Kosten Tol Frankrijk Berekenen

Kosten Tol Frankrijk Berekenen

Hoe duur is het om naar Zuid Frankrijk te rijden?

Hoeveel kost de péage? –

De tolkosten verschillen per traject en er is dus geen standaardprijs die je bij een tolpoort moet betalen. Zo beginnen de prijzen op de A26 van Calais naar Lens voor personenauto’s bij 7,60 euro terwijl je voor de A10 van Parijs naar Orléans al 10,90 euro betaalt.

 • Klasse 1: Personenauto’s, busjes en campers tot 2 meter hoog. Dakkoffers en dergelijke worden daarbij niet meegerekend, het gaat enkel om de hoogte van het voertuig zelf.
 • Klasse 2: Mobilhomes, auto’s met een aanhangwagen en voertuigen tussen de 2 tot 3 meter hoog.
 • Klasse 3: Vrachtwagens en bussen met 2 assen
 • Klasse 4: Vrachtwagens en bussen met 3 of meer assen
 • Klasse 5: Motoren

Om een beeld te krijgen van de totale kosten van je reis kan je op de website van de ASFA uitrekenen wat je tolkosten zullen zijn.

 1. Kun je tol contant betalen?

  Betalen –

  Betalen is mogelijk bij bemande tolpoortjes met contant geld of met de bekende creditcards, waaronder de ANWB Visa Card,Betalen is eveneens mogelijk bij pinautomaten. Deze accepteren contant geld (munten en biljetten tot € 20) en de bekende creditcards.Naast deze mogelijkheden zijn op de A13 (Brenner), A10 (Tauern) en A9 (Pyhrn) ook automaten waar uitsluitend met creditcard betaald kan worden en niet met contant geld. De rijstroken die langs deze automaten voeren, zijn gemarkeerd met een opvallende oranje kleur.Bij problemen is het bij alle toldoorgangen mogelijk via een intercom ondersteuning te krijgen bij het aanwezige personeel.

  Voor wat betreft Kroatie,

  Contante betaling is mogelijk in kuna’s of euro’s. Kies hiervoor de bemande tolpoortjes.Alle bekende creditcards worden geaccepteerd, waaronder de ANWB Visa Card,Er is een prepaidkaartsysteem te krijgen onder de naam ENC ( Elektronicka Naplata Cestarine ; Engels Electronic toll collection, ETC). Dit systeem biedt ongeveer 20% korting op de toltarieven en je hoeft bij drukte niet in lange rijen te wachten. De tolbadge die hiervoor nodig is, is verkrijgbaar bij de tolstations. Meer informatie op deze pagina, Voor zover bekend is het systeem niet ingevoerd op de A2.

  Voor wat betreft Italie,

  Contant betalen kan bij alle bemande tolhokjes.De bekende creditcards worden geaccepteerd, waaronder de ANWB Visa Card, In Italië worden deze doorgaans aangeduid met Cartasi : kies de tolpoortjes met het opschrift Carte,Betalen kan bij veel tolstations in Italië ook met een Nederlandse bankpas, zonder het ingeven van de pincode. Dit is doorgaans herkenbaar aan borden met het Maestrologo. De mogelijkheid om op deze wijze te betalen kan echter sterk verschillen per tolmaatschappij. Het is dan ook aan te raden altijd contant geld of een creditcard achter de hand te hebben.Voor mislukte betalingen, kaarten en vragen over de tolwegen zijn servicecentra beschikbaar langs de autostrada met aanduiding Punto Blu (blauwe stip).Wie in Italië de tol niet heeft betaald, kan hiervoor achteraf ook in Nederland nog een rekening, aangevuld met een boete, thuisgestuurd krijgen. Soms maanden later. Veelal wordt deze geïnd door het European Municipality Outsourcing (EMO), een afdeling van Nivi Credit, Dit is een incassobureau ingeschakeld door de Italiaanse overheid. De verjaringstermijn van de schuld is tien jaar. De rekening kan betaald worden via de website emo.nivi.it, Daar kan eventueel ook bezwaar worden aangetekend. Bezwaar maken kan ook met een modelbrief van de ANWB, te vinden op deze pagina,

  Voor wat betreft Frankrijk,

  Contant betalen kan in een automaat bij de meeste tolpoortjes. Bij sommige automaten is het mogelijk munten in een mand te werpen. Let op de blauwe bordjes met muntstukken erop, hier is contant betalen mogelijk. Let op: sommige tolmaatschappijen accepteren alleen munten vanaf 10 cent en biljetten tot € 20.Bij poortjes waar zowel een oranje ‘t’ als een groene pijl staan aangegeven, kan iedereen terecht.Bemande tolpoorten komen steeds minder voor, maar als er iets misgaat, kun je via een knop altijd om hulp vragen.Met een creditcard (pincode is niet nodig) kan bij alle poortjes worden betaald, behalve die exclusief bestemd zijn voor télépéage (aangegeven met alleen een oranje ‘t’). Geaccepteerd worden onder andere Visa en Mastercard (bijvoorbeeld de anwb.nl/creditcard ). Neem voor de zekerheid contant geld mee voor het geval een creditcard niet werkt.Betalen met een prepaidcreditcard ( carte de crédit prépayée ) is niet mogelijk. Met een Nederlandse bankpas betalen zonder het ingeven van de pincode is slechts in beperkte mate mogelijk. Dit wordt meestal aangegeven met het Maestrologo. De mogelijkheid op deze wijze te betalen verschilt per tolmaatschappij en geldt vooralsnog met name voor de wegen van tolmaatschappij SANEF, in de driehoek tussen Calais, Caen en Straatsburg. Het is dan ook aan te raden altijd contant geld of een creditcard achter de hand te hebben.Op een (nog) zeer beperkt aantal trajecten kan bij de automaten uitsluitend betaald worden met creditcard of via télépéage, dus niet contant of met een Nederlandse bankpas. Dat is bijvoorbeeld het geval op een stuk van de A63 van Irun richting Bordeaux. Mocht dit tot problemen leiden omdat bijvoorbeeld uitsluitend contant geld bij de hand is, dan kan assistentie worden gevraagd via de intercom.Er bestaan plannen om ter bevordering van de doorstroming over te gaan op elektronische tolbetaling zonder tolpoorten. Verdere gegevens zijn nog niet bekend. Let op: In de praktijk blijkt bij automatische tolpoorten de categorie-indeling van campers soms mis te gaan. Kies daarom waar mogelijk voor een bemand tolpoortje. Indien niet aanwezig, is het mogelijk bedrag en categorie te controleren bij de poort en wanneer nodig via de intercom iemand erbij te roepen als het niet klopt.

  Bij ieder land staat aangegeven of u met creditcard kunt betalen.

  Hoe duur is een Tolbadge?

  De tolbadge voor Frankrijk, Spanje en Portugal kost €17,95 voor leden (€19,95 voor niet-leden). Wil je de tolbadge ook in Italië gebruiken? Dan betaal je €21,95 voor leden (€23,95 voor niet-leden).

  Is een Tolbadge op kenteken?

  Is Tolbadge gekoppeld aan kenteken? – De tolbadge is gekoppeld aan het kenteken van je auto, dus je kunt ‘m ieder jaar opnieuw gebruiken. Koop je een nieuwe auto, dan kun je de koppeling natuurlijk aanpassen.

  Hoeveel kost tol naar Parijs vanuit Nederland?

  Tol op snelwegen Frankrijk – In Frankrijk geldt voor veel snelwegen dat er tol (peage) betaald moet worden. U betaalt deze zomer 2023 in Frankrijk maximaal € 106,60 per reis. Het gaat dan om het traject Amsterdam naar Nice (via Lille en Parijs). Gaat u overigens via Luxemburg in plaats van Lille, dan is de tol € 77,80; u bespaart daarmee zo’n € 30,- aan tol.

  Verder is het grote prijsverschil opvallend tussen rijden naar Bordeaux of de 50 km ernaast gelegen Dordogne. Betaalt u voor Bordeaux (800 km) een tol van € 72,20, voor de Dordogne (750 km) betaalt u € 36,20; de helft. Er kunnen dus zeker flinke prijsverschillen zijn tussen welke tolwegen u precies kiest.N.B.

  Lees voor vertrek de actuele Coronaregels die gelden voor uw reis.

  Hoeveel tol betalen Nederland?

  Categorie 1: voertuig niet langer dan 6 meter en niet hoger dan 3 m: € 5,00 (met t-tag € 3,00). Categorie 2: voertuig langer dan 6 meter, niet hoger dan 3 m: € 7,45 (met t-tag € 4,50). Categorie 3: voertuig niet langer dan 12 meter, wel hoger dan 3 m: € 18,20 (met t-tag € 11,00).

  Hoeveel tol naar Franse Alpen?

  Tol berekenen richting wintersport – Wie wil berekenen hoeveel tol je kwijt bent op weg naar wintersport in Frankrijk, hoeft slechts een paar snelwegen in de gaten te houden. Het gros van de Nederlandse wintersporters zal via Luxemburg rijden om goedkoop te tanken en vervolgens onder Nancy de tolroute opdraaien. Daarna zijn er grofweg drie opties:

  Wie in het noordelijke deel van de Franse Alpen gaat skiën of wintersporten, kiest voor de tolroute naar Bonneville. Je bent dan in de Haute-Savoie beland met bekende skigebieden als Chamonix, Le Grand Massif en Portes du Soleil, Tot Bonneville kost de tol in totaal 44,7 euro, oplopend tot 47 euro voor Chamonix. De iets lager gelegen Savoie is de populairste skiregio van Frankrijk. Deze bereik je door de tolroute tot Albertville uit te rijden. Voor dit toltraject richting de Franse mega skiresorts ben je net geen 54 euro kwijt, per enkele reis. Je vindt hier Franse ski-hotspots als Les Trois Vallées, Paradiski, Tignes en Val d’Isère, Ga je meer zuidelijk op wintersportvakantie, dus schuin onder Grenoble, dan ben je gek genoeg iets minder kwijt. Het toltraject naar deze skigebieden in de Isère, zoals Alpe d’Huez en Les 2 Alpes, kost 48,- euro per enkele reis. Ga je iets lager richting de skiresorts van de Hautes-Alpes, zoals Dévoluy, dan betaal je iets meer dan 50 euro.