Hoeveel Calorieën Per Dag Berekenen

Hoeveel Calorieën Per Dag Berekenen
🔎 Bereken hoeveel calorieën je nodig hebt

 1. Man: 10 x gewicht (kg) + 6.25 x lengte (cm) – 5 x leeftijd + 5.
 2. Vrouw: 10 x gewicht (kg) + 6.25 x lengte (cm) – 5 x leeftijd – 161.

Hoeveel calorieën eet ik per dag berekenen?

Energieverbruik per kilo lichaamsgewicht – Je lichaam verbruikt dagelijks per kilo een bepaald aantal calorieën. Door je gewicht te vermenigvuldigen met dit aantal calorieën, bereken je jouw dagelijkse behoefte. De formule ziet er als volgt uit: behoefte (kcal/kg) x gewicht (kg) = dagelijkse caloriebehoefte. In mijn geval (actieve man van 80 kilo) volgt de rekensom: 33 x 80 = 2640 calorieën.

Categorie Behoefte (kcal/kg)
Man inactief 29
Man actief 33
Vrouw inactief 22
Vrouw actief 26

Hoeveel calorieën is normaal per dag?

Wat zijn gemiddelde energiebehoeftes? – Wil je weten hoeveel calorieën jij ongeveer per dag zult moeten eten om op gewicht te blijven? Houd dan (naast met je geslacht) vooral rekening met je leeftijd en mate van activiteit. In de onderstaande tabel vind je een schatting van de caloriebehoefte voor volwassenen per leeftijdscategorie, onderverdeeld naar geslacht.

Weinig actief Mannen Vrouwen
Leeftijd (kcal) (kcal)
19-30 jaar 2700 2000
31-50 jaar 2600 1900
51-70 jaar 2400 1800
> 70 jaar 2200 1700
Actievere leefstijl* Mannen Vrouwen
Leeftijd (kcal) (kcal)
19-30 jaar 3000 2300
31-50 jaar 3000 2300
51-70 jaar 2600 2000
> 70 jaar 2400 1800
*Exacte aantallen zijn afhankelijk van hoeveel je sport en beweegt
*Bron: Voedingscentrum

Hoeveel calorieën mag een vrouw per dag?

Hoeveel calorieën per dag mag een vrouw eten om af te vallen? – Een kilogram vet bevat ongeveer 7.000 kcal. Als je 1 kg wilt afvallen, moet je dus 28 dagen lang 250 kcal minder eten dan jouw caloriebehoefte, die voor een vrouw dus gemiddeld 2.000 kcal per dag is.

Is 1000 calorieën per dag goed?

Tot slot – Hoewel het 1000 kcal dieet leidt tot snel gewichtsverlies op de korte termijn, kunnen de hormonale veranderingen ervoor zorgen dat je het maar moeilijk volhoudt op de lange termijn. Bovendien is het eten van 1000 calorieën eten per dag nog niet de helft van wat je als volwassene nodig hebt om goed te functioneren.

You might be interested:  Hoog Laag Pensioen Berekenen

Het gaat namelijk niet alleen om de calorie-inname, het gaat ook om de kwaliteit van de calorieën die je eet. Een koolhydraatarm dieet volgen dat rijk is aan voedingsstoffen zal leiden tot een gezonder en slanker lichaam. Het 1000 kcal dieet is een tijdelijke oplossing. Voor een optimale gezondheid is het belangrijk dat je jezelf niet verhongert.

Succesvol afvallen en op gezond gewicht blijven draait vooral om duurzame veranderingen die je de rest van je leven kunt volhouden. Als je er goed uit wilt zien voor een bruiloft of een feestje, doe jezelf dan een plezier en begin met verantwoord afvallen door gezonde keuzes te maken.

Wat moet je elke dag eten om af te vallen?

Afvallen door een goed eet- en beweegplan

Wil je afvallen? Met een eet- en beweegplan gaat het makkelijker en houd je het langer vol. Begin met het op een rijtje zetten van je eet- en beweegpatroon op dit moment. Schrijf daarna op wat je wilt veranderen aan dit patroon. Denk na over wat je nu eet op een dag. Stel een haalbaar doel en denk in kleine stappen. Een halve kilo per week afvallen is prima.

 • Hoe ga ik mijn voeding aanpassen?
 • Wanneer begin ik?
 • Wat is mijn doel?
 • Ga ik dit samen met gezinsleden of een vriend(in) doen?
 • Zoek ik hulp van een diëtist?

Wil je meer tips? Ga dan naar onze informatie over,

 • Kies voor kleine aanpassingen in je voeding.
 • Verklein de porties: eet iets minder vlees, brood, aardappelen, rijst of pasta.
 • Probeer minder te snoepen, neem vaker fruit of groenten tussendoor.
 • Vergelijk de hoeveelheid calorieën, vet, eiwitten en koolhydraten op etiketten.
 • Kies voor volkorenproducten voor een voller gevoel.
 • Besmeer je boterham dun met margarine.
 • Ga niet elke dag op de weegschaal staan, maar kies voor een vast moment in de week.
 • Beloon jezelf als het goed gaat, dat stimuleert om door te gaan.
 • Hoeveel calorieën heb ik per dag nodig? Om af te vallen is het belangrijk minder calorieën binnen te krijgen. Door de volgende richtlijn aan te houden blijf je op gewicht:
  • 2500 kilocalorieën per dag voor volwassen mannen
  • 2000 kilocalorieën per dag voor volwassen vrouwen

  Om af te vallen moet je 500 tot 1000 kilocalorieën minder binnenkrijgen. Bij een dieet met nog minder calorieën bestaat de kans dat:

  • je spiermassa afneemt in plaats van de vetmassa
  • je te weinig vitamines en mineralen binnenkrijgt
  • je het dieet minder lang volhoudt en weer terugvalt in je oude gewoonten (jojo-effect)
 • Waar moet ik op letten bij gezonder eten? Gezonder en minder eten is belangrijker dan streng lijnen. Kies bij voorkeur:
  • producten die weinig verzadigd vet of toegevoegde suikers bevatten
  • producten met voldoende vezels, zoals volkorenproducten
  • verse groenten en fruit
You might be interested:  Rente Per Maand Berekenen

Bedenk wanneer jij meer gaat eten en probeer de oorzaak aan te pakken. Voorbeelden waarbij mensen vaker meer of ongezonder gaan eten:

 • veel stress
 • na een emotionele gebeurtenis, zoals een scheiding of het verlies van een dierbare
 • veel buiten de deur eten (werk of vakantie)
 • verandering van gezins- of werksituatie: samenwonen, kinderen krijgen of stoppen met werken
 • na het stoppen met roken

Hoe kan het dat ik aankom nu ik in de overgang ben? Sommige vrouwen komen vanaf de overgang aan, terwijl ze hetzelfde zijn blijven eten. Hoe kan dat? Bij het ouder worden neemt de hoeveelheid vet toe en je spiermassa neemt af. Ook lijkt het energieverbruik in rust af te nemen na de overgang: je verbrandt tijdens je slaap minder calorieën dan voor de overgang. En de verandering van hormonen in deze periode beïnvloedt de verdeling van het vet over je lichaam. Vaak gaat er meer vet in de buikholte zitten en neemt de middelomtrek toe.

 • Is overgewicht erfelijk? Overgewicht komt in sommige families vaker voor. Dat kan met erfelijke aanleg te maken hebben, maar ook met gewoontes en het eetpatroon in een familie. Sommige mensen hebben een sterker beloningsgevoel bij het eten van bepaald eten. Hierdoor is de neiging om te eten groter. Maar overgewicht kun je nooit helemaal toeschrijven aan aanleg. Je gewicht neemt toe als je meer calorieën binnenkrijgt dan je lichaam verbrandt. Dus ook hier geldt: door minder te eten of meer te bewegen kun je kilo’s kwijtraken.
 • Lukt het je niet om zelf af te vallen of op gewicht te blijven? Dan kan een diëtist je helpen. Hij of zij geeft persoonlijke begeleiding en houdt in de gaten of je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Zeker als je veel wil afvallen, bijvoorbeeld bij een BMI boven de 30, kan professionele hulp zinvol zijn. Zoek een op de website van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD). Tip! Check of de begeleiding van een diëtist wordt vergoed via je zorgverzekering en of je een verwijzing van je huisarts nodig hebt. Door te bewegen verbrand je calorieën. Het helpt ook om een dieet beter vol te houden en op gewicht te blijven. Door mee te doen aan onze events sla je twee vliegen in één klap: je bent lekker sportief bezig én je draagt bij aan levensreddend onderzoek! Voor welk event ga jij?

  • Hoe kan ik meer bewegen?
  • Welke vorm van bewegen past bij mij?
  • Wanneer begin ik?
  • Wat is mijn doel?
  • Ga ik bij een vereniging of zoek ik iemand om samen mee te bewegen?
  • Zoek ik hulp van een diëtist, fysiotherapeut of sporttrainer?
  You might be interested:  Zzp Belasting Berekenen 2022

  Wist jij dit? Op gewicht blijven is goed voor je bloeddruk. Zo zorg je voor je hart!

  • Chat via de chatknop onder in beeld (10.00 tot 16.30 uur)
  • Bel met een voorlichter: (9.00 – 13.00 uur, € 0,05 per minuut)

  We zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag : Afvallen door een goed eet- en beweegplan

  Hoeveel calorieën verbrand je per dag in rust?

  Genetische aanleg en BMR – Ook speelt genetische aanleg een rol. Zo heeft bijvoorbeeld een gemiddelde man een BMR van 1500 kilocalorieën per dag. Daarnaast is de BMR zowel bij mannen als vrouwen normaal verdeeld. Dit betekent dat 99% van de mannen een BMR heeft tussen de 1200 en de 1800 kilocalorieën.

  Hoeveel stappen per dag is gezond om af te vallen?

  Met 10.000 stappen per dag loop je ongeveer 7 kilometer per dag. Het lopen van 7 kilometer per dag wordt gezien als de minimale beweging die je nodig hebt wanneer je wilt afvallen. Afvallen staat en valt met je vetverbranding.

  Hoeveel calorieën per dag om 10 kilo af te vallen?

  Hoeveel calorieën per dag mag een vrouw eten om af te vallen? – Een kilogram vet bevat ongeveer 7.000 kcal. Als je 1 kg wilt afvallen, moet je dus 28 dagen lang 250 kcal minder eten dan jouw caloriebehoefte, die voor een vrouw dus gemiddeld 2.000 kcal per dag is.

  Hoe moet ik calorieën tellen?

  Berekenen – De hoeveelheid calorieën die je binnen krijgt, hangt natuurlijk ook af van de hoeveelheid die je van een product eet! Wil je toch eens tellen hoeveel calorieën er in iets zitten? Dan kan je zelf moeilijke sommen maken: Eén gram vet zorgt namelijk voor 9 kcal, één gram koolhydraten voor 4 kcal en één gram eiwit voor 4 kcal.

  Vitamines en mineralen zorgen niet voor calorieën, water ook niet.Zelf calorieën tellen kan dus als je precies weet hoeveel vet, eiwit en koolhydraten in iets zitten. Gemakkelijker is het om het aantal calorieën gewoon op te zoeken op, Daar vul je bijvoorbeeld in ‘appel’ en dan zie je meteen dat die maar 60 kcal oplevert.

  : Wat zijn calorieën en hoe tel je ze?