Knltb Rating Berekenen 2022
Contents
- 1 Hoe wordt rating Knltb bepaald?
- 2 Wat is een rating toernooi?
- 3 Wat betekent deuce in tennis?
- 4 Wat is 8&9 tennis?
- 5 Hoeveel ATP punten per toernooi?
- 6 Wat betekent het woord rating?
- 7 Waarom krijgt Van Rijthoven geen ATP punten?
- 8 Wat is een winner in tennis?
- 9 Hoe werkt de Knltb ClubApp?
- 10 Hoe bepaal je niveau padel?
- 11 Hoe werkt de Knltb ClubApp?
Hoe wordt rating Knltb bepaald?
Hoe wordt mijn rating bepaald? – In het nieuwe systeem is het eenvoudig: elke wedstrijd die je speelt, heeft effect op je rating. Bij winst stijgt je rating, bij verlies daalt je rating. Hierbij geldt een boven- en ondergrens, waardoor je niet ineens heel hard kan stijgen of dalen.
Hoeveel je rating stijgt of daalt verschilt per tegenstander. Stel: je speelt tegen iemand met een mindere rating dan jij. De verwachting dat je wint, is groter dan dat je verliest. Dus als je wint, stijgt je rating in verhouding minder dan als je wint van iemand met een betere rating. Hetzelfde geldt omgekeerd bij een verloren wedstrijd.
Als je verliest van iemand met een betere rating dan jij, dan daalt je rating in verhouding minder dan als je verliest van iemand met een mindere rating. Bij dubbelspel en padel worden het gemiddelde van de ratings van het koppel gebruikt. Bij winst of verlies krijgen de koppels dezelfde stijging of daling. Op die manier zal je rating gedurende het seizoen een goed beeld geven van je prestaties. En dat vertaalt zich door naar een representatieve speelsterkte voor het volgende seizoen. Lees hier een uitgebreide inhoudelijke uitleg van het nieuwe systeem of bereken zelf de uitkomst van jouw volgende wedstrijd met de eenvoudige rekentool,
Wat is mijn speelsterkte tennis?
Jouw speelsterkte – Je kunt jouw nieuwe speelsterkte (enkel & dubbel) terugvinden in jouw spelersprofiel op MijnKNLTB, Met deze speelsterkte kan je inschrijven voor competities en toernooien in 2023. Volg onderstaande stappen om je speelsterkte te vinden:
Ga naar MijnKNLTB ; Wanneer je bent ingelogd verschijnt er automatisch een lichtblauwe melding die jouw nieuwe speelsterkte per 1 januari 2023 weergeeft; Wanneer je niet bent ingelogd typ je jouw naam of bondsnummer in de zoekbalk. Klik op je naam en vervolgens verschijnt jouw spelersprofiel met je huidige speelsterkte en je actuele rating. Wanneer je met je muis over je speelsterkte van 2022 beweegt, verschijnt de nieuwe speelsterkte per 1 januari 2023.
Wat is speelsterkte 8 bij tennis?
Iedere tennisser is geobsedeerd door zijn speelsterkte (30-40.nl) In het tennis heb je geen naam, maar ben je je speelsterkte. Een nummertje. En dat vindt iedereen prima, denkt Sander Collewijn. ‘Op mijn pasje ben ik een zeventje, maar als ik deze zomer iets meer ga spelen, ben ik zeker wel een zesje.’ Let vooral op het verkleinen van het nummer.
- Zelfbedrog en een verkeerd zelfbeeld gaan hand in hand met de speelsterkte van de tennisser.
- In het tennis is je naam niet belangrijk.
- Het enige dat telt is je nummer op je pasje, of je online profiel op MijnKNLTB,
- Jouw nummer vertelt jouw tennisverhaal.
- Er is geen sport, die zo strak op rangen en standen is ingericht, als het tennis.
Er is ook geen sport waar dat zo geaccepteerd en gewaardeerd wordt. Wedstrijden spelen op het eigen niveau is wat elke sporter wil. Zeker in het tennis, waar de een tegen een en de twee tegen twee niveauverschillen feilloos blootlegt. Geen mooie vrouw, maar een nummer.
- Foto: Jayson Hinrichsen De speelsterkte zelf is als het omgekeerde rapportcijfer, van één tot negen, waar alleen de tien ontbreekt.
- De 1’tjes willen tegen de 1’tjes spelen.
- De 9’tjes tegen de 9’tjes.
- Ben je speelsterkte 1, dan ben je een prof of semi-prof en de blitskikker van de tennisclub.
- Ben je een negen, dan begin je net met tennis.
De 8’tjes zijn de Jan Modaal van het tennis. Want hoe blind tennisfans zich ook kapot kunnen staren op de topspelers en de betere speelsterktes, minimaal tachtig procent van de meer dan een half miljoen tennissers in Nederland zijn niveau 8 of 9. Dus waar hebben we het eigenlijk over? We hebben het erover omdat het leuk is om over na te denken, om een beetje over te filosoferen.
- De verschillende nummers zijn vaak archetypes.
- Het 3’tje is op de gemiddelde tennisclub vaak de beste speler.
- Het oude ‘B1′ blijft een statussymbool en is een speelsterkte die lekker bekt op het feestje of tijdens de competitieschotel.
- De 7 is tijdens een conversatie noch vlees noch vis.
- Zeven betekent dat je beter bent dan een 8, dat je de bal vaker dan tien keer over het net terug kan slaan.
Deze verdeling in speelsterktes en vaardigheden vinden tennissers heerlijk en heeft zijn rol. De 3’tjes mogen tijdens de competitie en de toernooien op de centrecourts van de clubs spelen, op baan 1. Met nieuwe ballen, veel theater en gekreun. Het 8’tje schaamt zich per definitie voor het eigen spel en vindt het eigenlijk lekker om op een open toernooi in de gemengd dubbel 8, met een setje ballen waar de hond nog zijn neus voor zou ophalen, naar baan 13 te worden geleid, om daar drie uur lang lobs over de netspeler proberen te slaan.
Foto: Tiago Aleixo De echt hoge speelsterktes pochten meestal niet over hun speelsterktes. De 1’tjes, 2’tjes en 3’tjes zijn het gewend om geadoreerd te worden en weten dat hun lage nummer de kans op gewilde slaapplaatsen op zondagavond verhoogt. De 8’tjes en 9’tjes verontschuldigen zich steevast als ze over hun tennis praten.
Zoals zoveel tennissers zich snel lijken te schamen en indekken voor hun eigen capaciteiten. ‘Ik speel niet fanatiek’, verontschuldigen ze zich. Dit zijn vaak de tennissers die eerder hun eigen vaardigheden downgraden, zichzelf indekken, dan dat ze onterecht pochen.
- De speelsterktes die het hards liegen over hun kunnen zijn de middencategorie-spelers.
- De 4’tjes tot en met de 7’tjes van de club.
- De competitiespelers die geobsedeerd zijn door hun rating.
- Hun eigen speelsterkte dikken ze een beetje aan of overdrijven ze, zoals eerder aangegeven.
- Het standaard praatje is: ‘ Op mijn pasje ben ik een vijf.’ Gevolgd door een ‘Maar.’ Er zijn duizenden redenen waarom die eeuwige 5 nooit van z’n leven een 4 zal worden, hoewel hij of zij er zelf nog in gelooft.
De greep en manier waarop de tennisser de bal slaat, suggereert dat hij niet meer dan een 6’je kan zijn. Foto: Dean Drobot Die duizend redenen kunnen de volgende zijn, in willekeurige volgorde: blessures, kwetsbare en matige backhand, vroeger te weinig tennisles gehad, te vroeg gestopt toen ze gingen studeren, te lang met het verkeerde racket gespeeld, een echtscheiding die erin hakte, al een tijdje niet zo lekker in hun vel, te veel op smashcourt gespeeld, dubbelpartner is een vriend, sociaal geweldig, maar kan niet heel goed tennissen, erg lang een slechte tennistrainer gehad.
- En dan volgt nog het Excuus Der Excuses, voor de tegenvallende speelsterkte: ‘Tegen betere speelsterkte speel ik altijd heerlijk.
- Die slaan ook lekker door, maar als ik tegen iemand van mijn eigen speelsterkte speel, die niet zo dóórslaan, dan daar is niet tegen te tennissen.’ Zo vergevingsgezind en kritiekloos we soms naar onze eigen speelsterkte kijken, zo genadeloos en scherp kijken we naar anderen op het tennispark.
Dat is ook een leuke hobby. De speelsterkte van iemand die je ziet spelen inschatten. ‘Dat is zeker een 3’tje, of anders een goede 4. Dat is denk ik een zesje, omdat zij choket in wedstrijden. Maar ze heeft de slagen van een 5’je. Ah, dat is een 2’tje denk ik, of een hele goede 3.
Een soort tweeëneenhalf, die moet vroeger nog internationaal hebben gespeeld. Eigenlijk zou het hele speelsterktesysteem van tennis 1 op 1 naar andere sporten kan worden gekopieerd. ‘Ik ben in poolen wel echt een zeventje. In skiën ben ik wel weer echt een drietje.’ Of eigenlijk naar de hele maatschappij.
‘In multitasken is hij echt een vijfje, in luisteren een 9’tje maar in presentaties geven is hij echt wel een 2.’ Mijn naam is Sander Collewijn, maar dat boeit niet. Want ik zit op tennis en dan ben je alleen maar een nummertje. Ik ben nu* 4 in de single en 5 in de dubbel.
Wat is een rating toernooi?
Open Mijdrechtse Indoor Kampioenschappen – E-mail: [email protected] Uitleg ratingtoernooi Bij deze toernooien worden deelnemers niet ingedeeld op basis van hun speelsterkte zoals deze aan het begin van het seizoen is bepaald. Bij de indeling van het toernooi kijkt de toernooileiding naar de actuele rating die volgens het DSS (Dynamische Speelsterkte Systeem) bepaald is.
Indeling vindt plaats op actuele rating. Bij de “ratingtoernooien” schrijft een speler zich in voor een bepaald onderdeel. Na de loting is pas bekend in welk schema hij/zij terecht komt. Door indeling op rating komt men altijd tegenstanders tegen die een rating hebben die in de buurt van eigen rating ligt. Het verschil kan maximaal 1 punt zijn. Hierdoor is de kans klein dat de speler een tegenstander tegenkomt die veel beter of veel slechter is. Aangezien er op basis van rating wordt ingedeeld, kan men niet voor twee dezelfde onderdelen met dezelfde leeftijdsgrens inschrijven bij het toernooi. Mocht een speler zijn rating te goed zijn om aan een toernooi deel te mogen nemen, dan word hij/zij hier tijdig over geïnformeerd door de wedstrijdleiding, zodat er nog tijd is om een ander toernooi in die week uit te zoeken.
(bron:KNLTB.NL)
Waarom telt Wimbledon niet mee voor de ranking?
De overkoepelende organisaties in het tennis ATP (mannen) en WTA (vrouwen) delen op de komende editie van Wimbledon geen punten voor de wereldranglijst uit aan de deelnemende spelers. Dit omdat het grandslamtoernooi in Londen weigert spelers uit Rusland en Belarus toe te laten, vanwege de Russische inval in Oekraïne.
Wat is speelsterkte?
Wat is het verschil tussen speelsterkte en rating? – Je speelsterkte is een heel getal van 1 t/m 9. Een beginnende speler krijgt een 9. Een professionele speler een 1. Dit getal wordt gebruikt voor de opstelling in de competitie en het inschrijven voor toernooien. Je rating is een getal met vier cijfers achter de komma. Na elke officiële wedstrijd wordt dit getal aangepast. Je rating verandert dus gedurende het jaar. Het wordt tijdens het seizoen gebruikt voor je precieze plaatsing in een toernooi, zodat de beste spelers de grootste kans hebben elkaar in de finale tegen te komen.
Wat betekent deuce in tennis?
Deuce (tennis) Deuce (: égalité ; : Einstand ) is een term uit het die een rol speelt bij de puntentelling. Als de stand 40 tegen 40 is, en dus gelijk, spreekt men van ‘ deuce’, Indien een van beide spelers hierop een punt maakt, staat zij of hij op voordeel ( advantage ).
Dit betekent dat als de speler nogmaals een punt scoort, hij of zij de game wint. Als men echter niet scoort en de tegenstander wel het volgende punt maakt, dan is het wederom deuce en is het vorige punt tenietgedaan. Hierdoor wordt het principe van twee achtereenvolgende punten maken om de game te winnen, herhaald.
De term is ontleend aan het Franse ‘deux’ (twee), en is een verkorting van ‘quarante à deux’ (forty all, 40 beiden).
Bronnen, noten en/of referenties
, Historiek.net ( 19 oktober 2019 ). |
Overgenomen van “”
Wat betekent ll in tennis?
Lucky loser is een term uit de sportwereld die aangeeft dat een deelnemer die (of team dat) zich in eerste instantie niet wist te plaatsen via kwalificatiewedstrijden, toch mag meedoen aan het hoofdtoernooi. Een sport waarbij dit regelmatig voorkomt is tennis,
Voorafgaand aan ongeveer elk toernooi worden kwalificatiewedstrijden gespeeld. Voordat het hoofdtoernooi begint gebeurt het regelmatig dat een speler die automatisch voor het hoofdtoernooi is geplaatst, om een of andere reden niet mee kan doen. Bijvoorbeeld vanwege een blessure of ziekte. In dat geval wordt een extra speler uit het kwalificatietoernooi toegelaten tot het hoofdtoernooi, zodat het deelnemersveld weer compleet is; de “lucky loser”.
Welke speler dit is, kan op verschillende manieren worden bepaald.
Wat betekent A bij tennis?
Veranderend beeld – Een ace kan alleen worden geslagen wanneer de tegenstander de bal niet weet te raken. Ook niet wanneer je een punt scoort omdat de tegenstander de bal wel raakt maar verkeerd raakt. In zo’n geval is het officieel gezien geen ace. Zij het dat veel mensen dat wel een ace noemen.
Wat bij 6 6 tennis?
Tennisspelregels in een notendop Speciaal voor nieuwe leden maar ook handig voor wie al wat langer tennist is er een boekje uitgekomen met de Spelregels van tennis in een notendop. Namen van de lijnen, diverse slagen en verschillende tennistermen worden toegelicht.
Lik op de link hieronder om het boekje te downloaden. Twijfelt u steeds over de exacte regelgeving, wilt u meer weten over de tennisregels of gewoon op de hoogte zijn van de regels van uw sport? Hier kunt u het nalezen! Officiële afmetingen van de tennisbaan Lengte baan (van baseline tot baseline): 23.77m Breedte baan bij dubbelspel: 10.97m Breedte baan bij enkelspel: 8.23m Breedte tramrails: 1.37m Hoogte net aan de zijkanten van het veld: 1.07m-1.09m Hoogte net in het midden van het veld: 0.914m Officiële afmetingen e.d.
van de uitrusting en bal Tennisballen: doorsnee ongeveer 6.5 cm Tennisballen: gewicht ongeveer 57 gram Tennisballen: stuiterhoogte van een hoogte van 2.5 meter losgelaten moeten ze van een ondergrond tussen de 1.27m en 1.52m hoog opspringen. Racket: geen beperkingen aan grootte en gewicht.
- Het racket moet een enkelvoudige bespanning hebben.
- Spelsoorten De 5 spelsoorten zijn: Herenenkel, Damesenkel, Herendubbel, Damesdubbel en Gemengd dubbel (mix).
- Het is toegestaan dat junioren en senioren in toernooiverband tegen elkaar spelen, mits er geen leeftijdsgrenzen zijn vastgesteld.
- Serveren & retourneren Serveerder en ontvanger De speler die serveert (de bal opslaat), is de serveerder; de speler die ontvangt, is de ontvanger.
Serveren of kant kiezen Voor het begin van de wedstrijd wordt door loting uitgemaakt wie met serveren begint en wie de kant kiest. Degene die de loting wint, mag kiezen tussen serveren of ontvangen en zijn tegenstander mag dan de kant kiezen, aan welke hij de wedstrijd wil beginnen.
- Iest de winnaar kant, dan mag de ander kiezen tussen serveren of ontvangen.
- Ook kan de winnaar van de loting bepalen dat zijn tegenpartij de eerst keus doet.
- Zie ook: Baanwissel Serveren Voor het begin van de opslag moet de serveerder met beide voeten achter de achterlijn staan, en wel afwisselend aan de rechter- en aan de linkerkant van het midden van de baan.
Bij het begin van elke game begint de serveerder van rechts. Hoe men serveert, moet men grotendeels zelf weten, als de bal maar eerst in de lucht wordt gegooid en via het racket geslagen wordt, voordat de bal de grond heeft geraakt. De bal mag dus niet stuiteren, maar een onderhandse service mag wel.
- Men heeft geserveerd, zodra het racket de bal geraakt heeft.
- Zie ook: Serveerfouten, Serveerrichting Serveren in de dubbel De serveervolgorde wordt in een dubbelspel bij het begin van elke set bepaald.
- Het paar dat begint, moet uitmaken wie van de twee het eerst serveert.
- Het andere paar beslist, zodra zij aan de eerste serveerbeurt toe zijn.
In de 3e game serveert de partner van de eerste serveerder, in de 4e game de partner van de tweede serveerder. Zolang de set duurt, gaat het in deze volgorde verder, maar bij het begin van de volgende set mag men, als team, (bijv. om tactische redenen) van de volgorde van de vorige set afstappen.
Terugslaan in de dubbel Bij de ontvangers is het natuurlijk precies andersom gesteld. Men bepaalt voor het begin van de match wie rechts of links staat en wie dus als eerste de service ontvangt. Ook hier blijft deze volgorde, eenmaal gekozen, tijdens de complete duur van de set hetzelfde. Daarna mogen de retourneerders als ze willen de volgorde veranderen.
Voet- en serveerfouten Sommige dingen zijn bij het serveren niet toegestaan: de serveerder mag tijdens de opslag niet lopen. In het algemeen mag hij zijn positie niet noemenswaardig veranderen, hoewel onbetekenende voetbewegingen zijn toegestaan. De serveerder mag niet met één of twee van zijn voeten de baan binnen de lijnen aanraken eer hij geserveerd heeft, noch zich op het moment van serveren ergens anders bevinden dan rechts of links van de baseline.
- De lijnen horen bij het speelveld, dus wie de lijn aanraakt bij het serveren, gaat ook in de fout.
- Je kunt dus de opslag zelf incorrect uitvoeren, een voetfout maken, aan de verkeerde kant van de middellijn staan, de bal niet in het goede servicevlak staan of de bal in het net slaan.
- Ook een bal die tegen tegen de stoel van de umpire belandt, is fout geserveerd.
Bij een dubbel is het een fout als men tegen het lichaam van de (bijv. aan het net staande) medespeler opslaat of tegen diens racket. Slaat de serveerder daarentegen de bal rechtstreeks tegen het lichaam van de partner van de ontvanger, dan gaat het punt naar de serveerder.
- Ook als de verkeerde tegenstander retourneert, terwijl diens partner dat had moeten doen, gaat het punt naar de andere partij.
- Zie ook: Punten scoren Serveerrichting De geserveerde bal moet over het net worden geslagen in het vlak diagonaal daar tegenover.
- Op de lijn geslagen ballen zijn “in” en worden derhalve ook goedgekeurd.
De ontvanger mag de service pas retourneren, als de bal de grond heeft geraakt. Is de eerste opslag fout, dan heeft de serveerder altijd het recht om een tweede keer te serveren (‘tweede service’). Pas als ook die tweede service fout is, verliest de serveerder het punt.
Ongeldige opslag De opslag is ongeldig als: de geserveerde bal het net raakt maar wel “in” geslagen is, de geserveerde bal het net raakt en daarna de ontvanger of diens racket, de opslag is afgeleverd op een moment, waarop de ontvanger nog niet spelklaar was. In al deze gevallen moet de service worden herhaald.
Er wordt een let gespeeld. Ontvanger klaar? De serveerder mag pas serveren, als de ontvanger klaar is. Indien de ontvanger een poging doet om terug te slaan, ook als hij niet klaar was, wordt aangenomen dat hij klaar was. Dus als hij dan de bal mist, is het punt voor de serveerder.
Opslagwissel in enkelspel (single) Als het eerste spel (game) ten einde is, verwisselt men van service. In een (heren/dames)enkelspel verwisselt men na elke game van service. Zie ook: Serveren in de dubbel Bal in het spel De bal is in het spel, zodra de service correct heeft plaatsgevonden. De bal blijft in het spel totdat het punt is gemaakt Baanwissel Na het eerste, het derde, het vijfde en na elk ander oneven spel wordt van baankant gewisseld (dus bij de standen: 1-0 2-1 3-2 3-0 4-3 4-1 5-4 5-2 5-0 6-5 6-3 6-1 7-6).
Of een set ten einde is, doet er hierbij dus niet toe. Bij een baanwissel is er altijd een korte rust. Volgens de internationale tennisregels mag deze pauze maximaal 2 minuten zijn. Punten scoren. Punt voor de serveerder De serveerder wint een punt wanneer: de geserveerde bal de ontvanger of diens racket raakt, voordat de bal de grond heeft geraakt, als de ontvanger niet correct terugslaat.
- Punt voor de ontvanger De ontvanger wint een punt wanneer: de serveerder tweemaal achtereen fout serveert (dubbele fout).
- Zie verder onder puntverlies.
- Puntverlies Een speler verliest een punt wanneer: hij de bal niet terugslaat, eer de bal tweemaal op zijn helft de grond heeft geraakt, hij de bal buiten de lijnen slaat, hij een bal slaat, die zich nog op de helft van de tegenpartij bevindt (bijv.
van het volleren), hij zijn racket gooit naar de bal en deze raakt, hij de bal tweemaal direct achter elkaar raakt, hij het net raakt terwijl de bal nog in het spel is, hij de bal met zijn lichaam raakt. Bal op de lijn Omdat de lijnen tot de baan behoren, telt een bal die op de lijn valt als goed.
- Ook als het grootste gedeelte van de bal buiten de lijn de grond raakt naar een deel van de bal de lijn, is de bal “in”.
- Goed teruggeslagen Een geretourneerde bal is goed, indien de bal na het net, de netband, de netpalen of een ander tot het net behorend voorwerp heeft geraakt en vervolgens in het goede vak binnen de lijnen van het veld (of servicevak in geval van een service) is terechtgekomen.
De telling Indien de speler een punt maakt (zelf scoort of via een foute slag van de tegenstander) dan staat hij op 15, wint hij ook het tweede punt dan staat hij op 30, wint hij ook het derde punt dan klimt zijn score naar 40 en als hij ook het vierde punt naar zich toetrekt, dan heeft hij een game gemaakt.
Maar er zijn uitzonderingen op die regel. Indien beide spelers 3 maal een punt hebben gescoord, staat het 40 gelijk (“deuce”). Wie daarna scoort komt op “voordeel” (advantage); wint hij bij die stand het volgende punt, dan is de game voor hem. Maar als de tegenstander het volgende punt maakt, dan is het opnieuw gelijk enzovoort, totdat een van de spelers na de gelijke stand (deuce of daarna) tweemaal achtereenvolgens scoort.
Daarmee is dan die game (dat spel) beslist. In theorie kan “deuce-voordeel/nadeel” eindeloos doorgaan. Hieronder een voorbeeld van hoe een game zou kunnen verlopen: 15-0, 30-0, 30-15, 40-15, 40-30, 40-40 (deuce), voordeel, deuce, nadeel, deuce, nadeel, GAME Tie-break De tie-break regeling gaat in werking, zodra een gelijke stand van 6-6 is bereikt.
- Deze beslissende fase van een set verloopt als volgt: Tie-break in het enkelspel De speler die het eerst 7 punten bezit (met een voorsprong van twee punten) heeft een tie-break en daarmee de set gewonnen.
- Wordt er in die tie-break een 6-6 stand bereikt, dan moet men zo lang doorgaan, totdat een van beide spelers een voorsprong van 2 punten behaald heeft.
Men telt in de tie-break niet 15-0, 30-0 enz., maar 1-0, 2-0 enz. De speler die de tie-break met de opslag begint, serveert voor één punt, maar zijn tegenstander daarna voor het tweede en derde punt. Vervolgens serveren beide spelers voor twee punten achtereen, totdat vaststaat wie gewonnen heeft.
- Vanaf het eerste punt wordt er afwisselend vanaf de rechter- en de linkerkant geserveerd.
- Er moet van kant gewisseld worden na elke 6 punten en ook nadat de tie-break ten einde is.
- Tie-break in het dubbelspel In de tie-break wordt het dubbelspel op dezelfde manier gespeeld als het enkelspel.
- De speler die met serveren begint, serveert voor het eerste punt.
Daarna geldt voor iedere speler die aan de beurt is dat hij voor twee punten achtereen serveert. Dat gaat zo door tot vaststaat wie de tie-break, en dus ook de set, gewonnen hebben. Opslag-volgorde De speler die (het duo dat) in de tie-break met serveren is begonnen, ontvangt de service in de eerste game van de volgende set.
- Sets Setwinst Een speler die 6 games heeft gescoord, heeft de set gewonnen op voorwaarde dat er een verschil is van tenminste 2 games.
- Dat betekent dus dat als de set niet uit is, als iemand met 6-5 de leiding heeft genomen.
- Het kan na een 6-5 stand, 6-6 worden (tie-break) of 7-5 (winst).
- Hoeveel sets? In het algemeen is die speler winnaar van de partij, die 2 sets heeft gewonnen.
Er zijn echter toernooien, waaronder de Davis Cup en de Grand Slam toernooien (Australian Open, US Open, Roland Garros, Wimbledon), waarin bij herenpartijen diegene de winnaar is, die 3 sets heeft gewonnen. Bij dames wordt nooit om meer dan 3 sets gespeeld (“best of three”), maar bij de heren kan een partij die om 3 gewonnen sets gaat, maximaal 5 sets duren.
Wat is 8&9 tennis?
Voordelen 8&9 Tennis: –
Alleen voor de (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9 (17+). Je speelt dus lekker op je eigen niveau ; Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte; Gezelligheid staat voorop, je leert eenvoudig nieuwe mensen kennen; Je speelt per team twee dubbelpartijen. Alle combinaties zijn mogelijk (DD, HD of GD). Hierbij dien je wel met wisselde koppels te spelen; Het is gemakkelijk een team te vormen omdat er maar drie mensen nodig zijn; Er wordt gespeeld op donderdagavond, vrijdagavond (alleen tijdens Voorjaarscompetitie) of zondag. Er zijn dus meerdere mogelijkheden. Eén van deze dagen moet vast lukken! ; Je kan meedoen met 8&9 Tennis tijdens de Voorjaarscompetitie of de Najaarscompetitie, De Voorjaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in april en mei, de Najaarscompetitie bestaat uit vijf speeldagen in september en oktober. In de provincies Noord-Brabant, Limburg en Noord-Holland kan er ook 8&9 Tennis worden gespeeld in de winter ; De wedstrijden worden gespeeld volgens het principe Compact Spelen. Hierdoor speel je kortere wedstrijden waardoor deze competitie in ieders agenda past. In deze vorm wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij de 40-40 stand en een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een volledige derde set. Klik hier voor meer informatie.
Marieke is één van de 200.000 competitiespelers die haar grenzen verlegt. Tennis geeft haar vertrouwen. Ze had nooit gedacht dat ze na een jaar al wedstrijden zou spelen. Door wedstrijden te spelen verbeter je jezelf en hierdoor krijg je meer plezier in de sport.
Wie staat er op nummer 1 bij tennis?
Nummers 1 aan het eind van het jaar
Jaar | Speler | Land |
---|---|---|
2019 | Rafael Nadal | Spanje |
2020 | Novak Đoković | Servië |
2021 | Novak Đoković | Servië |
2022 | Carlos Alcaraz | Spanje |
Hoeveel ATP punten per toernooi?
Puntenverdeling en prijzenpot – De volgende tabel geeft voor de verschillende toernooitypen het prijzengeld en het aantal rankingpunten dat kan worden verdiend, afhankelijk van de prestatie. Ook voor het spelen van de en de kunnen punten worden verdiend.
Toernooi | Prijzenpot | W | F | 1/2F | 1/4F | 1/8F | 1/16F | 1/32F | 1/64F | Kwal. pnt. |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2000 | 1200 | 720 | 360 | 180 | 90 | 45 | 10 | 25 | ||
200 voor groepsfase, 400 voor halve finale, 500 voor finale (totaal maximaal 1500) | ||||||||||
1000 | 600 | 360 | 180 | 90 | 45 | 10(25) | (10) | 25 1 | ||
500 | 300 | 180 | 90 | 45 | (20) | 20 2 | ||||
250 | 150 | 90 | 45 | 20 | (5) | 12 2 | ||||
Challenger | $ 150.000 | 125 | 75 | 45 | 25 | 10 | 5 | |||
Challenger | $ 150.000 | 110 | 65 | 40 | 20 | 9 | 5 | |||
Challenger | $ 125.000 | 100 | 60 | 35 | 18 | 8 | 5 | |||
Challenger | $ 100.000 | 90 | 55 | 33 | 17 | 8 | 5 | |||
Challenger | $ 75.000 | 80 | 48 | 29 | 15 | 8 | 5 | |||
Challenger | $ 50.000 | 75 | 45 | 27 | 13 | 6 | 3 | |||
Challenger | $ 35.000 | 75 | 45 | 27 | 13 | 5 | 3 | |||
Futures | $ 15.000 | 33 | 19 | 9 | 4 | 1 | ||||
Futures | $ 15.000 | 25 | 14 | 7 | 3 | 1 | ||||
Futures | $ 10.000 | 17 | 9 | 5 | 2 | 1 |
1 enkel indien meer dan 56 spelers in hoofdtabel 2 enkel indien meer dan 32 spelers in hoofdtabel
Welke prijs kun je winnen bij tennis?
Wat valt er te verdienen tijdens Roland Garros?
Ronde | Mannen Single | Legendes |
---|---|---|
Winnaar | €2.1m | €40,000 |
Tweede | €1m | €28,000 |
Halve-Finale | €500,000 | €22,000 |
Kwart-Finale | €250,000 | €18,000 |
Wat betekent het woord rating?
De rating geeft aan hoe een bedrijf of overheid wordt gewaardeerd door de kredietbeoordelaars. Dit wordt vaak aangegeven met letters waarbij de AAA (triple A) rating het beste is.
Waarom is de puntentelling van tennis zo raar?
Waarom is de puntentelling bij tennis anders dan bij andere sporten? Thomas ontmoet de tennissers Paul Haarhuis en Jacco Eltingh. Zij leggen uit waarom er bij tennis zo’n rare puntentelling is. Vroeger telde men met de klok mee: eerst kreeg je 15 punten, dan 30, 45 en 60.
Later werd het spel ook in Engeland gespeeld, waardoor de telling iets veranderde. Zij vonden 45 te lang en maakten hier 40 van. Deze telling kennen we nu nog. Wil je ook meer over de telling weten? Bekijk dan het filmpje! Thomas ontmoet de tennissers Paul Haarhuis en Jacco Eltingh. Zij leggen uit waarom er bij tennis zo’n rare puntentelling is.
Vroeger telde men met de klok mee: eerst kreeg je 15 punten, dan 30, 45 en 60. Later werd het spel ook in Engeland gespeeld, waardoor de telling iets veranderde. Zij vonden 45 te lang en maakten hier 40 van. Deze telling kennen we nu nog. Wil je ook meer over de telling weten? Bekijk dan het filmpje! : Waarom is de puntentelling bij tennis anders dan bij andere sporten?
Hoe werkt ATP puntentelling?
Hoe werkt het? – Alle ATP-toernooien zijn onderverdeeld in categorieën die verschillende aantallen punten opleveren. Een speler krijgt een vast aantal punten uit de ronde waarin hij is uitgeschakeld of punten voor het winnen van het toernooi. Verzamelde punten tellen maximaal 52 weken mee in de ranglijst voordat ze worden verwijderd uit het totale aantal punten van de speler.
Dit betekent echter niet dat iemand die meer toernooien speelt in het voordeel is. Er is een limiet voor het aantal toernooien dat meetelt voor de ranglijst. Het aantal was oorspronkelijk 14 evenementen, maar werd in 2000 verhoogd tot 18. Vanaf 2021 tellen 19 evenementen mee voor de ranglijst. Als een speler in de afgelopen 52 weken dus deelneemt aan 21 toernooien, worden alleen de 19 beste resultaten die hij in die periode heeft behaald, meegeteld in de ranglijst, niet meer.
Daarom wordt het systeem ook wel ‘best of’ genoemd. Bij een Grand Slam kunnen de meeste punten behaald worden. Winnaars van Slams kunnen rekenen op 2000 rankingpunten. Daarna volgen de Masters 1000-toernooien, waarbij de winnaar 1000 punten verdient. Hetzelfde principe geldt voor de ATP-500- en ATP-250-toernooien.
Waarom krijgt Van Rijthoven geen ATP punten?
Sprookje duurt voort: Van Rijthoven krijgt wildcard voor Wimbledon ANP Tim van Rijthoven NOS Sport • dinsdag 14 juni 2022, 12:42 Tennisser Tim van Rijthoven heeft een wildcard gekregen voor het hoofdtoernooi van Wimbledon. “Dat is iets waar je als jongetje van droomt om daar überhaupt te spelen. Dat dat nu gebeurt is onwerkelijk”, zegt hij in,
- Van Rijthoven zorgde afgelopen week voor een sensatie door uit het niets als wildcardspeler en nummer 205 van de wereld,
- Hij versloeg in de finale de huidige nummer één van de wereld Daniil Medvedev.
- Door de sensationele overwinning steeg Van Rijthoven naar de 106de plaats op de ATP-ranking, een plek die normaal gesproken goed is voor directe plaatsing voor een grandslamtoernooi.
Maar omdat de startlijsten al een paar weken van tevoren worden bepaald, was Van Rijthoven op Wimbledon in eerste instantie veroordeeld tot het kwalificatietoernooi. Kwalificeren is nu dus niet meer nodig. Van Rijthoven: “Ongelooflijk, eigenlijk. Niet te beschrijven.” De kans dat Van Rijthoven een wildcard zou krijgen werd door de kenners vooraf op heel klein geschat. De organisatie van Wimbledon geeft doorgaans de voorkeur aan spelers uit eigen land of aan Australische, Franse of Amerikaanse spelers, omdat in hun land ook grandslamtoernooien zijn.
In de afgelopen drie Wimbledon-toernooien kregen alleen Sergiy Stakhovsky, Marcos Baghdatis, Feliciano Lopez en Carlos Alcaraz naast de Britten en spelers uit grandslamlanden een wildcard van de organisatie, die per editie maximaal acht wildcards mag uitdelen. Ook bij de vrouwen was er een opvallende naam bij de wildcards te melden.
Serena Williams maakt op Wimbledon, De 23-voudig grandslamkampioene viel vorig jaar geblesseerd uit in de eerste ronde van het Londense grastoernooi en kwam daarna niet meer in actie. Bij de mannen kreeg naast Van Rijthoven en vijf Britten de Zwitserse publiekslieveling Stan Wawrinka een wildcard.
- Van Rijthoven wordt dus aan dat rijtje toegevoegd en mag nu dromen van een overwinning op Wimbledon.
- De enige speler die het toernooi met een wildcard op zijn naam schreef was Goran Ivanisevic in 2001.
- Na Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor is Van Rijthoven de derde Nederlander die in actie komt op het heilige gras van Wimbledon.
Het hoofdtoernooi begint op 27 juni, op 10 juli wordt de finale gespeeld. De tennissers op Wimbledon kunnen dit jaar geen punten verdienen voor de wereldranglijst. Spelersorganisaties ATP (mannen) en WTA (vrouwen) hebben dat besloten, omdat Russen en Belarussen niet welkom zijn op het grandslamtoernooi in Londen.
Wat betekent Lawn in KNLTB?
Historie – Poster Hilversum 1916 (ontwerp Willy Sluiter ) De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond is op 5 juni 1899 in het Poolsch Koffiehuis te Amsterdam opgericht. De reden om de bond op te richten was de gezamenlijke coördinatie van (internationale) toernooien en competities.
Wat is een winner in tennis?
W –
walk-over – naar de volgende ronde gaan zonder te spelen, wanneer de tegenstander zich voor de wedstrijd (bijvoorbeeld vanwege een blessure) terugtrekt. wildcard – een speciaal toegangsbewijs voor een speler om mee te doen aan een toernooi. Hierdoor hoeft de speler niet aan de toelatingscriteria te voldoen, of deel te nemen aan het kwalificatietoernooi. winnende opslag – een opslag die door de tegenspeler niet correct teruggespeeld kan worden. winner – een punt dat wordt gemaakt door een speler waarbij de tegenstander niet meer bij de bal kan komen, zoals een ace of een passeerslag. WTA – de vaak gebruikte afkorting van Women’s Tennis Association, de tennisbond voor het professionele vrouwentennis.
Hoe werkt de Knltb ClubApp?
Functies KNLTB ClubApp – Toernooi informatie en individuele wedstrijdresultaten De belangrijkste functie in de KNLTB ClubApp is dat spelers toegang hebben tot hun toernooi informatie. Via het persoonlijk profiel en de knop ‘Mijn Toernooien’ kunnen spelers terugvinden aan welke toernooien ze hebben deelgenomen hebben en wat hun individuele wedstrijdresultaten op dat specifieke toernooi waren.
Tevens wordt daar ook het resultaat voor de rating getoond (in rood of groen). Het wedstrijdprogramma, uitslagen en standen van competities Via je persoonlijk profiel kun je alle competitie- uitslagen en standen inzien én spelers en teams toevoegen aan jouw favorieten. Ook kun je er je individuele wedstrijdresultaten van de competitie en je rating terugvinden.
Op korte termijn worden ook alle toernooiresultaten toegevoegd aan de app. Het laatste nieuws van jouw club altijd binnen handbereik Het meest recente nieuws van jouw club vind je onder nieuws. Verenigingen hebben ook de mogelijkheid om belangrijk nieuws via pushberichten op je scherm te laten verschijnen.
- Wil je dit liever niet? Dan kan je dit altijd uit zetten in de instellingen van je telefoon.
- Toegang tot de ledenlijst Via de app heb je eenvoudig toegang tot de ledenlijst van jouw club? Zoek gericht naar leden of scroll door te foto’s om er achter te komen hoe die goede tennisser op jouw club ook alweer heet.
Tennismaatjes vinden De app geeft je de mogelijkheid om op basis van voorkeuren eenvoudig een tennismaatje te vinden. Door een maatje aan te klikken, kan je via de knop ‘Verzoek sturen’ een bericht sturen naar het maatje van jouw keuze. Het maatje zal dan het bericht ontvangen met een telefoonnummer en een emailadres.
- Het is aan de persoon die het bericht ontvangt om daar vervolgens op te reageren.
- Plan jouw bardiensten in wanneer het jou uitkomt Een andere handige functie van de KNLTB ClubApp is de bardienstenplanner, waarmee je je gemakkelijk kunt inschrijven voor jouw (bar)diensten op een moment dat het voor jou goed uitkomt.N.B.
De bardienstenplanner werkt alleen in combinatie met bepaalde ledenadministratiepakketten én werkt alleen wanneer de bardienstenplanner binnen dit pakket ook daadwerkelijk wordt gebruikt. Een baan afhangen In combinatie met het KNLTB Afhangbord kun je direct vanuit de KNLTB ClubApp een baan afhangen of kun je een reservering plaatsen voor een aantal dagen vooruit.
- Je kiest je medespeler(s) en een specifieke dag.
- Vervolgens gaat het systeem na welke tijdslots er beschikbaar zijn.
- Je kunt nu afhangen.
- Jouw club heeft zelf de keuze om de functie aan of uit te zetten.
- Instructievideos Bekijk hier de instructievideo: Hoe vind ik de uitslagen en standen van competities? Bekijk hier de instructievideo: Hoe voeg ik teams en spelers toe aan mijn favorieten? Toekomst van de KNLTB ClubApp De KNLTB ClubApp is nog niet af.
Op dit moment wordt er heel hard gewerkt aan het toevoegen van nieuwe functies, zoals de mogelijkheid tot het invoeren van uitslagen van competities. Kosten De app is gratis voor leden van clubs die de KNLTB ClubApp aanbieden. Clubs kunnen de app nu twee maanden gratis uitproberen.
Hoe bepaal je niveau padel?
Hoe weet ik welk padel niveau ik heb? Padel is een sport die steeds populairder wordt in Nederland. Het is een leuke en uitdagende sport die je kunt spelen met vrienden of familie. Als je begint met padel, is het belangrijk om te weten welk niveau je hebt, zodat je wedstrijden kunt spelen met spelers van vergelijkbaar niveau.
- In deze blog bespreken we hoe je kunt achterhalen welk padel niveau je hebt, inclusief het gebruik van Playtomic Rating en KNLTB Rating.
- Playtomic Rating Een van de manieren om je padel niveau te bepalen is door gebruik te maken van Playtomic Rating.
- Playtomic is een platform waarop je padelbanen kunt reserveren en wedstrijden kunt plannen.
Het platform maakt gebruik van een ratingsysteem om spelers te rangschikken op basis van hun prestaties in wedstrijden. Je Playtomic Rating wordt bepaald op basis van het niveau van je tegenstanders en de resultaten van je wedstrijden. Als je wedstrijden wint tegen spelers met een hogere rating, zal jouw rating stijgen.
- Als je verliest tegen spelers met een lagere rating, zal jouw rating dalen.
- Om je Playtomic Rating te gebruiken om je padel niveau te bepalen, kun je kijken naar de rangschikking van spelers met een vergelijkbare rating.
- Als je bijvoorbeeld een rating hebt van 6.0, kun je kijken naar spelers met een rating tussen de 5.5 en 6.5 om te zien welk niveau je hebt.
KNLTB Rating Een andere manier om je padel niveau te bepalen is door gebruik te maken van de KNLTB Rating. Dit is het ratingsysteem van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond. Het systeem wordt gebruikt om spelers te rangschikken op basis van hun prestaties in KNLTB-toernooien.
Je KNLTB Rating wordt bepaald op basis van het niveau van de spelers waartegen je speelt en de resultaten van je wedstrijden. Als je wedstrijden wint tegen spelers met een hogere rating, zal jouw rating stijgen. Als je verliest tegen spelers met een lagere rating, zal jouw rating dalen. Om je KNLTB Rating te gebruiken om je padel niveau te bepalen, kun je kijken naar de rangschikking van spelers met een vergelijkbare rating.
Als je bijvoorbeeld een rating hebt van 5.0, kun je kijken naar spelers met een rating tussen de 4.5 en 5.5 om te zien welk niveau je hebt. Deze rating is alleen van toepassing voor de spelers die lid zijn van een tennisvereniging en in het bezit zijn van een KNLTB-ledenpas.
- De KNLTB-rating is vergelijkbaar met de Playtomic-rating.
- Om je KNLTB-rating te bekijken kun je inloggen op de website van de KNLTB.
- Hier vind je naast je rating ook de resultaten van je laatste wedstrijden en een overzicht van je speelsterkteontwikkeling.
- Het is belangrijk om te beseffen dat zowel de Playtomic-rating als de KNLTB-rating slechts een indicatie zijn van je niveau.
Het kan zijn dat je tijdens wedstrijden tegen andere spelers van hetzelfde niveau nog steeds moeite hebt om te winnen, terwijl je tegenstanders van een lager niveau juist makkelijk verslaat. Het is dan ook aan te raden om regelmatig te blijven spelen en jezelf uit te dagen door tegen spelers van verschillende niveaus te spelen. : Hoe weet ik welk padel niveau ik heb?
Welke prijs kun je winnen bij tennis?
Puntenverdeling en prijzenpot
Toernooi | Prijzenpot | W |
---|---|---|
ATP World Tour Masters 1000 | 1000 | |
ATP World Tour 500 | 500 | |
ATP World Tour 250 | 250 | |
Challenger | $ 150.000 | 125 |
Hoe werkt de Knltb ClubApp?
Functies KNLTB ClubApp – Toernooi informatie en individuele wedstrijdresultaten De belangrijkste functie in de KNLTB ClubApp is dat spelers toegang hebben tot hun toernooi informatie. Via het persoonlijk profiel en de knop ‘Mijn Toernooien’ kunnen spelers terugvinden aan welke toernooien ze hebben deelgenomen hebben en wat hun individuele wedstrijdresultaten op dat specifieke toernooi waren.
Tevens wordt daar ook het resultaat voor de rating getoond (in rood of groen). Het wedstrijdprogramma, uitslagen en standen van competities Via je persoonlijk profiel kun je alle competitie- uitslagen en standen inzien én spelers en teams toevoegen aan jouw favorieten. Ook kun je er je individuele wedstrijdresultaten van de competitie en je rating terugvinden.
Op korte termijn worden ook alle toernooiresultaten toegevoegd aan de app. Het laatste nieuws van jouw club altijd binnen handbereik Het meest recente nieuws van jouw club vind je onder nieuws. Verenigingen hebben ook de mogelijkheid om belangrijk nieuws via pushberichten op je scherm te laten verschijnen.
- Wil je dit liever niet? Dan kan je dit altijd uit zetten in de instellingen van je telefoon.
- Toegang tot de ledenlijst Via de app heb je eenvoudig toegang tot de ledenlijst van jouw club? Zoek gericht naar leden of scroll door te foto’s om er achter te komen hoe die goede tennisser op jouw club ook alweer heet.
Tennismaatjes vinden De app geeft je de mogelijkheid om op basis van voorkeuren eenvoudig een tennismaatje te vinden. Door een maatje aan te klikken, kan je via de knop ‘Verzoek sturen’ een bericht sturen naar het maatje van jouw keuze. Het maatje zal dan het bericht ontvangen met een telefoonnummer en een emailadres.
Het is aan de persoon die het bericht ontvangt om daar vervolgens op te reageren. Plan jouw bardiensten in wanneer het jou uitkomt Een andere handige functie van de KNLTB ClubApp is de bardienstenplanner, waarmee je je gemakkelijk kunt inschrijven voor jouw (bar)diensten op een moment dat het voor jou goed uitkomt.N.B.
De bardienstenplanner werkt alleen in combinatie met bepaalde ledenadministratiepakketten én werkt alleen wanneer de bardienstenplanner binnen dit pakket ook daadwerkelijk wordt gebruikt. Een baan afhangen In combinatie met het KNLTB Afhangbord kun je direct vanuit de KNLTB ClubApp een baan afhangen of kun je een reservering plaatsen voor een aantal dagen vooruit.
- Je kiest je medespeler(s) en een specifieke dag.
- Vervolgens gaat het systeem na welke tijdslots er beschikbaar zijn.
- Je kunt nu afhangen.
- Jouw club heeft zelf de keuze om de functie aan of uit te zetten.
- Instructievideos Bekijk hier de instructievideo: Hoe vind ik de uitslagen en standen van competities? Bekijk hier de instructievideo: Hoe voeg ik teams en spelers toe aan mijn favorieten? Toekomst van de KNLTB ClubApp De KNLTB ClubApp is nog niet af.
Op dit moment wordt er heel hard gewerkt aan het toevoegen van nieuwe functies, zoals de mogelijkheid tot het invoeren van uitslagen van competities. Kosten De app is gratis voor leden van clubs die de KNLTB ClubApp aanbieden. Clubs kunnen de app nu twee maanden gratis uitproberen.
Wat is mijn Padelniveau?
Wat is mijn padelniveau? Peakz Padel legt het uit ✓ Je padelniveau bepalen is soms best lastig. Bij voetbal of hockey helpt je trainer bij het bepalen van je niveau, maar bij padel moet je het helemaal zelf inschatten. Padel spelen op je eigen niveau is het allerleukst, dus Peakz Padel helpt je hier graag bij.
- De padelniveaus zijn in te delen in 4 categorieën: Starter, Intermediate, Advanced en Challenger.
- Als je begint met padel dat heb je het Starter niveau, maar wanneer stroom je nou door naar Intermediate of advanced? Dat verschilt natuurlijk per persoon! In de spelers in de video kan je je wellicht herkennen en bepaal je gemakkelijk je eigen padelniveau.
Als je begint met padel dan kan je aannemen dat je het Starter padelniveau hebt. Iedereen start op dit niveau. Je speelt leuke potjes met je vrienden en de op het starter niveau zijn perfect om je skills uit te breiden. Deze bullet points kunnen je helpen om in te schatten of je na het spelen van een aantal padelpotjes nog Starter bent of inmiddels al een echte Intermediate speler bent.
Met de service maak je weleens een dubbele fout Je vindt het nog lastig om via het glas te spelen Je vindt het moeilijk om de bal precies te plaatsen waar je wil KNLTB speelsterkte 8/9
“Ook als je al racketsport ervaring hebt start je in het padel Starter niveau, maar misschien stroom je wel lekker snel door naar Intermediate.” Padelniveau starter met KNLTB speelsterkte 8/9 Inmiddels ben je echt al lekker bezig en heb je veel uren op de padelbaan gemaakt.
Jij plaatst de service waar je wil Je speelt een goede forehand, backhand en volley Je kan een lekkere rally spelen KNLTB speelsterkte 6/7
Padelniveau Intermediate met KNLTB speelsterkte 6/7 Je hebt echt veel padel gespeeld tegen veel verschillende padelspelers. De stap van Intermediate naar Advanced is niet makkelijk en vergt echte toewijding. Je speelt wedstrijden omdat dat natuurlijk het allerleukst is, maar je bent nu opzoek naar de volgende uitdaging. Herken jij je al in de volgende punten?
Je speelt tactisch en aanvallend Jouw bandeja en bajada zijn on fire! Tijdens toernooien weet je wedstrijden te winnen KNLTB speelsterkte 4/5
Padelniveau Advanced met KNLTB speelsterkte 4/5 Challengers hebben al echt heel veel padeluren achter de rug. Jij speelt namelijk padel op het allerhoogste niveau in Nederland, wauw!
Tegenstanders vinden het een uitdaging om tegen jou te spelen De bal valt altijd precies waar je hem hebben wilt Je speelt toernooien en wilt je KNLTB-rating verbeteren KNLTB speelsterkte 1/2/3
Padelniveau Challenger met KNLTB speelsterkte 1/2/3 De KNLTB is de Nederlandse padelbond en organiseert officiële wedstrijden in de vorm van en, Wanneer je deze KNLTB-wedstrijden speelt, kan je punten verdienen. Deze punten zeggen dan iets over je padelniveau.
Het getal dat jouw niveau aangeeft noemen zij jouw, Als je nog nooit een KNLTB padelwedstrijd hebt gespeeld ontvang je KNLTB-speelsterkte 9. Als je een KNLTB-wedstrijd wint gaat je speelsterkte omlaag, als je verliest omhoog. Hoe meer wedstrijden je wint hoe lager je speelsterkte wordt. Je komt dan tegenover andere padelspelers met een lagere speelsterkte te staan tijdens je KNLTB-wedstrijden.
, de nummer 1 en 2 van Nederland, zijn bijna onverslaanbaar in Nederland en hebben dus speelsterkte 1. Bij Peakz Padel kan je meedoen met de, Je speelt dan ook voor je speelsterkte. Peakz Padel organiseert ook officiële KNLTB waarbij je kan spelen voor je speelsterkte.
Het kan zijn dat je al jaren padel speelt met je vrienden, maar voor het eerst een officiële wedstrijd wil spelen. Dan start je ook op speelsterkte 9. Het is mogelijk om een speelsterkte aan te vragen. Ben je geen lid van een padelvereniging en speel je geen bij Peakz Padel, maar wil je wel meedoen met de officiële KNLTB ? Dan kan je hier een lidmaatschap aanvragen.
Deze is geldig tot en met 31 januari. : Wat is mijn padelniveau? Peakz Padel legt het uit ✓