Isde Subsidie Berekenen

Isde Subsidie Berekenen

Hoe wordt isde subsidie berekend?

De ISDE subsidie – Een van de instrumenten om ons te verleiden is de ISDE subsidie, Deze regeling moet ervoor zorgen dat we vaker kiezen voor isolatie, maar ook meer maatregelen gaan uitvoeren. Een van de belangrijkste voorwaarden van deze regeling is namelijk dat u minstens twee isolerende maatregelen moet uitvoeren.

Dus bijvoorbeeld spouwmuurisolatie plus HR++ glas plaatsen. Daarnaast moet u aan bepaalde isolatienormen voldoen en minimale hoeveelheid vierkante meters isoleren. Vraag uw isolatiebedrijf van te voren wat voor materiaal ze gaan plaatsen om te checken of je in aanmerking komt. Op zoek naar een isolatie specialist? Het subsidiebedrag komt neer op circa 30 procent van de totale aankoopsom.

De isolatie subsidie is bedoelt voor eigenaar bewoners. Dus u heeft een woning en woont daar ook of gaat daar binnenkort wonen. De ISDE subsidie is waarschijnlijk tot 2025 beschikbaar dus loopt u niet snel een kans mis. Wanneer moet u de isolatie subsidie dan aanvragen? Dat is uiterlijk 12 maanden nadat uw isolatie is geplaatst.

Heeft u maar één isolatiemaatregel uitgevoerd, dan kan u uiterlijk 12 maanden later nog een tweede maatregel uitvoeren en toch subsidie ontvangen. Tot slot heeft u ook extra kansen wanneer u een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of zonneboiler aanschaft. In dat geval hoeft u maar één isolerende maatregel te nemen om hier toch subsidie voor te ontvangen.

Let wel op dat u in het geval van isolerende maatregelen goed foto’s neemt van het isolatiemateriaal en de uitvoering hiervan. In dit blogbericht kan u hier meer over lezen. Tot slot moet de isolatie aan bepaalde kwaliteit voldoen. De overheid gebruikt daar ook meldcodes voor, op deze manier wordt gecontroleerd of uw isolatiemateriaal van voldoende kwaliteit is.

Hoeveel is de isde subsidie 2023?

Subsidie voor elektrische kookvoorziening – Woningeigenaren kunnen vanaf 2023 subsidie aanvragen voor een elektrische kookvoorziening. Dat is een vast subsidiebedrag van € 400. Dit zijn de voorwaarden:

de woning is aangesloten op een warmtenet na 1 april 2022 is de gasmeter definitief verwijderd u heeft geen ISDE-subsidie gehad voor aansluiting op een warmtenet na 1 april 2022 is de elektrische kookvoorziening aangeschaft en de elektrische kookvoorziening is nieuw en niet eerder gebruikt

De elektrische kookvoorziening geldt niet als 2 e maatregel. Installeert u bijvoorbeeld een kookvoorziening nadat u glasisolatie heeft laten aanbrengen, dan blijft voor de glasisolatie het lagere subsidiebedrag gelden.

Hoeveel bedraagt de isde subsidie?

ISDE-subsidie aansluiting op warmtenet – Voor alle soorten aansluitingen geldt een vast subsidiebedrag van €3325 per aansluiting. Dat is ongeveer 50% van de gemiddelde kosten die horen bij het aansluiten op het warmtenet. Bij individuele aansluitingen horen de kosten van het afsluiten van aardgas en het overgaan op elektrisch koken daar ook bij.

Individuele koopwoningen of -appartementen in een door een VvE beheerd gebouw via een individuele aansluiting Een door een VvE beheerd appartementencomplex via een centrale aansluiting

Hoe snel krijg je subsidie terug isde?

Hoelang duurt het voordat ik de ISDE subsidie ontvang? Wanneer u gebruik maakt van onze service dienen wij binnen 2 werkdagen de subsidie in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). RVO hanteert een gemiddelde verwerkingstijd van 6 tot 8 weken.

In enkele gevallen kan dit langer duren. Wanneer u een grote subsidieaanvraag of verbouwing opgeeft, dan neemt de overheid langer de tijd om controle te doen. Ook is er sprake van onderbezetting van de overheid. De overheid kan dan nogmaals 8-12 weken extra de tijd nemen voor de subsidieaanvraag. Na deze periode van 6 tot 8 weken wordt het subsidiebedrag direct op uw bankrekening gestort.

Pas na afloop krijgt u van ons een betaallink en factuur toegestuurd. Hoelang de tijd heb ik om ISDE subsidie aan te vragen? Je hebt 12 maanden ná het plaatsen van de installatie of isolatie de tijd om de ISDE subsidie aan te vragen. Heb je bijvoorbeeld een isolatiemaatregel genomen in 2020, dan ben je helaas te laat om nog subsidie te krijgen.

 1. Ik ben van plan een warmtepomp in het buitenland te kopen.
 2. Rijg ik ISDE subsidie in Nederland? Wanneer je een installatie in het buitenland koopt en laat installeren in Nederland, dan kan je hier gewoon subsidie op krijgen.
 3. Het is wel belangrijk dat er een meldcode van de warmtepomp of zonneboiler beschikbaar is.
You might be interested:  Hypotheek Beleggingspand Berekenen

Hoe check en vraag ik ISDE subsidie aan? Eerst gaat u naar onze subsidietool toe. In deze omgeving kan u de subsidie checken voor uw warmtepomp, zonneboiler, warmtenet of isolatiemaatregelen. Als u uw maatregelen heeft gekozen, dan zoekt onze software automatisch uit hoeveel subsidie u kan ontvangen.

 1. U krijgt daarna het aanbod de ISDE subsidie door ons aan te laten vragen.
 2. Wij bieden deze dienst no-cure no-pay aan.
 3. U doet een korte gratis subsidiecheck om te zien of u aan de voorwaarden voldoet.
 4. Vervolgens kan u uw gegevens achterlaten en documenten uploaden.
 5. Als wij alle gegevens hebben ontvangen regelen wij de subsidieaanvraag bij RVO.

Binnen 8 weken ontvangt u het subsidiebedrag op uw rekening. Lees hier hoe een goede factuur van isolatie of glas eruit ziet, daarmee voorkomt u vertraging bij de subsidieaanvraag. Ik ben een particuliere verhuurder, hoe vraag is ISDE subsidie aan? Als particuliere verhuurder komt u ook in aanmerking voor een aantal maatregelen die onder de ISDE subsidie vallen.

Zo kan u subsidie voor de plaatsing van een warmtepomp en zonneboiler aanvragen. Ook woningcorporaties komen hiervoor in aanmerking. Voor de isolatiesubsidie komt u mogelijk in aanmerking voor de SVOH subsidie. Voor de aansluiting op het warmtenet kan u gebruik maken van de SAH regeling, Hoeveel budget voor de ISDE subsidie is er beschikbaar Er is 164 miljoen euro ISDE subsidie beschikbaar in 2021.

Dit budget is zowel voor eigenaar bewoners als zakelijke partijen. U kan het budget in de gaten houden op de website van RVO, Wanneer moet ik de ISDE subsidie aanvragen? Wanneer moet je de isolatie subsidie aanvragen? Voordat je het materiaal plaatst of erna? We krijgen deze vraag vaak.

Je kan pas de subsidie voor de isolatie, warmtepomp of zonneboiler aanvragen wanneer alles is geplaatst en betaald. Je hebt uitelijk facturen, betalingsbewijzen en foto’s nodig voor de subsidieaanvraag. Wat is nieuw aan de ISDE subsidie 2021? De ISDE subsidie 2021 richting zich niet langer alleen op warmtepompen en zonneboilers.

U kan nu ook subsidie aanvragen voor isolerende maatregelen en aansluiten op een warmtenet. Als zakelijke klant kan u ook subsidie aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen of een kleine windturbine. Komt mijn uitbouw in aanmerking voor ISDE subsidie? Uw uitbouw komt niet in aanmerking voor de isolatie subsidie (ISDE subsidie) in 2022.

 • Alleen uw bestaande thermische schil komt in aanmerking voor deze regeling.
 • Ook uw dakkapel komt niet in aanmerking voor deze isolatie subsidie.
 • Alleen het al aanwezig glasoppervlak van vóór de renovatie komt in aanmerking voor subsidie, dus gaat u een schuifpui plaatsen ter vervanging van bijvoorbeeld een raam en deur, dan komt dat niet in aanmerking.

Vervangt u een bestaande schuifpui, dan komt u wel in aanmerking voor de subsidie. Kan ik subsidie krijgen voor aansluiten op het warmtenet? Ja, het is mogelijk subsidie te krijgen voor aansluiten op het warmtenet, Als u een particulier bent, dan kan u 3.325 euro subsidie krijgen wanneer u aansluit op het warmtenet.

 • Waar kan ik de ISDE apparatenlijst warmtepompen inzien? De apparatenlijst warmtepompen 2021 kan u inzien via onze warmtepomp subsidietool,
 • Via dit systeem kan u snel uw warmtepomp vinden en het subsidiebedrag checken.
 • U kan ook meer lezen over de apparatenlijst via dit blog,
 • An ik als particuliere verhuurders ook aanspraak maken op duurzaamheidssubsidies? Ja, u kan als particuliere verhuurder aanspraak maken op de ISDE subsidie,

U mogelijk in aanmerking voor de SVOH subsidie. Voor de aansluiting op een warmtenet kan u wel gebruik maken van de SAH subsidie, Moet ik de koopovereenkomst ondertekenen voordat ik de warmtepomp of zonneboiler aanschaf? Bent u een zakelijke aanvrager en wilt u van de ISDE subsidie gebruikmaken? Dan moet u de subsidie aanvragen voordat u de koopovereenkomst ondertekend.

Bent u een particulier dan heeft u tot 12 maanden na de installatie nog de tijd de subsidie aan te vragen. Ik ga mijn woning uitbreiden met een dakkapel, nieuwe uitbouw of opbouw. Kan ik daar subsidie voor krijgen? Nee, het is niet mogelijk om voor: vervangende nieuwbouw, uitbouw, opbouw of een dakkapel isolatie subsidie te ontvangen.

De uitbreiding van de woning of toevoeging van een bouwdeel komen niet in aanmerking. Alleen isolatiemaatregelen binnen de bestaande thermische schil komen in aanmerking voor subsidie. Alleen het al aanwezig glasoppervlak van vóór de renovatie komt in aanmerking voor subsidie, dus gaat u een schuifpui plaatsen ter vervanging van bijvoorbeeld een raam en deur, dan komt dat niet in aanmerking.

Vervangt u een bestaande schuifpui, dan komt u wel in aanmerking voor de subsidie. Kan ik voor meerdere warmtepompen of zonneboilers subsidie aanvragen? Het is mogelijk om als particulier voor meerdere warmtepompen en/of zonneboilers ISDE subsidie aan te vragen. U moet wel voldoen aan de voorwaarden. Die kan u altijd gratis checken via onze subsidietool.

Hou er rekening mee dat een lucht/lucht warmtepomp niet in aanmerking komt voor subsidie. Ik heb geen isolatie meldcode, kan ik toch subsidie aanvragen? Wanneer het isolatiemateriaal dat u gebruikt heeft nog geen meldcode heeft gekregen van RVO, dan kan u alsnog zelf subsidie aanvragen.

Het is wel belangrijk dat het materiaal aan de voorwaarden voldoet. Zo moet uw spouwmuurisolatie aan te minste 1,1 Rd-waarde voldoen en de rest van uw maatregelen aan tenminste 3,5 Rd-waarde. Zorg ervoor dat u voldoende informatie ontvangt van de aannemer. Denk bijvoorbeeld aan een productbeschrijving van het isolatiemateriaal en foto’s.

Wij nemen alleen subsidieaanvragen in behandeling met een meldcode, omdat u zonder een meldcode 2 tot 3 maanden langer moet wachten op een antwoord van de overheid. Lees hier hoe een goede factuur van isolatie of glas eruit ziet, daarmee voorkomt u vertraging bij de subsidieaanvraag.

You might be interested:  Uren Berekenen Tussen Twee Tijdstippen

Hoe vaak mag je isde aanvragen?

Meerdere keren aanvragen mag – Je mag meerdere keren subsidie aanvragen voor dezelfde woning, maar het moet wel om andere hoofdmaatregelen gaan. Een voorbeeld: eerst laat je het dak en de vloer isoleren. Daarvoor vraag je subsidie aan. Daarna laat je de spouwmuur ook nog isoleren en neem je een hybride warmtepomp.

 • Daar mag je dan weer subsidie voor aanvragen.
 • Lees meer over de aanvraag Als je een dichte, onverwarmde zolder of vliering hebt, mag je in plaats van het dak ook de zoldervloer isoleren.
 • Je mag HR++ glas en triple glas combineren.
 • Je neemt bijvoorbeeld op de benedenverdieping triple glas en op de bovenverdieping HR++ glas.

Maar voor beide glassoorten moet je wel aan het minimale aantal vierkante meters komen. Triple glas moet in een isolerend kozijn worden geplaatst. Isolerende panelen in een kozijn (bijvoorbeeld onder het raam) en isolerende voor- of achterdeuren zijn géén losse maatregelen.

Hoeveel subsidie krijg je voor dakisolatie?

Voor het isoleren van het dak ontvangt u sinds 2022 een subsidie van € 30,- per vierkante meter. Voor de isolatie van de zolder- of vlieringvloer ontvangt u een subsidie van € 8,- per vierkante meter.

Kan je meerdere keren isde subsidie aanvragen?

Voorwaarden zolder- of vlieringvloerisolatie –

De zolder of vliering moet onverwarmd zijn om voor subsidie in aanmerking te komen. Dit betekent dat er geen voorzieningen aanwezig mogen zijn waarmee u de zolder verwarmt, ook al gebruikt u die voorzieningen (bijna) niet. U moet minimaal 20 m 2 van de bestaande zolder- vlieringvloer isoleren. Het nieuw aangebrachte isolatiemateriaal moet een minimale isolatiewaarde (Rd-waarde) hebben van 3,5, De nieuwe isolatie moet voldoende dik zijn aangebracht om aan de isolatiewaarde te voldoen. U mag de dikte van isolatie dat al aanwezig was vóór het uitvoeren van de isolatiemaatregel niet meerekenen om aan de minimale isolatiewaarde te voldoen. U krijgt maar één keer subsidie voor dakisolatie. Als u bijvoorbeeld al eerder subsidie hebt gekregen voor dakisolatie of zolder- vlieringvloerisolatie dan kunt u hiervoor geen tweede keer subsidie krijgen.

Wat als de isde subsidiepot leeg is?

De ISDE subsidiepot – De ISDE subsidiepot was in 2022 ruim 224 miljoen euro groot. Een enorm bedrag, maar dit was ook nodig. Het aantal subsidieaanvragen is sterk gegroeid, alleen al 51.252 aanvragen tot en met augustus 2022! Van de 224 miljoen euro is er nu nog 68,6 miljoen euro over. Maar wat gebeurt er als je tot eind van 2022 moet wachten op je warmtepomp of tweede isolatiemaatregel? Loop je dan de ISDE subsidie mis als het budget op is? Wat is de ISDE subsidiepot leeg is? Het korte antwoord is: Nee, waarschijnlijk niet. Er komt de komende jaren nog voldoende budget beschikbaar, dus kan je gewoon je subsidie aanvragen in 2023 in plaats van 2022.

Wat als de subsidiepot leeg is?

Subsidiepot elektrische auto’s waarschijnlijk weer snel leeg ANP zondag 2 januari 2022, 13:49 De subsidiepot voor elektrische auto’s gaat weer open. Vanaf maandagochtend negen uur kunnen particulieren een subsidie voor de aanschaf van een nieuwe of tweedehandse stekkerauto aanvragen. En dat belooft volgens experts net als vorig jaar een stormloop te worden.

In 2021 was er ongeveer 28 miljoen euro beschikbaar, waarvan 14,4 miljoen voor nieuwe elektrische auto’s en 13,5 miljoen euro voor occasions. Die eerste pot was binnen enkele dagen al leeg, omdat een deel al in 2020 was gebruikt. Het budget voor de occasions was halverwege 2021 op. Veel kopers van een elektrische auto vielen dus buiten de boot.

Voor 2022 is de subsidiepot met 90,4 miljoen euro gevuld: 71 miljoen euro voor nieuwe auto’s, 20,4 miljoen euro voor occasions. Ondanks die forse verhoging verwachten experts dat dit jaar de bodem van de subsidiepot weer snel in zicht komt. “Vorig jaar hebben veel mensen zitten wachten met de aanschaf omdat er geen subsidiegeld meer was”, zegt Marco van Eenennaam, projectleider elektrisch rijden van de ANWB.

“De verwachting is dat er een berg aan aanvragen in de eerste weken van januari binnenkomt. Je bent eigenlijk een dief van je eigen portemonnee als je in oktober al een elektrische auto koopt.” Eigenlijk wil je in deze jaren zoveel mogelijk elektrische auto’s verkopen, zodat die over vier of vijf jaar de tweedehandsmarkt op kunnen.

Marco van Eenennaam, projectleider elektrisch rijden ANWB Ook Maarten Steinbuch, hoogleraar Systems & Controls aan de TU Eindhoven, denkt dat het subsidiegeld snel op is. “Consumenten vragen zich af: als ik nu een benzineauto koop, kan ik die over acht jaar nog wel kwijt? Dat is een belangrijke reden dat veel mensen nu de stap willen maken naar elektrisch rijden.” Autoverkoper Remi Brand ziet het in zijn zaak gebeuren.

“Alleen al in één vestiging heb ik vijf klanten die zeggen: ik wil mijn elektrische auto 1 januari kopen, zodat ik gebruik kan maken van die subsidie.” De overheid moet daarom meer geld vrijmaken voor subsidies op elektrisch rijden, vindt Van Eenennaam van de ANWB. “Eigenlijk wil je in deze jaren zoveel mogelijk elektrische auto’s verkopen, zodat die over vier of vijf jaar de tweedehandsmarkt op kunnen.

Als er tegen die tijd geen volwassen tweedehandsmarkt is, komt de transitie naar elektrisch rijden niet op gang. Want we weten dat het gros van Nederland tweedehands rijdt.” Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet de prijs van een nieuw model tussen de 12 en 45 duizend euro liggen.

 • Per nieuwe auto is 3350 euro beschikbaar, vorig jaar was dat nog 4000 euro.
 • De subsidie voor tweedehands auto’s is met 2000 euro gelijk gebleven.
 • Dat subsidiebedrag is vergeleken met een land als Duitsland klein”, zegt hoogleraar Steinbuch.
 • Daar spreek je over een bedrag van rond de 6000 euro per nieuwe auto.
You might be interested:  Overspanning Houten Balk Berekenen

Dat vind ik jammer, want we hebben nu een voorsprong op het gebied van elektrisch rijden.” “En dat moeten we vooral houden, want dat heeft geleid tot ruim 4000 nieuwe banen. En dat aantal kan nog kan stijgen; wij zijn wereldwijd trendsetter in bijvoorbeeld het aanleggen van laadpalen.” Deel artikel: : Subsidiepot elektrische auto’s waarschijnlijk weer snel leeg

Kun je subsidie krijgen voor een airco?

Bestaat er in 2022/2023 subsidie voor airco met verwarming? Helaas zijn er geen mogelijkheden om je airco die warmte levert te subsidiëren. De Investeringsubsidie Duurzame Energie- en Energiebesparing (ISDE) geldt in 2022/2023 namelijk niet voor de airco (of lucht-lucht warmtepomp).

Hoe lang duurt een isde aanvraag?

Hoelang duurt het voor dat ik goedkeuring krijg op mijn subsidie aanvraag? Na het indienen van de subsidie aanvraag krijgt u uiterlijk binnen 13 weken bericht van de RVO betreffende uw aanvraag.

Is er nog subsidie voor zonnepanelen?

Geen subsidie, wel voordelen – Kan je geen gebruik maken van subsidies? Kijk ook eens naar andere regelingen.

Als je je zonnepanelen vóór 2023 hebt gekocht, kun je de btw op de aankoopprijs en installatie terugvragen bij de Belastingdienst. Vanaf 2023 is er geen btw meer op zonnepanelen. Dat scheelt 21 procent van de kosten! Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede prijs voor de stroom die je aan het net levert. Maar deze regeling gaat de komende jaren waarschijnlijk veranderen. Lees hierover meer op Salderingsregeling, Je kunt ook geld lenen om zonnepanelen te kopen, bijvoorbeeld met een Duurzaamheidslening of Energiebespaarlening, Kijk voor de mogelijkheden op de Energiesubsidiewijzer,

Wist je trouwens dat het geld dat je in zonnepanelen steekt net zo veel oplevert als een rente van 5 procent op een spaarrekening (ervan uitgaande dat je de zonnepanelen in 2023 koopt)? Zonnepanelen zijn dus al zo winstgevend dat je geen subsidie meer nodig hebt!

Hoeveel subsidie krijg je voor dakisolatie?

Voor het isoleren van het dak ontvangt u sinds 2022 een subsidie van € 30,- per vierkante meter. Voor de isolatie van de zolder- of vlieringvloer ontvangt u een subsidie van € 8,- per vierkante meter.

Hoeveel subsidie bij 2 energiebesparende maatregelen?

U bevindt zich hier: Home Actueel Nieuws Vanaf 1 januari 2022 meer subsidie voor isolatie en warmtepomp Nieuwsbericht | 30-12-2021 | 16:48 Per 1 januari gelden nieuwe subsidieregels als je je woning wilt verduurzamen. Vanaf dan krijg je, als je twee verduurzamingsmaatregelen neemt, niet 20% van de kosten vergoed, maar 30%.

Onder verduurzamingsmaatregelen worden isolatie gerekend (vloer-, dak-, spouwmuurisolatie of HR++glas) en ook de aanschaf van een warmtepomp of een hybride warmtepomp. In 2050 willen we onze woningen niet meer verwarmen met aardgas. De Rijksoverheid helpt woningeigenaren om de komende jaren minder energie te verbruiken en hun woning zo te verduurzamen dat ze straks zonder aardgas verwarmd kunnen worden.

De subsidie is een onderdeel van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en geldt voor eigenaren die zelf in hun huis wonen. De subsidie kan worden aangevraagd bij minimaal twee isolatiemaatregelen, of bij combinatie van één isolatiemaatregel met een (hybride) warmtepomp.