Gas Water Licht Berekenen Eneco

Gas Water Licht Berekenen Eneco

Hoe hoog wordt mijn energierekening Eneco?

In Mijn Eneco zie je je verbruik van de afgelopen maanden. Daar kun je ook gemakkelijk en snel je termijnbedrag aanpassen. Heb je een slimme meter, dan kun je ook met de Tussenstand check in de app bekijken of het termijnbedrag nog past. Zo zie je of het handig is om je termijnbedrag aan te passen.

Wat zijn de tarieven van Eneco 2023?

Alle energietarieven onder prijsplafond, inclusief vaste contracten voor 1 en 3 jaar Sinds afgelopen najaar zijn de energietarieven dalend. Deze gunstige prijsontwikkeling zet zich voort. Eneco biedt per 1 juni 2023 een vast contract voor 3 jaar aan tegen een tarief van € 1,24167 per m 3 en € 0,33771 per kWh*.

 1. Daarmee biedt Eneco nu twee verschillende vaste contracten aan (looptijden van 1 en 3 jaar) met prijzen onder het prijsplafond.
 2. Daarnaast dalen ook de variabele tarieven verder.
 3. Deze zijn voor klanten die in juli een nieuw tarief ontvangen vastgesteld op € 1,27635 per m 3 en € 0,33820 per kWh.
 4. Lanten die op zoek zijn naar zekerheid over hun energietarieven hebben vanaf 1 juni weer meer keus.

Zij kunnen voor de komende winter een vast contract voor een jaar afsluiten of zij kunnen het tarief gelijk vastleggen voor een periode van drie jaar.

Looptijd contract Gas* Stroom*
3 jaar € 1,24167 € 0,33771
1 jaar € 1,23223 € 0,33108

Tarieven zijn inclusief energiebelasting en 21% BTW en 1 week geldig. Bij het afsluiten van een vast contract na 1 juni 2023 geldt voortaan het nieuwe opzegbeleid van toezichthouder Autoriteit Consument en Markt. Hierbij wordt de opzegboete bepaald aan de hand van het resterende verwachte verbruik voor de resterende looptijd van het contract en het verschil in tarief tussen het bestaande contract en een actueel tarief voor een vergelijkbaar contract dat geldt op moment van opzeggen. Het variabele tarief voor juli gaat gelden voor ongeveer een derde van de klanten met een variabel contract. Klanten met dit tarief worden 30 dagen voor de datum waarop het nieuwe tarief ingaat geïnformeerd. : Alle energietarieven onder prijsplafond, inclusief vaste contracten voor 1 en 3 jaar

Wat kost 1 m3 gas Eneco?

Prijsverlaging per 1 maart 2023 – Op 27 januari 2023 heeft Eneco haar nieuwe tarieven bekendgemaakt. De nieuwe variabele tarieven bedragen € 0,46 per kWh stroom en € 1,83 per m3 gas. Deze tarieven zijn ruim 40% lager de huidige tarieven van Eneco. In principe staan de tarieven vanaf 1 maart voor 3 maanden vast, alleen bij uitzonderlijke marktomstandigheden kunnen deze wijzigen.

Wat doet Eneco met de 190 euro?

U heeft de € 190 korting op uw energierekening gekregen in november en december (2022) van uw leverancier voor elektriciteit. Het bedrag is namelijk verrekend met uw elektriciteitsaansluiting en niet met uw gasaansluiting.

Is Eneco de goedkoopste?

Opnieuw afficheert Eneco het goedkoopste tarief (429,29 euro). Engie (432,34 euro) en Mega (479,74 euro) vervolledigen ook hier het podium. Wie één van de duurdere contracten op de markt heeft afgesloten, moet tot de helft meer ophoesten dan bij het goedkoopste aanbod.

Wat is goedkoper Eneco of Essent?

Grote energiebedrijven blijven duur – De grootste energieleveranciers houden voorlopig nog vast aan de hoge tarieven. Al komt daar op korte termijn wel verandering in. Eneco gaat de variabele tarieven per 1 maart 2023 flink verlagen, Ook Essent en Vattenfall zullen in april vermoedelijk volgen met een forse prijsverlaging. Voorlopig betalen klanten met een (nieuw) variabel contract echter nog:

Essent: € 2,928 per m3 | € 0,827 per kWh Vattenfall: € 2,865 per m3 | € 0,766 per kWh (update 2 februari: prijzen zijn verlaagd ) Eneco: € 3,064 per m3 | € 0,829 per kWh

Als gevolg van het prijsplafond betaal je als huishouden slechts 1,45 euro per m3 en 0,40 euro per kWh. Dit is echter tot een vastgesteld verbruikslimiet, Verbruik je jaarlijks meer dan 2.900 kWh of 1.200 m3. Dan betaal je het volle tarief in het contract.

Wat kost gas en licht bij Eneco?

Variabel tarief Eneco in maart verder omlaag De prijzen op de internationale energiemarkten dalen sinds afgelopen najaar en dat geldt ook voor de tarieven van Eneco. De variabele tarieven voor maart 2023 zijn vastgesteld op € 1,82557 per m3 gas en op € 0,46180 per kWh voor stroom, inclusief energiebelasting en 21% btw. “De hoge energieprijzen van het afgelopen jaar zorgen helaas bij veel huishoudens en bedrijven voor financiële zorgen”, aldus Thurer. “Gelukkig dalen de prijzen op de internationale markt sinds het najaar en dat voordeel berekenen wij vanzelfsprekend door aan onze klanten.

 • Eneco doet dat nu voor de vijfde maand op rij.
 • Gezien de huidige prijsontwikkelingen op de internationale energiemarkten hopen we deze daling ook in de nabije toekomst voort te zetten.” Vertraging In het doorberekenen van de dalende prijzen op de internationale energiemarkten zit enige vertraging.
 • Eneco houdt bij de inkoop van energie rekening met de 30 dagen informatietermijn over nieuwe tarieven voor klanten.
You might be interested:  Bh Maat Berekenen Hema

Vervolgens gelden de tarieven momenteel in principe voor 3 maanden, zodat op de korte termijn pieken en dalen op de markt worden opgevangen. Het nieuwe tarief gaat voor ongeveer eenderde van de klanten met een variabel contract gelden. Klanten ontvangen de tariefinformatie 30 dagen voor de datum waarop het nieuwe tarief ingaat.

Wat doet Eneco voor vaste klanten?

Korting op stroom en gas op voor loyale klanten bij energieleveranciers – We zijn gestart bij de drie grootste energiemaatschappijen: Vattenfall, Eneco en Essent. Vattenfall biedt voor bestaande klanten een korting op elektriciteit aan van 10 procent, dat geldt over het variabele leveringstarief.

Elk jaar dat iemand klant blijft bij Vattenfall, komt daar 5 procent extra korting bij en dat telt op tot een maximum van 25 procent. Deze korting blijft staan zolang iemand klant is bij het bedrijf. Om deze korting op elektriciteit te krijgen moet de klant zijn contract wijzigen naar een zogeheten ‘Blijven Loont-contract’.

Voor gas heeft Vattenfall geen kortingen op dit moment, laat een woordvoerder van de energieleverancier desgevraagd weten. Update 18 september 2022 : Vattenfall meldt op zijn website dat ‘Blijven Loont-korting “tijdelijk niet is aan te vragen”. Eneco biedt geen vaste contracten meer aan en ook dus geen kortingen voor bestaande klanten, vertelt een medewerker van de klantenservice.

 1. Eerder bood het energiebedrijf wel voordeelcontracten aan voor consumenten die langer klant waren.
 2. Je kreeg bijvoorbeeld een contract dat drie jaar loopt met een cashback die tussen 75 en 250 euro zat, aldus de medewerker van de klantenservice.
 3. De medewerker van Eneco benadrukt dat als er in de toekomst weer gewerkt wordt met voordeelcontracten, dergelijke aanbiedingen er anders kunnen komen uit te zien.

Essent konden we niet bereiken vanwege de drukte bij de klantenservice. Ook de woordvoerder heeft onze vragen niet beantwoord.

Waarom is Eneco zo duur?

Eneco is vergeleken met de twee andere grote energiebedrijven duur. Dat komt door het inkoopbeleid. Eneco koopt veel energie voor de korte termijn waardoor de prijzen snel scherp kunnen stijgen, maar ook snel kunnen dalen. De gasprijs op de internationale markt is nu een stuk lager dan afgelopen zomer.

Wat doet de gasprijs in 2023?

Verwachting energieprijzen 2023 – Het meest waarschijnlijke scenario voor 2023 is dat energieprijzen verder dalen ten opzichte van 2022. De kale gasprijs op de beurs zal fluctueren tussen de 30 en 60 euro per megawattuur. Voor huishoudens betekent dit een variabele energieprijs rond de 1,30 euro per m3 voor gas en rond de 0,35 euro per kWh voor stroom (inclusief belastingen).

Hoeveel duurder wordt gas Eneco?

Nieuwe tarieven – Een grote groep van Eneco-klanten gaat straks een nieuw tarief betalen voor verbruik dat boven het prijsplafond uitkomt:

€ 0,462 per kilowattuur stroom € 1,826 per kuub gas

Tip : wil je een goedkoper energiecontract? In enkele simpele stappen kun je hier energie vergelijken, In totaal profiteert ongeveer een derde van de Eneco klanten met een variabel contract. Zij worden hiervan op de hoogte gesteld. Het gaat in mijn ogen om een aanzienlijke prijsverlaging, want de huidige tarieven liggen bij Eneco nog op € 3,064 per m3 en € 0,829 per kWh.

Waarom vaste kosten Eneco in de min?

Contract met vaste looptijd en vaste tarieven Minder zorgen over de energiemarkt. Een vast contract kan prettig zijn als je je zorgen maakt over de ontwikkelingen op de energiemarkt. Met een vast contract ben je beschermd tegen prijsstijgingen, ook als het prijsplafond in 2024 stopt.

Wie is duurder Vattenfall of Eneco?

Tarieven voor gas: bestaande klanten – Je vindt de verzamelde tarieven hieronder in de tabel. Het gaat om de prijzen inclusief btw, energiebelasting en de milieubelasting ODE. Waar mogelijk hebben we vermeld om welk contract het gaat. We beginnen met de tarieven voor gas.

 1. Te zien is dat er tussen het laagste tarief van Vattenfall en het hoogste tarief van Eneco HollandseWind & Zon zo’n 1,40 euro per kuub verschil zit.
 2. Het tarief van Vattenfall is wel al ingegaan op 1 oktober terwijl dat van Eneco op 30 oktober ingaat.
 3. Dat geldt niet voor dochterbedrijf Oxxio dat met 3,38 euro per kuub ook een toptarief heeft, dit is al ingegaan op 9 oktober.
You might be interested:  Dagwaarde Auto Berekenen Anwb

De tarieven liggen ook allemaal al vrij fors boven het prijsplafond van 1,45 per kuub. Het laagste tarief van Vattenfall ligt er al zo’n 0,60 euro per boven, terwijl de toptarieven van Eneco en Oxxio er met bijna 2 euro bovenuit steken. Het is dus zaak om vooral niet meer dan 1.200 kuub gas te verbruiken, want daarboven betaal je niet 1,45 euro maar het variabele tarief van je energieleverancier.

Is Eneco een betrouwbare leverancier?

Eneco krijgt een score van drie sterren op vijf volgens de klachtenindicator van de Vlaamse energieregulator VREG. Hoe meer sterren, hoe minder tweedelijnsklachten per 5.000 huishoudelijke afnemers.

Wat is de goedkoopste energieleverancier 2023?

5 goedkoopste energieleveranciers 2023

Energieleverancier Stroomprijs Gasprijs
Budget Energie € 0,35 / kWh € 1,16 / m3
Coolblue Energie € 0,36 / kWh € 1,12 / m3
Noord Energie € 0,36 / kWh € 1,15 / m3
Mega Energie € 0,34 / kWh € 1,15 / m3

Heeft Eneco nog dag en nachttarief?

Op 1 juli 2021 is het TF-tariefsignaal uitgezet door de netbeheerders omdat er slimme meters zijn die met een ander signaal werken. Dat betekent dat je onze stroom niet meer tegen dubbeltarief ontvangt, maar alleen tegen enkeltarief. Goed om te weten: het verschil tussen het daltarief en normaal tarief is erg klein.

Is gas duurder dan stroom Eneco?

Nieuws Huishoudens die bij energiebedrijf Eneco klant zijn, gaan volgend jaar een lager variabel energietarief betalen. De gasprijs komt in 2023 uit op 2,99 euro per m3 en de stroomprijs op 0,687 euro per kWh. Dat maakt de energieleverancier vandaag bekend. Het zou gaan om een verlaging van zo’n 12 procent in vergelijking tot het huidige tarief. > Maak nu hier een berekening voor 2023 De prijsverlaging is enigszins opvallend, want bij zowel Essent als Vattenfall gingen de energieprijzen juist flink omhoog. Aan de andere kant was de energieprijs bij Eneco al op hoog niveau.

Hoeveel meer gaat mijn energierekening omhoog?

Vragen over de energierekening – De energierekening bestaat uit:

 • een deel vaste kosten voor je energiebedrijf
 • een deel variabele kosten voor het leveren van stroom, gas en/of warmte
 • een deel vaste netbeheerkosten
 • en een deel vermindering energiebelasting.

De vaste kosten worden vastgesteld door het energiebedrijf. Dit zijn kosten voor het contract met jouw energiebedrijf en de administratie. Dit heet vastrecht of vaste leveringskosten. De verschillen per energiebedrijf zijn groot. De kosten voor stroom, gas en warmte worden berekend op basis van je verbruik (in kWh of m3) en het tarief van jouw energiebedrijf.

 • Het energiebedrijf stelt zelf dit variabele leveringstarief vast.
 • Je kunt hierop besparen door te isoleren, slimmer te verwarmen en zuinige apparaten te gebruiken.
 • De netbeheerkosten zijn de kosten voor je aansluiting, de meter en het transport van energie.
 • Netbeheerkosten worden ook wel netwerkkosten of capaciteitstarief genoemd.

De netbeheerder kun je niet zelf kiezen: de regio waar je woont, bepaalt welke netbeheerder je hebt. De vermindering energiebelasting is een vast bedrag dat ieder huishouden terugkrijgt van de overheid. Je kunt het tarief voor een kubieke meter (m3) gas en een kilowattuur (kWh) stroom voor 1 of meer jaren vastzetten (vast contract).

 1. Maar je kunt ook kiezen voor een variabel tarief (variabel contract).
 2. Bij een variabel contract kan het energiebedrijf de prijs elk kwartaal of half jaar verhogen of verlagen.
 3. Het is moeilijk om vooraf te bepalen welk contract voordeliger is, omdat je niet weet of de prijs gaat dalen of stijgen.
 4. Als de prijs stijgt, is een vast contract voordeliger.

Als de prijs daalt, is een variabel contract juist gunstig. Lees meer over de, Goed om te weten: als je een vast contract voor de einddatum opzegt, betaal je een opzegvergoeding. De regels daarvoor veranderen vanaf 1 juni 2023. In het kort komt het erop neer dat de vergoeding afhankelijk wordt van het verlies dat het energiebedrijf lijdt doordat je eerder opzegt.

Tip: vraag voordat je opzegt aan je energiebedrijf hoe hoog de vergoeding wordt. De energieprijzen zijn het afgelopen jaar hard gestegen. Dat komt doordat er veel meer vraag is naar aardgas dan verwacht. En tegelijkertijd is het aanbod en de voorraad aardgas op dit moment wat kleiner dan anders. Daardoor is gas veel duurder geworden.

De stroomprijs stijgt mee omdat veel elektriciteitscentrales aardgas verbruiken. Of je veel van de prijsstijging merkt, hangt af van je energiecontract. Voor mensen met een variabel contract betekent het dat de prijzen – en dus de energierekening – in elk geval vanaf 1 januari 2022 flink omhoog zijn gegaan.

 • Mensen met een vast contract gaan meer betalen zodra het contract afloopt.
 • Het hangt dus van de einddatum van je contract af wanneer je er iets van merkt.
 • Lees hierover meer op,
 • Het is moeilijk te zeggen wat voor jou nieuwe stroomprijs per kilowattuur en gasprijs per kubieke meter wordt.
 • Maar met de hogere gas- en stroomprijzen levert het nóg meer op om je huis goed te isoleren.
You might be interested:  Auto Van De Zaak Berekenen

Lees, Is je energierekening flink gestegen en wil je weten waar je op kunt besparen? Kijk dan hoe je je gas- en stroomverbruik omlaag kan brengen. Het kan al flink schelen als je de verwarming uitzet in kamers waar je niet bent en de deuren in huis dicht houdt.

 • Of om apparaten bewuster te gebruiken: zet bijvoorbeeld de vaatwasser om de dag aan en hang de was op een rek te drogen.
 • Bekijk alle,
 • Ijk ook of je de isolatie van je huis kan verbeteren.
 • Met goede isolatie hou je de kou buiten en de warmte binnen.
 • Dat scheelt flink in je gasverbruik.
 • Op lees je hoeveel je met goede isolatie kan besparen.

Je kan ook kijken of je huis geschikt is voor een : daarmee bespaar je op gas. En met wek je je eigen stroom op. Wil jij energie besparen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact op met een vrijwillige energiecoach, met het energieloket in jouw gemeente, of met een professioneel energie-adviseur.

 • Ontdek hoe je in contact komt met iemand die jou kan helpen.
 • Door de hoge energieprijzen hebben veel mensen moeite om de energierekening te betalen.
 • Als je in deze situatie zit, kun je bij de volgende instanties terecht: Lukt het niet meer om de rekening te betalen en krijg je bijvoorbeeld een aanmaning? Neem contact op met je energiemaatschappij en bespreek of er een regeling mogelijk is.

Op lees je welke stappen je kan ondernemen. Vraag je gemeente hoe zij kunnen helpen. Mensen met een inkomen op of net boven het sociaal minimum kunnen in 2022 en 2023 als bijdrage voor de energierekening. De gemeente kan ook helpen met schuldhulpverlening.

 1. In veel gemeentes werken sociaal raadslieden die mensen gratis hulp en advies bij financiële problemen geven.
 2. Ijk op voor adressen bij jou in de buurt.
 3. Voor hulp, advies of doorverwijzen naar de juiste instantie. Kijk op,
 4. De komt op voor huurders.
 5. Op kun je een test doen.
 6. Hierna krijg je een advies dat past bij jouw financiële situatie en tips over welke organisaties je bij je geldzaken kunnen helpen.

: Jouw energierekening uitgelegd en prijsplafond

Wat doet Eneco voor vaste klanten?

Korting op stroom en gas op voor loyale klanten bij energieleveranciers – We zijn gestart bij de drie grootste energiemaatschappijen: Vattenfall, Eneco en Essent. Vattenfall biedt voor bestaande klanten een korting op elektriciteit aan van 10 procent, dat geldt over het variabele leveringstarief.

Elk jaar dat iemand klant blijft bij Vattenfall, komt daar 5 procent extra korting bij en dat telt op tot een maximum van 25 procent. Deze korting blijft staan zolang iemand klant is bij het bedrijf. Om deze korting op elektriciteit te krijgen moet de klant zijn contract wijzigen naar een zogeheten ‘Blijven Loont-contract’.

Voor gas heeft Vattenfall geen kortingen op dit moment, laat een woordvoerder van de energieleverancier desgevraagd weten. Update 18 september 2022 : Vattenfall meldt op zijn website dat ‘Blijven Loont-korting “tijdelijk niet is aan te vragen”. Eneco biedt geen vaste contracten meer aan en ook dus geen kortingen voor bestaande klanten, vertelt een medewerker van de klantenservice.

Eerder bood het energiebedrijf wel voordeelcontracten aan voor consumenten die langer klant waren. Je kreeg bijvoorbeeld een contract dat drie jaar loopt met een cashback die tussen 75 en 250 euro zat, aldus de medewerker van de klantenservice. De medewerker van Eneco benadrukt dat als er in de toekomst weer gewerkt wordt met voordeelcontracten, dergelijke aanbiedingen er anders kunnen komen uit te zien.

Essent konden we niet bereiken vanwege de drukte bij de klantenservice. Ook de woordvoerder heeft onze vragen niet beantwoord.

Waarom is Eneco zo duur?

Eneco is vergeleken met de twee andere grote energiebedrijven duur. Dat komt door het inkoopbeleid. Eneco koopt veel energie voor de korte termijn waardoor de prijzen snel scherp kunnen stijgen, maar ook snel kunnen dalen. De gasprijs op de internationale markt is nu een stuk lager dan afgelopen zomer.