Lease Bedrag Berekenen Zakelijk

Lease Bedrag Berekenen Zakelijk
Bijtelling berekenen lease auto 2021 – Om te berekenen hoe veel bijtelling je moet betalen over je zakelijke leaseauto in 2021, moet je het volgende weten:

de cataloguswaarde van je zakelijke leaseauto de CO2-uitstoot van je zakelijke leaseauto het percentage loonbelasting dat je moet betalen

In 2021 betaal je 22% bijtelling over je brandstofauto. Stel je hebt een zakelijke leaseauto met een cataloguswaarde van € 31.515,-. De formule van het berekenen van jouw fiscale bijtelling is als volgt: bijtellingspercentage x fiscale waarde. Ofwel: 22% x € 31.515 is € 6.933,30.

 • Dit bedrag wordt belast aan de hand van het tarief voor inkomstenbelasting.
 • In dit voorbeeld hanteren we 37,10%.
 • De jaarlijkse netto bijtelling is dan als volgt: 37,10% x € 6.933,30 is € 2.696,48.
 • Voor een elektrische auto geldt dat je 12% bijtelling betaalt over de eerste € 40.000 van de cataloguswaarde van je elektrische auto.

Over het restbedrag betaal je 22%. Catalogusprijs: vanaf € 40.715 Bijtellingspercentage: 12% tot catalogusprijs € 40.000. De fiscale bijtelling van deze elektrische auto is € 4.957,30. De rekensom is: € 4.800 (12% van € 40.000) plus € 157,30 (22% van € 715).

Wat betaal je zelf bij zakelijke lease?

De bijtelling van je zakelijke leaseauto – Heb je een zakelijke leaseauto en rijd je hiermee ook privékilometers? Grote kans dat de fiscale bijtelling van toepassing is. Dat is namelijk het geval als je op jaarbasis meer dan 500 kilometer privé rijdt met je leaseauto.

Maar, waarom is er bijtelling van toepassing? Het privégebruik van een zakelijke leaseauto geldt als loon in natura. Via de bijtelling betaal je hier belasting over. Er zijn in 2022 twee tarieven voor de bijtelling: 22% en 16%, De lagere bijtelling van 16% geldt alleen voor auto’s zonder CO2-uitstoot, zoals volledig elektrische auto’s of waterstofauto’s.

Er is wel een aftopping voor elektrische auto’s. Zo geldt de 16% bijtelling in 2022 alleen tot een cataloguswaarde van € 35.000. Boven dat bedrag geldt de volledige 22% bijtelling.

You might be interested:  Action Salaris Berekenen

Hoe bereken je bijtelling auto zakelijk?

Bijtelling berekenen als zzp’er – De bijtelling kun je berekenen door het bijtellingspercentage van jouw auto te vermenigvuldigen met de cataloguswaarde. Rekenvoorbeeld: bruto bijtelling Stel: de cataloguswaarde van jouw auto is € 20.000. De bijtelling is 22%, dus 0,22 x 20.000 = € 4.400 bijtelling per jaar.

 1. Dit komt neer op € 4.400 : 12 = € 366,67 per maand.
 2. Dit bedrag komt bruto bovenop jouw inkomen.
 3. Let op: dit is het bruto bedrag bijtelling.
 4. Hoeveel je netto aan bijtelling betaalt, hangt af van jouw inkomen.
 5. Rekenvoorbeeld: netto bijtelling Hoeveel netto bijtelling je betaalt, is afhankelijk van welke belastingschijf voor jou van toepassing is.

We gebruiken de gegevens uit het vorige voorbeeld, waarbij de bijtelling per jaar op € 4.400 is vastgesteld. Jouw inkomen bestaat uit je belastbaar jaarinkomen (€ 20.000 volgens het vorige voorbeeld) plus je bijtelling van € 4.400 = € 24.400. Je valt dan in belastingschijf 1 en betaalt dus 37,5% belasting.

Is een leasebedrag inclusief btw?

Voorwaarden – Lease geldt als een goederenlevering als degene die iets leaset:

over het goed beschikt alsof diegene de eigenaar is verantwoordelijk is voor kosten van gebruik, onderhoud en verzekering aan het einde van de leaseperiode een koopoptie heeft met een vooraf vastgestelde prijs die zodanig laag is, dat mag worden aangenomen dat diegene het goed zal kopen op elk gewenst moment eigenaar kan worden van het goed door de resterende leasetermijnen (exclusief rente) en de optieprijs in 1 keer te betalen

Let op! Als de lease een goederenlevering is, moet u btw aan ons betalen op het moment dat u de overeenkomst sluit. U betaalt dan btw over het totaalbedrag van alle termijnen. Als u de overeengekomen rente afzonderlijk op de leasetermijnen in rekening brengt, dan betaalt u over die rente geen btw.

Is zakelijk leasen goedkoper?

Zakelijk leasen – Een zakelijke auto leasen is niet alleen geschikt voor bedrijven die over een groot wagenpark beschikken, ook voor zzp’ers en mkb’ers kan leasen heel interessant zijn. Voor elk bedrijf bestaat er een passend leasecontract. Leasen is in circa 80% van de gevallen voordeliger dan kopen.

 1. Ook als je weinig kilometers rijdt kan het aantrekkelijk zijn.
 2. Leasen vergemakkelijkt de situatie, omdat je het beheer en onderhoud uit handen kunt geven aan de leasemaatschappij.
 3. Dit zal veel tijd en moeite besparen.
 4. Overige voordelen van leasen zijn dat je een vast bedrag per maand betaalt.
 5. Onderhoudskosten, verzekeringskosten en Wegenbelasting zijn inbegrepen in de prijs.
You might be interested:  Schaal Van Richter Berekenen

Alleen je brandstofkosten zijn variabel. Zo weet je als bedrijf waar je aan toe bent. Het komt vaak voor dat wanneer er geen sprake is van een startvermogen, leasen als aantrekkelijk wordt gezien. Let wel: als je de leaseauto ook privé gebruikt voor meer dan 500 km per jaar, dan krijg je te maken met de bijtelling.

Wat kan ik zakelijk leasen?

Wat zijn de kosten voor zakelijk leasen? Bij financial lease bestaan de kosten uit aflossing en rente. Bij operational lease betaal je ook voor het gebruik, de wegenbelasting, onderhoud en verzekeringen.

Hoe zit zakelijk leasen in elkaar?

Zakelijk leasen Deze informatie is geplaatst door: KVK ± 2 min lezen Bij zakelijk leasen financiert een leasemaatschappij een bedrijfsmiddel, bijvoorbeeld een auto of machine. U neemt het bedrijfsmiddel in gebruik of wordt eigenaar met een een leasecontract. Het grote voordeel van leasen is dat u het aanschafbedrag niet in 1 keer betaalt.

 1. Bij zakelijk leasen financiert een leasemaatschappij een bedrijfsmiddel, bijvoorbeeld een vrachtwagen of apparaat.
 2. Afhankelijk van de leasevorm die u kiest, gebruikt u het bedrijfsmiddel of wordt u er eigenaar van.
 3. U spreekt met de leasemaatschappij af hoelang u het bedrijfsmiddel wilt gebruiken.
 4. Of u spreekt af binnen welke periode u het bedrijfsmiddel afbetaalt.

Iedere maand betaalt u een afgesproken bedrag aan de leasemaatschappij. Zo hoeft u niet in 1 keer veel geld uit te geven. Bij leasing van bedrijfsmiddelen kunt u kiezen uit:

Hoeveel procent lease?

Het leasewagenpark in Nederland

Personenauto’s zakelijk 62%
Bestelauto’s 19%
Private lease 19%

Wat is het leasebedrag?

Leasenorm/leasebedrag – De werkgever bepaalt aan de hand van de kosten en beleid wat de leasenorm ofwel het leasebedrag is. Het leasebedrag is het bedrag dat je maandelijks hebt als basis om uit te geven aan je leaseauto. De meeste organisaties hebben per functiecategorie een leasebedrag.

In dit bedrag zijn onder andere de kosten van reparatie, onderhoud en bijkomende btw verwerkt. Deze vorm van leasen wordt “full operational lease” genoemd. Welke klasse auto jij kunt kiezen hangt van het leasebedrag af maar zeker ook van de afspraken die het bedrijf heeft gemaakt met de leasemaatschappij.

Het ene bedrijf kan een betere deal hebben gesloten dan het andere bedrijf. Zo kan het zijn dat je bij bedrijf A bij een leasebedrag van 600 euro een Volkswagen Golf kunt leasen en bij bedrijf B een Audi A5 of een BMW 3. Altijd goed om na te vragen uit welke merken je kunt kiezen en bij welk leasebedrag welke type auto’s horen.

You might be interested:  Sun Moon Rising Berekenen

Hoe werkt leasebudget en bijtelling?

Leasebudget werkgever – Bij een zakelijk leasebudget bepaal jij als werkgever de hoogte van het budget. Dit wordt ook wel de leasenorm of een mobiliteitsbudget genoemd. Het bedrag is gebaseerd op de contractlooptijd en het aantal kilometers per jaar. Binnen dit bedrag kan de medewerker een leaseauto uitkiezen.

Je kiest ook welke services zijn inbegrepen. Standaard is dit onderhoud, reparaties, banden, verzekeringen en wegenbelasting. Wil je meer zekerheid? Dan kan je extra services toevoegen. Zoals vervangend vervoer, pechhulp, winter- of all-seasonbanden of extra verzekeringen. Wil je dat medewerkers bepaalde merken, brandstofsoorten, type auto’s en opties wel of niet kunnen kiezen? Dat kan heel makkelijk bij Athlon.

Zo weet je zeker dat medewerkers representatief de weg opgaan! Meer weten of advies op maat? Neem contact met ons op!

Hoe werkt zakelijk leasen van een auto?

Zakelijk leasen Deze informatie is geplaatst door: KVK ± 2 min lezen Bij zakelijk leasen financiert een leasemaatschappij een bedrijfsmiddel, bijvoorbeeld een auto of machine. U neemt het bedrijfsmiddel in gebruik of wordt eigenaar met een een leasecontract. Het grote voordeel van leasen is dat u het aanschafbedrag niet in 1 keer betaalt.

Bij zakelijk leasen financiert een leasemaatschappij een bedrijfsmiddel, bijvoorbeeld een vrachtwagen of apparaat. Afhankelijk van de leasevorm die u kiest, gebruikt u het bedrijfsmiddel of wordt u er eigenaar van. U spreekt met de leasemaatschappij af hoelang u het bedrijfsmiddel wilt gebruiken. Of u spreekt af binnen welke periode u het bedrijfsmiddel afbetaalt.

Iedere maand betaalt u een afgesproken bedrag aan de leasemaatschappij. Zo hoeft u niet in 1 keer veel geld uit te geven. Bij leasing van bedrijfsmiddelen kunt u kiezen uit: