Gordijnen Berekenen Kwantum

Gordijnen Berekenen Kwantum

Hoe bereken je een gordijn?

Stap 1 – Meet de breedte van je rail of roede. Als er nog geen rail of roede hangt, neem aan beide zijden van het raam 20 cm extra. Indien het gordijn de volledige breedte van de muur moet bedekken, meet dan de complete breedte van links naar rechts.

Hoeveel meter gordijn bij enkele plooi?

Assortiment –

KiyOh Beoordelingen 9,1 / 10 Gordijnshop.nl ( 4958 )

  • Betalen en verzenden
  • U kunt op onze site veilig betalen met:

Uw bestelling thuisbezorgd, ook in België. Heeft u vragen? Specifieke wensen of advies nodig? Wij helpen u graag!

Kan gebruikt worden in ieder type gordijnstof. Als de gordijnen geopend zijn hebt u bij deze plooi het kleinste pakket aan de zijkant hangen. Een enkele plooi ziet er strak uit. Bij deze plooi wordt er per meter rails ongeveer 2.10m stof gebruikt (bij kamerhoge stoffen). Bij breedte stoffen wordt dezelfde berekening gedaan, maar hierbij wordt gerekend met banen waardoor de hoeveelheid stof per meter wisselt. Dit geldt ook bij alle andere plooien.
Kan gebruikt worden in ieder type gordijnstof. Hangt voller, en geeft diepere plooien. Voor deze plooi wordt meer stof gebruikt. Per meter wordt ongeveer 2.30m stof berekend bij kamerhoge stoffen.
Kan gebruikt worden in ieder type gordijnstof, maar is het mooiste bij gebruik in en inbetween. Wilt u de stof royaal hebben hangen dan kunt u kiezen voor deze plooi. Er wordt voor een driedubbele plooi per meter rail ongeveer 2.60m stof gebruikt. Voor deze plooi geldt een toeslag van € 3,00 per meter. Dit wordt ook aangegeven in het bestelformulier.
Wordt gebruikt in vitrages en die niet geopend worden. De plooien zijn plat en liggen tegen elkaar aan waardoor het gordijn niet open geschoven kan worden. De plooi valt heel royaal. Er wordt voor een stolpplooi per meter rail 3.10 m stof gebruikt. Voor deze plooi geldt een toeslag van € 4,00 per meter. Dit wordt ook aangegeven in het bestelformulier. De stolpplooi kan niet geleverd worden met verstelbare haken, maar wordt geleverd met metalen prikhaken.
Standaard wordt het plooiband geleverd in een hoogte van 8cm bij de enkele, dubbele, driedubbele en stolpplooi. Het is ook mogelijk om een andere hoogte te bestellen. Bij kortere gordijnen kan een bandhoogte van 6cm mooier zijn. Bij hoge ruimtes is het mooi om een accent te leggen op de plooiband door deze juist hoger te maken, 10 0f 15cm. Voor het 6 en 8 cm band geldt geen meerprijs, voor het plooiband van 10 en 15cm wel. Voor het 10cm band is de meerprijs € 1,00 per meter, voor het 15cm band is dit € 1,50 per meter.
Deze plooi kan gebruikt worden in iedere gordijnstof en zorgt voor een gordijn dat altijd mooi golvend valt. Bij deze plooi wordt er per meter rails ongeveer 2.10m stof gebruikt (bij kamerhoge stoffen). Bij breedte stoffen wordt dezelfde berekening gedaan, maar hierbij wordt gerekend met banen waardoor de hoeveelheid stof per meter wisselt. Voor deze plooi geldt een toeslag van € 8,00 per meter. De meerprijs wordt altijd apart vermeld als u de prijs berekend. Kiest u voor een waveplooi dan worden er standaard glijders meegeleverd die geschikt zijn voor een KS rail. Deze runners zijn draaibaar en onderling verbonden met een dun koordje met een afstand van 8 cm.

  1. Het is ook mogelijk om glijders mee te leveren die geschikt zijn voor de Caro rail, dit kunt u als opmerking aangeven bij uw bestelling.
  2. Bij gordijnstoffen met een lengtestreep of vergelijkbaar patroon kan het zijn dat niet altijd hetzelfde deel van het patroon naar voren komt of naar achteren valt met de plooi mee.
  3. Houdt er bij breedtestoffen rekening mee dat de verticale zoom zichtbaar kan zijn, dit is helaas niet altijd te voorkomen.
Kiest u voor plaatsen op roede tunnel dan kunt ervoor kiezen om het gordijn strak of gerimpeld te laten maken. Kiest u voor ” strak “, dan wordt het gordijn zo geleverd dat deze precies de door u ingevoerde breedte wordt. Dit is verstandig bij bijvoorbeeld zodat u deze nog goed open kunt schuiven, in gesloten toestand hangen ze dan ongeplooid aan de roede. Kiest u voor ” gerimpeld “, dan wordt het gordijn ongeveer twee keer zo breed als de door u ingevoerde breedte zodat het mooi geplooid hangt in gesloten toestand. Dit wordt meestal gebruikt bij vitrages of inbetweens die niet geopend worden of met een embrasse open gehouden worden. Standaard wordt dit type gordijn geleverd met een roes boven de roede van 1,5cm. Deze hoogte telt u zelf op bij de gemeten hoogte. Wilt u het gordijn zonder roes geleverd hebben vermeld dit dan bij uw bestelling. Bij een gordijn met tunnel wordt per meter roede twee meter stof gebruikt. Hierin zit inbegrepen de zomen waardoor er per zoom ongeveer 5cm stofbreedte vervalt ten opzicht van de stofmaat.
De retourplooi vindt u niet in het keuzemenu, maar kan wel geleverd worden. Deze plooi kan gecombineerd worden met een enkele of dubbele plooi. Tussen de plooien aan de voorzijde wordt de plooi aan de achterzijde nogmaals doorgestikt. Bij gordijnen die op roedes met ringen hangen wordt dit vaak gebruikt omdat de plooien dan mooier in model blijven. Voor deze plooi i.c.m. een enkele plooi (retourplooi-enkel) wordt per meter rail 2.30 m stof gebruikt. Gecombineerd met een dubbele plooi (retourplooi-dubbel) wordt hiervoor 2.50m stof per meter rail berekend. Voor deze plooi geldt een toeslag van € 3,00 per meter.
You might be interested:  Prijs Per Liter Berekenen

Plooien

Hoeveel afstand tussen raam en gordijn?

Te lage gordijnroede – Een veelgemaakte vergissing is het te laag hangen van de gordijnroede. Het lijkt misschien logisch om de gordijnen direct boven het raam te hangen, maar dit maakt de kamer optisch veel kleiner. Het is daarom een goede leidraad om het gordijn minstens 10 a 15 cm boven het raam te hangen. Evert Groot na het ophangen van de gordijnen bij Romy Boomsma, Te korte gordijnen Dit is de meest voorkomende fout die wordt gemaakt bij het ophangen van gordijnen: te korte gordijnen. Te korte gordijnen zorgen er – net als een te lage gordijnroede – voor dat de kamer optisch kleiner wordt.

Denk bij het ophangen van gordijnen aan de volgende lengtes: 1 tot 2 cm boven de vloer: dit is vooral ideaal als je een hoogpolig tapijt in je kamer hebt. Door de gordijnen op deze hoogte te laten eindigen kun je het gordijn zonder enige moeite openen en sluiten. Precies tot aan de vloer: dit geeft een net, clean effect, maar is moeilijk te bereiken omdat je de gordijnroede op precies de goede hoogte moet hangen.

Langer dan tot aan de vloer: dit geeft een romantisch effect. Dit werkt het beste bij gordijnen van luxe materialen, zoals velours. Een nadeel van deze lengte is dat de gordijnen wel stoffig kunnen worden. Wil je er voor zorgen dat je gordijnen precies goed hangen? Maak dan gebruik van onze inmeet & advies service zodat je zeker bent dat jouw nieuwe gordijnen perfect in je kamer hangen. Te smalle gordijnen Gordijnen moeten in ieder geval zo breed zijn dat ze het hele raam bedekken. Zorg ervoor dat de gordijnen aan beide kanten minstens 15 cm verder reiken dan de ramen. Hierdoor lijkt het raam én de kamer groter. Let hier vooral op in de slaapkamer als je wil dat de gordijnen de kamer verduisteren en zorg je ervoor dat de gordijnen ook echt het licht tegenhouden.

You might be interested:  Excel Annuiteiten Hypotheek Berekenen

Picknicken: vier de lente en vier het leven Het mooie lenteweer is eindelijk aangebroken! Na een lange, koude winter is het heerlijk om te genieten van de warmere temperaturen en de kleurrijke bloemen die overal tevoorschijn komen. En wat is Hoe maak je van een huurhuis echt jouw eigen plek Als je in een huurhuis woont kun je nu eenmaal niet zoveel veranderen aan je huis als in een koopwoning. Maar er zijn genoeg mogelijkheden om van een huurhuis echt je Linnen gordijnen collectie van Evert Groot Onze mooie en ruime collectie gordijnen, brengen ook veel vragen met zich mee. Bijvoorbeeld een vraag die mensen vaak stellen: ‘Zullen mijn linnen gordijnen gaan verkleuren?’ Laten we die onduidelijkheid meteen wegnemen.

Loading the next set of instagram posts. Page load link Wil jij advies over onze stoffen en gordijnen van één van onze experts? Maak dan een afspraak bij Evert Groot! Van vrijblijvend online advies tot volledig advies aan huis – jij kiest wat jou het beste uitkomt.

Perfect passende gordijnen met persoonlijk advies en 100% inmeet garantie, Voor slechts 150€ komen wij bij jou thuis om jouw ramen op te meten en je te adviseren over onze kleuren en stoffen. Gratis en vrijblijvend in-store interieuradvies waar wij jou adviseren over onze stoffen, kleuren en ophangsystemen.

Na afloop krijg je een aantal stalen mee zodat je thuis kunt kijken hoe de stoffen in jouw interieur staan. Gratis en vrijblijvend interieuradvies vanuit je eigen huis. Via een videocall adviseren wij jou over onze stoffen, kleuren en ophangsystemen en krijg je een aantal stalen opgestuurd, zodat je thuis kunt kijken hoe de stoffen in jouw interieur staan.

Hoeveel ruimte tussen muur en gordijn?

Railafstand vanaf de muur – Om het gordijn vrij te laten hangen van de muur, neem je 7 cm ruimte. Gebruik je een dubbele gordijnrail, bijvoorbeeld bij extra overgordijnen, dan moet je bij die 7 cm weer 5 cm bijtellen.

Hoeveel ruimte tussen rails vitrage en overgordijnen?

Plooi afstand – De plooi afstand is de ruimte tussen de twee plooien. Er zijn twee verschillende plooi afstanden.10 cm afstand bij toepassing bij overgordijnen, 8 cm afstand bij toepassing bij vitrage. Hierbij is wel van belang dat bij de hiervoor geldende plooi toeslag gerekend wordt.ook is er de vlinder retour plooi die een soort van harmonium vorm de diepte kan dan 10 cm zijn,

Hoeveel cm tussen gordijnen?

Houd tussen de twee gordijnrails een afstand van ongeveer 10 cm aan. Haak de gordijnen daarna in de glijders. De meeste op maat gemaakte gordijnen hebben een haakje in het plooiband wat naar boven en beneden kan glijden. Zo kun je de gordijnen stellen.

Wat zijn de standaard maten van gordijnen?

De maat die bij de gordijnen wordt genoemd is de maat per gordijn. De meeste gordijnen zijn 145 cm breed; samen zijn de gordijnen dus 290 cm breed.

Wat is het verschil tussen een enkele plooi en een dubbele plooi?

De enkele en de dubbele plooi – Boven wordt in je gordijn een plooi gestikt in het atelier. (Meer weten? ) Bij een enkele plooi wordt de stof één keer gevouwen en wordt die vouw gestikt. Bij een dubbele plooi neemt het atelier een groter stukje stof voor de plooi, zodat de plooi daarna nog een keer wordt dubbelgevouwen.

You might be interested:  Kosten Verhuizing Berekenen

Hoe lang moet mijn gordijn zijn?

Te lage gordijnroede – Een veelgemaakte vergissing is het te laag hangen van de gordijnroede. Het lijkt misschien logisch om de gordijnen direct boven het raam te hangen, maar dit maakt de kamer optisch veel kleiner. Het is daarom een goede leidraad om het gordijn minstens 10 a 15 cm boven het raam te hangen. Evert Groot na het ophangen van de gordijnen bij Romy Boomsma, Te korte gordijnen Dit is de meest voorkomende fout die wordt gemaakt bij het ophangen van gordijnen: te korte gordijnen. Te korte gordijnen zorgen er – net als een te lage gordijnroede – voor dat de kamer optisch kleiner wordt.

  • Denk bij het ophangen van gordijnen aan de volgende lengtes: 1 tot 2 cm boven de vloer: dit is vooral ideaal als je een hoogpolig tapijt in je kamer hebt.
  • Door de gordijnen op deze hoogte te laten eindigen kun je het gordijn zonder enige moeite openen en sluiten.
  • Precies tot aan de vloer: dit geeft een net, clean effect, maar is moeilijk te bereiken omdat je de gordijnroede op precies de goede hoogte moet hangen.

Langer dan tot aan de vloer: dit geeft een romantisch effect. Dit werkt het beste bij gordijnen van luxe materialen, zoals velours. Een nadeel van deze lengte is dat de gordijnen wel stoffig kunnen worden. Wil je er voor zorgen dat je gordijnen precies goed hangen? Maak dan gebruik van onze inmeet & advies service zodat je zeker bent dat jouw nieuwe gordijnen perfect in je kamer hangen. Te smalle gordijnen Gordijnen moeten in ieder geval zo breed zijn dat ze het hele raam bedekken. Zorg ervoor dat de gordijnen aan beide kanten minstens 15 cm verder reiken dan de ramen. Hierdoor lijkt het raam én de kamer groter. Let hier vooral op in de slaapkamer als je wil dat de gordijnen de kamer verduisteren en zorg je ervoor dat de gordijnen ook echt het licht tegenhouden.

Picknicken: vier de lente en vier het leven Het mooie lenteweer is eindelijk aangebroken! Na een lange, koude winter is het heerlijk om te genieten van de warmere temperaturen en de kleurrijke bloemen die overal tevoorschijn komen. En wat is Hoe maak je van een huurhuis echt jouw eigen plek Als je in een huurhuis woont kun je nu eenmaal niet zoveel veranderen aan je huis als in een koopwoning. Maar er zijn genoeg mogelijkheden om van een huurhuis echt je Linnen gordijnen collectie van Evert Groot Onze mooie en ruime collectie gordijnen, brengen ook veel vragen met zich mee. Bijvoorbeeld een vraag die mensen vaak stellen: ‘Zullen mijn linnen gordijnen gaan verkleuren?’ Laten we die onduidelijkheid meteen wegnemen.

Loading the next set of instagram posts. Page load link Wil jij advies over onze stoffen en gordijnen van één van onze experts? Maak dan een afspraak bij Evert Groot! Van vrijblijvend online advies tot volledig advies aan huis – jij kiest wat jou het beste uitkomt.

Perfect passende gordijnen met persoonlijk advies en 100% inmeet garantie, Voor slechts 150€ komen wij bij jou thuis om jouw ramen op te meten en je te adviseren over onze kleuren en stoffen. Gratis en vrijblijvend in-store interieuradvies waar wij jou adviseren over onze stoffen, kleuren en ophangsystemen.

Na afloop krijg je een aantal stalen mee zodat je thuis kunt kijken hoe de stoffen in jouw interieur staan. Gratis en vrijblijvend interieuradvies vanuit je eigen huis. Via een videocall adviseren wij jou over onze stoffen, kleuren en ophangsystemen en krijg je een aantal stalen opgestuurd, zodat je thuis kunt kijken hoe de stoffen in jouw interieur staan.