Interpolis Autoverzekering Berekenen

Interpolis Autoverzekering Berekenen

Wat kost autoverzekering Interpolis?

Kosten autoverzekering – Gemiddeld kost een autoverzekering € 75,- per maand. U moet minstens op € 30,- á € 40,- per maand rekenen, maar dit bedrag kan oplopen tot meer dan € 100,- per maand. De kosten van een autoverzekering verschillen per verzekeraar en per persoon. Dit is onder andere afhankelijk van de de dekking, het aantal schadevrije jaren en de waarde van de auto.

Hoeveel autoverzekering betaal ik?

Autoverzekering vergelijken in juni 2023? Check premies – De premies om je auto te verzekeren veranderen regelmatig. Je autoverzekering vergelijken is daarom een verstandige keuze. Hieronder vind je de actuele premies van de autoverzekeringen waar Independer informatie van krijgt.

Verzekeraar WA WA + beperkt casco WA + volledig casco
ABN Amro * 35,61 37,38 52,61
a.s.r. * 34,82 35,60 47,73
Aegon * 47,29 57,33 70,26
Allianz Direct * 36,72 37,73 44,48
Centraal Beheer * 29,80 39,14 58,48
Lancyr * 27,22 32,52 39,57
ROXO * 47,19 53,96 74,43
Unigarant * 41,77 45,15 77,69
Univé * 28,75 33,94 51,86
ANWB 41,99 41,39 65,90
De Goudse 51,67 60,95 82,03
HEMA 36,63 39,07 51,81
Ik Kies Zelf van a.s.r. (voorheen Ditzo) 33,90 37,30 51,65
Kilometerverzekering 38,39 43,75 56,35
OHRA 29,31 37,85 50,70
Saeve Verzekeringen * 39,47 45,12 60,80
ZEKUR 23,87 28,62 47,94
* = af te sluiten via Independer

Hoeveel het kost om een auto te verzekeren, verschilt per persoon. Dit hangt af van onder andere de dekking, het aantal schadevrije jaren, de waarde van de auto en de woonplaats. Houd rekening met minimaal 30-40 euro per maand, maar dit kan oplopen tot meer dan 100 euro per maand.

Vergelijk autoverzekeringen ​ De maandpremies zijn voor een Volkswagen Polo 1.2 uit januari 2015 die op benzine rijdt. De bestuurder is 50 jaar oud, woont in Hilversum, rijdt 12.000 kilometer per jaar en heeft vijf schadevrije jaren. In dit voorbeeld adviseren wij een WA + beperkt casco dekking. Deze autoverzekeringen kun je afsluiten bij Independer.

Deze premies zijn voorbeelden en kunnen verschillen per situatie. Houd er rekening mee dat je bij sommige verzekeringen een eigen risico moet betalen als je schade claimt. Het eigen risico ligt meestal tussen de 150 en 350 euro en geldt alleen bij de dekking WA + beperkt casco en WA + volledig casco.

Hoeveel korting na 1 schadevrij jaar Interpolis?

Ook handig om te weten! – Heb je een No-Claim Garantie en sta je op bonus-malustrede 18 of lager? Dan behoudt je dezelfde bonus-malustrede bij het melden van 1 schade per verzekeringsjaar. De no-claimkorting die bij de bonus-malus trede hoort, kan jaarlijks veranderen. Heb je een No-Claim Garantie en sta je op trede 19 of hoger? Dan behoudt je dezelfde no-claim korting bij het melden van 1 schade per verzekeringsjaar. Door schadevrij te rijden bouw je korting op. Deze korting noemen we no-claimkorting. Na elk verzekeringsjaar komt er 1 schadevrij jaar bij als je geen schade meldde. Daardoor klim je een trede op de bonus-malusladder en stijgt je no-claimkorting tot maximaal 75%. Dit noemen we terugvalschades. Gelukkig zorgen niet alle schades in het verkeer voor verlies van schadevrije jaren. Sterker nog, het zijn eigenlijk maar 3 schadeoorzaken waarbij jij terugvalt in jouw aantal schadevrije jaren:

 1. als je met jouw voertuig schade veroorzaakt aan (spullen van) anderen
 2. bij schade aan je eigen auto door een aanrijding, slippartij of een andere plotselinge oorzaak van buiten de auto
 3. bij schade aan je eigen auto door vandalisme

Meestal verlies je 5 schadevrije jaren. Zonder No-Claim Garantie duurt het dus 5 jaar voordat je weer op dezelfde trede op de bonus-malusladder staat. We geven alleen de zuivere schadevrije jaren door. De extra No-Claim Garantie jaren kun je dus alleen bij Interpolis gebruiken. En alleen op jouw autoverzekering of op de autoverzekering van je partner waarmee je samenwoont. Is een thuiswonend kind de opgegeven bestuurder van een auto op jouw polis? Dan kan het kind wel de No-Claim Garantie jaren meenemen naar een eigen autoverzekering van Interpolis.

Is Interpolis een goede verzekering?

Voor de meest noodzakelijke zorg zit je goed met de basisverzekering van Interpolis. De basiszorgverzekering is bij bijna elke zorgverzekeraar hetzelfde. Wil je ook een vergoeding voor de kosten van bijvoorbeeld je tandarts of fysiotherapeut dan kun je je bijverzekeren met een aanvullende Interpolis-verzekering.

Wat kost een all risk autoverzekering?

Goedkoopste all risk autoverzekering

Verzekeraar Dekking Premie / maand
De Kilometerverzekering All risk € 30,38
HEMA All risk € 30,64
a.s.r. All risk € 31,02
FBTO All risk € 31,99

Hoeveel treden terug na schade Interpolis?

Veelgestelde vragen – Waar vind ik mijn schadevrije jaren? Op je polisblad staat het aantal schadevrije jaren. Je ziet ook op welke trede je staat op de bonus-malusladder en wat jouw no-claimkorting is. Wat gebeurt er met mijn schadevrije jaren als ik ga scheiden? In geval van een echtscheiding gaan de opgebouwde schadevrije jaren automatisch naar de verzekeringnemer (polishouder).

 1. De verzekeringnemer mag de schadevrije jaren of een deel van de schadevrije jaren aan zijn of haar ex-partner geven.
 2. De verzekeringnemer moet hiervoor een afstandsverklaring tekenen.
 3. Neem voor een afstandsverklaring contact op met Rabobank,
 4. An ik mijn schadevrije jaren meenemen naar een nieuwe autoverzekering? Koop je een nieuwe auto en verkoop je de oude auto of ruil je deze in? Pas dan eenvoudig je bestaande autoverzekering aan via Rabo Online Bankieren of de Rabo App.

De schadevrije jaren gaan automatisch over naar de nieuwe auto. Verkoop je de oude auto niet en heb je nu 2 auto’s of meer? Dan blijven de schadevrije jaren op de oude auto staan. Ben jij regelmatige bestuurder van de nieuwe auto? Of je partner waarmee je samenwoont? Dan heb je recht op de partnerregeling.

Dit betekent dat je op de nieuwe auto dezelfde no-claimkorting krijgt als op de oude auto. Kan ik mijn schadevrije jaren ook gebruiken voor een tweede auto? Nee, je bouwt schadevrije jaren op per auto. Koop je voor het eerst een tweede auto? Dan begin je op 0 schadevrije jaren. Ben jij regelmatige bestuurder van de tweede auto? Of je partner waarmee je samenwoont? Dan heb je recht op de partnerregeling.

Dit betekent dat je op de tweede auto dezelfde no-claimkorting krijgt als op de eerste auto. Kan ik de schade aan mijn auto beter laten uitkeren of zelf betalen? Soms is het goedkoper om de schade zelf te betalen. Je bouwt no-claimkorting op door schadevrij te rijden.

 1. Bij het melden van een terugvalschade, verlies je een deel van deze korting en ga je meer premie betalen.
 2. Bij een laag schadebedrag is zelf betalen daarom vaak voordeliger dan schade te melden.
 3. Je kunt ook eerst de schade melden en achteraf terugbetalen.
 4. Je krijgt dan de eventueel teveel betaalde premie terug en het aantal schadevrije jaren wordt hersteld.

Hoe wordt mijn bonus-malus korting bepaald? Op basis van onderstaande punten wordt je bonus-malus korting bepaald:

basistrede van 6 (dit geldt voor alle klanten) jouw aantal schadevrije jaren eventuele treden binnen de partnerregeling

Kan ik de schadevrije jaren die ik opbouwde bij een leasemaatschappij gebruiken? Ja, dit is mogelijk. Neem hiervoor contact op met Rabobank. Wat zijn schadevrije jaren en hoe werkt de bonus-malusladder? Het aantal schadevrije jaren geeft aan hoeveel jaar je een autoverzekering hebt zonder een terugvalschade te melden.

 1. Een terugvalschade is schade aan anderen door jouw auto en schade aan je eigen auto door botsingen, slippartijen of vandalisme.
 2. Elk verzekeringsjaar komt er 1 schadevrij jaar bij als er in het afgelopen jaar geen terugvalschade is gemeld.
 3. Schadevrije jaren zorgen voor korting op je premie.
 4. Deze korting heet de no-claimkorting.

Ook wel BM-korting of bonus-maluskorting genoemd. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de no-claimkorting. Om te bepalen hoeveel korting je krijgt, gebruiken wij de bonus-malusladder,

Wat is de duurste verzekering?

Top 5 duurste ZEKUR Vrij: € 155,15. Univé Zorg Vrij: € 155,15. VGZ Eigen Keuze: € 153,65. Zilveren Kruis Basis Exclusief: € 152,75.