Hr++ Glas Kosten Berekenen

Hr++ Glas Kosten Berekenen
Diverse dubbel glas prijzen – Dubbel glas is in verschillende soorten verkrijgbaar. De mate van isolatie is het grootste verschil tussen de glassoorten. Het ouderwetse conventionele dubbel glas heeft alleen een luchtlaag tussen de 2 glasplaten maar wordt nog maar weinig verkocht.

Glassoort Prijs (excl. prijs arbeid) U-waarde Met 20m2 bespaart u:
Dubbel glas € 60 per vierkante meter 2,7 € 140 per jaar
HR € 65 per vierkante meter 1,7 – 2,0 € 180 per jaar
HR+ € 70 per vierkante meter 1,3 – 1,6 € 220 per jaar
HR++ € 75 per vierkante meter 1,2 € 260 per jaar
HR+++ € 115 per vierkante meter 0,5 – 0,9 € 280 per jaar

De isolatiewaarde kunt u eenvoudig aflezen in bovenstaande tabel. Hoe lager de U waarde, hoe beter de beglazing isoleert.

Wat zijn de kosten voor HR ++ glas?

Ga voor HR+++ glas – Een glassoort die steeds populairder wordt is HR+++ glas. Dit is driedubbel glas met edelgas er tussen. Het bevat 2 isolerende spouwen, waardoor de isolatiewaarde van HR+++ glas nog hoger is dan gewoon HR++ glas. Door de betere isolatie bespaar je nog meer op de jaarlijkse stookkosten.

Hoeveel m3 gas bespaar je met HR ++?

Besparing dubbel glas vervangen door HR++ glas – In de tabel zie je wat je bespaart je als je in het hele huis dubbel glas hebt, en dat laat vervangen door HR++ glas.

Soort woning Besparing gas per jaar (m3) Besparing per jaar bij gasprijs 3 euro/m3 Besparing per jaar bij gasprijs 1,20euro/m3
Tussenwoning 65 m3 200 euro 80 euro
Hoekwoning 70 m3 210 euro 85 euro
2-onder-1-kap 80 m3 230 euro 95 euro
Vrijstaand huis 100 m3 300 euro 120 euro

Uitleg De gasbesparing is berekend voor een huis met een hr-combiketel als verwarming. Hoeveel je precies bespaart, hangt af van hoe je huis nu al geïsoleerd is. Als je nu nog helemaal geen isolatie hebt, dan ga je meer besparen dan wanneer je huis al een beetje geïsoleerd is.

Hoeveel je gaat besparen, hangt ook af van hoe veel je je huis verwarmt. Als je bijna nooit thuis bent en de verwarming nauwelijks aan hebt, merk je minder verschil dan wanneer je elke dag thuis bent en de verwarming altijd hoog zet. We gaan uit van de volgende isolatiewaardes (Rc-waarde): dakisolatie Rc 4, vloerisolatie Rc 3,5, spouwmuurisolatie Rc 1,7.

Voor HR++ glas is de U-waarde 1,2. De besparingen in euro zijn berekend met 2 gasprijzen: 1,20 euro en 3 euro. De gasprijs van 1,20 euro geldt voor de lange termijn, en is gebaseerd op een prognose voor 2030. De huidige gasprijs is voor veel mensen hoger: 1,50 tot 3,00 euro.

  • Daardoor zijn de besparingen op korte termijn (denk aan: komend jaar) hoger.
  • Zie voor meer toelichting:,
  • De kosten en de subsidie zijn een schatting,
  • Ze hangen af van hoeveel vierkante meter je gaat isoleren.
  • Het aantal vierkante meter gevel, dak, vloer en glas verschilt per soort woning: een tussenwoning heeft het minst aantal vierkante meters, een vrijstaande woning het meest.

Per woningtype gaan we uit van een gemiddelde grootte. De schatting van de kosten gaat uit van een standaard situatie, dus zonder meerwerk. De kosten per vierkante meter zijn gebaseerd op een kostenoverzicht van RVO (een overheidsorganisatie) van 1 maart 2023.

Door actuele ontwikkelingen, zoals stijging van de prijs van grondstoffen, kunnen de kosten hoger uitvallen. Het subsidiebedrag in deze tabel gaat uit van 2 of meer maatregelen, bij 1 maatregel is de subsidie de helft. Als je enkel glas vervangt, blijven de kosten hetzelfde maar is de besparing een stuk hoger.

Hieronder zie je wat je bespaart als je in het hele huis enkel glas heb en dit vervangt door HR++ glas.

Soort woning Besparing gas per jaar (m3) Besparing per jaar bij een gasprijs van 3 euro/m3 Besparing per jaar bij een gasprijs van 1,20 euro/m3
Tussenwoning 240 m3 730 euro 290 euro
Hoekwoning 260 m3 770 euro 310 euro
2-onder-1-kap 290 m3 900 euro 350 euro
Vrijstaand huis 370 m3 1100 euro 450 euro

De voordelen van isolatieglas merk je meteen: je huis blijft warmer en je voelt minder kou en tocht. Had je nog enkel glas, dan ben je ook af van beslagen ramen en water op de vensterbank. Maar hoe zit het met de financiële voordelen? De kosten betaal je in één keer, maar de besparing zie je elk jaar terug op je energierekening.

  1. Aantrekkelijk op de lange termijn dus.
  2. Milieu Centraal rekende het uit: de winst die je maakt als je enkel glas vervangt door HR++ glas, is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op je spaarrekening,
  3. En niet te vergeten: het is ook goed voor de waarde van je woning en het klimaat.
  4. Albertine koos voor nieuwe kozijnen met triple glas.

Het is nu lekker warm bij haar thuis, ze heeft geen dekentje meer nodig op de bank. Bekijk hoe zij het heeft aangepakt. Om je ramen op een slimme manier te kunnen isoleren, moet je eerst weten wat voor glas er nu in zit. Dat bepaalt hoeveel je kunt besparen en of het de moeite waard is om het glas te vervangen.

Wat kost vervangen dubbel glas door HR ++ glas?

Prijslijst soorten isolatieglas:

Totale prijs glas exclusief installatiekosten U-waarde: lager is beter (isoleert dus beter)
HR € 65 per vierkante meter 1,7 – 2,0
HR+ € 70 per vierkante meter 1,3 – 1,6
HR++ € 75 per vierkante meter 1,2
HR+++ € 110 per vierkante meter 0,5 – 0,9

Is er nog subsidie op HR ++ glas?

Wat zijn de voorwaarden in 2023? – Ook in 2023 kunt u als woningeigenaar weer subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen (ISDE) waaronder HR++ glas en triple glas. Maar ook voor nieuwe isolerende panelen in kozijnen en isolerende deuren. Voor isolatieglas geldt een minimale oppervlakte van 8 m2 en een maximum oppervlakte van 45 m2.

Waar subsidie aanvragen HR ++ glas 2023?

Subsidie voor VvE’s – Subsidie aan verenigingen van eigenaars (VvE) voor warmtepompen, zonneboilers en warmtenetten gaat in januari 2023 over naar de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE). Voor zonnepanelen en kleine windturbines kunnen VvE’s nog terecht bij ISDE.

Kun je subsidie krijgen als je zelf isoleert?

De ISDE-subsidie is een subsidie van de Rijksoverheid. Je kunt subsidie krijgen voor één maatregel of voor meerdere maatregelen. Je krijgt alleen subsidie als je het werk laat uitvoeren door een bedrijf, niet als je het zelf doet. Maar er zijn nog meer voorwaarden. Hierna lees je meer over de voorwaarden en bedragen van de isolatiesubsidie.

Hoeveel bespaar je met HR ++ glas ten opzichte van dubbel glas?

Het ene dubbel glas is het andere niet – Veel Nederlanders hebben nog gewoon dubbel glas; zeg maar de eerste versie die rond de jaren zeventig gangbaar werd. Maar er zijn sindsdien steeds beter isolerende soorten glas op de markt gekomen. HR++ glas houdt bijvoorbeeld 75 procent meer warmte binnen dan gewoon dubbel glas.

Wat kost 1 m2 dubbel glas?

De ene glaszetter is de andere niet – Zaken die de kosten van dubbel glas bepalen zijn het aantal ramen, de grootte van de ramen en of een glaszetter bijvoorbeeld een steiger nodig heeft om je dubbel glas te plaatsen. Ook is de ene glaszetter de andere niet. Let goed op of het prijsvoorstel compleet is en of je niet bepaalde toeslagen moet betalen.