Kosten Verhuizing Berekenen

Kosten Verhuizing Berekenen
Gemiddelde kosten verhuizing, per woningsoort –

 • Een flat of appartement verhuizen kost gemiddeld €450 – €1200;
 • Een rijtjeshuis verhuizen kost gemiddeld €1.260 – €1.800;
 • Een twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning verhuizen kost gemiddeld €1.800 – €3.000.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een verhuizing?

Veelgestelde vragen – Hoeveel kost verhuizen met een verhuisfirma? Het verhuizen met een erkende verhuisfirma kost vaak wat meer. Volgens Erkende Verhuizers zijn de gemiddelde kosten van een verhuizing met een verhuisfirma tussen €1.500 en €2.000. Wat kost een verhuizing met inpakken? Je moet rekenen dat een verhuizing, inclusief inpakken, tussen €950 en €1.150 zal kosten voor een gemiddeld huis.

Wat kost een verhuizing door een verhuisbedrijf?

Kosten verhuisbedrijf

Optie Aantal verhuizers Totale kosten
Goedkoop 1 verhuizer € 400.- – € 575.-
Efficiënt 2 verhuizers € 800.- – € 950,-
Groot huis 4 verhuizers € 1.300.- – € 1.600.-

Wat kost een kleine verhuizing?

Kosten van een kleine verhuizing? – Wat kost een kleine verhuizing? Dat is helemaal afhankelijk van de hulp die u inzet. De gemiddelde kosten van een kleine verhuizing liggen tussen de €400,- tot €600,-, Het tarief van een verhuizer ligt rond de €30,- tot €50,- per uur,

Houd rekening met een meerprijs als u meerdere verhuizers inschakelt, maar het voordeel daarvan is dat de verhuisdag sneller verloopt, waardoor u minder uren hoeft te betalen. Voor een verhuiswagen van 20 m³ én de hulp van een verhuizer betaalt u ongeveer €60,- per uur, Heeft u toch iets meer ruimte nodig, kies dan voor een verhuiswagen van 50 m³.

Dit kost ongeveer €70,- per uur, Op deze pagina vindt u een handig overzicht van alle verhuiskosten,

Wat kost een verhuiswagen per dag?

Kosten verhuisbedrijf per uur ⏰ – Het totale tarief dat je per uur betaalt voor een verhuizer plus een verhuiswagen ligt tussen de € 62,50 en € 150,Wanneer je een verhuisbedrijf inhuurt, dan worden de kosten voor een deel opgebouwd uit het uurtarief van de verhuizer(s) en het uurtarief voor de verhuiswagen.

 • De uurtarieven van verhuizers zijn gemiddeld € 45 tot € 60 per uur, Dit gaat dan puur om de persoon die jou helpt verhuizen (de arbeidsuren dus).
 • De kosten van de verhuiswagen zijn gemiddeld € 50 per uur voor een verhuiswagen van 20 m 3 en gemiddeld € 160 per uur voor een verhuiswagen van 50 m 3 – makkelijk te onthouden!

Je telt dus het tarief per verhuizer plus de verhuiswagen bij elkaar op om tot een gemiddeld uurtarief te komen. Verhuis je een grote inboedel? Dan zijn er meerdere verhuizers en een grote verhuiswagen nodig. Heb je een kleine inboedel te verhuizen en help je zelf mee? Dan zal het uurtarief lager liggen, omdat een kleine verhuiswagen voldoende zal zijn.

Hoeveel dozen nodig voor verhuizing?

Klein gezin – Heb je een klein gezin? Dan heb je uiteraard nog meer verhuisdozen nodig. Ga maar na wat je kleine alleen al aan spullen op zijn of haar slaapkamer heeft! Wanneer je als gezin gaat verhuizen, kun je het beste rond de 15 dozen per kamer aanhouden.

Welke maand verhuizen de meeste mensen?

De meest populaire periode om te verhuizen – De maanden april tot en met september vormen uiteraard de meest populaire periode om te verhuizen. Ook in deze periode is er een duidelijke voorkeur waar te nemen. Als het hoogzomer is, geven veel mensen het liefst de voorkeur aan het genieten van de tuin of het balkon in plaats het klussen in het nieuwe huis.

Wat moet je regelen na verhuizing?

Wat te regelen bij verhuizing? – Verhuizen, dat heeft heel wat voeten in de aarde. Voordat u echt kunt genieten van uw nieuwe huis, staat u echter nog een grote taak te wachten: uw verhuizing. Het klinkt zo simpel: al uw spullen inpakken, vervoeren en daarna weer uitpakken en een nieuwe plek geven. Er komt echter een stuk meer bij kijken. Zo moet u voor uw verhuizing:

Fiscale zaken regelen; Uw nieuwe adres doorgeven aan verschillende instanties; U officieel inschrijven bij uw nieuwe gemeente en bij onder andere een nieuwe dokter, tandarts; Nieuwe contracten afsluiten voor gas, water, licht, internet, televisie en telefonie; Zorgen dat uw verzekeringen op orde zijn. Offerte aanvragen voor uw verhuizing

Maar wat moet nu wanneer? En hoe zorgt u dat u niets belangrijks vergeet? Wat precies te regelen bij een verhuizing? Hoe houdt u het overzicht over die verhuizen to do list die eindeloos lang lijkt? En hoe zorgt u dat u al die vakjes op de verhuizen to do list op tijd hebt afgestreept, oftewel: hoe zorgt u dat u op tijd klaar bent voor uw verhuizing en niets vergeet?

Hoelang duurt een gemiddelde verhuizing?

Hoe lang duurt een verhuizing? Hoe lang duurt een verhuizing? Een drukke week op werk, tentamenweek op de universiteit of een al weken geplande afspraak met je schoonouders: je gaat verhuizen en wilt graag kunnen inschatten hoeveel tijd je eraan kwijt zal zijn.

Hoeveel uur duurt een verhuizing? Hoe lang een verhuizing duurt kan variëren van 2 uur tot zelfs 10 uur en hangt af van twee belangrijke factoren: de tijd die het nodig is om alle spullen in en weer uit te laden en de tijd die het kost om van plek A naar plek B te rijden. Hoe lang duurt een het in- en uitladen?

Hoe lang het de verhuizers kost om al jouw spullen in de verhuiswagen te laden in plek A en ook weer uit te laden in plek B hangt af van de hoeveelheid spullen jij mee verhuist. Dit heet jouw inboedel. Bij het boeken van een verhuisbedrijf wordt dan ook vaak om een schatting van jouw inboedel gevraagd in m3.

Op basis van deze schatting kan het verhuisbedrijf dan inschatten hoe lang zij zullen doen over de verhuizing, hoeveel verhuizers ze nodig hebben en hoeveel het gaat kosten. Wij hebben even voor je op een rijtje gezet hoeveel tijd een verhuisbedrijf denkt nodig te hebben per soort huishouden. Voor de berekening van de tijd die de verhuizing kost per huishouden is een calculator gebruikt waarbij je moet aangeven wat voor meubels je meeverhuisd zodat het verhuisbedrijf dan kan inschatten hoeveel m3 dat ongeveer zal zijn.

Op basis daarvan kunnen ze dan een schatting geven over de omvang van de verhuizing. We hebben per verschillende soort verhuizing drie berekeningen gedaan: een verhuizing van 1 hoog naar 1 hoog ( A ), een verhuizing van begane grond naar begane grond ( B ) en een verhuizing van begane grond naar 1 hoog ( C ).

Persoon met wat spullen ( 8m3 ) Eenpersoonshouden ( 18m3 ) Stel met geen kinderen ( 24m3 ) Stel met 1 of 2 kinderen ( 37m3 )
A, ± 2.5 uur ± 5 uur ± 7 uur ± 10.5 uur
B, ± 2 uur ± 3.5 uur ± 4.5 uur ± 6 uur
C, ± 2.5 uur ± 4 uur ± 5.5 uur ± 8.5 uur

Hoeveel verhuisdozen zijn er nodig voor 1 m3? Om je wat meer duidelijkheid te geven hoeveel 1 m3 inhoudt: per m3 heb je ongeveer 10 verhuisdozen nodig. Verhuisdozen zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten maar hier wordt uitgegaan van gemiddelde verhuisdoos die ongeveer 48,7 x 32,4 x 36,6 cm groot zijn.

Een persoon met een paar spullen: 3 tot 10 m3 Een student die voor het eerst op kamers gaat of een dertiger die net een eigen appartement heeft gekocht: waarschijnlijk zal de inboedel bestaan uit voornamelijk dozen met kleren en badkamerspullen, een bed, een matras, misschien een bureau en nog een stoel.

Het verschilt natuurlijk heel erg per persoon hoeveel spullen je meeverhuist maar het zal ongeveer tussen de 3 en 10 m3 zijn. Voor een persoon met een inboedel van bijvoorbeeld 8 m3 zou de verhuizing rond de 2.5 uur duren met 2 verhuizers. De duur is bij deze kleine verhuizing nog niet erg afhankelijk van het aantal trappen dat de verhuizer op moet.

Eenpersoonshuishouden: 15 tot 20 m3 Je hebt een nieuwe baan gevonden in een andere stad en verhuist van je ene appartement in Amsterdam naar je nieuwe appartement in Rotterdam, je inboedel omvat een paar grote meubelstukken en ligt dus algauw veel hoger dan die student met een paar dozen. Voor een eenpersoonshuishouden van 18 m3 duurt een verhuizing tussen de 3.5 en 5 uur, wat afhankelijk is van het aantal trappen dat de twee verhuizers op moeten.

Stel zonder kinderen: 20 tot 25 m3 Samen een huis gekocht, ready for the next step, dus verhuis je met z’n tweeën en al jullie spullen naar het nieuwe huis. Jullie inboedel samen zal ongeveer tussen de 25 en 30 m3 liggen. Voor een stel zonder kinderen dat samen een inboedel van 24 m3 heeft zal een verhuizing met 2 verhuizers ongeveer tussen de 4.5 en 7 uur duren, weer een grote range die wordt beïnvloed door het aantal trappen dat de verhuizers moeten lopen.

 • Des te meer trappen het huis heeft, des te langer het zal duren.
 • Stel met 1 of 2 kinderen: 35 tot 45 m3 Met z’n allen verhuizen naar een nieuwe gezinswoning, hartstikke gezellig maar ook hartstikke veel moeite.
 • Alle spullen bij elkaar liggen ongeveer tussen de 35 en 40 m3.
 • Een verhuizing van een stel met 1 of 2 kinderen van ongeveer 37 m3 zal dan ook ongeveer tussen de 6 en 10.5 uur de tijd kosten.
You might be interested:  Ben Ik Zwanger Berekenen

Houd er dus rekening mee dat deze verhuizing niet in 1 dag zal kunnen plaats vinden omdat de tijd die het kost om van plek A naar B te rijden er natuurlijk ook nog bijkomt. De cijfers hierboven zijn natuurlijk een indicatie. Het is ook erg afhankelijk van het soort meubels dat verhuisd worden, hoe soepel de verhuizing verloopt en hoe snel de verhuizers te werk gaan.

 • Probeer van tevoren een goede inschatting te maken van het aantal m3 dat je meeverhuisd zodat het verhuisbedrijf op basis daarvan een meer nauwkeurige berekening kan geven van het aantal uur dat ze nodig zullen hebben.
 • Hoeveel is de reistijd? De tijd dat een verhuizing zal duren hangt natuurlijk ook af van de afstand tussen plek A en plek B.

Als jij binnen de stad verhuist zal het maar max 30 min de tijd kosten om jouw hele inboedel naar je nieuwe huis te vervoeren. Maar verhuis je van Amsterdam naar Groningen dan zal het, zonder file of oponthoud, nog eens 2 uur en 10 minuten langer gaan duren.

 1. Zoek dus van tevoren goed uit wat de reistijd is naar jouw nieuwe adres en probeer vooral niet rond de spits te verhuizen! Elke kilometer telt niet alleen voor de tijd maar ook de prijs van de verhuizing.
 2. Hoe lang duurt het voorbereiden van een verhuizing? Natuurlijk komt er meer bij een verhuizing kijken dan spullen op en neer sjouwen en van plek A naar plek B vervoeren.

Die verhuisdozen pakken zich niet zelf in! De voorbereiding voor een verhuizing kost dan ook veel meer tijd dan de gehele verhuizing zelf. Hoe lang het dan precies duurt om die verhuisdozen in te pakken ligt natuurlijk aan de grootte van jouw huishouden, de hoeveelheid m3 van jouw inboedel en jouw eigen motivatie.

 • Als student die alleen wat kleren in moet pakken ben je zo in een halve dag klaar.
 • Maar een gezin met 1 of 2 kinderen zal er zeker wel 2/3 dagen over doen.
 • Bereid je goed voor en plan een weekend in om alles in 1 keer gedaan te krijgen.
 • Hoe bespaar je tijd op je verhuizing? Goede voorbereiding.
 • Begin op tijd met de verhuizing voorbereiden: dozen inpakken, huis schoonmaken en verhuisdag inplannen.

Zorg dat alle verhuisdozen netjes klaar staan wanneer de verhuizers arriveren, ook bespaar je veel tijd door alle grotere meubelstukken (bank, bed, kast) alvast te hebben gedemonteerd. Dan hoeven de verhuizers dat ook niet meer te doen. Help zelf mee. Help zelf zoveel mee als je kan.

 • Til voorzichtig een verhuisdoos naar de verhuiswagen of til alvast alle dogen vanaf 1 hoog naar de begane grond zodat de verhuizers een kleinere afstand hoeven af te leggen.
 • Ervoor zorgen dat de verhuizing minder lang zal duren scheelt niet alleen tijd maar ook geld! Aangezien de meeste verhuizers werken met een uurloon zullen de uiteindelijke kosten ook later liggen.

Is dat weer mooi meegenomen! Ga jij binnenkort verhuizen en ben je op zoek naar een verhuisbedrijf dat de verhuizing goed en snel laat verlopen? helpt jou graag met het vinden van een verhuisbedrijf dat voldoet aan jouw wensen. Jij hoeft alleen je verhuisgegevens en een schatting van je inboedel in te vullen en dan zoeken wij voor jou een geschikt verhuisbedrijf in jouw omgeving voor de beste prijs.

Kun je in 1 dag verhuizen?

Verhuizen doe je op één dag, maar de beste manier om stress te voorkomen is om niet alles op het laatste moment te doen. Begin daarom 2 maanden op voorhand met plannen. Gebruik daarvoor deze handige verhuistips: Koop verhuisdozen en ander beschermingsmateriaal om je spullen makkelijk en veilig mee te verhuizen.

Wat kost een verhuisfirma per uur?

Wel of geen verhuislift huren? – Woont u in een appartement? Of is het trapgat erg smal in uw woning? Dan is het huren van een verhuislift van een verhuisfirma geen overbodige luxe. De prijs is gemiddeld €65,- per uur, De verhuizers bedienen de lift voor u. Met de verhuislift gaat het vervoeren van meubels en dozen een stuk sneller, bovendien hoeft u niet te manoeuvreren in een smal trapgat.

Wat kost een verhuiswagen met chauffeur?

Kosten verhuizer – De kosten verschillen per verhuizing. Zo ligt het eraan hoeveel verhuizers u wilt inschakelen, hoeveel spullen vervoerd moeten worden en om welke afstand het gaat. Uw spullen bepalen de grootte van de verhuiswagen. Een kleine verhuiswagen is 20 m3 en kost gemiddeld € 55 tot € 65 per uur, inclusief de bestuurder.

Hieronder ziet u wat het gemiddelde, minimale en maximale uurtarief van één verhuizer met een kleine verhuiswagen is: Een grote verhuiswagen is maar liefst 50 m3 en kost gemiddeld € 65 tot € 75 per uur, inclusief de bestuurder. U kunt ervan uitgaan dat de bestuurder ook meehelpt met het verhuizen. Hieronder ziet u wat het gemiddelde, minimale en maximale uurtarief van één verhuizer met een grote verhuiswagen is: Bij elke verhuizing moeten veel spullen worden gejouwd.

Afhankelijk van hoeveel spullen u heeft, op welke verdieping u woont en in welke tijd u de verhuizing wil hebben afgerond, kunt u er ook voor kiezen een of meerdere extra verhuizers in te schakelen. Prijs voor elke extra verhuizer:

Kostenpost Prijs
Extra verhuizer 35 euro per uur

Voor een efficiënte en snelle verhuizing raden we aan om bij de verhuisservice om drie verhuizers te vragen. Nu zou u misschien denken dat het inhuren van meerdere verhuizers ook meer gaat kosten, want u moet het uurloon van verschillende mensen betalen.

Dit hoeft echt niet het geval te zijn. Soms bespaart u juist kosten door meerdere verhuizers in te huren. Over het algemeen geldt: hoe meer verhuizers, hoe sneller de verhuizing zal zijn afgerond. Als de verhuizers goed samenwerken zal u tijd winnen, en dit kan uiteindelijk in de totale kosten schelen.

Houd er ook rekening mee dat er vaak nog voorrijkosten gerekend worden. Vanaf het moment dat de verhuiswagen het pand van de verhuisservice verlaat, zullen kosten voor de afgelegde afstand in rekening worden gebracht. Kijk goed naar de voorwaarden, want een groot aantal regionale verhuisbedrijven rekenen geen kosten voor de eerste 20 kilometer. Tip: Als u een verhuisservice in de buurt vindt hoeft u dus wellicht geen voorrijkosten te betalen. Landelijke verhuisservices rekenen soms pas na 50 of 100 kilometer extra kosten. Meestal zult u buiten de vrijgestelde kilometers een bedrag van € 0,50 tot € 1 moeten betalen per kilometer. Vraag de door u gekozen verhuisservice naar de voorwaarden die van toepassing zijn.

Hoe lang van te voren inpakken verhuizen?

3 tot 4 weken voor de verhuizing: – Het aftellen is begonnen! Regel deze week transport voor al je meubilair en verhuisdozen op de verhuisdag. Begin alvast met het inpakken van spullen die je niet dagelijks gebruikt, zoals bakspullen, (foto)boeken en posters.

Waar begin je met inpakken voor verhuizing?

Een paar algemene inpaktips –

Maak je dozen niet te zwaar, maar zorg dat ze nog gemakkelijk te tillen zijn. Vul een doos bijvoorbeeld niet helemaal met boeken, maar vul hem bij met lichter materiaal zoals kussens of handdoeken. Schrijf op alle kanten van de doos wat erin zit en naar welke kamer de doos moet. Dit maakt het uitpakken een heel stuk makkelijker Pak breekbare spullen in met inpakpapier of bubbeltjesplastic. Eventueel kun je ook sokken, kussens of handdoeken gebruiken. Kijk voor meer handige inpaktruucjes naar onze verhuistip: ‘’ Begin met het inpakken van spullen die je niet regelmatig nodig hebt. (denk aan seizoensgebonden spullen, boeken, DVD’s, spullen van zolder, bepaalde keukenapparaten en servies, etc.) Spullen die je dagelijks gebruikt, pak je als allerlaatst in. In de checklist helpen we je met het bepalen welke spullen dat zijn.

Is verhuizen stressvol?

Wetenschappelijke inzichten over verhuizen – Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de stress van het verhuizen al heel ruim voor de verhuizing zelf begint. Alleen al bij de gedachte aan het zoeken van een nieuw huis, kan de paniek toeslaan. Daarna volgt de daadwerkelijke huizenjacht die in de huidige woningmarkt stressvol is.

 • En heb je je droomhuis gevonden, dan komt de verhuizing.
 • Hoeveel stress dat oplevert? Dat verschilt.
 • Je leeftijd, je persoonlijkheid en je persoonlijke perspectief zijn belangrijke factoren die de verhuisstress laten afnemen of toenemen.
 • Volwassenen die heel vaak verhuisd zijn in hun jonge jaren ervaren vaak nog steeds negatieve effecten van die verhuizingen.

Dit is terug te lezen in Amerikaans onderzoek, waarin ruim zevenduizend volwassenen tussen 20 en 74 jaar in totaal tien jaar lang werden gevolgd. Daaruit kwamen best heftige conclusies: Als je in je jeugd vaak bent verhuisd, ben je ongelukkiger, heb je gemiddeld genomen meer psychisch leed en je geeft een lager gemiddeld cijfer aan je leven.

Is verhuizen goed voor je?

1. Een nieuwe omgeving zorgt voor positieve gevoelens – Mensen zijn over het algemeen allemaal bang voor een stap in het diepe. Nieuw is onbekend en maakt daarom ook onbemind. Maar de stap tot verhuizen zetten doet voor veel mensen juist erg goed. Je komt in een (totaal) nieuwe omgeving terecht waardoor je scherp voor de dag komt.

 • Je bent alert, maar staat open voor nieuwe dingen en ervaringen.
 • Je gaat op zoek naar de beste lokale supermarkt, bakker en slagerij.
 • Je gaat scholen langs om te ontdekken waar je kids het beste passen en gaat op zoek naar een nieuwe baan.
 • Je laat jezelf compleet onderdompelen in deze nieuwe omgeving en juist die ervaringen zijn erg goed voor je.
You might be interested:  Te Betalen Rente Berekenen

Even weg uit de sleur en een nieuw bestaan opbouwen. Je ontdekt dat het leven zoveel meer te bieden heeft. Je kunt je leven, en die van je de rest van het gezin, deels opnieuw invulling geven. Eerdere ervaringen maken je strikter in beslissingen die je maakt, je weet immers wat je niet wilt.

Wat meenemen eerste dag nieuwe huis?

Hoe kom je de eerste nacht door in je nieuwe woning Tips om de eerste nacht in je nieuwe woning door te komen Ga jij naar een nieuwe woning verhuizen en ben je benieuwd hoe je de eerste nacht het beste door kunt komen? Een verhuizing is een feestje en zo’n eerste nacht in het nieuwe huis kan toch spannend zijn.

 1. Hoe zorg je ervoor dat je deze zo goed mogelijk doorkomt, zodat je de dag erna met veel energie verder kan met uitpakken en jouw spullen een plekje geven.
 2. Een fijn kan zeker helpen.
 3. Maar dat is niet het enige.
 4. WIj zochten uit hoe je de eerste nacht in de nieuwe woning het beste doorkomt en hebben onze tips voor je op een rijtje gezet.

Zorg voor een comfortabel bed en matras Wanneer je de eerste nacht in je nieuwe woning doorbrengt, is het zeker aan te raden om ervoor te zorgen dat jouw bed en matras er al staan. Niets is beter dan een nieuwe start maken met een nieuw bed en matras dat geheel bij jouw lichaam past.

Zorg ervoor dat het huis schoon is Pak spullen doos voor doos uit Neem lucifers en waxinelichtjes mee Wij wensen je een fijne eerste nacht in jouw nieuwe huis toe.

Vaak hebben de vorige eigenaren de woning nog een keer schoongemaakt, maar het kan fijner aanvoelen om dit nog even zelf te doen. Ga met een doek en een sopje door alle kamers heen. Vergeet de wc’s niet schoon te maken en neem ook nog eens het gasfornuis goed onder handen, zodat je je meer op je gemak voelt in je nieuwe woning.Wanneer je de eerste nacht in je nieuwe woning doorbrengt, hoeven niet meteen alle dozen uitgepakt te zijn.

 1. Zorg ervoor dat je eerst de spullen uitpakt die je de eerste nacht nodig hebt.
 2. Denk aan je beddengoed, wat kleding, spullen om eten klaar te maken en je etenswaren.
 3. Met het uitpakken van de andere spullen kun je eventueel de volgende dag starten.
 4. Zo voorkom je dat je jezelf teveel vermoeid op de eerste dag in je nieuwe woning.Zorg er altijd voor dat je wat lucifers en waxinelichtjes meeneemt voor het geval de verlichting de eerste avond nog niet goed werkt.

Zo kun je jezelf toch van voldoende licht voorzien terwijl je je spullen aan het uitpakken bent of eten aan het klaarmaken bent. : Hoe kom je de eerste nacht door in je nieuwe woning

Wat kost een verhuizing Nibud?

Een kort overzicht van kosten – Zelfs nu met de coronacrisis worden er hoge kosten gerekend door een verhuisbedrijf. Dit heeft te maken met de precisie waarmee het werk wordt geleverd en welke diensten je aanschaft bij het bedrijf. Je moet daarom goed bekijken of je zelf ook aan alle richtlijnen kunt voldoen, zodat er met veel veiligheid gewerkt kan worden en je toch de mogelijkheid hebt om de verhuizing door te zetten.

Optie Verhuizers Service Gemiddelde prijs
Goedkoop 1 Alleen het transport 400 tot 575 euro
Efficiënt 2 Spullen inpakken en het transport 800 tot 950 euro
Groot huis 4 Spullen inpakken, transport en klussen na de verhuizing 1300 tot 1600 euro

Hoelang duurt een gemiddelde verhuizing?

Hoe lang duurt een verhuizing? Hoe lang duurt een verhuizing? Een drukke week op werk, tentamenweek op de universiteit of een al weken geplande afspraak met je schoonouders: je gaat verhuizen en wilt graag kunnen inschatten hoeveel tijd je eraan kwijt zal zijn.

Hoeveel uur duurt een verhuizing? Hoe lang een verhuizing duurt kan variëren van 2 uur tot zelfs 10 uur en hangt af van twee belangrijke factoren: de tijd die het nodig is om alle spullen in en weer uit te laden en de tijd die het kost om van plek A naar plek B te rijden. Hoe lang duurt een het in- en uitladen?

Hoe lang het de verhuizers kost om al jouw spullen in de verhuiswagen te laden in plek A en ook weer uit te laden in plek B hangt af van de hoeveelheid spullen jij mee verhuist. Dit heet jouw inboedel. Bij het boeken van een verhuisbedrijf wordt dan ook vaak om een schatting van jouw inboedel gevraagd in m3.

 • Op basis van deze schatting kan het verhuisbedrijf dan inschatten hoe lang zij zullen doen over de verhuizing, hoeveel verhuizers ze nodig hebben en hoeveel het gaat kosten.
 • Wij hebben even voor je op een rijtje gezet hoeveel tijd een verhuisbedrijf denkt nodig te hebben per soort huishouden.
 • Voor de berekening van de tijd die de verhuizing kost per huishouden is een calculator gebruikt waarbij je moet aangeven wat voor meubels je meeverhuisd zodat het verhuisbedrijf dan kan inschatten hoeveel m3 dat ongeveer zal zijn.

Op basis daarvan kunnen ze dan een schatting geven over de omvang van de verhuizing. We hebben per verschillende soort verhuizing drie berekeningen gedaan: een verhuizing van 1 hoog naar 1 hoog ( A ), een verhuizing van begane grond naar begane grond ( B ) en een verhuizing van begane grond naar 1 hoog ( C ).

Persoon met wat spullen ( 8m3 ) Eenpersoonshouden ( 18m3 ) Stel met geen kinderen ( 24m3 ) Stel met 1 of 2 kinderen ( 37m3 )
A, ± 2.5 uur ± 5 uur ± 7 uur ± 10.5 uur
B, ± 2 uur ± 3.5 uur ± 4.5 uur ± 6 uur
C, ± 2.5 uur ± 4 uur ± 5.5 uur ± 8.5 uur

Hoeveel verhuisdozen zijn er nodig voor 1 m3? Om je wat meer duidelijkheid te geven hoeveel 1 m3 inhoudt: per m3 heb je ongeveer 10 verhuisdozen nodig. Verhuisdozen zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten maar hier wordt uitgegaan van gemiddelde verhuisdoos die ongeveer 48,7 x 32,4 x 36,6 cm groot zijn.

Een persoon met een paar spullen: 3 tot 10 m3 Een student die voor het eerst op kamers gaat of een dertiger die net een eigen appartement heeft gekocht: waarschijnlijk zal de inboedel bestaan uit voornamelijk dozen met kleren en badkamerspullen, een bed, een matras, misschien een bureau en nog een stoel.

Het verschilt natuurlijk heel erg per persoon hoeveel spullen je meeverhuist maar het zal ongeveer tussen de 3 en 10 m3 zijn. Voor een persoon met een inboedel van bijvoorbeeld 8 m3 zou de verhuizing rond de 2.5 uur duren met 2 verhuizers. De duur is bij deze kleine verhuizing nog niet erg afhankelijk van het aantal trappen dat de verhuizer op moet.

Eenpersoonshuishouden: 15 tot 20 m3 Je hebt een nieuwe baan gevonden in een andere stad en verhuist van je ene appartement in Amsterdam naar je nieuwe appartement in Rotterdam, je inboedel omvat een paar grote meubelstukken en ligt dus algauw veel hoger dan die student met een paar dozen. Voor een eenpersoonshuishouden van 18 m3 duurt een verhuizing tussen de 3.5 en 5 uur, wat afhankelijk is van het aantal trappen dat de twee verhuizers op moeten.

Stel zonder kinderen: 20 tot 25 m3 Samen een huis gekocht, ready for the next step, dus verhuis je met z’n tweeën en al jullie spullen naar het nieuwe huis. Jullie inboedel samen zal ongeveer tussen de 25 en 30 m3 liggen. Voor een stel zonder kinderen dat samen een inboedel van 24 m3 heeft zal een verhuizing met 2 verhuizers ongeveer tussen de 4.5 en 7 uur duren, weer een grote range die wordt beïnvloed door het aantal trappen dat de verhuizers moeten lopen.

 • Des te meer trappen het huis heeft, des te langer het zal duren.
 • Stel met 1 of 2 kinderen: 35 tot 45 m3 Met z’n allen verhuizen naar een nieuwe gezinswoning, hartstikke gezellig maar ook hartstikke veel moeite.
 • Alle spullen bij elkaar liggen ongeveer tussen de 35 en 40 m3.
 • Een verhuizing van een stel met 1 of 2 kinderen van ongeveer 37 m3 zal dan ook ongeveer tussen de 6 en 10.5 uur de tijd kosten.

Houd er dus rekening mee dat deze verhuizing niet in 1 dag zal kunnen plaats vinden omdat de tijd die het kost om van plek A naar B te rijden er natuurlijk ook nog bijkomt. De cijfers hierboven zijn natuurlijk een indicatie. Het is ook erg afhankelijk van het soort meubels dat verhuisd worden, hoe soepel de verhuizing verloopt en hoe snel de verhuizers te werk gaan.

Probeer van tevoren een goede inschatting te maken van het aantal m3 dat je meeverhuisd zodat het verhuisbedrijf op basis daarvan een meer nauwkeurige berekening kan geven van het aantal uur dat ze nodig zullen hebben. Hoeveel is de reistijd? De tijd dat een verhuizing zal duren hangt natuurlijk ook af van de afstand tussen plek A en plek B.

You might be interested:  Aangifte 2015 Berekenen

Als jij binnen de stad verhuist zal het maar max 30 min de tijd kosten om jouw hele inboedel naar je nieuwe huis te vervoeren. Maar verhuis je van Amsterdam naar Groningen dan zal het, zonder file of oponthoud, nog eens 2 uur en 10 minuten langer gaan duren.

Zoek dus van tevoren goed uit wat de reistijd is naar jouw nieuwe adres en probeer vooral niet rond de spits te verhuizen! Elke kilometer telt niet alleen voor de tijd maar ook de prijs van de verhuizing. Hoe lang duurt het voorbereiden van een verhuizing? Natuurlijk komt er meer bij een verhuizing kijken dan spullen op en neer sjouwen en van plek A naar plek B vervoeren.

Die verhuisdozen pakken zich niet zelf in! De voorbereiding voor een verhuizing kost dan ook veel meer tijd dan de gehele verhuizing zelf. Hoe lang het dan precies duurt om die verhuisdozen in te pakken ligt natuurlijk aan de grootte van jouw huishouden, de hoeveelheid m3 van jouw inboedel en jouw eigen motivatie.

Als student die alleen wat kleren in moet pakken ben je zo in een halve dag klaar. Maar een gezin met 1 of 2 kinderen zal er zeker wel 2/3 dagen over doen. Bereid je goed voor en plan een weekend in om alles in 1 keer gedaan te krijgen. Hoe bespaar je tijd op je verhuizing? Goede voorbereiding. Begin op tijd met de verhuizing voorbereiden: dozen inpakken, huis schoonmaken en verhuisdag inplannen.

Zorg dat alle verhuisdozen netjes klaar staan wanneer de verhuizers arriveren, ook bespaar je veel tijd door alle grotere meubelstukken (bank, bed, kast) alvast te hebben gedemonteerd. Dan hoeven de verhuizers dat ook niet meer te doen. Help zelf mee. Help zelf zoveel mee als je kan.

 1. Til voorzichtig een verhuisdoos naar de verhuiswagen of til alvast alle dogen vanaf 1 hoog naar de begane grond zodat de verhuizers een kleinere afstand hoeven af te leggen.
 2. Ervoor zorgen dat de verhuizing minder lang zal duren scheelt niet alleen tijd maar ook geld! Aangezien de meeste verhuizers werken met een uurloon zullen de uiteindelijke kosten ook later liggen.

Is dat weer mooi meegenomen! Ga jij binnenkort verhuizen en ben je op zoek naar een verhuisbedrijf dat de verhuizing goed en snel laat verlopen? helpt jou graag met het vinden van een verhuisbedrijf dat voldoet aan jouw wensen. Jij hoeft alleen je verhuisgegevens en een schatting van je inboedel in te vullen en dan zoeken wij voor jou een geschikt verhuisbedrijf in jouw omgeving voor de beste prijs.

Wat kost een senioren verhuizing?

Kosten seniorenverhuizing: prijzen, informatie en handige tips > > Seniorenverhuizing Een verhuizing kan een enorme klus zijn, die voor de meeste mensen voor stress kan zorgen. Maar voor veel senioren is verhuizen een nog zwaardere taak. Een seniorenverhuizing heeft vaak nog net wat meer voeten in de aarde dan een reguliere verhuizing. Een seniorenverhuizer zal daarom extra diensten leveren. Denk hierbij aan taken die voor senioren te zwaar zijn of veel tijd kosten, zoals het tillen van zware spullen, het helpen bij het inpakken van de inboedel, het schoonmaken van de oude woning of het inrichten van de nieuwe woning. Daarom is het voor senioren aan te raden om een verhuizer te vinden die het werk voor u uit handen kan nemen. Met een seniorenverhuizer hoeft u zelf niet met zware dozen te tillen en kost het verhuizen geen extra inspanning. Wij vertellen hier welke kosten u kunt verwachten voor een seniorenverhuizing. De kosten van een seniorenverhuizing kunnen verschillen van een reguliere verhuizing. Vaak hoeven er minder spullen te worden vervoerd, omdat senioren vaak eerder kleiner gaan wonen dan groter. Een verhuiswagen van 20 m3 is vaak al voldoende. Daarentegen zijn er vaak meerdere verhuizers nodig omdat er extra taken moeten worden uitgevoerd naast het verhuizen.

 1. Bij 2 verhuizers kunt u uitgaan van € 70 tot € 100 per uur.
 2. Naast de verhuiskosten die afhangen van het formaat van de inboedel, is het kostenplaatje ook afhankelijk van de bereikbaarheid van zowel de oude als de nieuwe woning.
 3. Is de woning op de begane grond en makkelijk bereikbaar? Of woont u in een flat? Moeten de spullen met een lift door het raam naar binnen en naar buiten worden getransporteerd? Hoe moeilijker de woning te bereiken is, hoe hoger de kosten zullen uitvallen, omdat meer mankracht en materialen moeten worden ingezet.

Ook de afstand van de oude tot de nieuwe woning speelt een rol in de uiteindelijke kosten. Een seniorenverhuizing binnen dezelfde buurt is uiteraard goedkoper dan een seniorenverhuizing naar de andere kant van het land. Het is verstandig om een regionaal verhuisbedrijf in te schakelen, gezien vaak de eerste 20 kilometer niet in rekening worden gebracht.

Voorbeeldkosten Seniorenverhuizing
Capaciteit Prijs
2 verhuizers + verhuiswagen van 20 m3 € 500 tot € 750
Hierbij wordt er wel vanuit gegaan dat er familieleden zijn die een handje kunnen helpen bij het verhuizen, waardoor 2 professionele verhuizers genoeg zijn.
3 verhuizers + verhuiswagen van 20 m3 € 850 tot € 1050
Hierbij wordt al het werk gedaan door 3 professionele verhuizers, die naast het verhuizen ook nog kunnen helpen bij het inpakken en schoonmaken.
3 verhuizers + verhuiswagen van 50 m3 € 1150 tot € 1450
Bij een verhuizing met meer spullen heeft u ook een grotere verhuiswagen nodig. Daardoor valt de totaalprijs dus ook hoger uit.

Tijdens een seniorenverhuizing kan de gehele verhuizing van begin tot eind worden geregeld. Tegen extra kosten kan de verhuizer allerlei extra diensten voor u leveren:

De verhuizers kunnen uw inboedel voor u inpakken en ook weer uitpakken in uw nieuwe woning. Daarnaast kunnen zij helpen bij het schoonmaken van uw oude woning, zodat u hier geen extra werk aan heeft. En wilt u hulp bij het inrichten van uw nieuwe woning? Ook hierbij kan de verhuisservice u helpen. Deze services kosten gemiddeld € 35 extra per uur per verhuizer. Een handyman service kan ook een uitkomst zijn. De verhuizers helpen dan bij het repareren of schilderen van uw woning. Ook kunnen zij meubels voor u monteren en demonteren. Zij kunnen daarnaast de wasmachine en vaatwasser voor u aansluiten en loskoppelen. Hiervoor worden meestal de uren van de verhuizers doorberekend, wat dus bij de totale kosten wordt opgeteld. U kunt rekenen op kosten van gemiddeld € 35 extra per uur. Als u op een bovenverdieping woont, zult u hoogstwaarschijnlijk liftassistentie nodig hebben. De verhuizer komt dan een lift voorrijden, waarmee uw spullen door de ramen naar buiten kunnen worden gebracht of juist naar binnen kunnen worden getakeld. De kosten van liftassistentie zijn gemiddeld € 75 per uur. Heeft u een piano? Het verhuizen van een piano vraagt om gespecialiseerde verhuizers. Dit loodzware object dient netjes vervoerd te worden, zonder dat er iets mis gaat. De kosten van het verhuizen van een piano zijn gemiddeld tussen de € 250 en € 300 per uur. Dit bedrag is inclusief de verzekering. Is er een parkeervergunning nodig op uw oude of nieuwe adres? Het is verstandig om dit van te voren te controleren. Parkeren is vaak niet inbegrepen in de kosten van de verhuizer. Het in- en uitladen is veel makkelijker wanneer de wagen voor de deur kan worden geparkeerd. U kunt tussen de € 25 en € 35 rekenen voor parkeren. Veel senioren kiezen ervoor om naar een kleiner huis te verhuizen. Wanneer u uw spullen niet weg wilt gooien, kunt u een opslag huren voor de spullen en meubelstukken die in uw nieuwe woning geen plek kunnen krijgen. Voor een opslagbox van 30 kubieke meter kunt u rekenen op kosten vanaf € 90.

Als u al de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, zal het voor u waarschijnlijk niet uitmaken of u doordeweeks of in het weekend gaat verhuizen. Zorg dan dat u uw verhuizing doordeweeks plant. De meeste verhuizers rekenen namelijk een toeslag in het weekend.

De totale kosten voor de verhuizing zullen lager zijn wanneer u uw eigen spullen in- en uitpakt. Veel senioren vinden dit zelfs fijn om te doen, omdat ze aan hun waardevolle spullen gehecht zijn en zelf het beste weten hoe zij deze willen vervoeren. Mocht u toch hulp nodig hebben? Dan kunt u ook een verhuizer inhuren om u te ondersteunen, met name met de zwaardere objecten.

Door deels zelf in te pakken bespaart u toch op de totale kosten, in vergelijking met geheel uitbesteden. Wilt u nog meer kosten besparen? Als u familie en vrienden vraagt om een handje te helpen tijdens de verhuizing, bent u waarschijnlijk een stuk goedkoper uit.

Zij kunnen helpen bij het in- en uitpakken van spullen. Dit scheelt de verhuizers veel werk, waardoor u hen minder uren hoeft te betalen. En heeft uw familie meer tijd? Dan kunnen zij ook helpen met het in- en uitladen van de spullen. Met hulp van familieleden kan een seniorenverhuizing al vanaf € 400 in totaal worden geregeld.

En door uw kinderen en kleinkinderen te vragen om te helpen, bespaart u niet alleen kosten, maar brengt u ook extra tijd met hen door. : Kosten seniorenverhuizing: prijzen, informatie en handige tips