Hypotheek Versneld Aflossen Berekenen

Hypotheek Versneld Aflossen Berekenen

Is het verstandig om versneld af te lossen?

Door tussentijds alvast af te lossen, vergroot je de kans dat je jouw hypotheek voor de einddatum kunt aflossen. Mogelijk vervalt de renteopslag op je hypotheek, zodat je in een lagere risicoklasse terecht komt en je hypotheekrente daalt. Hierdoor betaal je ook lagere maandlasten.

Kan je een hypotheek versneld aflossen?

Wat is extra aflossen? – We spreken over extra aflossen wanneer je meer aflost dan is afgesproken. Het wordt ook wel eens vervroegd of versneld aflossen genoemd. Hoeveel je extra kunt aflossen verschilt per hypotheek. In veel gevallen kun je per kalenderjaar 10% extra vergoedingsvrij aflossen.

Hoe werkt versneld aflossen?

Extra aflossen hypotheek: hoe werkt dat? | De Hypotheekshop Door extra af te lossen op je hypotheek kun je mogelijk besparen. Zo daalt je totale hypotheekschuld, waardoor je maandlasten mogelijk omlaag gaan. Of als je bijvoorbeeld nog maar een restje hypotheek over hebt, kan het verstandig zijn om dat versneld af te lossen.

  1. Maar extra aflossen op je hypotheek is niet altijd even verstandig.
  2. Wij helpen je graag.
  3. Het aflossen van een hypotheek is het terugbetalen van het geleende bedrag binnen je hypotheek.
  4. Vaak los je al maandelijks al een stukje van je hypotheek af in je maandlasten.
  5. Daarnaast is het bij veel hypotheken mogelijk om per kalenderjaar een deel van je hypotheek boetevrij af te lossen.

Wil je extra aflossen op je hypotheek? Lees dan snel verder! Hoeveel je extra kunt aflossen, hangt af van twee zaken:

Hoeveel je (per maand) kunt missenHoeveel je extra kunt aflossen binnen de voorwaarden van je geldverstrekker

Direct berekenen of extra aflossen voor jou voordelig is? Klik dan voor onze online tool. Je kunt op twee manieren extra aflossen:

Eenmalig een groot bedragElke maand iets extra’s

Wat er voor jou mogelijk is, hang af van jouw hypotheekverstrekker. Bij sommige kun je via internetbankieren een maandelijkse automatische overboeking instellen. Bij anderen moet je een extra aflossing aankondigen en dan wachten op toestemming. Ook moet je goed letten op de voorwaarden van je hypotheekverstrekker.

Zo kan het soms zijn dat je een boete moet betalen bij het extra aflossen op je hypotheek. Niet alle geldverstrekkers hebben dezelfde regels rondom boetevrij extra aflossen dus het is goed om de regels vooraf op te vragen bij je hypotheekverstrekker. Je kan je dit natuurlijk ook uitleggen. Als je extra aflost op je hypotheek, dan betaal je meer van je hypotheek terug dan dat je elke maand verplicht bent.

Je kunt meestal tot een bepaald bedrag per jaar boetevrij extra aflossen. Los je meer af, dan moet je soms een boete betalen. Elke geldverstrekker heeft hiervoor eigen regels. Daarom is het verstandig om vóór dat je het geld overmaakt, je te verdiepen in de voorwaarden van je eigen hypotheek.

You might be interested:  Bruto Binnenlands Product Berekenen

Duidelijk verhaal Persoonlijk financieel advies Gratis oriëntatiegesprek Altijd dichtbij 40+ hypotheekverstrekkers

Stel: je hebt genoeg spaargeld. Dan vraag je misschien af of het slim is om je spaargeld te gebruiken om je hypotheek af te lossen. Je spaargeld levert met de huidige spaarrente immers bijna niets op. Bovendien betaal je belasting over je vermogen. En ondertussen betaal je rente op je openstaande hypotheek.

Het kan dan interessant zijn om een deel van je spaargeld te gebruiken om extra af te lossen op je hypotheek. De onderstaande voor- en nadelen kunnen je helpen de juiste keuze te maken. Kom je er niet uit? Vraag dan je adviseur met je mee te kijken. Extra aflossen op je hypotheek is interessant als je: Extra aflossen is minder interessant als je: Let op: steek niet ál je spaargeld in de hypotheek.

Zorg dat je geld achter de hand houdt voor bijvoorbeeld een kapotte wasmachine. Ook als je wordt en je inkomen achteruit gaat, is het fijn als je een bedrag paraat hebt. En kijk ook vooruit. Als je binnen enkele jaren wil gaan of een grote reis gaat maken, dan gebruik je je spaargeld hier liever voor.

In principe is extra aflossen gratis. Zolang je maar onder het maximale jaarbedrag blijft, als jouw geldverstrekker die heeft. Kun je wel wat hulp gebruiken en schakel je een adviseur in? Dan rekent hij of zij voor het aantal uren dat hij of zij voor jou aan het werk is. Je adviseur helpt je graag bij het uitzoeken van de mogelijkheden voor extra aflossen of extra storten bij jouw geldverstrekker.

We rekenen uit hoe aflossen voor jou voordelig uitpakt en kunnen zelfs een aflosplanning voor je maken, zodat je binnen een door jou gestelde termijn ‘hypotheekloos’ bent. We kijken ook wat de ideale spreiding van aflossen is om boeterente te voorkomen.

You might be interested:  Loonheffingskorting Pensioen Berekenen

Bereken een indicatie van je maximale hypotheek. Om een afspraak te maken met één van onze adviseurs kun je de gebruiken. Het eerste oriënterende gesprek is gratis. Het kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend en wij nemen de kosten voor onze rekening. Je zit dus nergens aan vast. Tijdens het gesprek horen we graag van jou wat je plannen zijn. Aan de hand van dit gesprek maken wij een inschatting van wat wij voor jou kunnen betekenen en wat hier de kosten van zijn. De hoeveelheid tijd die de adviseur per stap nodig heeft, is voor iedereen anders. Daarom werken de adviseurs van De Hypotheekshop met een vast uurtarief van €150,-. Van te voren schatten we in hoeveel tijd we nodig hebben. Besluit je om met ons verder te gaan? Dan krijg je van ons eerst een uitgebreide opdrachtbevestiging en na jouw akkoord gaan wij aan de slag. Wil je graag in gesprek met één van onze adviseurs? Plan dan een gratis oriëntatiegesprek. Als je wilt besparen op je hypotheeklasten, dan kun je mogelijk je rentevaste periode aanpassen. Het beste moment om opnieuw te kiezen, is als de huidige rentevaste periode afgelopen is. Op alle andere momenten moet je rekening houden met kosten. Maak voor meer informatie en een uitgebreide berekening een met een adviseur.

: Extra aflossen hypotheek: hoe werkt dat? | De Hypotheekshop

Waarom hypotheek versneld aflossen?

Als je een bedrag aflost op jouw hypotheek, daalt je totale hypotheekschuld. Je betaalt dan minder rente. Bij een rentetarief van 5% bespaar je voor iedere € 1.000 die je aflost, € 50 bruto per jaar. Dus als je € 10.000 aflost op je hypotheek, bespaar je € 500 bruto per jaar.

You might be interested:  Scl 90 R Score Berekenen

Wat gebeurt er als je je huis hebt afbetaald?

Als je de volledige hypotheek aflost bij de geldverstrekker, kun je je hypotheek laten uitschrijven (royeren/doorhalen) uit het Kadaster. Dat ben je niet verplicht, tenzij je jouw hypotheek oversluit naar een andere geldverstrekker. In dat geval moet de bestaande hypotheek direct worden doorgehaald.

Als je je hypotheek volledig hebt afgelost bij je geldverstrekker, verdwijnt de lening uit de administratie bij de betreffende geldverstrekker. De geldverstrekker vraagt dan van je dat je de hypotheek ook laat uitschrijven (royeren/doorhalen) uit het Kadaster. Formeel hoeft dat op dat moment niet. In sommige gevallen kan het zelfs verstandig zijn om de hypotheek nog niet te royeren.

Bijvoorbeeld als je verwacht later weer een hypotheek op te nemen bij dezelfde geldverstrekker. Dan kun je de oude hypotheekinschrijving bij het Kadaster in de meeste gevallen nog gebruiken en betaal je niet opnieuw notariskosten.

Is het voordelig om een lening vervroegd terug te betalen?

Welke voordelen heeft een vervroegde afbetaling? Door uw lening vervroegd terug te betalen, geniet u van lagere interestlasten op het totale bedrag. Dat kan interessant zijn als het verschil tussen de rente op uw spaargeld en de interest op uw lening groot is.

Hoeveel levert extra aflossen op hypotheek op?

Voordelen aflossen Als je een bedrag aflost op jouw hypotheek, daalt je totale hypotheekschuld. Je betaalt dan minder rente. Bij een rentetarief van 5% bespaar je voor iedere € 1.000 die je aflost, € 50 bruto per jaar. Dus als je € 10.000 aflost op je hypotheek, bespaar je € 500 bruto per jaar.