Kwh Berekenen Online

Kwh Berekenen Online
kWh berekenen apparaat – Eén kilowatt is 1.000 watt. Om het aantal kWh te berekenen, vermenigvuldigt u het verbruik in kW met de tijd dat u het apparaat gebruikt. Dit kunt u doen op de volgende manier: aantal uren in gebruik x (vermogen van het apparaat / 1.000) = kWh.

Hoe bereken je kWh kosten?

kWh berekenen – Een apparaat met een vermogen van 500 watt (0,5 kilowatt) verbruikt dus 0,5 kilowattuur (kWh)als je het apparaat een uur gebruikt. Uitgaande van een gemiddelde kWh-prijs van € 0,70, kost dat apparaat € 0,35 per uur. Door de kWh te berekenen, kun je dus gemakkelijk de energiekosten van een apparaat berekenen. Met dit inzicht kun je besparen op je stroomverbruik.

Wat kost een elektrisch kacheltje per uur aan stroom?

Kosten en verbruik elektrische haard met verwarming – Een elektrische haard of kachel die beschikt over een verwarmingsfunctie is de ideale oplossing om een ruimte bij te verwarmen. Denk hierbij aan ruimtes zoals de woonkamer, keuken of serre. Deze haarden geven aangename warmte af, maar zijn niet geschikt voor het gebruik als hoofdverwarming.

Een elektrische haard of kachel verwarmt namelijk tot maximaal 2000 watt (2kW), wat genoeg is voor het verwarmen van en kleine ruimte. Wanneer u de warmtestand inschakelt bij een elektrische haard of kachel, dan ligt het verbruik op 1000 of 2000 Watt. Omgerekend is dit ongeveer € 0,22 of € 0,39 per uur.

Om het voor u wat duidelijker te maken, maken we een voorbeeld rekensom en brengen we het verbruik van een elektrische haard in beeld. We gaan in dit geval uit van een toestel met een vermogen van 2000 Watt en dat een elektrische haard gemiddeld 3 uur per dag brandt.

You might be interested:  Minder Uren Werken Berekenen

Hoeveel KW gebruikt een waterkoker?

Wat kost 1 keer waterkoker? – Energieverbruik Waterkoker meten – Om je energieverbruik van je waterkoker in kaart te brengen dien je uit te zoeken hoeveel je waterkoker aan stroom verbruikt per dag. Om dit inzichtelijk te maken kun je een energiemeter aanschaffen.

  • De kosten hiervoor bedragen twee tientjes.
  • Wanneer je een energie stekker hebt stop je de stekker van de waterkoker eenvoudig in de energiemeter en vervolgens in je stopcontact.
  • Hierna kun je bekijken hoeveel kwh (kilowattuur) het apparaat verbruikt in een bepaalde tijd terwijl je deze alledaags gebruikt of juist niet.

Hieronder staat het rekenvoorbeeld die je hiervoor kan gebruiken: Kosten per kwhKosten per dagKosten per maand (31 dagen) In het bovenstaande voorbeeld is een waterkoker van 2400 watt gebruik. Per uur verbruikt deze waterkoker 2,4 kwh. Met de huidige prijzen komt dat neer op €2,14 per uur.

Echter gebruik je waarschijnlijk de waterkoker niet een uur per dag. Een waterkoker met 2400 watt kan warm zijn in 2,5 tot 3 minuten. Als je een waterkoker 1 keer gebruikt waarbij het 3 minuten duurt om te koken dan verbruik je 0,12 kwh. Dit kost je per keer €0,11 cent. Gebruik je 1x per dag de waterkoker, dan kost dit je €3,31 per maand.

Op jaarbasis kom je dan uit op €39,73.

Hoeveel kWh gebruikt een koelkast per dag?

Verbruik koelkast per uur – Vervolgens kunt u ook het verbruik van uw koelkast per uur berekenen. U berekent dit door het verbruik van uw koelkast per dag te delen door 24 uur. Het verbruik van e en koelkast met energielabel D is: 0,31 kWh per dag / 24 uur = 0,013 kWh per uur en 310 Watt per dag / 24 uur = 12,92 Watt per dag.