Kwh Naar Watt Berekenen

Kwh Naar Watt Berekenen
Kunt u uitleggen hoe het zit met kilowattuur, kilowatt en andere eenheden? Als het om energie gaat, gebruikt niet iedereen dezelfde eenheden. Dat kan verwarrend zijn. Om een goede vergelijking te kunnen maken kan je de ene eenheid omrekenen naar de andere eenheid.

Daarbij moet je allereerst onderscheid maken tussen de hoeveelheid energie en de hoeveelheid energie per seconde (ook wel vermogen genoemd). Als eenheden voor de hoeveelheid geleverde of verbruikte energie kennen we kilowattuur (kWh; wordt meestal gebruikt voor elektrische energie), joules (J; de standaardeenheid voor allerlei soorten energie) en calorieën (meestal voor energie-inhoud van voeding of de energie die we bij het sporten verbruiken).

Als eenheid van vermogen (dus energie per seconde) kennen we de watt (W), en, heel ouderwets: de paardenkracht (pk).1 watt = 1 joule per seconde. Een stofzuiger die 1000 watt (ofwel 1 kilowatt, 1 kW) vermogen heeft, gebruikt dus elke seconde 1000 joule.

1 kWh = 3600.000 joule = 3600 kJ = 3,6 MJ 1 calorie = 1 cal = 4,2 joule = 4,2 J 1 kilowatt = 1000 watt = 1000 joule per seconde = 1000 J/s = 1 kJ/s Een paar voorbeelden van energie en vermogen: Een forse stofzuiger heeft soms een vermogen van 1 kW, ofwel 1000 Watt, en verbruikt dus per seconde 1000 joule. Deze stofzuiger verbruikt elk uur dat hij aanstaat 1 kWh. Een standaard Nederlands huishouden verbruikt in één jaar bijvoorbeeld 3500 kWh aan elektrische energie. Hetzelfde standaard Nederlands huishouden verbruikt ruwweg 1500 m 3 aan aardgas per jaar. Als je dat wil vergelijken met het elektriciteitsverbruik moet je weten hoeveel energie in 1 m 3 aardgas zit: dat is grofweg 36000 kJ energie, wat weer om te rekenen is naar 10 kWh. Het energieverbruik per jaar van dat huishouden voor aardgas is dus 1500 x 10 kWh = 15.000 kWh. Dat is fors meer dan de hoeveelheid die dat huishouden aan elektrische energie verbruikt. De totale productie van duurzame energie in juli 2018 was 3,9 petajoule (PJ).1 petajoule, ofwel 1 biljard (1.000.000.000.000.000) joule, is voldoen om ongeveer 15.000 huishoudens een jaar lang van energie te voorzien.

: Kunt u uitleggen hoe het zit met kilowattuur, kilowatt en andere eenheden?

Hoe zet je watt om naar kWh?

De berekening gaat als volgt: Het vermogen deel je door 1.000 om het aantal watt om te zetten naar het aantal kilowatt. Zo krijg je dan uiteindelijk het aantal kWh of kilowattuur.

Hoeveel kWh is 6000 watt?

kWh berekenen apparaat – Eén kilowatt is 1.000 watt. Om het aantal kWh te berekenen, vermenigvuldigt u het verbruik in kW met de tijd dat u het apparaat gebruikt. Dit kunt u doen op de volgende manier: aantal uren in gebruik x (vermogen van het apparaat / 1.000) = kWh.

You might be interested:  Voedingswaarde Berekenen Programma Gratis

Hoeveel kWh is 600 watt per uur?

Kilowattuur (kWh) – Kilowattuur (kWh) is een meeteenheid van elektrische energie. Kilowattuur verwijst dus naar het verbruik van uw toestel,1 kilowattuur (kWh) komt overeen met het energieverbruik van een elektrisch toestel van 1000 watt of 1 kilowatt gedurende 1 uur. Voorbeelden:

een lamp van 60 W die een uur lang brandt, verbruikt 60 Wh of 0,06 kWh een microgolfoven van 900 W die gedurende 5 minuten werkt, verbruikt 75 Wh of 0,075 kWh

Afgeleide eenheden van kilowattuur:

1 kilowattuur (kWh) = 1000 wattuur (Wh) 1 megawattuur (MWh) = 1000 kilowattuur (kWh) 1 gigawattuur (GWh) = 1000 megawattuur (MWh)

Kijk hier hoe u zelf het verbruik van uw elektrisch toestel kunt berekenen Goed om te weten Watt en kilowattuur danken hun naam aan James Watt, de in 1736 geboren Schotse ingenieur die de stoommachine uitvond.

Wat kost een apparaat van 500 watt per uur?

kWh berekenen – Een apparaat met een vermogen van 500 watt (0,5 kilowatt) verbruikt dus 0,5 kilowattuur (kWh)als je het apparaat een uur gebruikt. Uitgaande van een gemiddelde kWh-prijs van € 0,70, kost dat apparaat € 0,35 per uur. Door de kWh te berekenen, kun je dus gemakkelijk de energiekosten van een apparaat berekenen. Met dit inzicht kun je besparen op je stroomverbruik.

Hoeveel kWh is 4000 watt?

Wat is een kWh? – De afkorting kWh staat voor kilowattuur en dit is de eenheid waarin we energie aanduiden. Op vrijwel ieder elektrisch apparaat staat hoeveel watt het verbruikt.1000 watt is 1 kilowatt, Als een apparaat gedurende een uur 1 kilowatt vermogen verbruikt, heb je 1 kWh aan energie verbruikt.

Hoeveel Wattpiek is 1 kWh?

Gemiddeld brengt 1 Wattpiek (Wp) in Nederland ongeveer 0,88 kWh per jaar op. De opbrengst hangt af van de plaats van het dak, de richting van de zonnestralen en andere omgevingsfactoren. Maar over het algemeen wordt in Nederland gerekend met 88 procent van het aantal Wattpiek.

Hoeveel verbruik een elektrisch vuurtje van 2000 watt?

Kosten en verbruik elektrische haard met verwarming – Een elektrische haard of kachel die beschikt over een verwarmingsfunctie is de ideale oplossing om een ruimte bij te verwarmen. Denk hierbij aan ruimtes zoals de woonkamer, keuken of serre. Deze haarden geven aangename warmte af, maar zijn niet geschikt voor het gebruik als hoofdverwarming.

 • Een elektrische haard of kachel verwarmt namelijk tot maximaal 2000 watt (2kW), wat genoeg is voor het verwarmen van en kleine ruimte.
 • Wanneer u de warmtestand inschakelt bij een elektrische haard of kachel, dan ligt het verbruik op 1000 of 2000 Watt.
 • Omgerekend is dit ongeveer € 0,22 of € 0,39 per uur.
You might be interested:  Netto Contante Waarde Berekenen Tool

Om het voor u wat duidelijker te maken, maken we een voorbeeld rekensom en brengen we het verbruik van een elektrische haard in beeld. We gaan in dit geval uit van een toestel met een vermogen van 2000 Watt en dat een elektrische haard gemiddeld 3 uur per dag brandt.

Wat kost een lamp van 100 watt per uur?

Het vermogen van noodverlichting – Bepaal op een eenvoudige manier het wattage van uw lampen. Meestal is er een getal met een W op de lamp bedrukt. Is dit niet het geval? Dan staat het op de verpakking van een lamp. Het wattage geeft aan hoeveel energie een lamp per seconde verbruikt.

 1. Teksten als ‘50-watt equivalent’ kunt u negeren.
 2. Dit zegt iets over de helderheid van een lamp.
 3. U heeft het werkelijke wattage van een lamp nodig.
 4. Delen door duizend Deel het vermogen van een loop door duizend.
 5. Bij 100 watt komt u op 0,1 kilowatt en bij 25 watt op 0,025 kilowatt.
 6. Hoeveel uur brandt een lamp? Het berekenen van uw energierekening doet u op basis van het aantal kW’s.

Tel de uren op die een lamp op maandelijkse basis is ingeschakeld. Vluchtroute-aanduiding is altijd ingeschakeld, andere vluchtrouteverlichting schakelt alleen in tijdens noodsituaties. Bereken het stroomverbruik per jaar door 24 uur x 365 dagen = 8.760 te nemen.

Pas deze formule aan wanneer noodverlichting niet altijd is ingeschakeld. Vermenigvuldig vervolgens de kW’s met het aantal branduren. Afhankelijk van de brandtijd kan dit de volgende formule opleveren: 100 watt / 1000 (24 uur * 365 dagen) / 1000 = 876 kilowatt per jaar. Bij een kWh-Prijs van €0,20. Komen de jaarlijkse kosten op €175,20.25 watt / 1000 (24 uur * 365 dagen) / 1000 = 219 kilowatt per jaar.

Bij een kWh-Prijs van €0,20 komen de jaarlijkse kosten op €43,80. Kosten besparen met (nood)verlichting Hoewel andere energiebesparingen een grotere invloed hebben op uw energierekening, helpt ook het vervangen van gloeilampen of TL-verlichting mee. Zeker op de lange termijn.

 • Stapt u over van een gloeilamp naar TL-verlichting? Dan verdient dit zich al binnen een jaar terug, ook is de levensduur van deze lampen ongeveer tien keer zo lang.
 • Met LED-verlichting is een nog grotere besparing mogelijk.
 • LED-verlichting heeft een levensduur van minimaal 50.000 uur.
 • Dat is meer dan vijf jaar aan constant verbruik.

Naast energiekosten bespaart u dus ook aan onderhoudskosten, u hoeft immers niet meer jaarlijks het TL-buisje te vervangen. Bij het vervangen van een lamp kijkt u naar het ‘watt-equivalent’ of het aantal lumen dat een lamp produceert. Bij noodverlichting zoekt een specialist dit uit.

Wat verbruikt 100 watt per uur?

Een 100 watt gloeilamp zal dus in een uur 100Wh of 0,1kWh verbruiken. In 12 of 24 uur ook maar dan dus totaal 0,1 x 12 of 24 kWh.

Hoeveel stroom verbruikt 100 watt?

Wat kost een watt? – Energiekosten zijn voor veel mensen een abstract begrip. Allereerst is het zaak om het opgenomen vermogen en de verbruikte energie van elkaar te onderscheiden. Het vermogen dat een apparaat kan opnemen wordt aangegeven in watt. Watt is een manier om de opgenomen energie per tijdseenheid aan te geven, een weergave van het aantal Joules per seconde.

Het totaalverbruik van een apparaat gedurende een bepaalde tijd wordt weergegeven in kilowattuur (kWh), een weergave van de gebruikte energie. We kunnen hierbij een analogie maken met afstand en snelheid. De totale energie in kWh is hierbij vergelijkbaar met een afstand in kilometers, terwijl het vermogen in watt vergelijkbaar is met snelheid in kilometer per uur.1 kWh is de hoeveelheid energie die nodig is om een apparaat met een opgenomen vermogen van 1000 watt één uur te laten werken.

Een apparaat met een vermogen van 500 watt kan dus twee uur werken op 1 kWh energie, bij een vermogen van 100 watt loopt dat op naar 10 uur en een apparaat dat 1 watt opneemt kan 1000 uur werken op 1 kWh. Om onze analogie er nog even bij te pakken: een lagere snelheid betekent dat je er langer over doet om dezelfde afstand af te leggen.

You might be interested:  Loonbelasting 2023 Berekenen

Op dit moment kost 1 kWh – afhankelijk van de energieleverancier en of je enkel- of dubbeltarief afrekent – ongeveer 0,22 euro. Met die wetenschap kan je uitrekenen wat de energiekosten van een apparaat zijn. Een apparaat met een verbruik van 100 watt, dat continu aanstaat, verbruikt per dag 0,1 (kW) * 24 (uur) = 2,4 kWh en op jaarbasis 2,4 (kWh) * 365 (dagen) = 876 kW h.

Vermenigvuldigen we dat verbruik met de kostprijs van een kWh, dan komen we in dit rekenvoorbeeld van een apparaat met een vermogen van 100 watt dus uit op 874 (kWh) * 0,22 (Euro) = 210 Euro, Een goede vuistregel is hiermee dat elke watt die een apparaat continu opneemt dus iets meer dan twee euro op jaarbasis kost als het continu actief is.

Dit rekensommetje is dan ook vooral handig om de kosten van het (sluip)verbruik van apparaten die altijd aan staan snel te berekenen. Om terug te komen op die eerdergenoemde settopbox voor digitale televisie, die 20 watt verbruikt in standby? Die kost je elk jaar dus sowieso 40 euro aan stroom, nog zonder dat je tv kijkt! Voor apparatuur die niet continu stroom verbruikt gaat deze rekensom niet op, maar moet je delen door het aantal uur verbruik per dag.

What is a kWh – kilowatt hour + CALCULATIONS 💡💰 energy bill

Een pc en monitor die samen 100 watt verbruiken, maar elke dag slechts 4 uur gebruikt worden, verbruiken dus 0,1 kW * 4 uur = 0,4 kWh per dag, of 146 kWh per jaar, wat neerkomt op 1 46 (kWh) * 0,22 (Euro) = 32 euro. : Sluipverbruik in bedwang: 8 energieverbruiksmeters vergeleken