Hypotheek Berekenen Met Verkoop Eigen Huis

Hypotheek Berekenen Met Verkoop Eigen Huis

Wat gebeurt er met de hypotheek als je je huis verkoopt?

Hoe werkt het aflossen van je hypotheek bij verkoop woning – Bij verkoop van je woning mag je in de meeste gevallen je hypothecaire lening kosteloos aflossen. De notaris vraagt bij ons de aflosnota op en regelt het doorhalen van je Rabobank Hypotheek bij het Kadaster.

Is het slim om je huis te verkopen?

Wat is de waarde van je woning – De veranderingen op de woningmarkt zijn ook van invloed op de waarde van jouw woning. Als je weet hoeveel je woning waard is, kun je bepalen of het verstandig is om op dit moment je woning te verkopen. Misschien heb je een enorme overwaarde of juist een restschuld,

Het is daarom van groot belang om eerst te kijken hoeveel je woning op dit moment waard is, voordat je beslist om je woning te verkopen. Er zijn verschillende manieren waarop je de waarde van je huis op dit moment kunt bepalen. Ten eerste kun je om je heen kijken naar de woningen in de buurt. Welke woningen staan te koop en voor welk bedrag? Hiermee krijg je een redelijk beeld van de waarde.

Bedenk wel dat deze huizen in veel gevallen niet voor dit bedrag worden verkocht. Een andere manier om de waarde van je woning te bepalen is door te kijken naar de WOZ waarde. Deze kun je eventueel opvragen bij het WOZ waarde loket. Ook dit bedrag is een richtwaarde, de marktwaarde is in de meeste gevallen hoger dan de WOZ waarde.

Wat zijn de kosten als je een huis verkoopt?

Wat kost het gemiddeld om je huis zelf te verkopen? –

Type kosten Gemiddelde kostprijs
Schattingskosten 0 – € 250
Advertentiekosten zoekertjes € 60 – € 150
Verplichte attesten en documenten aanvragen € 150 – € 300
Notariskosten € 200 – € 400
Totale kosten € 600 (€ 400 – € 800)

Deze tabel is een indicatie van de kosten zonder makelaar en extra belastingen of bankvergoedingen. Overleg met je notaris voor een nauwkeurige schatting.

Is verkoop huis belastingvrij?

Op de verkoop van je gezinswoning betaal je in principe geen van meerwaardebelasting. Dat betekent dat je geen belastingen betaalt op het verschil tussen de oorspronkelijke aankoopprijs en de verkoopprijs. Dit geldt alleen als je privé-eigenaar bent. Bovendien moet je als verkoper de woning minstens 12 maanden lang effectief ononderbroken bewoond hebben.

You might be interested:  Kosten Koper 2016 Berekenen

Wat hou je over als je je huis verkoopt?

Huis verkopen wat hou ik over? – U zult zich afvragen hoeveel u over houdt als u uw woning verkocht heeft. Wellicht heeft u de verwachting dat u een groot geldbedrag uitgekeerd krijgt en dat moment kan snel komen! U zult wellicht een nieuwe investering willen of moeten doen.

Soms is het geen leuk scenario als u geld nodig heeft, want u heeft mogelijk haast ermee en wilt zo snel mogelijk beschikken over het geldbedrag. En nog mooier zou het zijn als u er nog in kunt blijven wonen. Overwaarde verzilveren binnen een week Wat u over houdt is het verkoopbedrag minus de hoogte van de hypotheek of lening die u open heeft staan.

Dit wordt ook wel de overwaarde genoemd. En de overwaarde kunt u verzilveren als de woning gepasseerd is bij de notaris. Éen of twee dagen later, kunt u de overwaarde zien op de bankrekening die u heeft opgegeven. Geen makelaarskosten U zult veel vragen hebben over de kosten van verkoop.

 • Weet dat de kosten meestal bij de koper liggen, behalve de makelaarskosten.
 • Maar u heeft geen makelaar nodig.
 • U kunt uw woning kosteloos verkopen aan een opkoper die alle zorgen van u uit handen neemt.
 • Zo hoeft u geen bezichtigingen te organiseren, want het blijft bij een eenmalig bezoek door een van onze vastgoed specialisten.

Echter na uw aanvraag, sturen wij u wel een waarde toe, op voorbehoud van bezichtiging (die dezelfde dag of in ieder geval binnen een week kan plaatsvinden). Heeft u minder haast en wilt u gewoon weten voor hoeveel u uw woning aan ons kan verkopen? Geen probleem! Vraag daarom direct een gratis en vrijblijvend bod aan: Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie Heeft u vragen over onze werkwijze of wilt u meer informatie over de verkoop van uw woning.

Kun je een bestaande hypotheek meenemen naar een nieuw huis?

Wanneer kan ik mijn hypotheek meenemen? – Je kunt je lopende hypotheek niet zomaar meenemen. De hypotheek is namelijk gekoppeld aan je oude huis. De geldverstrekker ziet verhuizen als een nieuwe aanvraag. Dit betekent dat er opnieuw bekeken wordt of je het hypotheekbedrag op basis van je inkomen en de waarde van je nieuwe woning wel kunt lenen.

Hoe snel hypotheek rond zonder voorbehoud?

Het is lastig om op de huidige krappe huizenmarkt een huis te kopen. Vooral als je op een populaire locatie wilt wonen. Om meer kans te maken op een geaccepteerd bod kun je bieden op een huis zonder voorbehoud van financiering. Wat is de betekenis van bieden onder voorbehoud van financiering? Wat zijn de risico’s van bieden zonder voorbehoud? En nog belangrijker: hoe doe je veilig een bod zonder voorbehoud ? Dat lees je in dit artikel. Voorbehoud van financiering: de belangrijkste ontbindende voorwaarde Een bod op een huis is meer dan alleen de koopsom. Je neemt hier ook de voorwaarden voor het kopen van de woning in op. Zoals de opleverdatum, roerende zaken en de ontbindende voorwaarden,

You might be interested:  Ben Ik Overtijd Berekenen

Ontbindende voorwaarden zijn voorwaarden die de koop van de woning kunnen ontbinden. Simpel gezegd hoef je het huis niet te kopen als aan één van deze voorwaarden wordt voldaan. De belangrijkste ontbindende voorwaarde is het voorbehoud van financiering. Wat is een voorbehoud van financiering? Als jij gaat bieden op een huis onder financieringsvoorbehoud, hoef je het huis niet te kopen als je de financiering tot een bepaald bedrag (meestal de gehele koopsom) niet rond krijgt binnen een bepaalde tijd.

Gebruikelijk is een financieringsvoorbehoud dat na zes weken afloopt, maar je kunt ook een korter of langer termijn voor het voorbehoud financiering opnemen. Lukt het jou niet om de financiering onder voorbehoud te regelen bij ten minste twee hypotheekverstrekkers ? Dan wordt de koop ontbonden en hoef je het huis niet te kopen, zonder dat je een boete hoeft te betalen.

 • Waarom bieden onder voorbehoud van financiering? Een voorbehoud van financiering is als het ware jouw vangnet voor als je geen hypotheek kunt regelen.
 • Een hypotheek afsluiten kun je pas doen nadat je een huis hebt gekocht.
 • De woning dient namelijk als onderpand voor de hypotheek en je kunt niet meer lenen dan 100% van de woningwaarde, ongeacht de hoogte van je inkomen.

Deze onzekerheid is de reden dat de meeste mensen een huis kopen met voorbehoud van financiering en dat het financieringsvoorbehoud standaard in het voorlopig koopcontract is opgenomen. Huis kopen zonder voorbehoud van financiering Je kunt ook een bod doen zonder voorbehoud van financiering.

 1. Je neemt dan geen ontbindende voorwaarde op die zegt dat je de koop nog kunt ontbinden omdat je de financiering van de woning niet rond krijgt.
 2. Door te bieden zonder voorbehoud financiering geef je de verkoper zekerheid en snelheid.
 3. De verkoper hoeft namelijk geen weken te wachten tot jij zekerheid hebt over je hypotheek.

Zijn huis is binnen enkele dagen écht verkocht, direct na de wettelijke bedenktijd die volgt op het tekenen van het voorlopig koopcontract. Bod zonder voorbehoud aantrekkelijk voor verkoper Dit maakt een bieden zonder financieringsvoorbehoud aantrekkelijk voor de verkopende partij.

You might be interested:  Direct Ingaande Lijfrente Berekenen

Hoewel de huizenmarkt aan het afkoelen is, komt het nog steeds voor dat er met meerdere partijen op een woning wordt geboden. Je maakt meer kans op een geaccepteerd bod als je biedt zonder financieringsvoorbehoud, Het komt zelfs voor dat de verkoper een lager bod zonder financieringsvoorbehoud verkiest boven een hoger bod met voorbehoud van financiering.

Wat zijn de risico’s zonder financieringsvoorbehoud? Bieden zonder voorbehoud van financiering vergroot dus jouw kans op het kopen van een woning. Er zit echter wel een belangrijk risico aan vast. Is het huis verkocht onder voorbehoud van financiering en krijg jij als koper de hypotheek niet rond? Dan betaal je de verkoper een hoge boete.

 • Meestal is dat 10% van de koopsom.
 • Eigen geld en bieden zonder financieringsvoorbehoud Vanwege deze boete is het bij bieden zonder voorbehoud van financiering dus heel belangrijk dat je zeker weet dat jij die hypotheek kunt afsluiten.
 • En dat maakt het lastig, omdat de woningwaarde bepaalt voor welk bedrag je een hypotheek mag afsluiten (maximaal voor 100% van de taxatiewaarde ).

Bied je zonder financieringsvoorbehoud, dan moet je voldoende eigen geld hebben om een verschil tussen koopsom en taxatiewaarde te kunnen betalen. Wat je ook kunt doen is bieden zonder financieringsvoorbehoud waarbij je een minimale taxatiewaarde als voorwaarde opneemt.

Kopen zonder financieringsvoorbehoud: zo doe je het veilig Goed, de regels rondom je maximale hypotheek zijn behoorlijk ingewikkeld én er hangt veel van af als je geen voorbehoud van financiering wilt gebruiken. Gelukkig kan bieden zonder financieringsvoorbehoud ook op een veilige manier. Bespreek jouw financiële mogelijkheden altijd vóóraf met een hypotheekadviseur,

Die kan je vertellen of het in jouw situatie verantwoord is om te bieden zonder voorbehoud van financiering. Bieden met de Hanno HypotheekBelofte Bij Hanno gaan we zelfs één stapje verder, waardoor je met een gerust gevoel kunt bieden zonder voorbehoud van financiering.

Met de Hanno HypotheekBelofte controleren onze hypotheekadviseurs al jouw gegevens vooraf en is je hypotheek al grotendeels geregeld. Zo weet je precies hoeveel hypotheek je kunt krijgen en voor welk bedrag je een huis kunt kopen. Daardoor is het vaak mogelijk om te bieden zonder financieringsvoorbehoud en loop je geen risico.

Is het voor jou niet mogelijk om geheel te bieden zonder voorbehoud van financiering? Je kunt ook een lager bedrag aan financieringsvoorbehoud opnemen of een kortere termijn voor financieringsvoorbehoud. Onze hypotheekadviseurs adviseren je hier graag over en kunnen dit toelichten aan de verkoper of verkoopmakelaar.