen vervangen! Ben je een fan van een bepaalde franchise? Dan wil je ze waarschijnlijk uitpakken en fraai presenteren.

Wat is de Pop?

wat is een persoonlijk ontwikkelingsplan? – Een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) is een plan waarin je schrijft wat je wilt bereiken op je werk en hoe je dat gaat doen. Korte of lange termijn, het kan allemaal. Dit plan bespreek je daarna met je werkgever om te kijken welke stappen je zelf kunt uitvoeren en bij welke je hulp nodig hebt.

Hoe groot is een Funko Pop doos?

Productgegevens

Productafmetingen ‎ 16,51 x 12,7 x 10,16 cm ; 1 gram
Taal ‎Engels
ASIN ‎B089G8S9QZ
Montage vereist ‎Nee
Fabrikant ‎FOB, Funko UK Ltd.

Wat is de allereerste Funko Pop?

Wat was de allereerste Funko POP! – In 1998 creëerde T-shirtontwerper Mike Becker Funko om de wereld nostalgische bobble heads aan te bieden. Het eerste item dat uit China kwam was een partij van 1.000 Big Boy Bobbleheads. Deze eerste productie werd individueel genummerd op een klein stukje papier onderaan het uitstalraam in de doos.

Deze eerste partij was om Mike’s wens te vervullen om zelf te bezitten, omdat de vintage keramische Big Boy bobbleheads voor te veel geld over de toonbank gingen. De volgende grotere partij bobbleheads ging naar de cadeauwinkels van de Big Boy restaurants. Funko koos toen een naam voor hun nieuwe lijn en noemde ze Wacky Wobblers.

Extra Big Boys zouden binnenkomen met de nieuwe naam van de lijn op de dozen. Big Boy Wacky Wobblers kunnen worden gevonden met rode, witte of zilveren bodems. Er is zelfs een speciale 50th Anniversary editie voor de Burbank Big Boy locatie, dit is een Silver Base wobbler met een speciale sticker op de doos.

Hoeveel funko Pops zijn er in totaal?

Verzamelen – Als kind heb ik heel wat verzameld. Van postzegels tot Jommeke-strips. En laat dat nu ook een van de leukste dingen aan Funko Pops zijn: het verzamelen. Let op, want het kan een dure hobby worden. Funko Pops zijn niet goedkoop, maar het goede nieuws is dat ze vaak wel goed hun waarde behouden.

 • We raden echter niet aan om Funko Pops enkel te verzamelen als investering, maar wel omdat je ze leuk vindt.
 • Hoe begin je met Funko Pops verzamelen? Er zijn op dit moment meer dan 20.000 verschillende Funko Pops.
 • Hoe begin je daar in godsnaam aan? Je kan natuurlijk eender welke Funko Pops verzamelen, bijvoorbeeld de Pops die jij erg leuk vindt.

Maar de meeste verzamelaars willen graag volledige series verzamelen. Een serie is eigenlijk een lijn van poppetjes die binnen 1 thema horen. De zoektocht naar de ontbrekende poppetjes maakt het verzamelen zo leuk. Voorbeelden van populaire series zijn: • Harry Potter • Game of Thrones • Frozen • Nightmare Before Christmas • Marvel • My Little Pony • Disney • Fantastic Beasts • Star Wars • South Park Hoe hou ik mijn verzameling Funko Pops bij? Er bestaat een speciale Funko app waar je je verzameling op kan bijhouden.

Wat is een Chase Funko Pop?

De verschillende versies van de Funko Pop! Misschien heb je hier en daar wel eens gehoord over “exclusives”, of zie je ergens een Funko Pop met een wat hogere prijs te koop staan. Welke versies zijn er dan beschikbaar? We gaan het in deze blog uitleggen! 1. Normaal Je hebt ten eerste natuurlijk de normale Funko Pop. Een Funko Pop zoals velen anderen. Herkenbaar aan zijn groot hoofdje met grote zwarte ogen en soms zonder mond.

 • 2. Chase
 • 3. Clear/Translucent

Een Chase ziet er iets anders uit dan een normale Funko Pop. Vaak hebben chase pops een andere kleur en kun je ze herkennen aan hun unieke chase sticker op de buitenkant van het doosje. Je hebt 1 op 6 kans, of soms zelfs maar 1 op 72 kans om een chase Funko Pop te krijgen, ze worden namelijk door Funko tussen de normale Pop figuren geleverd aan de retailers! Helaas worden deze dan meestal door de retailers apart verkocht voor een hogere prijs.

Verkrijgbaar in heel wat minder aantallen dan de gewone Funko Pop, maar erg verzamelwaardig, zijn de clear en translucent Funko Pops! Clear Funko Pops zijn helemaal transparant en ook in combinatie met bloed spetters of als chase verkrijgbaar. De translucent Funko Pops zijn doorzichtig, maar hebben vaak een blauwige gloed.

Soms zijn alleen bepaalde delen van het lichaam doorzichtig.

 1. 4. Metallic

Een Metallic Funko Pop is een normale Funko Pop, met dezelfde kleuren en design, in een mooie afwerking van metaalachtige verf! De Metallic Funko Pops zien er hierdoor robotachtig uit.5. Chrome Chrome Funko Pops zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, inclusief goud, zilver, paars, groen etc. Als de chrome Pops op de markt komen kun je ze nog redelijk makkelijk kopen, maar na een tijdje wat moeilijker verkrijgbaar!

 • 6. Bloody (Blood Splattered)

Deze Funko Pops hebben meestal bloed spetters over hun lichaam, gezicht en wapen. Meestal te zien bij de horror Funko Pops! 7. Flocked Een “flocked” Funko Pop betekent dat hij bedekt is met zachte, pluizige vezels. De vezels zijn klein en voelen aan als fluweel of vilt. Veel Funko pops hebben zogenaamde “limited edition flocked chase” varianten, waarbij alleen de chase Funko Pop is geflockt, maar er zijn ook standaard, niet-chase flocked Funko Pops.

 1. 8. Glow in the Dark
 2. 9. Vaulted
 3. 10. Exclusive

Glow in the Dark spreekt voor zich, deze Funko Pops lichten op in het donker! Terwijl sommige Funko Pops helemaal Glow in the Dark zijn, zijn er ook Funko Pops verkrijgbaar waarbij alleen een bepaald deel oplicht. Sommige Funko Pops zijn vaulted. Dit betekend dat Funko is gestopt met het produceren van deze Funko Pops.

 • Soms komt Funko, na een aantal jaar, met een nieuwe versie van de vaulted Funko Pop.
 • Vaak is dit met een andere kleur op het doosje.
 • Soms heeft een retailer of een beurs een exclusieve Funko Pop te koop.
 • Deze zijn dan alleen bij deze retailer of beurs te koop.
 • Vaak zijn de beurs Funko Pops na een tijdje, denk hierbij aan Comic Con, beperkt beschikbaar bij de retailers.

Exclusieve Funko Pops zijn vaker wat moeilijker te krijgen en zijn iets meer waard.

 • 11. Sepia
 • 12. Scented

Sepia Funko Pops hebben een roodbruine kleur. Een sepiatint kun je het beste vergelijken met een oude foto, de kleuren zijn niet helemaal zwart wit maar wel erg grauw. Er zijn in de afgelopen jaren wat enkele Funko Pops uitgebracht met een unieke geur, nu zijn er nog maar weinig van te vinden, maar we zien wel steeds meer scented Funko Pops verschijnen! De scented Funko Pops hebben een sticker op het doosje waarop staat dat ze ”scented” zijn.

 1. 13. Diamond
 2. 14. Zwart-Wit

De Diamond Funko Pops zijn eigenlijk gewone Funko Pops, maar dan met glitterverf! Ze zijn erg populair en je kunt ze herkennen aan een Diamant sticker op het doosje. Zoals de naam het al zegt, dit zijn Funko Pops met een monochroom (Zwart-Wit) ontwerp.

Hoeveel funko Pops zijn er van Stranger Things?

Funko PopFunko Pop bij Funcollectibles – Ben je op zoek naar andere Funko PopFunko Pop personages? Dat is voor ons geen enkel probleem. We bieden namelijk een groot assortiment van Funko PopFunko Pop personages van series, films en zelfs sport atleten aan.