Lening Met Slottermijn Berekenen
Contents
Wat is een Slottermijn bij een lening?
Wat is een slottermijn bij financial lease? – Een slottermijn is een bedrag dat aan het einde van de leaseperiode nog niet is afgelost. Over dit bedrag betaal je tijdens de looptijd van het leasecontract alleen rente, je lost niets af. Aan het einde van de looptijd los je de slottermijn in één keer af, na afloop van de laatste leaseperiode.
Wat als je Slottermijn niet kan betalen?
Voordelen van een slottermijn – Voor velen kan een slottermijn echt wat voordelen opleveren. Een daarvan is dat het voertuig na het betalen van het slottermijn helemaal van jou is. Heb je de middelen niet om het slottermijn te betalen, dan kun je er altijd voor kiezen om de auto in te ruilen. Dit betekent dat je de auto aan het bedrijf verkoopt om met de restwaarde het slottermijn te betalen.
Waar moet je rekening mee houden bij een Slottermijn?
Slottermijn – Wat verder kenmerkend is voor een goederenkrediet is de zogenoemde slottermijn. DIt komt vooral voor bij autogarages. De slottermijn houdt in dat je een deel van de lening betaalt binnen de afgesproken looptijd. In de laatste betaling, betaal je dan het volledige restant van de nog openstaande lening.
Je moet dat grote bedrag dan wel ineens kunnen betalen. Je kunt hiervoor sparen of je auto weer verkopen. Het risico is natuurlijk wel dat je auto minder waard is dan de openstaande lening. Dan heb je een probleem, en moet je het openstaande bedrag op een andere manier afbetalen. Het is dus handig om hier van te voren rekening mee te houden, zodat je hier een financiële buffer voor kunt opbouwen.
Wat ook goed is om te weten is dat je wel rente betaalt over het bedrag dat je in de looptijd van de lening niet afbetaalt. Je kunt dit vergelijken met een aflossingsvrije lening zoals bij een hypotheek. De slottermijn is dus zeker geen gratis lening.
Is Slottermijn verplicht?
Wat is Financial lease – Als ondernemer kun je middels Financial lease een auto kopen zonder deze in één keer te betalen. Je koopt een bedrijfsauto dan in feite op afbetaling. Je leent het bedrag dat je nodig hebt voor de koop bij de leasemaatschappij, en betaalt dit per maand af.
Aanbetaling: Een aanbetaling is een bedrag dat je kunt inleggen om het te financieren bedrag te verlagen. Een aanbetaling is niet verplicht. Met een aanbetaling kun je dus het maandbedrag verlagen. Looptijd: De looptijd geeft aan hoe lang de financiering duurt. Wel geldt hoe langer de looptijd, hoe lager het maandbedrag is. Daarentegen zijn de rentekosten ook hoger bij een langere looptijd. Bij Eurocars kun je een looptijd kiezen van 12 maanden tot uiterlijk 96 maanden. Rentevoet: De hoogte van de rente die je betaalt over het gefinancierde bedrag. Slottermijn: De slottermijn is het deel van de lening dat je pas aan het einde van de looptijd betaald. Je kunt het maandbedrag verlagen met een slottermijn. Een slottermijn is niet verplicht. Leasebedrag: Het totaal bedrag dat de auto die je wilt aanschaffen kost.
Bekijk het Financial lease aanbod
- Hoe werkt financial lease? Bij Eurocars zit alles onder een dak. Financial lease begint bij het vinden van de bedrijfsauto die bij jou past. Deze kun je vinden in ons Financial lease aanbod, Vervolgens kun je vrijblijvend een offerte aanvraag versturen. Wij gaan vervolgens direct aan de slag en zorgen binnen een uur voor een reactie. Wil je graag alvast een inschatting doen voor je maandbedrag? Gebruik dan onze rekentool om een inschatting te maken. Is je Financial lease goedgekeurd en de auto naar wens? Dan ontvang je een koopovereenkomst voor het gekozen voertuig in de mail. Zodra de overeenkomst getekend is en retour gestuurd ontvang je van ons een leaseovereenkomst. Na het ondertekenen van de leaseovereenkomst volgt de laatste stap, je voertuig ophalen of natuurlijk laten afleveren! Waarom financial lease? Financial lease heeft vele voordelen voor ondernemers. Het belangrijkste voordeel van Financial lease is dat je in tegenstelling tot andere vormen van zakelijk leasen direct economisch de eigenaar bent van het voertuig. Financial lease is de enige leasevorm waarbij je deze mogelijkheid hebt. Lees hieronder alle voordelen van Financial lease op een rijtje:
- Die verplichting geldt niet voor leasecontracten met een looptijd minder dan 12 maanden en voor contracten die zijn verbonden aan activa met een geringe waarde.
- Bij de leasestandaard onder IFRS 16 komt het onderscheid tussen operational of financial lease op de balans te vervallen.
- Op de uitzonderingen na gaan alle financiële verplichtingen uit contracten die voorheen onder operationele lease of huur vielen naar de passiva.
- Een vast maandbedrag waar alles in zit, dus geen hogere kosten als er reparaties of onderhoudswerkzaamheden moeten plaatsvinden. Alleen de brandstof en eventuele verkeersboetes moeten betaald worden. Zo weet je elke maand waar je aan toe bent.
- Zonder spaargeld in een nieuwe auto rijden. Je hebt alleen een vast inkomen nodig. Ook ben je niet in één keer een groot bedrag kwijt.
- Geen aanbetaling of slotsom nodig.
- Na afloop van de leaseperiode kan je de auto gewoon inleveren. Dus geen gedoe met inruilwaarde en verkopen.
Wat is het verschil tussen lening en leasing?
Geld lenen voor een auto of leasen: wat kies je? Je hebt een oogje op een nieuwe auto, maar wil gespreid betalen. Wat is dan voor jou de beste optie: een traditionele autofinanciering of een private leasing? Een autolening of -financiering gaat als volgt: je leent geld van een kredietgever, koopt daarmee de auto en betaalt daarna elke maand een stukje van het geleende bedrag terug, plus interesten.
Bij een autofinanciering word jij eigenaar van je auto. Jij betaalt dus zelf ook alle bijkomende kosten voor brandstof, onderhoud, taksen en verzekeringen. Als je op een bepaald moment beslist om de auto weer te verkopen, dan kan dat gewoon. Opgelet, als op dat moment je autolening nog niet helemaal terugbetaald is, moet je natuurlijk wel nog het saldo storten aan de kredietgever.
Bij een leasing kies jij de auto, maar is de leasingmaatschappij eigenaar. Jij huurt nadien de auto voor een afgesproken termijn en een vast maandbedrag. Loopt het leasecontract af, dan kun je de auto kopen tegen een vooraf bepaalde restwaarde. Pas als je dat bedrag betaalt, word je zelf eigenaar van de auto.
Binnen het leasing-concept bestaan er verschillende formules. Zo kan je kiezen voor een operationele leasing, waarbij de bijkomende kosten (taksen, onderhoud, bijstand ) in jouw maandelijkse huurbedrag verrekend zijn. Heel wat ondernemingen kiezen hiervoor, omdat ze zo de kostprijs van hun vloot exact kunnen budgetteren.
Maar ook als particulier kun je een auto leasen. Dat noemen we dan een private leasing. Die lijkt heel erg op een operationele leasing, met dat verschil dat je de auto niet kunt kopen op het einde van de leasetermijn. De voordelen van een leasing:
- Je hoeft niet meteen veel geld te betalen om met een nieuwe auto te rijden. Je kunt gunstprijzen afdwingen omdat leasemaatschappijen heel wat auto’s aankopen. Extra kosten voor onderhoud en tanken zitten verrekend in je huurbedrag.
De belangrijkste nadelen zijn dat je als privépersoon geen eigenaar kunt worden van de auto en dat je de leasemaatschappij een schadevergoeding moet betalen als je de leasing vroegtijdig stopzet. Ook moet je vooraf inschatten hoeveel kilometers je op jaarbasis zult rijden met je auto.
Als het werkelijke aantal hoger ligt, dan wordt je maandbedrag aangepast (lees: verhoogd). Dat hangt af van jouw verwachtingen. Bij een leasing kan het bedrag dat je per maand betaalt lager liggen dan bij een lening, maar op het einde van de rit ben je pas eigenaar van de auto als je de restwaarde op tafel legt.
Voordeel is dan weer dat je met een leasing makkelijker een duidelijk budget kunt vooropstellen voor je auto omdat je heel wat bijkomende kosten kan laten opnemen in je maandbedrag. Als je leent voor een auto, dan neem je best een, Want beeld je eens in dat je bij een ongeval in fout je wagen total loss rijdt.
Dan moet je nog verder je autolening afbetalen, maar heb je geen auto meer Voor een leasewagen geldt hetzelfde principe. Op het einde van je leasingcontract moet je de schade aan je wagen zelf vergoeden. Heb je een omniumverzekering, dan laat je gewoon de schade herstellen op kosten van de verzekeraar.
Jij betaalt alleen de vrijstelling. Nagenoeg alle leasingmaatschappijen keuren het leasingcontract trouwens pas goed als je een omniumverzekering afsluit. Uiteraard moet je in elk geval een nemen. Die is wettelijk verplicht in ons land en dekt de schade die je aan andere verkeersgebruikers veroorzaakt (bij een ongeval in fout).
Wat is halal lease?
Met Halal Lease hebben wij het rentecomponent uit het leasecontract gehaald en kun je nu rentevrij leasen / een auto leasen zonder rente. Er is dus geen sprake meer van rente in het leasecontract of de voorwaarden.
Wat moet je betalen als je geld leent?
Veelgestelde vragen over lenen – Hoeveel u maximaal kunt lenen, hangt af van uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld van uw inkomen, woonsituatie en gezinssituatie. Bereken hoeveel u kunt lenen, Door goed te kijken naar uw inkomsten en uw uitgaven. Bijvoorbeeld naar uw:
Inkomen Gezinssituatie. Heeft u bijvoorbeeld kinderen? Woonlasten. Hoeveel huur of hypotheek betaalt u elke maand? Andere financiële verplichtingen. Betaalt u alimentatie? Heeft u leningen?
Op basis van onder andere deze gegevens schatten we uw kredietlimiet in. U betaalt elke maand een vast bedrag aan aflossing en rente. Bij een Persoonlijke Lening staat de rente de hele looptijd vast. Behalve de rente betaalt u geen extra kosten. U weet dus precies waar u aan toe bent.
Het bedrag dat u leent Uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld uw inkomsten, uitgaven, woon- en gezinssituatie
Weten hoeveel rente u gaat betalen voor uw lening? Bereken uw maximale lening, Of bekijk de rentepercentages van onze leningen. Het rentepercentage hangt af van het leenbedrag en uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld hoeveel u verdient en of u in een koop- of huurhuis woont.
Hoe kom je van financial lease af?
Redenen om vervroegd af te lossen – Er kunnen bepaalde redenen zijn waarom je graag je financial lease contract wilt beëindigen. Misschien gaat het zo goed met je onderneming dat je het kunt veroorloven om de resterende maandtermijnen in één keer af te lossen.
Of het gaat juist minder goed met je bedrijf, waardoor het voor jou nadelig is om vast te zitten aan een leasecontract en de auto misschien wel verkocht moet worden. Of misschien omdat je dan geen andere bedrijfslening kunt afsluiten, of dat het je passage voor een hypotheek in de weg staat. Welke reden je ook hebt, wij willen je graag tegemoet komen.
Je kunt je financial lease afkopen of eerder aflossen door alle openstaande termijnen in één keer te voldoen of door een extra bedrag af te lossen.
Wat is voordeliger operational of financial lease?
Nagenoeg alle leasecontracten op de balans – Sinds de invoering van IFRS 16 per 1 januari 2019 moeten nagenoeg alle contracten waaruit verplichte financieringsuitgaven voortvloeien, op de balans verwerkt worden. Bij elk contract moet duidelijk zijn wat de onderliggende rente is en hoe de financiële en serviceleasetermijnen zijn gesplitst.
De tegenwaarde moet de organisatie als gebruiksrecht onder de vaste activa boeken. Dat gebruiksrecht wordt vervolgens afgeschreven over de economische levensduur. De nieuwe standaard maakt wel onderscheid tussen een leasecontract en een servicecontract.
Waar kan ik het beste geld lenen voor een auto?
ANWB Financieren via Findio – Voor een autolening die perfect past bij jouw situatie werkt de ANWB samen met Findio. Bij Findio kun je eenvoudig geld lenen voor een auto, mét standaard lage rente en heldere voorwaarden. Meer over lenen met ANWB Financieren
Kan je financial lease zonder bedrijf?
Het korte antwoord: Ja, het is mogelijk om een auto te kopen met financial lease zonder jaarcijfers aan te leveren. De leasemaatschappijen snappen dat ook startende ondernemers een auto nodig hebben voor hun bedrijfsvoering, maar tegelijkertijd niet (altijd) over cijfers kunnen beschikken.
Waar kun je het beste een lening afsluiten?
Goedkoopste leningen
Verstrekker | Leenvorm | Rentepercentage |
---|---|---|
1.BNP Paribas | Persoonlijke lening | 3,30% |
2.Freo | Persoonlijke lening | 3,60% |
3.Defam Premium | Persoonlijke lening | 3,60% |
4.Findio | Persoonlijke lening | 3,70% |
Waarom voorschot bij leasing?
Betaal bij Justlease geen voorschot op je leaseauto Bij een leaseauto voor particulieren wordt er vaak een voorschot gevraagd. Dit is een bedrag dat je op voorhand betaalt aan de leasemaatschappij en dit wordt verwerkt in het leasebedrag. Zo wordt het leasebedrag zo laag mogelijk gehouden.
Waarom zou je leasen?
De voordelen –
Wat na goedkeuring lening?
Wordt je lening goedgekeurd, dan krijg je hiervan bericht. Tegelijk wordt je dossier doorgestuurd naar de notaris van je keuze. De tussenkomst van een notaris is verplicht. Dat komt omdat er een hypotheek wordt genomen op je huis of appartement.
Kan je financial lease eerder aflossen?
Jouw financial lease afkopen of eerder aflossen, kan dat? Ja dat kan zeker! Het maakt hierin niets uit of je de looptijd van je financial lease helemaal uitzit of niet. Je kunt er dus gerust voor kiezen om versneld af te lossen of de leaseovereenkomst af te kopen.
Hoe kom je van een financial lease af?
Hoe kom ik van een leasecontract af? Om een contract te beëindigen kun je de afkoopsom, herberekening leasecontract of voortijdige beëindigingskosten door de contractant (werkgever) laten opvragen bij de leasemaatschappij. Ze berekenen de kosten per datum inlevering in combinatie met de dan af te lezen kilometerstand.