Gemiddelde Leeftijd Berekenen Excel

Gemiddelde Leeftijd Berekenen Excel
=(JAAR(NU())-JAAR(A2)) Het resultaat is de leeftijd van de persoon, het verschil tussen vandaag en de geboortedatum in A2. In dit voorbeeld worden de functies JAAR en NU gebruikt.

Hoe rekenen met datums in Excel?

– De functie DATUM resulteert in het sequentiële seriële getal dat een bepaalde datum voorstelt. Syntaxis: DATUM(jaar;maand;dag) De syntaxis van de functie DATUM heeft de volgende argumenten:

 • Jaar Verplicht. De waarde van het argument jaar kan één tot vier cijfers bevatten. In Excel wordt het argument jaar geïnterpreteerd op basis van het datumsysteem dat uw computer gebruikt. Standaard wordt in Microsoft Excel voor Windows het datumsysteem 1900 gebruikt, wat betekent dat de eerste datum 1 januari 1900 is. Tip: Gebruik voor het argument jaar vier cijfers om ongewenste resultaten te voorkomen. Als u bijvoorbeeld 07 gebruikt, kan dit het jaar 1907 of 2007 betekenen. Met vier cijfers vermijdt u verwarring.
  • Als jaar een waarde van 0 (nul) tot en met 1899 is, wordt deze waarde opgeteld bij 1900 om het jaartal te berekenen. DATE(108,1,2) resulteert bijvoorbeeld in 2 januari 2008 (1900+108).
  • Als jaar een waarde van 1900 tot en met 9999 is, wordt deze waarde als jaartal gebruikt. DATE(2008,1,2) resulteert bijvoorbeeld in 2 januari 2008.
  • Als jaar kleiner dan 0 is of 10000 of groter is, wordt de foutwaarde #GETAL! als resultaat gegeven.
 • Maand Verplicht. Een positief of negatief geheel getal tussen 1 en 12 dat de maand van het jaar aangeeft (januari tot december).
  • Als maand groter is dan 12, wordt dat aantal maanden door maand opgeteld bij de eerste maand in het opgegeven jaar. Bijvoorbeeld: DATE(2008,14,2) resulteert bijvoorbeeld in het seriële getal voor 2 februari 2009.
  • Als maand kleiner is dan 1, wordt dat aantal maanden plus 1 door maand afgetrokken van de eerste maand in het opgegeven jaar. Bijvoorbeeld: DATE(2008,-3,2) resulteert bijvoorbeeld in het seriële getal voor 2 september 2007.
 • dag Verplicht. Een positief of negatief geheel getal tussen 1 en 31 dat de dag van de maand aangeeft.
  • Als dag groter is dan het aantal dagen in de opgegeven maand, wordt dat aantal dagen door dag opgeteld bij de eerste dag van de maand. Bijvoorbeeld: DATE(2008,1,35) resulteert bijvoorbeeld in het seriële getal voor 4 februari 2008.
  • Als dag kleiner is dan 1, wordt dat aantal dagen plus 1 door dag afgetrokken van de eerste dag in de maand. Bijvoorbeeld: DATE(2008,1,-15) resulteert bijvoorbeeld in het seriële getal voor 16 december 2007.
You might be interested:  Annuïteit Berekenen Formule

Opmerking: In Excel worden datums opgeslagen als seriële getallen, zodat ze in berekeningen kunnen worden gebruikt.1 januari 1900 is het seriële getal 1 en 1 januari 2008 is het seriële getal 39448 omdat deze datum 39.447 dagen na 1 januari 1900 valt. U moet de getalnotatie wijzigen (Celeigenschappen) om een datum als zodanig weer te geven. Syntaxis: DATUM(jaar;maand;dag) Bijvoorbeeld: met =DATUM(C2;A2;B2) worden het jaar uit cel C2, de maand uit cel A2 en de dag uit cel B2 gecombineerd en als een datum in één cel geplaatst. In het onderstaande voorbeeld ziet u het uiteindelijke resultaat in cel D2. Wilt u datums invoegen zonder een formule te gebruiken? Geen probleem. U kunt de huidige datum en tijd invoegen in een cel of u kunt een datum invoegen die wordt bijgewerkt. U kunt gegevens ook automatisch in werkbladcellen invullen.

Hoe oud is de gemiddelde ouder?

Vooral aan het eind van de jaren zestig werden vrouwen nog relatief jong moeder. In 1970 waren ze gemiddeld 24,3 jaar, in 2000 was dat al 29,1 jaar. In 2021 kregen vrouwen met gemiddeld 32,3 jaar hun tweede kind. Van alle kinderen die in dat jaar geboren werden waren de moeders gemiddeld 31,7 jaar oud.

Welke leeftijd meest zin in seks?

Wat is het gemiddeld aantal keer seks per week? – Dus, hoe vaak hebben mensen gemiddeld seks per week per leeftijd? Het zal geen verrassing zijn, maar mensen in de leeftijd 18-29 jaar hebben de meeste seks. Zij doen het zo’n 112 keer per jaar, wat neerkomt op twee keer per week. Het gaat vanaf daar wel een beetje naar beneden: mensen in de leeftijd 30-39 jaar hebben ongeveer 86 keer per jaar seks, wat 1.6 keer per week is. En mensen in de leeftijd 40-49 doen het zo’n één keer per week, namelijk 69 keer per jaar. Deze fijne seksstandjes kan je proberen als variatie op doggy style > Het heeft er vast mee te maken dat je leven ontzettend veel verandert in die leeftijdscategorieën. In de eerste categorie ben je voor het grootste deel student, en is je leven vrij ‘zorgeloos’. Vanaf je dertigste krijg je te maken met drukke banen, misschien wel een gezin, en alles wat daarbij hoort. En als je het zo bekijkt is het logisch dat je dan wat minder vaak tussen de lakens duikt. Dus het antwoord op de vraag: “Hoeveel seks per week is ‘normaal’?” is dat het alles te maken heeft met hoe druk jij en je lover het hebben. Justin Lehmiller (PhD) die bij het onderzoek betrokken was, zegt over de uitkomsten: “Het komt er in deze onderzoeken op neer dat, naarmate we ouder worden, onze kansen om een chronische ziekte te ontwikkelen toenemen en dat heeft een negatief effect op de frequentie én kwaliteit van seksuele activiteiten.” Misschien stel je de vraag: “Wat is het gemiddeld aantal keer seks per week?” wel omdat jouw partner de laatste tijd een veel hoger libido dan jou lijkt te hebben. Dat kan heel vervelend zijn. Mocht je je afvragen waar dat aan ligt, dan kun je hier meer lezen over de oorzaken van minder zin in seks,

You might be interested:  Return On Sales Berekenen

Wat is de gemiddelde leeftijd voor de eerste keer seks?

Seksueel gedrag onder jongeren tot 25 jaar – Jongeren begonnen in 2017 ongeveer een jaar later aan seks dan vijf jaar eerder. Deze ontwikkeling geldt voor alle type seksuele handelingen. Zo heeft de helft van de jongeren geslachtsgemeenschap gehad op de gemiddelde leeftijd van 18 jaar.

 1. Vijf jaar eerder, in 2012, was dat 17 jaar.
 2. De helft van de jongeren tongzoenden voor het eerst op de gemiddelde leeftijd van 15,4 jaar in 2017.
 3. In 2012 was dat 14,4 jaar.
 4. Tussen 2005 en 2012 was de leeftijd waarop jongeren aan seks begonnen vrijwel gelijk.
 5. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Seks onder je 25e’ onder jongeren van 12- 25 jaar (Rutgers & Soa Aids Nederland, 2017).

Het HBSC onderzoek uit 2017 onder scholieren van 12 tot en met 16 jaar laat een vergelijkbaar trend zien. Circa 82 procent van de scholieren in het voortgezet onderwijs zegt wel eens verliefd te zijn geweest. Van de jongens geeft 1,7 procent aan verliefd te zijn geweest op iemand van hetzelfde geslacht.

Bij de meisjes gaat het om 1,5 procent. Circa 10 procent van de jongens en meisjes op het voortgezet onderwijs zegt weleens seksuele gemeenschap te hebben gehad. Tussen 2001 en 2017 blijkt sprake te zijn van een dalende trend in het aantal scholieren dat seksuele gemeenschap heeft gehad. In 2001 ging het om 16 procent van de scholieren.

In 2017 is dit gedaald naar 10 procent (Stevens e.a., 2018). In 2019 is het onderzoek ‘Seks onder je 25e’ herhaald onder scholieren in cluster 3 en 4 van het speciaal voortgezet onderwijs. Hieruit blijkt dat deze jongeren minder ervaring hebben met zoenen en seks dan jongeren in het regulier onderwijs.

You might be interested:  Rente Tijdens De Bouw Berekenen

Hoewel het merendeel van 88 procent van de jongens en 87 procent van de meisjes wel eens verliefd is geweest, hebben ze minder vaak getongzoend of seks gehad dan hun leeftijdsgenoten in het regulier onderwijs. Van de jongens heeft 32 procent ooit getongzoend en van de meisjes 36 procent.9 procent van de jongens zegt ooit geslachtsgemeenschap te hebben gehad.

Onder de meisjes gaat het om 16 procent (Rutgers & Soa Aids Nederland, 2019).

Hoe bereken je de standaarddeviatie in Excel?

Standaarddeviatie berekenen met Excel of Google Sheets – Ga in een lege cel staan en vul de formule =STDEV.S() in. Tussen de haakjes selecteer je de gegevens waarna Excel de standaarddeviatie zal teruggeven. De,S achter STDEV laat Excel weten dat het hier om een steekproef gaat.

Hoe bereken je je metabolische leeftijd?

Metabolische leeftijd Een lage BMR betekent dat u minder calorieën mag eten om lichaamsvet en gewicht te verliezen. De metabolische leeftijd wordt berekend door uw basale metabolisme te vergelijken met de gemiddelde BMR van uw chronologische leeftijdsgroep.