Kosten Trajectkaart Ns Berekenen

Kosten Trajectkaart Ns Berekenen

Hoeveel kost traject vrij?

Abonnementen – NS biedt verschillende abonnementen aan. Niet allemaal zijn ze in prijs gestegen. Deze abonnementen houden hetzelfde tarief:

NS Flex Basis: € 0,- per maand + eenmalig € 10 voor aanmelden NS Flex Weekend Voordeel: € 2,- per maand + eenmalig € 10 voor aanmelden Kids Vrij: € 0,- per maand

Deze abonnementen stijgen in prijs:

NS Flex Dal Voordeel: voorheen € 5,- per maand, vanaf 2022 € 5,10 per maand NS Flex Altijd Voordeel: voorheen € 23,- per maand, vanaf 2022 € 24,20 per maand NS Flex Weekend Vrij: voorheen € 31,- per maand (2e klas), vanaf 2022 € 31,60 per maand. Voorheen € 37,- per maand (1e klas), vanaf 2022 € 37,70 per maand NS Flex Weekend Vrij met dalkorting: voorheen € 34,- per maand (2e klas), vanaf 2022 € 34,70 per maand. Voorheen € 40,- per maand (1e klas), vanaf 2022 € 40,80 per maand NS Flex Dal Vrij: voorheen € 106,- per maand (2e klas), vanaf 2022 € 107,90 per maand. Voorheen € 134,- per maand (1e klas), vanaf 2022 € 136,40 per maand NS Flex Altijd Vrij: voorheen € 356,- per maand (2e klas), vanaf 2022 € 362,40 per maand. Voorheen € 602,- per maand (1e klas), vanaf 2022 € 612,50 per maand NS Flex Traject Vrij: prijs wordt gemiddeld verhoogd met 1,8% Dal Voordeel jaarabonnement (op saldo): voorheen € 60,- per jaar, vanaf 2022 € 61,20 per jaar OV Vrij jaarabonnement (op saldo): dit product komt te vervallen Grensabonnement (op saldo): prijs wordt gemiddeld verhoogd met 1,8%

Als je al een abonnement hebt bij de NS, dan gaat de prijsverhoging pas in bij de verlenging van je abonnement. Bij een NS Flex-abonnement gaat de prijswijziging wel direct in per januari 2022.

Hoe werkt traject kaart?

Goed om te weten – Je abonnementskosten betaal je altijd vooruit, je reiskosten betaal je achteraf. Met NS Flex Traject Vrij hoef je geen saldo te laden op je OV‑chipkaart, maar betaal je de reizen buiten je traject om achteraf via een maandelijkse factuur.

Wat kost een dalurenkaart bij de NS?

Abonnementen –

Type abonnement Prijs
NS Flex Basis € 0 per maand + eenmalig € 10 voor aanmelden
NS Flex Weekend Voordeel € 2,20 per maand + eenmalig € 10 voor aanmelden
NS Flex Dal Voordeel € 5,60 per maand
NS Flex Altijd Voordeel € 26,70 per maand
NS Flex Weekend Vrij

€ 34,95 per maand (2e klas) € 43,95 per maand (1e klas)

NS Flex Weekend Vrij met dalkorting

€ 38,35 per maand (2e klas) € 47,35 per maand (1e klas)

NS Flex Dal Vrij

€ 119,95 per maand (2e klas) € 159,95 per maand (1e klas)

NS Flex Altijd Vrij

€ 353,80 per maand (2e klas) € 601,50 per maand (1e klas)

NS Flex Traject Vrij Prijs wordt gemiddeld verlaagd met 2,4%
Dal Voordeel jaarabonnement (op saldo) € 67,20 per jaar
Kids Vrij € 0 per maand

De toeslag voor 1e klas reizen met NS Flex in het weekend wordt verhoogd van 67% naar 70% bovenop de 2e klas prijs. Heb je al een NS-abonnement? Dan gaat de prijsverhoging (of verlaging) pas in bij verlenging van je abonnement. Met een NS Flex-abonnement gaat de prijswijziging direct in vanaf januari 2023.

Wat kost een trein maandkaart?

Wat kost de Maandkaart Altijd Vrij?

Product Geldigheid Prijs
Maandkaart Altijd Vrij 1 maand € 434,90
Maandkaart Altijd Vrij 3 maanden € 1087,20
Maandkaart Altijd Vrij 1 maand € 735,00
Maandkaart Altijd Vrij 3 maanden € 1837,50

Wat kost Weekend Vrij 1e klas?

Aanvullende kenmerken –

Weekend Vrij kan worden aangeschaft als jaarabonnement en kost dan € 32 per maand, dus € 384 per jaar, voor de tweede klas. Voor de eerste klas geldt een tarief van € 39,= per maand, dus € 468,= per jaar. Reizigers die 65 jaar of ouder zijn, kunnen een abonnement aanschaffen voor de tweede klas voor € 22,= per maand, dus € 264,= per jaar.

Weekend Vrij is een doorlopend jaarabonnement. Na het eerste jaar kan maandelijks opgezegd worden.

Bij het inchecken wordt een instaptarief van € 10,= ingehouden, gedurende het weekend wordt geen instaptarief ingehouden. Bij het uitchecken wordt dit bedrag teruggestort op de kaart.

Let op: Bij Connexxion wordt er altijd € 10,= instaptarief van de kaart ingehouden. In het weekend wordt het instaptarief retour gestort bij het uitchecken.

Weekend Vrij kan niet op dezelfde OV-chipkaart staan als een studentenreisproduct. Het kan evenmin op een NS Business Card geladen worden.

Bij dit abonnement kunnen maximaal drie bijabonnementen Kids Vrij gratis worden aangeschaft. Voorheen kostte dat abonnement 7,50 euro voor niet-abonnementhouders, maar tegenwoordig wordt het gratis aangeboden als hoofdabonnement. Ook kan maximaal één bijabonnement Weekend Vrij worden aangeschaft tegen het gereduceerde tarief van 22 euro per maand.

Weekend Vrij geeft recht op Samenreiskorting : reizigers mogen in de Daluren drie medereizigers met korting meenemen. Medereizigers dienen hiervoor met een persoonlijke of anonieme OV-chipkaart te reizen en voorafgaand aan de reis het product Samenreiskorting op de kaart te laden.

Weekend Vrij is sinds 23 februari 2012 geldig bij de regionale vervoerders.

Wat kost het om het OV gratis te maken?

Naar Spaans voorbeeld 14 juli 2022 18:09 Aangepast 14 juli 2022 18:11 Gratis met de trein. Het zou een welkome maatregel zijn in deze dure tijden, maar heel realistisch klinkt het niet. Toch kan het in Luxemburg al en maakt ook Spanje korte treinritten gratis voor vaste reizigers van september tot december.

Ook andere Europese landen komen reizigers tegemoet met flinke kortingen op openbaar vervoer. Moet Nederland volgen? Met de maatregelen willen de Europese landen de burger compenseren voor de hoge energieprijzen en inflatie. Hiernaast moeten de goedkope of gratis treintickets mensen overtuigen om vaker de auto te laten staan en de trein te nemen.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat spreekt van interessante initiatieven, maar kijkt ook naar wat zulke kortingen op zullen leveren en wat een eventuele prijsverlaging de belastingbetaler zal kosten. “Gaan er bijvoorbeeld meer mensen die al met het ov reisden of zijn het vooral mensen die al met het ov reisden die meer kilometers met het ov gaan afleggen. Lees ook: Kortere treinritten vier maanden lang gratis in Spanje “Heel globaal uitgerekend zou gratis openbaar vervoer in heel Nederland ongeveer 4 miljard kosten”, legt het ministerie uit. “Dat is de kale inschatting op basis van gemiste reizigersinkomsten en nog zonder eventuele kosten voor extra materiaal en personeel dat nodig zou zijn als er meer mensen met het ov gaan reizen.”

Wat is een NS traject kaart?

  • Reisinformatie
  • Reizen met een OV-chipkaart

Reis je vaak over hetzelfde traject, maar wil je liever geen abonnement afsluiten? Kies dan voor de Maandkaart Traject Vrij met een geldigheid van 1 of 3 maanden, te koop bij de NS-kaartautomaat en te gebruiken met je persoonlijke OV-chipkaart. De prijs is afhankelijk van het traject en de gekozen klasse.

Is inchecken met pinpas duurder?

Ook NS begint met inchecken met bankpas en mobiel NS NOS Nieuws • donderdag 26 januari, 12:28 • Aangepast donderdag 26 januari, 13:50 Vanaf volgende week dinsdag kunnen ook NS-reizigers inchecken met hun bankpas, creditcard of hun mobiel. Mensen die in de tweede klas reizen voor het volle tarief hoeven niet meer langs de automaat om een kaartje te kopen of een OV-chipkaart op te laden.

Het is een extra service, vertelt commercieel NS-directeur Tjalling Smit in het NOS Radio 1 Journaal, alleen voor mensen die geen vaste klant zijn van NS. “Via de bankpas kunnen we geen korting aanbieden, dus het is voor reizigers die incidenteel met de trein reizen. Abonnementshouders en mensen die met korting kunnen reizen, hebben een OV-chipkaart nodig.” Een reis met de bankpas is niet duurder dan een normaal kaartje.

Met het systeem van de gezamenlijke OV-bedrijven, OVpay, werd al een tijdje proefgedraaid, zegt Smit. “We hebben begin vorig jaar getest tussen Leiden en Den Haag en de laatste maanden van vorig jaar was er een landelijke test met 3000 reizigers. Dat werkte technisch goed en we kregen veel positieve reacties van de reizigers.” Het werkt met een plastic bankpas, maar je kan ook je bankpas op je mobiel gebruiken, zegt de NS-directeur.

Het werkt net zo als het inchecken met een OV-chipkaart. Dus op het station bied je bij een poortje de bankpas aan en het poortje gaat open. Aan het einde van de reis gaat uitchecken op dezelfde manier en aan het eind van de dag wordt het totaalbedrag afgeschreven van je rekening.” Iemand die niet genoeg geld op zijn rekening heeft staan, komt niet door het poortje.

In het systeem wordt samengewerkt met de banken en, het bedrijf dat de betalingen in het OV regelt. Dat krijgt om de paar minuten een update van de financiële gegevens van reizigers. Als iemand dus niet genoeg geld heeft of als bijvoorbeeld een bankpas is gestolen en geblokkeerd, ziet OVpay dat.

Dat gaat allemaal volgens de privacyregels, zegt NS. Het systeem kan alleen zien om welke bank en welke reiziger het gaat en of er geld kan worden afgeschreven, niet wat er op de rekening staat. Voor het personeel van NS verandert er weinig, de controle blijft hetzelfde. De conducteur controleert de pas net als de OV-chipkaart met zijn controle-apparatuur en kan dan zien dat iemand is ingecheckt.

Het is de bedoeling dat inchecken met de bankpas later dit jaar in al het OV in Nederland mogelijk wordt, ook in bussen, trams en metro’s. “Bij veel andere vervoerders is het al mogelijk om met de bankpas te reizen. We verwachten met alle vervoerders samen eind maart landelijke dekking te hebben”, zegt Smit.

Met die landelijke dekking is Nederland dan koploper in Europa. De service om met de bankpas in te checken wordt niet uitgebreid naar abonnementhouders van NS, ook niet op termijn. Dat is omdat de technische mogelijkheden worden ontwikkeld door Translink en dat bedrijf werkt voor alle vervoerders samen, niet voor NS alleen.

Er komt wel een nieuwe versie van de OV-chipkaart, zegt Smit. “Die gaat de OV-pas heten en blijft beschikbaar voor mensen die een aparte kaart willen houden, maar wordt ook beschikbaar in de mobiele telefoon. Zo proberen we steeds meer betaalmogelijkheden toe te voegen. Deel artikel: : Ook NS begint met inchecken met bankpas en mobiel

Is OV-chipkaart goedkoper dan betaalpas?

Niet voor treinreizen Het tarief voor niet-geregistreerde reizigers die wel met de bankpas betalen, wordt per concessie bepaald door regionale overheden en vervoerders. Voor treinreizen zal geen onderscheid bestaan en liggen de ‘lokale tarieven’ gelijk aan die van de OV-chipkaart.

Hoe duur is een dalurenkaart?

Een dagje op en neer met de bus? Reis dan voordelig met het Dalurendagkaartje (€7,55). Je reist dan de hele dag onbeperkt met de bus op doordeweekse dagen na 09.00 uur en in het weekend, *feestdagen, de maanden juli en augustus en van 24 december 2022 t/m 8 januari 2023.

Hoe krijg ik 40% korting bij NS?

Met Samenreiskorting krijg je 40% korting op je ritprijs in de daluren. Zet Samenreiskorting aan in de NS-app, in Mijn NS of laad het op je OV-chipkaart via de NS-kaartautomaat.

Wat kost een 10 rittenkaart?

Prijs en betaling –

Een 10-rittenkaart kost 17 euro. Sommige steden en gemeenten geven korting bij aankoop, waarmee je binnen een bepaald gebied kan reizen. Je kan ook terecht aan een ticketautomaat of in een Lijnwinkel of ander verkooppunt in je buurt. Vanaf 150 euro is de verzending gratis. Voor kleinere bestellingen betaal je 4,95 euro verzendingskosten in België of 9,90 euro verzendingskosten in de rest van Europa. Kleine aankoop? Je kan ook terecht aan een ticketautomaat of in een Lijnwinkel of voorverkooppunt in je buurt. Betalen kan makkelijk online met Bancontact of overschrijving, Aankopen op factuur is mogelijk.

Hoe duur is een trein kaart?

Railrunner € 2,50 € 2,50 Dagkaart € 55,80 € 93,18 Dagkaart Hond € 3,30 € 3,30 Dagkaart Fiets € 7,50 € 7,50 Jongeren Dagkaart € 7,60 Amsterdam Travel Ticket 1 dag € 17,00 Amsterdam Travel Ticket 2 dag € 22,50 Amsterdam Travel Ticket 3 dag € 28,00 Amsterdam Region Travel Ticket 1 dag € 19,50 Amsterdam Region Travel

Is traject vrij maandelijks opzegbaar?

Wist u dat? –

Het Traject Vrij Maand abonnement heette vroeger Jaartrajectabonnement. Het traject kan maandelijks worden gewijzigd. Dit abonnement is één van de populairste abonnementen van Nederland.

Terug naar: : Traject Vrij Maand » Goedkoop-treinkaartje.nl

Hoe duur is de boete als je 1e klas zit?

Krijg ik een boete als ik met een 2e-klas-kaartje in de 1e klas zit? Ja, op dat moment heb je geen geldig vervoerbewijs voor de 1e klasse. Je krijgt dan een boete van 50 euro plus de kosten van een 1e-klasticket en administratiekosten.

Hoeveel kost upgrade naar 1e klas?

Kan ik een keuzedag upgraden naar de 1e klas? Ja, dat kan via de kaartautomaat en kost 6 euro. Na het ophalen van de Keuzedag, houd je de OV-chipkaart voor de kaartlezer van de NS-kaartautomaat.

Hoe duur is boete 1e klas?

27 okt 2016 om 17:01 Update: 7 jaar geleden Er komen geen extra regels voor treinreizigers die met een tweedeklaskaartje in een drukke trein in de eerste klas willen staan. Bij drukte in de trein is het soms onduidelijk of mensen ook in de eerste klas mogen staan als zij daar geen kaartje voor hebben.

Maar staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) wil de bestaande werkwijze niet “volplempen” met extra regels, zei ze donderdag in de Tweede Kamer. “De conducteur roept nu om wanneer je in de eerste klas mag zitten of staan; dan weet je het”, zegt Dijksma. Ze vertrouwt erop dat de conducteur de situatie goed kan inschatten.

Reizigers die geen vervoersbewijs voor de eerste klas hebben, mogen zich daar nu officieel niet ophouden; ook niet als het druk is. De conducteur kan in zo’n geval een boete van 50 euro bovenop de prijs van een geldig kaartje opleggen.

Is een persoonlijke OV gratis?

Kenmerken van de eenmalige chipkaart –

Het is een papieren kaartje met chip. De kaart is verkrijgbaar bij de NS-kaartautomaat, NS Tickets & Service winkel en OV Service & Tickets winkel. Je kunt de chipkaart gebruiken bij alle treinvervoerders. Je hoeft de kaart niet op te laden, je moet wel in- en uitchecken. Je betaalt voor de meeste producten een toeslag van € 1 per eenmalige chipkaart. Er is geen toeslag nodig voor ICE toeslag enkele reis, Euregioticket and Intercity direct Toeslagen. De kaart is alleen verkrijgbaar met een datum die maximaal een week in de toekomst ligt. Behalve als je naar Duitsland, België en Luxemburg reist.

Hoeveel betaal je voor een OV?

Tarieven OV-chipkaart De kosten voor aanschaf van een persoonlijke en anonieme OV-chipkaart zijn € 7,50. De kaart is ongeveer 5 jaar geldig. Bij het instappen bij U-OV betaal je een basistarief van € 1,08 bij het inchecken. Daarna betaal je voor iedere kilometer die je reist € 0,187.

Wat valt onder gratis OV?

Studentenreisproduct – DUO Met het studentenreisproduct kunt u vrij of met korting reizen met de trein, tram, bus en metro in heel Nederland. U kunt kiezen voor een week- of weekendabonnement. U regelt het studentenreisproduct meteen met uw studiefinanciering. Behalve als u mbo doet en nog geen 18 bent. Dan krijgt u nog geen studiefinanciering. U moet het reisproduct dan apart aanvragen.

Hoeveel betaal je voor een OV?

Tarieven OV-chipkaart De kosten voor aanschaf van een persoonlijke en anonieme OV-chipkaart zijn € 7,50. De kaart is ongeveer 5 jaar geldig. Bij het instappen bij U-OV betaal je een basistarief van € 1,08 bij het inchecken. Daarna betaal je voor iedere kilometer die je reist € 0,187.

Hoeveel duurder is 1e klas?

Pittiger prijskaartje voor eerste klas NS: ‘Bewuste strategie van ons’ Dat is twee procent meer dan een kaartje voor de tweede klas. Als de tariefswijziging ingaat is een kaartje voor de eerste klas 70 procent duurder dan de tweede klasse. Dit jaar is dat 67 procent en vorig jaar 65 procent.

Hoeveel kost een OV per jaar?

Abonnementen bus, tram en metro Er zijn dan verschillende abonnementen of kaarten om voordelig te reizen met de bus, tram en metro:

Altijd Korting
Wat is het? Een product voor op je OV-chipkaart waarmee je binnen Nederland 20% korting krijgt als je met de bus, tram of metro reist.
Voor wie is het? Reizigers van 12 tot en met 18 jaar reizen met 40% korting. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar en 65-plussers krijgen 20% korting bovenop de geldige leeftijdkorting.
Prijs 2023 Altijd korting kost € 21,55 per maand en € 215,50 per jaar.
Wanneer interessant? Dit product is interessant voor iedereen die meerdere dagen per week reist over langere afstanden. Je korting wordt automatisch verrekend bij het uitchecken in de bus, tram of metro.
Waar is het te koop? Via de webwinkel van de, Na aanschaf kun je dit abonnement op een persoonlijke OV-chipkaart laden.

table>

Netabonnement particulier Wat is het? Een maand- of jaarabonnement waarmee je binnen Nederland onbeperkt met de bus, tram en metro kunt reizen. Prijs 2023 € 335,45 per maand of € 3.354,50 per jaar. Voor reizigers van 4 tot en met 18 jaar en reizigers ouder dan 65 jaar kost een maandabonnement € 221,40 en een jaarabonnement € 2.214,- Waar is het te koop? Via de webwinkel van de,

Hoeveel kost een km in de bus?

OV-chipkaart

Basistarief OV-chipkaart * € 0,99
Kilometertarief OV-chipkaart € 0,175