Human Design Chart Berekenen

Human Design Chart Berekenen

Hoe wordt Human Design bepaald?

Geboortetijd opvragen – Je Human Design chart wordt bepaald door het moment dat je bent geboren. Op dat moment krijg je je ‘energetische stempel’ mee. Dit bepaalt hoe jij in dit leven met energie omgaat. Dit wordt visueel gerepresenteerd in een Human Design chart. Dat ziet er ongeveer zo uit: Om je chart te berekenen heb je nodig:

Je geboortedatumJe geboortetijd (liefst zo specifiek mogelijk)Je geboorteplaats

Het is fijn om je geboortetijd zo precies mogelijk te weten. Hier kun je meer lezen over hoe je je geboortetijd kunt achterhalen.

Wat ben ik in Human Design?

Wat is Human Design? – Human Design (HD) is een systeem dat verschillende oude wijsheden en moderne wetenschap bij elkaar brengt. Het combineert elementen van de Chinese I’Ching, de Tree of life van de Kaballa, Astrologie, de Hindu Chakraleer en Quantum Fysica samen in één systeem.

 • Het systeem draait allemaal om energie uitwisseling.
 • Hoe gaat iemand om met energie, hoe is de uitwisseling tussen een persoon en de rest van de wereld? Een Human Design chart geeft hier op persoonlijk niveau inzicht in.
 • De basis van Human Design is dat iedereen uniek is.
 • Zo wordt het ook wel de ‘science of differentiation’ genoemd.

Wat zoveel betekent als; we zijn allemaal anders en dat is juist precies goed. HD is daarom ook geen individualistische zienswijze. Het beschrijft de energie uitwisseling die we met elkaar en met de wereld hebben. En om die te kunnen hebben, hebben we elkaar allemaal nodig.

Wat is een Human Design Chart?

Wat is Human Design? – Een Human Design chart wordt ook wel eens Genetic Matrix genoemd en vertelt je alles over jouw blauwdruk als mens. Wat je krachten en valkuilen zijn, wat goed bij jou past en wat jij nodig hebt om een vervullend, succesvol en gelukkig leven te leiden.

 1. Een Human Design chart vertelt je ook wat jou als mens uniek maakt,
 2. In je chart kom je meestal veel dingen tegen die je volledig herkent in jezelf, maar ook dingen die je misschien wel aanvoelde maar waar je nog niet echt de vinger op kon leggen.
 3. Vaak is het bijvoorbeeld zo dat een obstakel waar je al je hele leven tegenaan loopt, ineens heel makkelijk te verklaren is aan de hand van je Human Design chart.

En dat bovendien de oplossing plotseling eigenlijk binnen handbereik blijkt te liggen.

Wat kost een Human Design Reading?

Tarieven Het intakegesprek is altijd gratis. Op basis daarvan maken we een plan van aanpak, waarin het aantal te verwachten sessies wordt opgenomen. Een standaard coachingsgesprek neemt meestal 1,5 uur in beslag. De kosten bedragen € 90 per uur. Alle tarieven zijn exclusief BTW. De kosten van een Human Design foundation analyse:

Uitgebreide reading (foundation analyse) ongeveer 90 minuten € 225,- (inclusief chart en geluidsopname). Uitgebreide reading (foundation analyse) ongeveer 90 minuten € 290,- (inclusief chart, rapportage en geluidsopname). Deze prijzen zijn inclusief BTW.

: Tarieven

Welke types Human Design zijn er?

De Human Design kent 4 basistypen. Die typen worden de manifestor, de generator, de projector en de reflector genoemd. De manifestors zijn hier om initiatieven te nemen, de generators zijn de mensen die de initiatieven oppakken en in de wereld zetten. De manifestors en generators zijn de energierijke types.

Wat is mijn incarnatie kruis?

Hoe wordt het Human Design incarnatie kruis berekent? – De bovenste 4 poorten van je profiel (de bewuste (zwarte cijfers) en onbewuste poorten (rode cijfers) van de zon en aarde) samen zijn jouw Human Design incarnatie kruis (incarnation cross). Dit kruis komt vanuit de i-Ching filosofie.

Deze 4 poorten geven dus aan in welke poorten de zon en de aarde stonden op het moment van je geboorte (bewuste poort/zwarte cijfers) en op het moment dat je ziel in je lichaam trad (ongeveer 88 dagen voor je geboorte (onbewuste poort/rode cijfers)). En niet alleen de 4 poorten bepalen je incarnatie kruis, maar ook de ‘volgorde’ van de poorten geeft hierin weer een variatie.

De volgorde van jouw exacte Incarnatie Kruis is altijd: Bewuste Zon/Aarde poort | Onbewuste Zon/Aarde poort Zelf heb ik bijvoorbeeld deze 4 poorten: Bewuste zon-poort: 25 Bewuste aarde-poort: 46 Onbewuste zon-poort: 10 Onbewuste aarde-poort: 15 Dit maakt dat ik dit incarnatie kruis heb: Right Angle Cross of The Vessel of Love 1 (25/46 | 10/15) Terwijl Right Angle Cross of The Vessel of Love 4 bijvoorbeeld deze volgorde heeft: 10/15 | 46/25 Zo heeft ieder set van 4 poorten dus weer meerdere variaties (de meeste hebben 4 variaties, maar niet allemaal), waardoor er in totaal 768 verschillende incarnatie kruizen zijn.

You might be interested:  Cash Conversion Cycle Berekenen

Wat betekenen de kleuren in Human Design?

De body en de mind in je chart – Je Human Design chart bestaat uit twee delen: de body (rood) en de mind (zwart). Dit wordt ook wel design (rood) en de personality (zwart) genoemd. Deze delen zijn op verschillende momenten ontstaan in het proces dat jij als baby je ontwikkelde in de buik van je moeder.

Wat is een sacrale autoriteit?

Sacrale Autoriteit (Sacral Authority) – Bij een Sacrale autoriteit is het onderbuikgevoel de belangrijkste raadgever. Vanuit het sacraal centrum komt namelijk altijd een reactie op een idee, suggestie of mogelijkheid. En daarvoor is het belangrijk om letterlijk te leren luisteren.

Dat onderbuikgevoel reageert namelijk duidelijk in de vorm van een oergeluid: “A-huh” voor een ja, “uh-uh” (inclusief zucht) voor een nee of “Hmm” voor een twijfel. Het kan ook voorkomen dat er geen reactie komt: dan is dat een teken voor jou dat het nog niet duidelijk is. Mocht er geen geluid te horen zijn, dan komt de reactie meestal in de vorm van een gevoel dat je ergens naartoe getrokken wordt of juist weerstand voelt.

Dat is ook een reactie van het Sacraal centrum. Een sacrale autoriteit is dus makkelijk te volgen, omdat het zo’n duidelijke reactie geeft. Dit maakt ook dat de keuze meteen gemaakt kan worden en dat er niet gewacht hoeft te worden op meer duidelijkheid of informatie.

Hoe werkt gezondheid app?

De Gezondheid – app verzamelt gezondheidsgegevens vanaf je iPhone, Apple Watch en apps die je reeds gebruikt, zodat je al je vorderingen eenvoudig op één plek kunt bekijken. De Gezondheid – app telt automatisch je stappen en wandel- en hardloopafstanden.

Wat betekent Split Definition in Human Design?

In de twaalf jaar dat ik nu met Human Design werk, realiseerde ik me lange tijd niet dat een split in je design zoveel impact kan hebben. Een split? Dat is het geval wanneer jouw ingekleurde centra niet allemaal met elkaar verbonden zijn. Kijk maar naar het eerste voorbeeld: de emoties zijn wel met het ego verbonden, maar niet met de keel en de intuïtie.

Ook een triple split of zelfs een quadruple split zijn mogelijk (voorbeeld 2 en 3). Heb jij een split in jouw design, dan kun je niet vanuit jezelf met al je talenten en kwaliteiten komen. De persoon in het eerste voorbeeld kan bijvoorbeeld wel zijn intuïtie uiten (via de keel), maar niet zijn emoties en ego-energie.

Daar heeft hij contact met andere mensen voor nodig. In de interactie met anderen wordt namelijk onze openheid overbrugd. Je kunt je voorstellen dat dit nogal impact heeft op je relaties. Als je een split hebt, ben je voor het verwezenlijken van jouw bestemming aangewezen op de verbindingen met anderen.

Vaak zie ik dat mensen met een split in hun design zich een leven zonder partner niet kunnen voorstellen. Zij hebben onbewust de overtuiging dat een ander ze ‘heel’ kan maken. Ook kunnen splits geneigd zijn een ander de schuld te geven van wat ze in hun eentje niet voor elkaar krijgen. Mensen met één of meerdere splits zoeken het vaak buiten zichzelf, terwijl dat niet nodig is.

Soms kost het meer tijd om al je talenten te manifesteren, maar je bent altijd precies goed zoals je bent. Wat zijn jouw ervaringen met een split?

Hoeveel projectors Human Design?

In Human Design wordt gesproken over de vijf energie types : de Manifestor, de Manifesting Generator, de Generator, de Projector en de Reflector. Maar wist jij dat er voor de Projector, nog drie subtypes zijn? Er zijn namelijk drie soorten Projectors: de energy Projector, de mental Projector en de classic Projector.

 1. En elk type Projector heeft een unieke energetische samenstelling.
 2. Allereerst: wat maakt jou nou eigenlijk een Projector? Hiervoor kijken we naar de centers in je chart, die ofwel open (wit) zin ofwel gesloten (gekleurd).
 3. Ben jij een Projector, dan is jouw Sacrale center ALTIJD open.
 4. Jij hebt geen constante toegang tot de werkenergie die dit center genereert en dat is dus precies wat jou onderscheidt van de andere types.

(Met een open Sacraal zou jij trouwens ook een Manifestor kunnen zijn; alleen onderscheidt een Manifestor zich doordat er altijd een motor center (Wortel, Solar Plexus of Hart/Ego) is verbonden met het Keel center) Maar dan? Wat onderscheidt de klassieke, energie en mentale Projector nou van elkaar? Dat wordt ook bepaald op basis van de overige centers.

 1. Allereerst kijken we naar de definitie van de motor centers.
 2. Zijn er motor centers gedefinieerd in jouw chart? Is er geen enkel motor centers gedefinieerd in jouw chart? Is je Spleen of G center niet gedefinieerd? Dan kijken we naar de bovenste drie centers van je chart.
 3. Wat zegt dit nou precies? De subtypes geven nuance verschillende aan.

Een energie Projector heeft bijvoorbeeld meer energie dan een klassieke en metale Projector. En een mentale Projector heeft de potentie om het de wijste type binnen de Projector-familie te worden. De klassieke maakt weer gebruik van de G autoriteit. Welk subtype Projector ben jij?

Hoe beginnen met Human Design?

Wat is het belangrijkste als ik net nieuw ben in Human Design? – Het belangrijkste is om jouw Human Design experiment te starten. Want dat is het, het is een experiment. Je gaat de dingen die je leert ook echt toepassen en uitproberen in je leven. Hoe doe je dingen nu, en probeer daar eens mee te experimenteren.

You might be interested:  Dagwaarde Youngtimer Berekenen Anwb

Wat werkt voor jou? Het belangrijkste om je op te richten is je type, je strategie en autoriteit. Dit is misschien een veelgehoord en niet altijd even sexy advies, maar hier zit de grootste kracht. Je hoeft eigenlijk verder niks over je design te weten, maar als jij je strategie en autoriteit volgt, trek je de rest automatisch mee in lijn.

Dit is de aandrijving van de rest van je design. Door te leren hoe jij als type werkt, geeft het je veel inzicht in hoe jij met energie omgaat. Het kan je antwoorden geven over waarom jij soms vermoeid bent, of hoe mensen jou ervaren of op jou kunnen reageren.

 • Je strategie helpt je om beter gebruik te maken van die energie die jij hebt.
 • Als je goed je strategie volgt, heb je veel minder weerstand in je leven en lijkt alles veel makkelijker te vloeien.
 • Je autoriteit is heel belangrijk omdat dit jouw beslismechanisme is.
 • Dus het helpt je om te beslissen wat voor jou juist is.

Als je tegen je autoriteit ingaat zul je dit ook ervaren als weerstand, dingen lopen moeizamer en je kunt daar ook je not-self thema tegenkomen. Bijvoorbeeld frustratie als (manifesting) generator, of bitterheid als projector. Dit kun je gebruiken als een richtingaanwijzer om bij te sturen.

 1. Dus mochten er dingen in jouw leven ‘altijd fout gaan’, ben je veel vermoeid, of stroomt het niet lekker in je leven? Dan zijn autoriteit en strategie écht de plek om te starten.
 2. Vind je het fijn om wat begeleiding te krijgen hierbij? Dan kan een Human Design reading je helpen om inzicht te krijgen in hoe jouw energie werkt, en hoe je meer in alignment kunt leven.

Ik bied verschillende readings aan, die je kunnen ondersteunen in jouw experiment.

Wat is een Manifesting generator?

Verschil tussen Generators & Manifesting Generators – Het belangrijkste verschil tussen Generators & MG’s is dat: Manifesting Generators veel sneller kunnen handelen (nadat ze op iets gereageerd hebben) dan Pure Generators. Ze hebben een onmiddellijke energiebron omdat ze minstens een motor hebben die rechtstreeks op de keel is aangesloten,

Wat is Splenic?

Van de milt, milt-; splenic fever, miltvuur.

Hoe duur is een reading?

Tarieven Reading, Healing & Coaching | Melinda Marten Den Haag reading: € 75,- Een reading kan open of afgestemd worden op een specifieke vraag of thema. Dit wordt meestal afgesloten met een healing. Duur: ± 60 tot 90 minuten. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om langs te komen, dan is een reading via Skype ook een mogelijkheid.

sjamanistisch consult: € 75,- Duur ± 90 minuten. Aroma Touch : 60,- Duur ± 45 tot 60 minuten. traject individuele ontwikkeling:

Na een kennismakingsgesprek spreken we een traject af, meestal op basis van twee bijeenkomsten per maand. Kosten: € 375 voor een traject van 5 keer. Dit mag in termijnen van 3 betaald worden. afmelden geen probleem, dat kan tot 24 uur voor aanvang van de sessie.

 1. Daarna breng ik de kosten van de sessie in rekening.
 2. Professionaliteit staat voorop, dit betekent dat ik blijf investeren in opleiding en praktijk.
 3. Cadeaubon Wil je iemand een uniek cadeau geven? Vraag dan de cadeaubon aan.
 4. Wil de ontvanger liever een healing terwijl je een reading cadeau hebt gedaan, of omgekeerd? Dan kan dat uiteraard.

Ook is er de mogelijkheid om een te laten maken. Ik stem mij dan af op de persoon in kwestie en schilder dan wat zich op dat moment wil laten zien. Net als bij de reading zal dat in de basis een bloem zijn. Je krijgt een korte reading erbij. Mocht je liever een lange reading willen dan kan dat natuurlijk ook.

Wat betekent Inner Authority Human Design?

Wat ís een autoriteit (een inner authority) eigenlijk? Een autoriteit is iemand die iets te zeggen heeft, een expert of een deskundige. In Human Design staat dit voor jouw persoonlijke expert, joúw interne raadgever. Oftewel: het stemmetje waar jij het beste naar kunt luisteren bij het maken van beslissingen.

Hoeveel procent is Manifestor?

Manifestors ( 9% van de wereldbevolking ) zijn hier om impact te hebben op anderen. Hun acties en woorden zorgen voor transformatie. Door het unieke perspectief van Manifestors initiëren ze verandering.

Wat hoort bij design?

Design is de vormgeving en presentatie van objecten, omgevingen en ervaringen. Doel is het gebruik te bevorderen of te verbeteren. Design beïnvloed niet alleen de functie, maar ook de beleving van en identificatie met een product, Design voegt waarde, betekenis en kwaliteit toe en bepaald uiterlijke kenmerken als vorm, kleur, vlakverdeling, textuur, geur, geluid, dimensie.

Hoeveel kanalen zijn er in Human Design?

Als het gaat om Human Design, kunnen we allerlei aantallen op je afvuren. Het systeem omvat 5 energietypes, 6 profielen, 13 planetaire imprints, 9 centers, 64 poorten en 36 kanalen, En over deze poorten en kanalen willen we wat meer vertellen. Want waar staan ze eigenlijk voor? Hoe moet je ze lezen en interpreteren? Laten we beginnen bij de centers,

Je Human Design Chart bestaat uit negen energie centers: het Hoofd, Ajna, Keel, G, Hart/ego, Sacraal, Emotie, Milt en Wortel centrum. Elk centrum staat voor een bepaald thema, een bepaald onderwerp, Bijv. intuïtie, of emoties, of je G centrum staat bijvoorbeeld voor je identiteit. In een centrum zie je allemaal nummertjes/cijfertjes staan; dit zijn de poorten ( gates ).

In totaal zijn dat er 64. Deze poorten geven verdieping en nuance aan de centers. Zij representeren net als de centers een bepaald thema; een specifieke eigenschap of kwaliteit, Deze poorten zijn ofwel geactiveerd (gekleurd) of niet geactiveerd (wit). Wanneer twee tegenover elkaar staande poorten zijn geactiveerd, ontstaat er een kanaal ( channel ) (een gekleurde lijn).

 1. In totaal zijn dat er 36.
 2. Binnen een kanaal versterken twee eigenschappen elkaar; er is sprake van een krachtige energiestroom.
 3. Je hebt niet alleen beschikking over de twee eigenschappen, maar ook de energie om deze eigenschapen in te zetten.
 4. En eigenlijk ontstaat er een derde eigenschap of kwaliteit.
 5. Wat het tot jouw unieke kracht maakt.
You might be interested:  Formule Percentage Berekenen Excel

Is een kanaal wit, dan is dit kanaal niet geactiveerd in je design.

Wat betekenen de kleuren bij Human Design?

De body en de mind in je chart – Je Human Design chart bestaat uit twee delen: de body (rood) en de mind (zwart). Dit wordt ook wel design (rood) en de personality (zwart) genoemd. Deze delen zijn op verschillende momenten ontstaan in het proces dat jij als baby je ontwikkelde in de buik van je moeder.

Wat betekent Split Definition in Human Design?

In de twaalf jaar dat ik nu met Human Design werk, realiseerde ik me lange tijd niet dat een split in je design zoveel impact kan hebben. Een split? Dat is het geval wanneer jouw ingekleurde centra niet allemaal met elkaar verbonden zijn. Kijk maar naar het eerste voorbeeld: de emoties zijn wel met het ego verbonden, maar niet met de keel en de intuïtie.

Ook een triple split of zelfs een quadruple split zijn mogelijk (voorbeeld 2 en 3). Heb jij een split in jouw design, dan kun je niet vanuit jezelf met al je talenten en kwaliteiten komen. De persoon in het eerste voorbeeld kan bijvoorbeeld wel zijn intuïtie uiten (via de keel), maar niet zijn emoties en ego-energie.

Daar heeft hij contact met andere mensen voor nodig. In de interactie met anderen wordt namelijk onze openheid overbrugd. Je kunt je voorstellen dat dit nogal impact heeft op je relaties. Als je een split hebt, ben je voor het verwezenlijken van jouw bestemming aangewezen op de verbindingen met anderen.

 1. Vaak zie ik dat mensen met een split in hun design zich een leven zonder partner niet kunnen voorstellen.
 2. Zij hebben onbewust de overtuiging dat een ander ze ‘heel’ kan maken.
 3. Ook kunnen splits geneigd zijn een ander de schuld te geven van wat ze in hun eentje niet voor elkaar krijgen.
 4. Mensen met één of meerdere splits zoeken het vaak buiten zichzelf, terwijl dat niet nodig is.

Soms kost het meer tijd om al je talenten te manifesteren, maar je bent altijd precies goed zoals je bent. Wat zijn jouw ervaringen met een split?

Wat is een sacrale autoriteit?

Sacrale Autoriteit (Sacral Authority) – Bij een Sacrale autoriteit is het onderbuikgevoel de belangrijkste raadgever. Vanuit het sacraal centrum komt namelijk altijd een reactie op een idee, suggestie of mogelijkheid. En daarvoor is het belangrijk om letterlijk te leren luisteren.

Dat onderbuikgevoel reageert namelijk duidelijk in de vorm van een oergeluid: “A-huh” voor een ja, “uh-uh” (inclusief zucht) voor een nee of “Hmm” voor een twijfel. Het kan ook voorkomen dat er geen reactie komt: dan is dat een teken voor jou dat het nog niet duidelijk is. Mocht er geen geluid te horen zijn, dan komt de reactie meestal in de vorm van een gevoel dat je ergens naartoe getrokken wordt of juist weerstand voelt.

Dat is ook een reactie van het Sacraal centrum. Een sacrale autoriteit is dus makkelijk te volgen, omdat het zo’n duidelijke reactie geeft. Dit maakt ook dat de keuze meteen gemaakt kan worden en dat er niet gewacht hoeft te worden op meer duidelijkheid of informatie.

Wat betekent not self theme in Human Design?

Wat is de not self in Human Design? – De not self in human design is een term die je laat zien wanneer je niet in alignment aan het leven bent met je human design. Elk energietype heeft een eigen not-self emotie. Dat gevoel is als een amber alert. Meteen alle ramen en deuren dicht en voelen wat er aan de hand is.

 • Waar ben je niet in alignment aan het leven? Waar ben je dingen aan het forceren? Ben je dingen aan het afmaken als manifestor? Ben je iets aan het doen wat je niet leuk vind als generator? Ga dat soort vragen aan jezelf stellen, dan kom je erachter waarom je de not self emoties ervaart.
 • De not self is een emotie die op het moment omhoog komt.

Elke energietype heeft z’n eigen not-self emotie. Generator – frustratie Manifestor – boosheid Manifesting generator – frustratie & boosheid Projector – bitterheid Reflector – teleurstelling