Kledingmaat Berekenen Lengte Gewicht

Kledingmaat Berekenen Lengte Gewicht

Welke maat bij lengte en gewicht?

Bovenkleding – Heren

Maateenheid Maat
INT. XS M
Gewicht (kg) 60 kg 75 kg
Lengte (cm) 150/159 cm 170/179 cm
Borstomvang (cm) 88 cm 96 cm

Hoeveel kg is 1 kleding maat?

Om één kledingmaat te verliezen, zou je ongeveer vier kilo aan vet moeten kwijtraken. Voor zij die liever in calorieën dan in kilo’s tellen: vermenigvuldig dat getal gewoon met 7000 (ja, om een kilo aan vet te verliezen moet je gemiddeld zo’n 7000 kcal verbranden).

Hoeveel weeg je als je maat 38 hebt?

Hoe lang ben je, hoeveel weeg je en wat is je kledingmaat? Heb altijd het idee dat het zo ontzettend kan verschillen. Ter vergelijking, wie doet er mee? :d Quote

Navigatie RE: Wat zijn jouw maten 😉

Blauwtje schreef op: 14-05-2014 21:39:07

Hoeveel kilo weeg je bij maat 44?

Maattabel babymaten

Maat 38 Maat 44
Leeftijd Prematuur Prematuur tot 1 maand
Gewicht 2,5 tot 3,2 kg
Lengte 35 tot 40 cm 40 tot 45 cm
Hoofdmaat 28 cm 33 cm

Hoe bereken ik mijn maat?

Bereken je Taillemaat dames en heren – Voor het opmeten van je taillemaat heb je alleen een meetlint nodig. Plaats deze over je taille en meet het aantal centimeters. That’s it! : Bereken je maten

Hoeveel kilo is 2 kledingmaat?

Tenzij je gezegend bent met goede genen of dagelijks de sportschool bezoekt, de meesten van ons krijgen een lichte gewichtstoename bij het vorderen van de leeftijd. Het coronabegrip ‘huidhonger’ kende ik al, maar nu hoor ik ook regelmatig ‘ik heb er wat coronakilootjes bij gekregen’. Je zou daaruit kunnen opmaken dat ons eetpatroon behoorlijk veranderd is tijdens de lockdown en er meer kilo’s bijgekomen zijn dan wat vrij normaal is in de winterperiode.

Vijf kilo is een kledingmaat – Want dat kun je als uitgangspunt nemen mocht je die coronakilo’s nu met je meedragen. Die kledingmaat is wel een gemiddelde, want vijf kilo op een vrouw van 180 cm zal minder maatverschil geven dan op een vrouw van 160 cm. En dat overgewicht nestelt zich bij iedere vrouw ook nog eens op een ander deel van haar lichaam.

Er is een relatie tussen je bodytype en waar op je lichaam de extra kilo’s als eerste gaan zitten.

Bij het A-silhouet verdelen de extra kilo’s zich gelijkmatig over de heupen en dijbenen, de buik blijft lang plat. Bij het 8-silhouet gaat overgewicht als eerste boven de heupen zitten (de zgn. lovehandles ), daarna ook op het middenrif. Door deze trommelbuik denk de Acht vaak dat ze het O-silhouet heeft. Als het X-silhouet dikker wordt begint dat met een buikje, daarna wordt ze over het hele lichaam voller. Ze behoudt een duidelijke taille, Het O-silhouet wordt als eerste dikker op taillehoogte, daarna gaan de kilo’s ook op de rug zitten. Haar benen blijven slank. Ook bij het V-silhouet gaat het overgewicht als eerste boven de taille zitten in de vorm van een trommelbuikje en rugvet. Ze behoudt haar slanke heupen en benen. De extra kilo’s nestelen zich ook bij het H-silhouet als eerste op het bovenlichaam. Eerst op het middenrif, daarna ook op de rug, bovenbenen en bovenarmen.

Neem eens de moeite jezelf op te meten – Je borstomvang, je taille en het zwaarste deel van je heupen geven een goed beeld welke kledingmaat voor jou op dit moment geschikt is. Afhankelijk van waar je dikker wordt zal die vijf kilo het eerst zorgen voor een grotere kledingmaat op je onderlichaam (de A) of op je bovenlichaam.

 1. Bij de rechte bodytypes (H, V en O) zal de tailleband beginnen te knellen en ontstaat er de zogenaamde muffintop,
 2. Ijk voor de aardigheid eens op de website van Peek en Cloppenburg,
 3. Daar vul je je lichaamslengte en gewicht in, je behamaat én, misschien verrassend, je leeftijd.
 4. Als je een kledingstuk aanklikt krijg je te zien welke kledingmaat het beste bij je past.

Dat kan per kledingstuk verschillen. Inmiddels heb ik dit systeem ook al bij een andere webshops gezien. Zoals je weet is het retourneren van kleding erg milieubelastend en met dit systeem verklein je dat probleem voor een groot deel. Neem ook de tijd om te lezen wat bij een bepaald kledingstuk vermeld wordt aan maten.

 1. De lichaamslengte van het model waarop de kleding getoond wordt bijvoorbeeld, geeft inzicht waar die blazer ook voor jou zal eindigen.
 2. Een uitdijende taille krijgen we allemaal – Waarom willen ze je leeftijd weten? Omdat, naarmate we ouder worden, ons lichaam onder invloed van hormonen verandert.
 3. Lees Je bodytype blijft altijd hetzelfde Tenzij je gezegend bent met goede genen of dagelijks de sportschool bezoekt, de meesten van ons krijgen een lichte gewichtstoename bij het vorderen van de leeftijd.

Dat gebeurt meestal zo rond de middelbare leeftijd en het is waarschijnlijk de taille die het eerst uitdijt. Of het nu een zwangerschap is, de menopauze, wat minder op de kilootjes letten of andere problemen, veroudering veroorzaakt een verbreding van de taille of van vetopslag ergens rond het middendeel van het bovenlichaam.

Ontdek je bodytype met deze bodytypequiz L eer je verticale en horizontale proporties kennen Tjeetje, ik kan een maat kleiner aan – vanity sizing

Is 5 kilo afvallen zichtbaar?

Tip 7: Download de gratis boodschappenlijst – Wij hebben een gratis boodschappenlijst voor je samengesteld met daarop meer dan 120 gezonde producten, Sinds PuurFiguur is gestart, is deze boodschappenlijst al meer dan 500.000 keer gedownload. Het heeft inmiddels een hoop mensen geholpen om een slank, gezond en energiek lichaam te krijgen.

Eet verse, natuurlijke voeding Vermijd snelle koolhydraten (suiker, chips, brood) Eet eiwitrijk (ei, zuivel, vis, vlees, tempeh, peulvruchten) Eet voldoende omega 3-vetten (vette vis, noten, zaden) Beweeg voldoende Slaap voldoende Vermijd stress

Hoe lang duurt het om 5 kilo af te vallen? Je kunt in 2 tot 3 weken 5 kilo afvallen met een gezond koolhydraatarm voedingspatroon. Dit is een voorbeeld van een gezond koolhydraatarm dagmenu:

Ontbijt : 200 gram volle kwark met appel en lijnzaad Snack : ½ avocado met zeezout en zwarte peper Lunch : Omelet van 2 eieren, 40 gram feta en 200 gram groente Snack : 2 rijstwafels met hummus Diner : Wokschotel van 200 gram kipfilet, 400 gram groente, 15 gram noten en sojasaus

Hoeveel calorieën om 5 kilo af te vallen? Om 5 kilo af te vallen op een gezonde manier (niet te snel, want dat heeft het tegengestelde effect), kun je een richtlijn aanhouden van 1500-1600 kcal per dag voor een vrouw en 1800-1900 kcal per dag voor een man.

Houd er rekening mee dat ieder mens uniek is en iedereen dus een andere caloriebehoefte heeft. Dit is slechts een richtlijn. Is 5 kilo afvallen zichtbaar? Bij de meeste mensen is 5 kilo gewichtsverlies zichtbaar. Bij sommigen zie je bij minder gewichtsverlies al een verschil, terwijl anderen iets meer moeten afvallen om verschil te zien.

Dit hangt af van het startgewicht en de bouw van een persoon. Hoe val ik de laatste 5 kilo af? Kies voor een koolhydraatarm voedingspatroon met gezonde, natuurlijke voedingsmiddelen en voldoende beweging. Zorg er ook voor dat je voldoende slaapt en stress tot een minimum beperkt.

Voor een extra afslank-boost kun je intermittent fasting en/of high intensity interval training (HIIT) inzetten. Stanhope, K.L., et al. (2009). Consuming fructose-sweetened, not glucose-sweetened, beverages increases visceral adiposity and lipids and decreases insulin sensitivity in overweight/obese humans.

Journal of Clinical Investigation, 119(5), 1322-1334. Gokulakrishnan, K., et al. (2011). Relationship of body fat with insulin resistance and cardiometabolic risk factors among normal glucose-tolerant subjects. Postgraduate Medical Journal, 57(3), 184-188.

 • Slavin, J.L. (2005).
 • Dietary fiber and body weight.
 • Nutrition, 21(3), 411-418.
 • Clark, M.J., & Slavin, J.L. (2013).
 • The effect of fiber on satiety and food intake: a systematic review.
 • Journal of the American College of Nutrition, 32(3), 200-211.
 • Pasiakos, S.M., et al. (2015).
 • The effects of protein supplements on muscle mass, strength, and aerobic and anaerobic power in healthy adults: a systematic review.

Sports Medicine, 45(1), 111-131. Paddon-Jones, D., et al. (2008). Protein, weight management, and satiety. The American Journal of Clinical Nutrition, 87(5), 1558S-1561S. Halton, T.L., & Hu, F.B. (2004). The effects of high protein diets on thermogenesis, satiety and weight loss: a critical review.

 • Journal of the American College of Nutrition, 23(5), 373-385.
 • Ramel, A., et al. (2008).
 • Beneficial effects of long-chain n-3 fatty acids included in an energy-restricted diet on insulin resistance in overweight and obese European young adults.
 • Diabetologia, 51(7), 1261-1268.
 • Dallman, M.F., et al. (2004).
 • Minireview: glucocorticoids—food intake, abdominal obesity, and wealthy nations in 2004.

Endocrinology, 145(6), 2633-2638. Moyer, A.E., et al. (1994). Stress‐induced cortisol response and fat distribution in women. Obesity Research, 2(3), 255-262. Afvallen met de boodschappenlijst Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en verlies tot wel 2 kilo per week met:

De Afslank Boodschappenlijst Onze beste tips om (buik)vet te verbranden Koolhydraatarme tips en recepten direct in je mailbox!

Disclaimer: Deze website geeft geen medisch advies. Raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts. Reacties (2) Verberg reacties Toon alle reacties H.G. Jeanne pietersma Gerelateerde artikelen : 5 kilo afvallen: 7 tips voor snel resultaat

Hoeveel weeg je meer met kleding aan?

Mag ik op de weegschaal staan met kleding aan? – Voor een goed resultaat weeg je jezelf zonder kleding aan. Elk kledingstuk en paar schoenen kan een ander gewicht hebben, waardoor dit de meetresultaten beïnvloedt. Een outfit met schoenen en jas maak je namelijk zo 2 á 3 kilo zwaarder!

Wat gebeurt er met je lichaam als je 10 kilo afvalt?

Voorraadkamers van ons lijf – Een lichaam vraagt een zekere hoeveelheid energie om te functioneren. Als je meer eet dan nodig zal je lijf die overtollige energie opslaan in de vorm van triglyceriden, een component dat bestaat uit verschillende vetzuren.

 • Die worden gestockeerd in de adipocyten, de vetcellen.
 • Niet alleen vet, maar ook eiwitten en koolhydraten, komen in deze voorraadkamers van ons lichaam terecht.
 • Op het moment dat ons lichaam minder energie binnenkrijgt dan nodig gaat het die vetcellen opsouperen.
 • Of toch de inhoud ervan, verduidelijkt professor Matthys.

‘De vetmoleculen, de triglyceriden, worden opgebroken in glycerol en vetzuren, die op hun beurt als energiebron dienen. Dat proces vraagt zuurstof, daar zorgen de longen voor.’ Het breken van de chemische verbindingen waaruit vet bestaat zorgt voor energie, en wat overblijft is water en CO 2, Als je 10 kilo vetmassa verliest, dan verlaat zo’n 8,4 kilo massa het lichaam via de longen als CO 2 en 1,6 kilo als water. ‘Met andere woorden, het leeuwendeel van het gewicht dat we verliezen ademen we uit, voornamelijk als CO 2 en deels als water,’ vertelt Matthys.

Als je minder energie tot je neemt dan nodig zal je lichaam dus de energievoorraad in het vetweefsel opsouperen. Daarmee ben je echter niet van je vetcellen verlost, aldus professor Matthys. ‘Het totaal aantal vetcellen blijft behouden, al nemen ze een zeer minieme structuur aan eens geledigd. Als je meer eet dan nodig zullen deze cellen zich opnieuw vullen.

Dat maakt duurzaam gewichtsverlies zo’n moeilijke opgave. Daarvoor is een aanpassing van het lichaamsmetabolisme nodig, in de eerste plaats door een toename van spierweefsel. Spieren zijn op vlak van stofwisseling en energiegebruik veel actiever dan vetweefsel.

Welk gewicht bij 168 cm?

Tips om je gemiddelde gewicht te verlagen – Als je algehele leefstijl gezond is, dan zal dat te zien zijn aan je gewicht. Door op alle vlakken verbeteringen te maken kom je er ook Maak langzame, maar wel gerichte stappen richting een groot doel. Door gerichte en kleine veranderingen door te voeren in je dagelijks leven kom je uiteindelijk tot grote resultaten! Het gemiddelde gewicht van elke vrouw kan omlaag door er een gezonde leefstijl op na te houden.

slapen – Slaap je goed en wordt je uitgerust wakker? Dan scoor je goed op dit gebied. Is hier nog verbetering mogelijk, ga hier dan mee aan de slag. ontspanning – Ben je altijd druk en vindt je nauwelijks de tijd om te ontspannen? Twee keer een korte pauze, van een kwartiertje niets doen, is al voldoende. Of vindt je ontspanning in een hobby, sport of andere vrije tijdsbesteding sociaal – Heb je niet alleen collega’s en familieleden, maar ook nog wat vriendinnen? Besteed hier met enige regelmaat wat tijd aan. beweging – Een dagelijkse portie beweging doet veel goed. Je lijf is gemaakt om te bewegen, dus is het goed om niet de hele avond niets te doen voeding – Voeding blijft veranderen en ook op het vlak van gezonde voeding komt er steeds wat nieuws. Blijf je ontwikkelen en kook af en toe eens een compleet nieuw recept. Gezonde voeding bepaalt uiteindelijk zelfs 70% van je resultaat met afvallen! zingeving – Je kunt vrijwilligerswerk doen op allerlei gebied. Denk aan het helpen van ouderen, gehandicapten of zieken. Bezorg hun een fijn dagdeel en het zal jou ook positief beïnvloeden.

Hoe beter je scoort op deze 6 punten des te mooier leven je hebt én des te gelukkiger jij je voelt! Laat daarom die weegschaal niet teveel bepalend zijn. Maar wel hoe jij je voelt én hoe je vetpercentage verlaagt Heb je nog vragen, stel ze gerust! En deel hieronder je inzicht

Is maat 38 gelijk aan M?

Draag je maat M? Dan is jouw confectiemaat 38.

Wat is de gemiddelde maat van een vrouw?

EditieNL 17 februari 2016 11:15 Aangepast 17 februari 2016 21:21 Een herkenbare oproep van Linda de Mol: waarom kun je er niet op vertrouwen dat je in maatje M van de ene winkel past en bij de andere niet? Nederlandse vrouwen zijn niet gemiddeld, dus moeten maten dat ook niet zijn, zegt Linda.

Heeft ze gelijk? Je herkent het vast wel: je draagt altijd een spijkerbroek in maat 31, maar ineens pas je niet in de broek van een andere winkel. Het levert veel frustratie op, want je bent écht niet dikker geworden. Gemiddelde vrouw De Nederlandse vrouw heeft gemiddeld maat 40-42, maar maatje M is bij ene winkel een 38 en bij de andere een 42.

En dus past dat leuke shirtje van de ene winkel in maat M wel en bij de andere niet.

STEM OOK OP DE POLL: Moeten de maten gelijkgetrokken worden?

Ook Linda de Mol heeft daar last van. En dus pleit ze in haar blad voor het gelijktrekken van de maten: “Lieve winkelketens, modemerken en inkopers. Kunnen we niet afspreken dat in ons land, waar vrouwen vaak lang zijn en heupen en flinke borsten hebben, maat 40-42 medium is, maat 44-46 large en maat 36-38 small?” M = niet medium “Er is inderdaad een gruwelijk verschil tussen merken en ketens in maten”, zegt stylist Manon Meijers,

“Als een van mijn klanten niet in een maat M past, dan krijg ik dat te horen.” Volgens matendeskundige Nienke Steen is het probleem dat de mode-industrie iedereen wil bedienen met zo weinig mogelijk maten. “Ze willen de maten zo gemiddeld mogelijk maken en dat is een hele klus”, zegt Steen. ‘Linda heeft gelijk’ Steen zegt dat Linda de Mol zeker een punt heeft.

“De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft maatje 40 tot 42, maar Nederlandse merken maken al kleren in maat 38.” Dat de maten kleiner zijn geworden, ziet ook styliste Manon Meijers. “Maat 40 was vroeger veel kleiner dan nu. Ik ben heel lang en heb normaal maat 36 tot 38, maar ik kom ook wel eens uit op maat 40.

 • Dat kan best vervelend zijn.” Gelijktrekken Moeten we alle maten dan gelijktrekken? Meijers: “Ik denk dat een universeel matensysteem gewoon niet haalbaar is.
 • Daarvoor verschillen vrouwen over de hele wereld te veel.
 • Merken en ketens moet er wel op letten.” De oplossing die Meijers voorstelt is simpel: “Staar je niet blind op maten.

Kijk wat je het beste staat en past. Waarom zou je focussen op de maat die op het kaartje staat? Knip ‘m er desnoods gewoon uit.” Meer op rtlnieuws.nl:

Historisch: Nederlandse Danielle met maat 42 op de catwalk in New York Minimaatje XXXS: ziekelijk of doodnormaal?

Wat is maat 44 46 dames?

Maatadvies en tabellen

Internationaal Confectiemaat Borstomvang (cm)
XS 44 86 – 89
S 46 90 – 93
M 48 94 – 97
M/L 50 98 – 101

Wat is maat L voor dames?

Maatadvies Dames

Internationaal Confectiemaat Taille (cm)
S 36 65-67
M 38 68-71
L 40 72-75
XL 42 76-79

Welke maat Overal heb ik nodig?

Kies de juiste maat De overall is er al op gemaakt over de eigen kleding heen te passen en valt ruim. Heeft u normaliter dames confectiemaat 40 dan kiest u heren maat 50 – dames maat 40. De overall is getailleerd. Heeft u heren maat M dan kunt u kiezen uit maat 48 of 50.

Hoe weet je je broek maat?

Maatadvies Weet je niet helemaal zeker welke maat je wilt bestellen? Meet je maat op en kijk in de tabel voor de maat. We geven je een beschrijving hoe je je maten op meet. Sommige artikelen zijn niet verkrijgbaar in de maten xs of xxl. Kies dan een s of een xl.

 • Hoe bepaal ik mijn broekmaat?
 • Je meet de volgende 3 punten:
 • Maattabel Broeken

Hieronder lees je hoe je de maat voor broeken opmeet. In de maattabel kun je lezen welke maat daarbij hoort. Dames hebben ook de heupmaat nodig. Voor korte broeken heb je alleen je taillemaat nodig.1. TailleMeet losjes om je taille (boven je bekken).2. Heupen (alleen voor dames)Meet het volste gedeelte van je heupen.3.

Taille (cm) : 66 69 71 74 76 79 81 84 86 91 97 102
Taillemaat (w) Amerikaans : 26 27 28 29 30 31 32 33 34 36 38 40
Europese maat : 34 36 38 40 42 44

table>

Lengte binnenkant been (cm) : 76 81 86 91 97 Lengtemaat (L) : 30 32 34 36 38

ol>

 • Hoe bepaal ik mijn shirtmaat?
 • De borstomvang
 • Hieronder staat hoe u uw maat kunt meten voor shirts. Dit is ook de maat voor blouses, truien, jassen, jurken en tunieks. Meet over het volste gedeelte van uw borstkas. Het aantal cm bepaalt uw maat. Altijd naar boven afronden.

  XS : 88 cm
  S : 92 cm
  M : 96 cm
  L : 100 cm
  XL : 104 cm
  XXL : 108 cm

  Wilt u maatadvies? Bent u toch niet zeker over uw maat? Neem gerust contact op met onze klantenservice via [email protected] of bel 072-7600023. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. : Maatadvies

  Welke kledingmaat heb ik dames?

  Maattabel dames

  EU Nederland Taille (cm)
  S 36 65-67
  M 38 68-71
  L 40 72-75
  XL 42 76-79

  Hoe snel merk je dat je afvalt?

  Uit onderzoek blijkt dat, afhankelijk van de inspanningen die je levert, je na 2 tot 3 weken een verschil op de weegschaal en in de spiegel zult zien. Maar dit hangt ook af van een aantal andere factoren.

  Welke maat Overal heb ik nodig?

  Kies de juiste maat De overall is er al op gemaakt over de eigen kleding heen te passen en valt ruim. Heeft u normaliter dames confectiemaat 40 dan kiest u heren maat 50 – dames maat 40. De overall is getailleerd. Heeft u heren maat M dan kunt u kiezen uit maat 48 of 50.

  Hoe lang moet je zijn voor maat M?

  Kledingmaten: Hoe zit dat precies? | Freewear Dames kledingmaten Kledingmaten kunnen soms erg verwarrend zijn. Gelukkig zijn er handige tabellen waarmee je de kledingmaten kunt omrekenen en kleding kunt bestellen met de juiste pasvorm. Hieronder zie je een overzicht van de maten die over de hele wereld bekend zijn zoals: XS, S, M, L, XL.

  Int. Confectiemaat
  XXS 32
  XS 34
  S 36
  M 38
  L 40
  XL 42
  XXL 44
  3XL 46

  ul>

 • Benieuwd naar de collectie van Freewear?
 • Dames jeans & broeken Met broeken is het soms lastig om in te schatten welke maat je nodig hebt. Het komt namelijk vaak voor dat broeken & jeans aangeduid worden met jeansmaten zoals 26, 27, 28, 29, 30 etc. Wanneer je deze maten ziet staan, betekent dit dat het gaat om de omvang van de broek oftewel de maat die jij nodig hebt voor je taille.

  Int, Confectiemaat Breedte/lengte
  XXS 24 24/30 | 24/32 | 24/34
  XS 25 25/30 | 25/32 | 25/34
  S 26/27 26/30 | 26/32 | 26/34 27/30 | 27/32 | 27/34
  M 28/29 28/30 | 28/32 | 28/34 29/30 | 29/32 | 29/34
  L 30/31 30/30 | 30/32 | 30/34 31/30 | 31/32 | 31/34
  XL 32/33 32/30 | 32/32 | 32/34 33/30 | 33/32 | 33/34
  XXL 34 34/30 | 34/32 | 34/34

  Heren kledingmaten Mannenkleding wordt vaak in verschillende maten aangegeven. Er zijn internationale maten (S, M, L, XL etc.) en confectiematen (44, 46, 48 etc.). Vooral bij pakken of jassen wordt er gebruik gemaakt van de confectiematen. Als je twijfelt over je maat, onthoud dan dat maat 44 (XS) de kleinste confectiemaat is en maat 60 (4XL) de grootste.

  Int. Confectiemaat Borstomvang (cm) Taille (cm)
  XS 44 86 – 89 76
  S 46 90 – 93 80
  M 48 94 – 97 84
  M/L 50 98 – 101 88
  L 52 102 – 106 92
  XL 54 107 – 109 98
  XXL 56 110 – 113 104
  3XL 58 114 – 117 110
  4XL 60 118 – 121 116

  ol>

 • Wil jij je garderobe aanvullen met de leukste herenkleding?
 • Heren jeans & broeken Heren jeans worden meestal verkocht met jeansmaten. Net zoals bij dames jeans worden deze broeken aangegeven met de breedte en de lengte. De gemiddelde man draagt lengtemaat 34. Ben jij lang? Dan past lengtemaat 36 waarschijnlijk beter. Ben je wat kleiner? Ga dan voor lengtemaat 32.

  Int. Confectiemaat Jeans breedte Heupomvang (cm)
  XXS 42 28 88
  XS 44 29 90
  S 46 30/31 92
  M 48 32 96
  L 50 33/34 100
  XL 52 36 104
  XXL 54 38 108
  3XL 56 40 112
  4XL 58 42 116

  ul>

 • De mooiste heren jeans shop je bij Freewear!
 • Kindermaten Voor ouders is het vaak lastig om de maat van kinderen in te schatten. Daarnaast groeien kinderen ook erg snel uit hun kleding. Vaak wordt er daarom eerder een maatje groter genomen zodat ze er nog in kunnen groeien. In het onderstaande overzicht staan de maten per leeftijd. Hopelijk helpt deze tabel je op weg om de juiste kledingmaat te bepalen voor jouw kids!

  Leeftijd Maat Lengte
  2 tot 4 maanden 62 57-62 cm
  4 tot 6 maanden 68 63-68 cm
  6 tot 9 maanden 74 69-74 cm
  9 tot 12 maanden 80 75-80 cm
  12 tot 18 maanden 86 81-86 cm
  2 jaar 92 87-92 cm
  3 jaar 98 93-98 cm
  4 jaar 104 99-104 cm
  5 jaar 110 105-110 cm
  6 jaar 116 111-116 cm
  7 jaar 122 117-122 cm
  8 jaar 128 123-128 cm
  9 jaar 134 129-134 cm
  10 jaar 140 135-140 cm
  11 jaar 146 141-146 cm
  12 jaar 152 147-152 cm
  13 jaar 158 153-158 cm
  14 jaar 164 159-164 cm
  15 jaar 170 165-170 cm
  16 jaar 176 171-176 cm

  Kledingmaten: Hoe zit dat precies? | Freewear

  Hoe lang moet je zijn voor maat L?

  Maattabel centimeter (cm) bovenkleding heren –

  Maten S M L
  Inch grootte 30 31/32 33 34 36 38
  EU 44 46 48 50 52 54
  Borst 86 – 89 90 – 93 94 – 97 98 – 101 102 – 105 106 – 109
  Taille 74 – 77 78 – 81 82 – 85 86 – 89 90 – 94 95 – 99
  Billen 90 – 93 88 – 91 98 – 101 102 – 105 106 – 109 110 – 113
  Lengte 166 – 170 168 – 173 171 – 176 174 – 179 177 – 182 180 – 184

  table>

  Maten XL XXL Inch grootte 40 42 44 46 EU 56 58 60 62 Borst 110 – 113 114 – 117 118 – 121 122 – 125 Taille 100 – 104 105 – 109 110 – 114 115 – 119 Billen 114 – 117 118 – 121 122 – 125 126 – 129 Lengte 182 – 186 184 – 188 185 – 189 187 – 191

  Welk gewicht bij 168 cm?

  Heb ik een gezond gewicht?

  Lengte Gewicht
  164 cm 54-67 kg
  166 cm 55-69 kg
  168 cm 56-71 kg
  170 cm 58-72 kg