Km Vergoeding Berekenen Zzp

Km Vergoeding Berekenen Zzp
Hoeveel bedraagt mijn kilometervergoeding als zelfstandige in 2023? – Als zelfstandige hebt u de mogelijkheid om uw klant een kilometervergoeding aan te rekenen. In dat geval wordt het als omzet beschouwd, en moet u als ondernemer BTW over de omzet betalen.

Dat betekent dat u ook BTW moet berekenen over de kilometervergoeding. De meeste zelfstandigen rekenen een kilometervergoeding van €0,20 tot €0,30 per afgelegde kilometer. Houd er rekening mee dat alles boven €0,21 per kilometer belast wordt. Als u dus €0,30 per kilometer rekent, moet u over €0,09 inkomstenbelasting betalen.

Algemeen wordt aangenomen dat u maar € 0,21 per kilometer mag aanrekenen, maar dat is niet waar, u kunt uw klanten meer of minder aanrekenen dan het officiële tarief van € 0,21 (bedenk wel dat alles daarboven belast zal worden). 1 000 000+ gebruikers vertrouwen ons

Hoe factureer je reiskosten ZZP?

Zet de reiskosten apart op de factuur – Vaak willen opdrachtgevers de reiskostenvergoeding apart op de factuur zien staan. Maak daarom een schatting van de kosten voor de reis en zet deze op de factuur als reiskosten of onkosten. Zo ziet de opdrachtgever meteen wat het uurloon is en wat de reiskosten zijn.

Hoeveel cent per km zakelijk?

Gebruik privévervoermiddel Gebruikt u in uw onderneming een vervoermiddel dat uw eigendom is of dat u privé huurt, bijvoorbeeld een auto, motor of een fiets? Dan mag u voor de zakelijke ritten € 0,21 per kilometer van uw winst aftrekken. In 2022 en 2021 was het aftrekbare bedrag € 0,19.

Hoeveel btw op kilometervergoeding ZZP?

Kilometervergoeding ZZP – Wij vertellen u hoe dit werkt Online leest u veel over de algemene kilometervergoeding bij werknemers wat niet van toepassing is op u als ZZP-er. Daarom leggen we onderstaand uit wat de mogelijkheden zijn en we vertellen u hoe gemakkelijk een bijhoudt.

 • Alles wat u in rekening brengt bij uw opdrachtgever is omzet.
 • Ook de kilometervergoeding die u doorberekent valt hieronder.
 • U mag hierbij zelf bepalen wat de omschrijving hiervan is op de factuur en ook de hoogte van de kilometervergoeding.
 • Omdat u ZZP-er bent, bent u niet gebonden aan de “normale kilometervergoeding” van €0,19 kilometervergoeding.

Sterker nog, de Vereniging Zakelijke Rijders schreef eind 2020 een Position paper over een reële kilometervergoeding. Lees hier die de VZR voorstelt. Kilometervergoeding en BTW Omdat u als ZZP-er een kilometervergoeding in rekening brengt aan de opdrachtgever is het omzet en over omzet betaalt u als ondernemer BTW.

You might be interested:  Dagwaarde Youngtimer Berekenen Anwb

Dit betekent dat u ook BTW berekent over de kilometervergoeding. Alle uitgaven die u als ZZP-er doet om omzet te genereren mag u opgeven als zakelijke kosten. Dit betekent dat u ook de reiskosten als zakelijke kosten kan opgeven. Uw omzet wordt verminderd met deze kosten. Als u met een auto van de zaak rijdt, hoeft u de kilometerregistratie niet per gereden kilometer op te geven, maar voert u de totale autokosten op.

Dit zijn niet alleen de zakelijk gereden kilometers, maar ook brandstof, onderhoud, afschrijving, verzekeringspremies etc. Bij het rijden van zakelijke kilometers in de privéauto ligt de regeling iets anders. U mag niet zelf de hoogte van de kilometervergoeding bepalen, alle autokosten moet u financieren uit de € 0,19 kilometervergoeding.

Wat wel mag is de BTW terugvragen voor de zakelijk gereden kilometers. Dit betekent dat als u een bon hebt voor de auto waar BTW op staat u de BTW mag terugvragen. Waar u op moet letten is dat de woon-werk kilometers – dus van uw huis naar de locatie van de opdrachtgever – géén zakelijke kilometers zijn.

Als u als ZZP-er alle zakelijk gereden kilometers handmatig wilt bijhouden kan dit een tijdrovende activiteit zijn. Uw moet namelijk van elke rit het start- en stopadres bijhouden, de tijdstippen en het aantal afgelegde kilometers. Stel dat u 5 ritten per dag rijdt x 5 dagen per week, zijn dit al 25 ritten per week.

 • Laat staan wat dit per maand betekent! Natuurlijk kan dit makkelijker.
 • Bij het installeren van een in uw auto worden alle gereden kilometers automatisch voor u bijgehouden en verstuurd naar uw online account.
 • U hoeft alleen maar in te loggen en ziet hier uw volledige kilometerregistratie.
 • Het kilometerregistratiesysteem van TrackJack heeft ook nog eens een zodat u zeker weet dat alles goed geregistreerd wordt.

Registreer eenvoudig uw kilometers om te declareren aan uw werkgever, eigen bedrijf of klant.

Al vanaf € 5,95 / maand uit handen genomenAlle kilometers automatisch geregistreerdVoorzien van Keurmerk, conform van fiscusMet 7 jaar bewaartermijnInstallatie bij u op locatie waar en wanneer u wilt

TrackJack Europe B.V. wordt niet alleen door Stichting ZZP Nederland aangeraden aan haar 55.000 leden, ook, “We wisten dankzij Trackjack precies hoe we ervoor stonden.” – ZZPDaily.nl Altijd de laatste ontwikkelingen in uw mail? Meld u dan aan voor onze updates via de mail.15 juni 2023 Lukt het u om uw aandacht bij de weg te houden? Het valt niet mee om op één ding tegelijk te focussen.

You might be interested:  Benzine Berekenen Per Km

Waar laten we ons door afleiden? 13 juni 2023 Branchevereniging Schoonmakend Nederland gaat samenwerken TrackJack; marktleider op het gebied van digitale ritregistratie.12 juni 2023 Hoge temperaturen zijn heerlijk aan het strand of zwembad. In de auto is het een ander verhaal. Hoe gebruikt u de airconditioning optimaal? De websites van TrackJack maken gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. : Kilometervergoeding ZZP – Wij vertellen u hoe dit werkt

Hoe kilometers bijhouden ZZP?

Rittenadministratie bijhouden in Excel – De rittenregistratie bijhouden kun je handmatig doen. Je kunt bijvoorbeeld een boekje in je auto leggen en hierin na elke rit de kilometerstand noteren en erbij vermelden of dit zakelijk of privé is. Dit kun je dan dagelijks of wekelijks in een Excel-bestand zetten. Dit is gratis, maar wel bewerkelijk en vatbaar voor fouten.

Is reistijd werktijd ZZP?

Uw reistijd tussen huis en werk (en terug) telt niet als werktijd. Behalve als u activiteiten uitvoert in opdracht van uw werkgever. Voor beroepschauffeurs telt de reis tussen huis en standplaats niet mee voor het maximale aantal rij-uren per dag.

Hoeveel moet je per kilometer rekenen?

In Nederland geldt in 2023 de volgende regel voor de kilometervergoeding: als je met eigen vervoer naar je werk reist, kan je werkgever je maximaal 21 cent per kilometer vergoeden zonder dat je hierover belasting betaalt. Voor deze maximale kilometervergoeding maakt het niet uit welk vervoermiddel je gebruikt.

Is km vergoeding inclusief btw?

Kilometervergoeding bij zakelijk gebruik privéauto Als je met jouw privéauto ook zakelijke kilometers rijdt, kan je deze declareren bij je eigen bedrijf. Deze vergoeding geldt ook wanneer het een huurauto betreft. Lees hier hoeveel kilometervergoeding je krijgt en welke fiscale voordelen je nog meer uit je privéauto kunt halen.

 1. Als je in je privéauto rijdt voor je zaak, mag je € 0,21 per gereden kilometer vergoeding berekenen.
 2. Bereken je de kilometers door aan jouw opdrachtgever? Dan moet je hierover btw berekenen.
 3. De kilometervergoeding maakt namelijk deel uit van de factuur die je naar je opdrachtgever verstuurt en over de hele factuur, inclusief kilometervergoeding, moet je btw in rekening brengen.

Het btw-tarief van de kilometers volgt het btw-tarief van jouw gedeclareerde uren.

Inkomstenbelasting: aftrekbare kosten? €0,21 per zakelijke kilometer.
Btw-aangifte: aftrekbare kosten? Btw over zakelijke autokosten, maar niet de privékilometers. Ook woon-werkverkeer telt als privé.
Bijtelling? Nee, geen bijtelling.
Rittenadministratie? Ja, alle zakelijke ritten houd je bij.
You might be interested:  Human Design Chart Berekenen

Uit een rittenadministratie moet blijken welke kilometers privé en welke zakelijk waren. Van zowel de onderhoudskosten als de benzinekosten mag je de btw aftrekken in verhouding met de kilometers die zakelijk gereden zijn. Dat betekent dat je alle betaalde btw over onderhoud en brandstof optelt en hiervan een deel zoals in de verhouding bepaald, kan worden geboekt als vooruitbetaalde btw.

 1. Je moet hiervoor in bezit zijn van de brandstofbonnen en de onderhouds- en reparatiefacturen.
 2. Voor bovenstaande btw-regeling geldt dat je zakelijke prestaties ook btw belast dienen te zijn.
 3. Ondernemers die aan hun klanten geen btw te hoeven berekenen zoals medici, assurantietussenpersonen etc.
 4. Kunnen deze btw-regeling niet toepassen.

De regeling geldt ook niet als je personeel in dienst hebt (of in je eigen bv werkt) die je een kilometervergoeding betaalt.

Welke kilometers zijn zakelijk ZZP?

Wat is zakelijk rijden precies? – Iedere kilometer die je voor jouw onderneming in de auto rijdt is zakelijk. Ongeacht in welke auto je dit doet. De Belastingdienst maakt alleen een onderscheid tussen een privé- en een bedrijfsauto. Denk je erover om elektrisch te gaan rijden? Lees hier alles wat je moet weten over de elektrische auto van de zaak,

Hoe declareer je km naar je eigen zaak?

Als je kilometers wil declareren voor zakelijk gereden kilometers in je privé auto, in de meeste gevallen €0,19 per kilometer, dan boek je dat als volgt: –

Reken uit hoeveel kilometers je hebt gereden en reken uit welk bedrag je dus wil/ kan declareren Boek dit bedrag van je zakelijke bankrekening over naar privé

Hoe bereken je reistijd ZZP?

Reiskosten apart factureren – Een prima manier van reiskosten doorberekenen is door je kilometers te factureren. Het tarief dat je hanteert spreek je af met je opdrachtgever. Overigens is het handig om rekening te houden met alle kosten die je maakt. Naast brandstof zijn dat ook het onderhoud en de afschrijving van je auto.

Hoeveel btw zit er op reiskosten?

Zelfde btw-tarief als over je diensten of producten – Let wel op dat je over je reiskosten hetzelfde btw-tarief berekent als over de geleverde diensten of producten. Meestal is dat 21%.

Is reistijd werktijd ZZP?

Uw reistijd tussen huis en werk (en terug) telt niet als werktijd. Behalve als u activiteiten uitvoert in opdracht van uw werkgever. Voor beroepschauffeurs telt de reis tussen huis en standplaats niet mee voor het maximale aantal rij-uren per dag.